VAXXi Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 Pe cat punem pariu c-o sa-i traga un facelift care va adauga si ranforsari in laterale ? Cam ... solenzar din partea lor Link to comment
mad_hindu Posted November 26, 2005 Share Posted November 26, 2005 Avand in vedere ca totusi topicul e legat de noul matiz am decis sa scriu aici despre el. Astfel am citit ca spark-ul a fost testat la n-cap si a obtinut 2 (da, da DOUA) stele. Mi se pare fff nesigura. Matizul vechi (adica actualul I) are 3 stele, nu stiu cum au reusit sa-l scoala pe asta la 2 stele. Ma intreb cati isi vor mai cumpara masina asta si mai ales cati o sa o mai ridice in slavi ca defapt isi merita banii. Sursa: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=91793&hl= De fapt a obtinut (tot) trei stele - in privinta protectiei adultilor. Cea de-a treia stea este "taiata" ca avertisment referitor la nivelul prea mare de risc la care pot fi supusi ocupantii locurilor fata in timpul unui impact lateral. http://www.euroncap.com/content/safety_rat...tings.php?id1=1 Nu o voi ridica in slavi, dar isi merita banii. Nu-mi iau masina ca sa ma izbesc de copaci cu ea si, daca e sa mor intr-un accident auto, o pot face la fel de usor si intr-un Volvo care scapa nesifonat - vezi cazul Tinu. In schimb ma uit la cit consuma masina, fiindca asta intentionez sa fac - sa ma dau cu ea toata ziua. In plus, din cite am inteles eu, masina testata era un S, adica fara airbaguri laterale (sau ABS). Din pacate, rezultatul nefavorbail va afecta valoarea de revinzare. Dar tot nu-mi pare rau ca am luat-o. Link to comment
zack Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 caroseria s-a comportat de invidiat... uitati-va la alte masini...se fac mult mai zob. peoparte e bine sa se faca mai zob,ca absoarbe mai bine socul, dar peoparte e mai bine mai rigid deoarece altfel te trezesti cu motorul in brate. air-bagurile laterale au protectie si pentru cap ? fftopic: mad_huidu cum iti merge sparku ?(in comparatie cu matiz,daca ai condus) Link to comment
woulfy Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 Parerea mea e ca nu-i corect sa luam lucrurile asa Faptul ca a scos doar 2 stele la ncap e un semnal mare de alarma! Pai tot 2 stele avea si tico, nu? Si tico e o masina facuta la inceputul anilor '90 si a costat cu mult mai putin decat spark-ul de azi. Cineva a zis ca modelul testat a fost un S, dar probabil ca nu stie ca la ncap se testeaza din 2002 doar modele cu airbag, acesta fiind prezent pe toate masinile noi produse in EU de atunci. Idei ca nu mi-am luat masina sa dau cu ea in zid nu sunt constructive. Nimeni nu-si doreste accidente dar totusi ele se intampla si e bine sa fim cat mai pregatiti pt ele Nu spun asta cu rautate ci ca o critica constructiva. Asa poate daca mai apare o alta problema ca nu prinde mai mult de 120 (de exemplu) o sa spunem ca e mai bine ca in felul asta te face sa conduci mai sigur? Link to comment
mad_hindu Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 Parerea mea e ca nu-i corect sa luam lucrurile asa Faptul ca a scos doar 2 stele la ncap e un semnal mare de alarma! Pai tot 2 stele avea si tico, nu? Si tico e o masina facuta la inceputul anilor '90 si a costat cu mult mai putin decat spark-ul de azi. Cineva a zis ca modelul testat a fost un S, dar probabil ca nu stie ca la ncap se testeaza din 2002 doar modele cu airbag, acesta fiind prezent pe toate masinile noi produse in EU de atunci. Idei ca nu mi-am luat masina sa dau cu ea in zid nu sunt constructive. Nimeni nu-si doreste accidente dar totusi ele se intampla si e bine sa fim cat mai pregatiti pt ele Nu spun asta cu rautate ci ca o critica constructiva. Asa poate daca mai apare o alta