zack Posted September 26, 2005 Share Posted September 26, 2005 azi, m-a ros curizitatea si am ajuns la urmatoarea concluzie : sunt aproximativ egale ! de ce ? ca, "cobai" am ales un volvo xc 90, varianta din 2003 care a fost testat de ambele >- ia priviti : http://www.euroncap.com/content/safety_rat...p?id1=9&id2=160 la impactu frontal,euroncap i-a acordat 88 % protectie iar in laterala 100 % nhtsa i-a acordat 4 stele in impactul frontal si 5 stele in impactul lateral http://www.safercar.gov/NCAP/Cars/2589.html la ei 5 stele inseamna = 10% or less chance of serious injury iar 4 stele inseamna = 11% to 20% chance of serious injury ( ceea ce se incadreaza perfect cu punctajul in frontale la euroncap (sper sa intelegeti ce am vrut sa scriu...am scris cam... http://www.safercar.gov/info.htm#iq8 Link to comment
Zetics Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Eu nu te contrazic, dar ca numar de stele cele doua nu prea sint la fel. Eu am cautat pentru Accent si Kalos. La americani am gasit ca amindoua au 4 stele la frontal si 4-5 stele (!) la impact lateral, iar la ANCAP ambele au 3 stele. ENCAP n-am gasit, cel putin pt Accent modelul dupa 2001. De asemenea stiam ca sint mai dure E si A -NCAP, care sint oarecum similare intre ele, fata de NHTSA. Link to comment
Satori Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 La americani, Aveo are 5 stele la impact frontal, zetics. Link to comment
VIPER Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 EURONCAP-ul e cel mai cuminte! Si viteza e mai mica, nu are nici test de rostogolire laterala... Unii ziceau ca e mai dur cel european ca masina se trozneste frontal de un obiect deformabil... Gresit! E mai dur sa te infigi ca rama-n piatra si toata energia sa vina pe masina ta, decat sa te infigi in alta masina (bine, daca ambele sunt in mers, e chestia cu vitezele care se aduna, aici vorbim pur de test, unde masina este izbita intr-un obstacol). Link to comment
Zetics Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Europeanuu e mai dur pentru ca au testul de offset, adica energia este disipata doar de jumate de masina Link to comment
VIPER Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Tradu-mi si mie mai pe larg, ca mi se pare fix invers... Io-s mai prost, deci ca la prosti... Link to comment
mr_ Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Numarat stelele nu e neaparat semnificativ...E NCAP puncteaza de exemplu tot felul de piuitori ca nu ti-ai spus centura. Cred ca cel mai util este citirea cu atentie a rezultatelor obtinute la fiecare test in parte. Impact frontal, lateral, pasageri copiii etc. Link to comment
zack Posted September 27, 2005 Author Share Posted September 27, 2005 (edited) viper : in impactul frontal euroncap i-a dat 88% protectie. 4 stele la nhtsa inseamna intre 11% si 20% sanse de ranire nhtsa i-a dat 4 stelute in frontale. la euro ncap nu i-a dat stele ci in procente. e simplu... Edited September 27, 2005 by zack Link to comment
VIPER Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Nu pe tine te rugam sa ma luminezi, ci pe Zetics... Link to comment
FLEX Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 ENCAP face testul de ciocnire frontala CU O BARIERA DEFORMABILA x% (placaj spatiat de table de aluminiu peste ditamai peretele de otel) a.i. suprafata de contact sa fie 40% din latimea masinii testate => ca la protectia la acest gen de impact participa doar ~60% din structura de rezistenta a masinii si conteaza foarte mult felul cum sint interconectate elementele structurale pentru a obtine un rezultat bun. Statistic, cred ca accidentele 100% frontale sint foarte rare, in timp ce cele la care mai apuci sa faci o manevra de evitare sting/dreapta sint majoritare. Link to comment
VIPER Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Da, asa e, dar culmea ca la americani mai mult se troznesc bot in bot sau bot in pom sau bot in casa... Probabil ca la ei statistica i-a determinat sa faca ciocnirea cu un zid nedeformabil... Link to comment
Satori Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 De fapt, la americani, se ciocnesc bot in popou. Autostrada si opririe neregulamentare sa traiasca. Si da, majoritatea sunt pe aproximativ toata suprafata fetei. Era chiar distractiv sa vezi cum ziceau: Mergeam pe autostrada, citeam ziarul si m-am trezit aici, in spital. Link to comment
