Jump to content

Citi Km Ati Condus In Total?

Recommended Posts

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

cam 3-400 000- majoritatea pe masini de firma din care aprox. 150 000 pe Tico. am mai condus : dacia

(papuc si normala) ,opel astra, ford focus, ford transit, matiz etc. azi am un TICO si sunt foarte fericit. e masina care m-a multumit cel mai mult. la bani putini rezultate maxime! nu o dau pe nici o masina.eventual as mai cumpara 2 sa am piese etc. , la ea.

Permis din aprilie '99:

Oltcit: vreo 85 mii km

Tico: tot 80 mii km(de la 30 mii la 110 mii)

Cielo:50 mii km

VW Polo: 34 mii

VW Golf IV: vreo 3000 km

Citroen C3: in jur de 2000 km

VW Caravelle: 1500

+Cielo Executive,Daewoo Damas (cozonac :D ):2000 km

In total in hur de 257 000 km,fara nici un accident provocat de mine ,la activ.Doar un spate indoit din cauza unui prost...

• 3 weeks later...

Permis din Julie 1995.

Cam 1.000.000.km ... in total , pe toate masinile pe care am pus mana. Prea multe ca sa le enumar, dar nu toate ale mele.

PS . Fara accidente provocate de mine. Doar o data mi-a sarit un nebun de pe trotuar pe parbrizul Daciei . Nu a patit nimic. Nici nebunu` , nici parbrizu`.

Edited by radux

@Claudiu > ... deci 100k/an, deci >8k/luna, deci cam 500-600 km/zi, deci cam 50 km/ora parcursi (in 12 ore/zi). Draga colega, dar cand manaci si dormi, ca de altele nu mai intreb.

Daca am gresit la calcule, ma scuzati. Am pus 12 luni, 20 zile lucrate in plin 12 ore /zi/luna. Cred ca am exagerat putin in favoarea ta, altfel ar insemna ca mergi cu masina non stop, te opresti numai sa faci p.p., k.k. si plinul. :)

Parerea mea.

PS 700000km * 8l/100 (consum combinat) = 56 tone benzina (sa zicem) ai ars pana acum.

56000 l * 33000 lei/l = 1.848.000.000 lei vechi, adica 264.000.000/an, adica 22.000.000 lei vechi/luna, adica 1.100.000/lei vechi/zi numai benzina (aprox 20 zile lucrate pe luna).

Mai bine iti luai un apartament in centru.

Si toate astea socotite pentru 7 ani de carnet. De fapt tu ai implinit 18 ani in '99, deci ai inceput sa mergi mai binisor in 2000. Iar 2006 e la 1/2, eu l-am pus pe tot. Si mi-au iesit 7 ani. Dar de fapt sunt vreo 6 ani si vreo 8 tipuri de masini + etc (zici tu). Taxi nu puteai sa faci decat de vreo 3 ani, ca n-aveai vechime. TIR nici atat.

Acum vei implini 25 de ani. Luna viitoare. Si deja ai aproape 1 mil de km. Felicitari. Sincer.

Nu vreau sa se ofuscheze nimeni, dar trebuie cat de cat sa ne ferim de SF-uri, macar intre noi, ca de-aia ne adunam pe aici. N-ar fi interesant sa se spuna de unde a fost luati km astia? Din bord? Si eu am condus nu stiu cate masini, dar km ii stiu la cele proprietate. Cine naiba sta sa noteze fiecare km parcurs cu masina prietenilor? Sau a lui tata? Sa fim seriosi...

Inseamna ca eu in 28 de ani de mers zi de zi la servici + concedii + weekenduri, cat naiba am facut?

Nu e flame, sunt doar curios. :D

Edited by Moshu

sa zic cam 70k... in 2 ani... mm de naveta :-<

a'a e, un singur accident mai serios, dar si stupid, pentru care nu am fost vinovat...

in mare cu 2 masini:

Scenic ~ 40k@6l/100km = 2400l de motorina * ~33.000lei/l = 79.200.000ROL :o :o :o bine ca astia nu i-am platit eu...