problema ca nu prinde mai mult de 120 (de exemplu) o sa spunem ca e mai bine ca in felul asta te face sa conduci mai sigur? A luat trei stele la euroNcap, cea de-a treia era taiata (strike through) ca avertisment la nivelul prea mare de rsic survenit la impactul lateral in cazul pieptului soferului ("The final adult occupant protection star is struck through because there was an unacceptably high risk of lifethreatening injury to the chest in side impact."). De aceea conteaza daca modelul avea sau nu airbaguri laterale. Iata si linkurile: Chevrolet Matiz: http://www.euroncap.com/images/results/sup...20Datasheet.pdf "Driver and passenger airbags; seat-belt pre-tensioners and load-limiters in front seats; three-point ISOFIX anchorages in rear outboard seats." Citroen C1: http://www.euroncap.com/content/safety_rat...p?id1=1&id2=218 (model 2005, aflat in lista imediat sub Matiz) "The C1 tested comes with dual frontal airbags, seat-mounted side airbags, front belts with pre-tensioners and load limiters, ISOFIX anchorages and top tethers to rear outer seats, a belt reminders for the driver and ABS as standard. Optional equipment includes a head-protecting curtain airbag." Nu vreau sa le iau apararea celor de la GM(DAT), dar mi se pare ca incercam sa comparam mere cu pere. Si nu cinstit, dar probabil ca asta e spiritul... european. Sistemele de siguranta bold-uite sint disponibile si pe Matiz, dar nu au fost testate. De ce oare? Link to comment
zack Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 oricum,spark se va vinde cel putin la fel de bine ca matizul. am intrat si eu in spark,la siab. chiar mi-a placut mititica. spatioasa...bine finisata. personal,o depunctez la vitezometrul central... mihai_huidu tu cum te-ai obijnuit cu vitezometrul ? Link to comment
mad_hindu Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 personal,o depunctez la vitezometrul central...mihai_huidu tu cum te-ai obijnuit cu vitezometrul ? the name is hindu. mad_hindu iar vitezometrul inca il mai astept... revenind insa la crash teste, am zabovit mai mult pe site-ul euroNcap si am dezgropat... securea razboiului motivul este subiectivismul testerilor proba este pdf-ul pentru mitsubishi colt 2005: 4 stele - adulti, 3 stele - copii, 1 stea - pietoni (!) http://www.euroncap.com/images/results/sup...20Datasheet.pdf intrati, cititi si lamuriti-ma: Driver airbag contact: unstable (la Matiz/Spark era stable) Steering Wheel displacement: rearward 31mm (la Matiz/Spark era none) upward 8mm (la Matiz/Spark era none) lateral 19mm to the right (la Matiz/Spark era 10 cm, tot la dreapta) Contact with steering wheel: yes (la Matiz/Spark era none) Rearward pedal displacement, brake - 101mm (la Matiz/Spark era none) Upward pedal displacement none (la Matiz/Spark era ambreiajul, 49 cm) Footwell rupture rupture (la Matiz/Spark era none) 3 year old (behind driver) vulnerable (la Matiz/Spark era protected) Tragem linie si facem suma: 9 puncte la impact frontal, ambele masini (desi soferul din Colt si-a rupt laba piciorului si a fost dat cu pieptul de volan, iar contactul cu airbagul nu a fost stabil), la impactul lateral: 13 puncte Colt fata de 8 puncte Matiz/Spark (nu ni se ofera prea multe explicatii, doar desenele frumos colorate). Coltul mai ia 2 puncte pentru avertizoarele centurilor de siguranta (nu mi-e clar cu ce l-au ajutat acestea pe sofer, il doare mai putin piciorul rupt?). Iar la copii scorul este din nou egal - 30 de puncte (desi copilul mare din spatele soferului este vulnerabil). Cumva, nu stiu cum, Coltul iese din toata zeama asta cu 4 stele euroNcap, iar Matizul/Spark cu 3, si alea taiate. Daca imi spuneti de ce, promit sa reconsider buna-credinta a testerilor euroNcap. Pina atunci continui sa cred ca acest organism, ca si altele similare, este doar un instrument de marketing. Iar masina mi-o voi alege tot in functie de consum, garantia oferita, manevrabilitate in oras (eu am serviciul vis-a-vis de magazinul Cocor, in Bucuresti), design si, desigur, circumstantele financiare. Multumesc. Link to comment