FLEX Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Poveste de razboi: pilot de Mustang cu sute de ore de zbor de lupta la activ a rupt 109-le lui Bazu Cantacuzino la aterizare, deoarece raportat la orele de zbor avea prea putina experienta in manevrele de aterizare-decolare, iar Me 109 era un avion mic, cu cockpit-ul inghesuit, foarte fin in manevre ... tipic americanisch, mileage si cam atit. Scuze de offtopic. Link to comment
Ndi Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 (bine, daca ambele sunt in mers, e chestia cu vitezele care se aduna, aici vorbim pur de test, unde masina este izbita intr-un obstacol). <{POST_SNAPBACK}> Nu se aduna (la o analiza mai atenta, am facut si eu gresala asta). Impactul intr-un zid deformabil este statistic relevant pentru ca majoritatea covarsitoare a accidentelor (Sursa: EuroNCAP) se fac intre automobile. Link to comment
tolin Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Europeanuu e mai dur pentru ca au testul de offset, adica energia este disipata doar de jumate de masina Poate ne explici cum o structura disipa energia doar pe jumatate din ea daca e lovita pe jumatate? Cred ca asta l-ar fi facut curios pe profu de Rezistenta. @ndi > cand te ia un tir turcesc in bot cum e, ca in Europa sau ca in America ? Link to comment
Pedala Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Ca in Asia... Te faci ca mananci orez si strangi din... Link to comment
mr_ Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 Impactul intr-un zid deformabil este statistic relevant pentru ca majoritatea covarsitoare a accidentelor (Sursa: EuroNCAP) se fac intre automobile. Da, dar in situatia asta viteza de impact de 64km/h la europeni nu inseamna musai un impact mai dur decat cel la 48km/h de la americani. Copac nu testeaza nimeni iar accidentul e clar diferit fata de zid, deformabil sau nu. Link to comment
Immortal Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 Io nu pricep, voi cum credeti ca s-ar putea testa un accident real? Aia nu e buna, aia nu e buna, aialalta nici atat. Practic multi cred ca rezultatele sunt "plain stupid" pentru simplu fapt ca nu simuleaza un accident obisnuit. Nu exista un tipar obisnuit si, drept urmare, nu se poate simula asa ceva. Se va simula insa, de fiecare data, o "metoda" reprezentativa pentru pietele "target". Una e "nu ma intereseaza", alta e "n'are nici o relevanta". Strict on-topic, tind sa cred ca EuroNCAP'ul e ceva mai variat si rezultatele, oarecum surprinzator, ceva mai diversificate, astfel incat clientul isi poate face o parere cat de cat perinenta. Si asta pentru simplul fapt ca nu toate masinile au 4+ stele Link to comment
lauamd Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 Eu personal aş merge pe mâna americanilor pentru că de multe ori datorită aglomeraţiei nu ai spaţiu de manevră şi trebuie să o iei in piept. Mi se pare mai dur un test ce se face contra unui obiect nedeformabil. Sunt înclinat pentru varianta americană deoarece cred că testul european a fost mânărit mai ales de renault. Era imposibil ca deodată să fie cea mai sigură maşină. Şi pe deasupra am mai aflat că ginta franceză a mai şi participat la "sponsorizarea" instituţiei . Şi încă ceva : am ocazia să văd ceva maşini avariate care poartă rombul ca siglă. De multe ori nu ştiu de unde au ieşit 5 stele . Poate sunt puţin părtinitor însă ... Anyway dacă îmi aduc bine aminte americanii au inventat testele de securitate chiar dacă mulţi s-au împotrivit atunci. "> Link to comment
zack Posted March 4, 2006 Author Share Posted March 4, 2006 . Mi se pare mai dur un test ce se face contra unui obiect nedeformabil.Sunt înclinat pentru varianta americană deoarece cred că testul european a fost mânărit mai ales de renault. Era imposibil ca deodată să fie cea mai sigură maşină. Şi pe deasupra am mai aflat că ginta franceză a mai şi participat la "sponsorizarea" instituţiei . sunt cu totul de acord cu tine. fftopic: pana la urma cum a ajuns dacia in posesia la francezi?!(cand erau atatia care vroiau sa investeasca in dacia) va zis ceu, datorita spagii!!! poate (si sper) ca nu vor face la fel cu Daewoo craiova, caci ar fi pacat. ca sa revin on topic : cine a inventat primul air-bagul ? tot americanii(fordul). Link to comment
