Jump to content

Cit incape in rezervor?

NFS

Recommended Posts

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cind bag cu becul aprins continuu inghite 32-33.5l maxim! ma, la tine au scapat rezervor pentru motorul de 1l? si rezerva e intre 3 si 5l, uita-te in cartea tehnica! (eu asa tin minte); la pompe si statii diferite face la fel? mi se pare miraculos, oricum! (eu mai bag dupa primul clic al pompei inca vreo doua reprize).

Daca bagi dupa primul click , vara ai toate sansela sa se prelinga cind se incalzeste. E bine sa bagi pina a primul click ca sa ramina perna de aer.

Am umplut de la un petrom cu pompa defecta (pod Cotroceni) pina a dat si pe afara. S-a prelins inca citeva zile.

Cind bag cu becul aprins continuu inghite 32-33.5l maxim! ma, la tine au scapat rezervor pentru motorul de 1l? si rezerva e intre 3 si 5l, uita-te in cartea tehnica! (eu asa tin minte); la pompe si statii diferite face la fel? mi se pare miraculos, oricum! (eu mai bag dupa primul clic al pompei inca vreo doua reprize).

In cartea tehnica scrie ca rezerva e de 5,5 litri (asa tin EU minte :) ), ca daca ar fi doar de 3, nu-mi dau seama cum am facut eu 80 km cu becul aprins (prin aprilie 2003).

Si la fel de mult (sau tot pe acolo) am bagat si de la alte statii.

Ca sa bagi atit, dupa primul click o lasi nitel... apoi incepi sa bagi din nou, putin cite putin, click dupa click. Dureaza cam 5 minute, daca nu mai bine! Asta ar merge la tutoriale!!! :)

Odata, la OMV-ul ala de linga Udriste, un pushtan din ala care vine si-ti face plinul (angajat) mi-a zis ca stie ca asa fac Matizurile si ca dupa ce face primul click, mai intra 6 litri. Si exact asa a fost!

Sa incercati si voi sa vedeti ca asa e. Am auzit de cineva (un prieten al unui prieten) care ar fi bagat 40 litri. Dar probabil ca ala mersese destul si pe rezerva.

..Deci NFS sa vi mah maine si sa vezi ce-ti fac eu tie da?!?! CUm sa -ti intre mah 40 de litri in rtezervor care e dat in carte ca fiind de 35 ..Sa dea draq tu si ala micu'de la OMV cred ca ati indesat benzina mkah asa click dupa click ..Scuza-ma da'nu cred ca se poate !.....

Mai, esti scuzat!

Stiu si eu cit scrie in carte (in seara cind am luat masina, am citit cartea tehnica de 2x). Eu spun ce mi s-a intamplat mie si ce-am mai auzit de la altii. Daca faza cu 40 de litri nu e tocmai verificata, pe mine poti sa ma crezi pe cuvint ca am bagat 38 (pacat ca n-am pastrat bonul, dar o sa mai fac o data si vi-l aduc la intalnire, sau mai bine va iau cu mine, ca sa nu ziceti ca-m mai pus si-n canistra). :)

De-aia am deschis subiectul asta, ca sa vad daca s-a mai intamplat si la altii, nu ca sa aflu cit are rezevorul ! :)

Si eu am bagat o data 37 litri si o data 38 litri, iar la 37 litri abia se aprinsese becul ... adica nu era aprins full (nu ardea nu scotea fum doar mocnea usurel).

In concluzie as zice ca rezervorul e undeva pe la 40+litri.

Si daca ma fura cineva la pompa inseamna ca masina mea consuma sub 5,5% :) )

...eu n-am reusit sa bag niciodata mai mult de 31 - 33 de litri. De la primul click cred ca mai pot sa bag doar juma' de kil... Cum mai apas pe clapa, cum sare... s.a.m.d.

...eu n-am reusit sa bag niciodata mai mult de 31 - 33 de litri. De la primul click cred ca mai pot sa bag doar juma' de kil... Cum mai apas pe clapa, cum sare... s.a.m.d.

Te inseli... mai intra vreo 5-6 litri. Asa... cu tziriita. Da' e drept ca stai 10 minute pina se umple. :)

...tu vrei sa zici ca chiar stai sa frectionezi maneru de la pompa cate 10 minute? Bun, asa sa fie, da' nu te gandesti ca daca urci o panta sau, daca o lasi parcata in gradina blocului, ca mine, cu botu' in sus, kilele alea extra pe xare le-ai bagat cu forta poa' sa-ti curga? Sau hai sa nu zic ca-ti curg pe jos, da' tot iti murdaresc masina, ca da' pe rascoale? Tu stii ca de la busonu' de benzina pana la rezervor "conducta" e fix din furtun?

Da' in fond, faci cum vrei... eu n-am de gand sa stau atata la benzina ca sa gadil clapa... ce naiba, se uita lumea! Plus ca, ce putin la omv, se inghesuie angajatii aia sa-ti puna ei benzina de parca ai Maybach nu Matiz!

Si ma scot din sarite!

Mai zicea careva p'aici ca i se umfla rezervoru daca faci plinu' tot timpu'... :shock:

din cauza rezervoarelor diferite(poate aveti careva rezervor de canada),

aici e valabil ce-a zis shenk:

nu va mai cred cu consumul de matiz decit plin/plin la primul tac.

va rog frumos reformulati povestile de la "Consum Matiz"

• 1 month later...
...nu va mai cred cu consumul de matiz decit plin/plin la primul tac.

Practic nici asa nu poti fi prea sigur... la o pompa vine benzina cu o anumita presiune, la alta cu alta presiune... se face suma in rezervor, rezulta ca face tzak mai repede... Mie mi s-a intamplat o data sa faca tzak dupa 10 litri si eram pe rosu!

Domnilor, e aiurea rau de tot ... simbata mergeam spre Metro Militari si zic "hai sa fac plinul, ca nu strica, si poate praduiesc portofelul prin SMK-uri si-mi pare rau" ... buuuuuun! acul era FIX LA JUMATATEA ZONEI ROSII si am zis ca sa incerc si eu manevra cu indesatul ... si indes ... si indes ... si indes ... 37,8 litri benzina! peste cei posibil 6-8 in rezervor!

AM RAMAS SIDERAT! nu stiu unde draq intra atita, nu stiu de unde consuma, dar de atunci am facut 120km IN BUCURESTI si acul continua sa stea la full de full! ... masinutza e plina de surprizes ... asta e una placuta, eram destul de stresat cu autonomia :roll:

PS: de la hurducaieli a dat un pic pe afara, dar mi se pare remarcabil sa bagi atit de mult in atit de putin :!:

...dar de atunci am facut 120km IN BUCURESTI si acul continua sa stea la full de full! ...

O sa ai o surpriza (neplacuta) cind o sa inceapa sa scada vertiginos, dupa 150km, incolo...

Stai un pic, de obicei in Buc. dupa aproximativ 100km aveam acul la prima gradatie ... acum n-a clintit de la full!

Asa face, cum zice NFS. O sa vezi dupa prima graadtzie (7.5) cum scade brusc.

Auzi, dar cum ai bagat asa de plin.Ca daca stai si 5 min si tot face bolboroci si se mai goleste... dupa care ... iar o iei de la capat.

Păi da... acul ăla n-are o variaţie liniară (sau are, dar doar când e maşinuţa nouă). Vara oricum se mai dilată toate ...