woulfy Posted November 28, 2005 Share Posted November 28, 2005 Mai nu stiu ce sa zic, si eu sunt fan daewoo, ca altfel nu m-as afla pe site-ul asta, dar vad ca chevy in loc sa duca mai departe bunul renume al acestei marci, anume masini f fiabile cu o siguranta medie si cu un pret ok, ei o cam iau pe aratura. Kalosul e ok, dar sa nu uitam ca practic kalos a fost conceptie 100% daewoo. Acum sparkul asta pe langa faptul ca e scumpicel bine nici la siguranta nu exceleaza, iar fiabilitatea ramane de vazut. Pt la anul ma gandeam si eu la o masina mai pt oras ca cu espero e cam greu mai ales cu consumul si ma gandeam la spark vs logan dci (ambele full options). Eu unul totusi cred ca o sa inclin spre logan dci daca-si tin astia promisiunea cu consumul de ~6 in oras. E la acelasi pret cu sparkul si... poti baga si ceva oameni in spate fara ca aia sa injure ca au ales sa mearga cu tine. Poate ca gresesc, dar spun asta pt ca nu sunt unul dintre cei care fac alergie cand vad ca scrie "dacia" pe ea. Link to comment
mad_hindu Posted November 28, 2005 Share Posted November 28, 2005 fftopic: (oricit as uri semnul asta) nu am postat decit pentru a clarifica o neintelegere: matiz/spark are trei (3) stele, nu doua de asemenea am remarcat masura inegala pe care o foloseste euroNcap concluziile le trage fiecare in alta ordine de idei, inghesuitul pasagerilor pe bancheta din spate nu face obiectul preocuparilor mele cotidiene; acolo trebuie sa incapa, in 99% din cazuri, un pui de patru ani si atit am vrut initial un kalos, dar m-a socat consumul, am gasit un kalos pe gpl (din fabrica), dar m-a suparat pretul loganul nu a fost o optiune de la bun inceput, prietenii stiu de ce cum am ales spark-ul, dintre sute de antene, e alta poveste, care nu-si are locul aici asa ca tac cuminte, pina nu primesc vreun cartonas rosu Link to comment
icet Posted November 29, 2005 Share Posted November 29, 2005 (edited) Oricat de mult mi-as dori eu spark-ul asta,atat pentru consum cat si pentru dimnsiuni,nu prea pot sa-l achizitionez din cauza pretului prea ridicat(in varianta full) .Nu conteaza cate stele are sau ce design exterior,important e consumul,mai ales in oras.Asa ca va trebui sa ma reorientez spre altceva mai ieftin. Edited November 29, 2005 by osirus Link to comment
woulfy Posted November 29, 2005 Share Posted November 29, 2005 daca nu te intereseaza siguranta de ce nu optezi pt matizul I sau chiar pt tico, chiar daca e sh se spune ca sunt super fiabile si consum super mic (spun unii ). Mai ales ca spui ca iti plac si masinile mici, eu zic ca una din astea 2 ar fi perfecta pt tine. Link to comment
icet Posted November 29, 2005 Share Posted November 29, 2005 Nu vreau sh,vreau ceva nou.Am ceva prieteni cu matiz si au avut unele probleme cu ele,relativ repede(30-50 mii km)ceea ce nu vreau,plus ca nu m-am simtit deloc confortabil la volan,iar designul interior e foarte "saracacios".Oricum caut si la alte modele cu consum mic si un pret rezonabil. Link to comment
FLEX Posted January 10, 2006 Share Posted January 10, 2006 Cele 3 stele ENCAP ale Matizului erau stele "verzi", dupa inasprirea conditiilor de testare (prin 2002, parca) s-a trecut la stele "albastre"; din punctul meu de vedere cele 2 si 3/4 stele albastre ale Spark-ului sint "mai superioare" decit cele 3 verze primite de Mati. Link to comment
Recommended Posts