alx Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 Sunt înclinat pentru varianta americană deoarece cred că testul european a fost mânărit mai ales de renault. Era imposibil ca deodată să fie cea mai sigură maşină. Şi pe deasupra am mai aflat că ginta franceză a mai şi participat la "sponsorizarea" instituţiei . Şi încă ceva : am ocazia să văd ceva maşini avariate care poartă rombul ca siglă. De multe ori nu ştiu de unde au ieşit 5 stele . Poate sunt puţin părtinitor însă ... Anyway dacă îmi aduc bine aminte americanii au inventat testele de securitate chiar dacă mulţi s-au împotrivit atunci. "> Esti haios! Dar sunt de acord cu tine... Eu cred ca este o manarie a europenilor impotriva unei companii americane aproape falimentare si in special a unei divizii asiatice falimentare. Mai mult, aceste teste au fost promovate de presa occidentala sustinuta de renault pentru a "da la gioale" oricarui producator care se interpune in calea lor de dominatie mondiala! In fapt, totul este clar acum! Renault submineaza si SUV-urile deoarece ei nu produc asa ceva si d-aia scot alea 3 puncte la teste... Mai mult, problemele cu benzina ale Chevy-ului sunt cauzate clar de catre un agent reno care strecoara in rezervorul masinilor un agent de scadere a cifrei octanice pana in jurul valorii de 50... Iar "greierasii" din bordurile Chevy-urilor sunt create tot de reportofoane strecurate inauntru de agenturili straine supuse orbeste renoului... Acum serios: incercati sa ganditi ca un adevarat occidental nu ca un comunist: sa va uitati in ograda voastra nu a vecinului. Link to comment
Abram Burel Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 Noroc ca treaba asta cu crezutul e o treaba de obicei religioasa, care nu trebuie sa intunece ratiunea Eu zic ca atat europenii cat si americanii, procedeaza in principiu corect. Au o metodologie de testare standard, derivata inclusiv din statistici despre chestii reale. Ambele ofera o comparatie intre masini bazata strict pe aceleasi criterii de apreciere. Teste sunt relevante nu pentru ca reflecta fidel un accident sau altul, ci pentru pur si complexul fapt ca iti ofera o imagine a sansei de supravietuire intr-un caz nefericit. Este evident pentru oricine a trecut de faza in care mai crede in puritatea existentei pe pamant, ca exista influente date de presiuni facute de anumiti producatori sau chiar anumite guverne. Acestea pot deforma rezultatul testelor, dar e greu de presupus ca intr-un mod major. De bagatul in rahat al unei masini sau alta se ocupa altii, sunt destui. Nu ENCAP si NHTSA sunt astia, ci de regula media cu sursele ei "sigure", testele de cacao si articolele de 2 bani si te miri ce cubluri, mai mult sau mai putin serioase pentru care banul vorbeste. Faptul ca exista mai multi "testori" e bun, pentru ca permite compararea rezultatelor, chiar daca sau poate tocmai pentru ca testele se fac in conditii diferite. Eu zic ca rolul lor nu este neaparat sa dea o nota, buna sau proasta, ci de a mentine treaza atentia, atat a producatorilor, cat si a cumparatorilor. Chestia cu "vs" mi se pare fortata de recentul "eveniment" cu Aveo. Din pacate, prima reactie este sa te contrariezi, dupa care a doua e sa barfesti. Daca prima e normala, nu poti fi pregatit chiar pentru orice, cea de-a doua incepe sa devina penibila in societatea noastra. N-ar fi mult mai util pentru cresterea in volum a creieraselor noastre si in suprafata a circumvolutiunilor, sa incetam sa mai facem "caterinca intelectuala" pe marginea oricarui subiect ne cade in mana si, daca chiar ne preocupa, sa cautam informatii prin care sa intelegem ce se intampla de fapt? Link to comment
lauamd Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 După cum am spus poate sunt puţin părtinitor. Dar recunosc că daewoo sau chevy nu sunt perfecte, de departe gândul ăsta de mine. Ştiu să recunosc dacă sunt probleme sau defecte însă încerc să privesc cu reţinere tot ce mi se dă să îngurgitez prin tot felul de ştiri,reviste sau emisiuni. Cândva un înţelept a spus :"Dobito ergo cugito, cugito ergo sum" (sper să fi scris corect). Trebuie întotdeauna să privim faptele din spatele unei afirmaţii. "> Link to comment
Recommended Posts