R19 ~30k@9l/100km = 2700l de benzina CO95 * ~34.000lei/l = 91.800.000ROL / 25luni (vechime) = 3.672.000ROL = ~100 euri pe luna

grav...ca asta l-am platit io...

cred ca i-ar trebui o cisterna in spate mad.gif

Edited by R19/16v
Nu vreau sa se ofuscheze nimeni, dar trebuie cat de cat sa ne ferim de SF-uri,

Pai la asta ma uit si eu, ca numai rulaje de-alde 100 si mai bine de mii de km anual vad aici, si se cam contrazice cu topic-ul de km anuali.

Eu de-abia am sarit de 70 de mii de km din septembrie 2002, asta facand 3 ani lunar naveta la Iasi, iar in rest nu prea stau departe de volan, merg si eu de rup, si tot fac 20 de mii de km anual.

Daca in spatele nick-urilor era un prieten de-al meu care face odata la 2 saptamani curse de Italia, si asta cu opriri doar pentru vama-alimentat-mancat, are toate motivele sa cumpere masini diesel, ca sa le schimbe la maxim 8-10 drumuri, atunci mai intelegeam kilometrii astia.

Care mai postati sute de mii de km va rog sa specificati si un motiv, asa, macar la misto.

Stau si eu si ma crucesc. Toti care au peste 300.000 sunt nascuti dupa 1980. Deci cel mai "batran" ar avea 26 de ani. Dar 700.000 ...

Acum, bineinteles ca sunt si exceptii. Nu ma indoiesc de km facuti de ovi_jer de ex. Prietenii stiu de ce.

De asta mi s-ar parea corect sa existe pe ici colo si cate o explicatie de genul "am facut taximetrie in Bucuresti", "fac transport persoane in Italia" sau "sunt sofer de TIR".

Nu de alta, dar nu mi-ar fi greu nici mie sa scriu ca am facut 10 mil de km in 28 de ani de condus, nu de carnet. Cred ca nu s-ar mira nimeni. Dar nu ar fi corect fata de voi.

Deci:

- carnet si prima masina (Dacia 1100) din 1978.

- o medie de 15000 km anual x 28 ani = 420.000 km

- avand in vedere si perioadele de naveta si iesirile din tara (Germania, fosta DDR :D ) cu masina ( mai nou cu avion sau autocar, deh, comoditatea) se poate rotunji la 500.000 km.

- nu sunt sofer de profesie, dar merg zilnic cu masina oriunde am nevoie.

Sunt convins ca sunt si oameni care fac 100.000 km/an sau chiar mai mult, daca sunt soferi de meserie, dar nu cred ca se intampla asta la 18-19 ani.

Parerea mea. :mrgreen:

Hmm, eu am adunat in 4 ani de permis (si 3 de condus) cu Dacia vreo 11k si cu Chevy in 3 luni (se fac pe 20) am deja vreo 6050 ...

Edited by Alinutz

@Moshu are dreptate, multi km ar parea exagerati daca nu se spune in cati ani s-au facut si in ce interes. Pt ca nu am completat in primul post: carnetul il am din '93 si majoritatea km facuti in Germania (~300.000km) au fost in interes de serviciu si personal. Cei aprox 200.000km din Romania au fost in interes personal si de placere (calatorii interior - exterior). Un calcul mediu anual arata 38.000 Km, ce pare mult dar pe perioada petrecuta in afara tarii aveam zile cand dormeam la volan (desi nu sunt sofer profesionist si nici pilot de F1).

Edited by leganzaro

Ok, e de inteles numarul mare de km. Felicitari si la mai mare (sau la mai multi)! :lavolan:

Nu mi se pare mult un calcul mediu de pana in 40-50 k, chiar daca nu esti sofer prof. Se circula si pentru afaceri, si de placere si de naveta si etc. Eu fac 15-20k pentru ca toate sunt in jurul meu. Si asa e mult, am colegi care fac 5-6k pe an, cu tot cu concedii si venind zilnic la servici cu masina. :D

Apropos de milioane de km, am un prieten profesionist greucean, tirist, facea Europa cu marfa cam 3000 dus, 3000 intors. Dar asta o data sau de doua ori pe luna. Acum e in Italia stabilit, si face tot asta. Si ca o curiozitate, Galati - Florenta (parca), merge non stop, fara sa doarma nici o secunda. Dar "ciudati" de astia, mai rar. :-?

Pai asa e si prietenul ala al meu. Ajunge acolo, doarme si vine inapoi. Doar opriri pentru masa-vama-alimentare. Normal, orice masina a lui are cruise-control. La nu tine nici o masina mai mult de un an, altfel se depreciaza prea mult.

Edited by laurentziu83

Pai da, si daca face numai 10k pe luna si tot se cheama ca are 120k pe an. Plus ca si prin tara merge tot cu masina, intre curse. Cred ca si noaptea calca ambreiajul prin somn... :) )

La mine a mai crescut cota. Am mai exersat vreo 30K km pe al meu Espero care l-am vandut, si mai nou am facut 12K km pe BMW. Deci in total vreo 180K km. Din 13 Noiembrie 2000 :D .

Sper ca pana la 30 de ani sa fac milionul. Asta ar insemna ca mai trebuie sa fac 820K km, adica trebuie sa fac 370km/zi in fiecare zi. E greu? cu un consum de 7% ar trebuii sa cheltuiesc vreo 2 miliarde de lei :D

Eu zic ca nu e greu sa faci 700K km in 7 ani, Eu am facut 2 ani cate 50-60K km/an si i-am facut destul de lejer.

Edited by test_driver

Eu am un coleg care are o nevasta care a facut timp de trei ani naveta 340km/zi (cu un opel corsa 1.0L). Masina aia a facut in trei ani ~240.000km si inca se tine bine). E drept, din 240k mai mult de 200k sunt doar pe autostrada. Totusi, asta e o distractie cam scumpa.

Sotia mea face naveta cu trenul (~200km/zi) iar un abonament costa 1800€ anual. Pare enorm, insa e mai ieftin, mai rapid si mai confortabil decat cu masina.

Interesant, dar scorurile astea mari in kilometri nu mi se par chiar niste laude , caci la urma urmei ce interes poate avea cineva sa minta? eu personal am zis ca am facut 1 milion de km, si o spun cu mana pe inima. Sa ma laud in fata unor oameni care nici macar nu ma cunosc? nu prea cred...

Mai sunt si oameni care dorm in masina si viseaza cu piciorul pe ambreiaj, si chiar ma mir ca nu intelegeti lucrul asta. Si nu sunt " sofer de tir" , sunt doar indragostit de condus de cand ma stiu. Si in 11 ani , se pot face fara probleme kilometrii astia, mai ales cand faci excursii de jdemii de km , dormi in masina, mananci pe volan, te duci sa duci gunoiul afara cu masina, toate fetele pe care le-ai cunoscut au trecut prin proba banchetei din spate ( sau din fata) , te trezesti in toiul noptii ca vrei sa te duci de nebun in nu stiu ce oras , etc. V-am enumerat doar cateva din lucrurile care se pot face ( cu placere) in orice masina. Asa ca nici un bullshit nu-si are rostul.

fac taximetrie din ziua in care am carnet.la ora 13 am avut permisul in mana iar pe la 18 eram pe strada.am lucrat apoi la o firma de curierat dupa care am facut iar taxi pana la momentul actual.ceea ce am postat nu e o lauda.este un fapt.

500 km/zi? De 6 ani incontinuu?

Ok si la cat mai multi fara evenimente. :lavolan:

Ti-am zis, eram doar curios. Sper ca nu te-ai suparat.

Edited by Moshu
Si in 11 ani , se pot face fara probleme kilometrii astia, mai ales cand faci excursii de jdemii de km , dormi in masina, mananci pe volan, te duci sa duci gunoiul afara cu masina, toate fetele pe care le-ai cunoscut au trecut prin proba banchetei din spate ( sau din fata) , te trezesti in toiul noptii ca vrei sa te duci de nebun in nu stiu ce oras , etc.

Bai Radux, mi-ai fost grozav de simpatic de cum ai aparut pe forum.. dar cred ca ai bagat totusi in calcul si km din pat, de pe pereti, bucatarie, baie, moteluri, facultate, liceu si altii care nu mai stau sa-i enumar.. nu doar cei de pe bancheta spate, fata, laterala, etc :P

Oricum, si-n automobilism pasiunea n-are limite :thumbl: