TYBY Posted December 21, 2004 Share Posted December 21, 2004 Salutare, Ieri cand am plecat cu masina a functionat impecabil (ca si pana acum dealtfel) , insa cand am vrut sa inchid masina din telecomanda s-a armat doar alarma iar inchiderea deloc. La actionarea mecanica a usii soferului (cu cheia) s-au inchis toate usile.Am repetat operatiunea de mai multe ori in speranta ca va functiona si din alarma insa nu s-a intamplat asa.Rog sfaturi avizate tinind cont si de faptul ca de vreo doua zile a plouat in continuu. Va multumesc anticipat pentru solicitudine. Link to comment
khhamsin Posted December 21, 2004 Share Posted December 21, 2004 Exact acelasi lucru patesc si eu, iar de vina este partea electrica. In cazul meu... Poate la tine problema e alarma sau inchiderea centralizata. Pentru inceput eu zic sa verifici legaturile de la alarma la inchidere, de obicei se fac sub masca din stanga ambreiajului. Daca ai buton separat pentru incuiat/descuiat usi din interior as fi curios sa stiu cum se comporta... Link to comment
expero 16V Posted December 21, 2004 Share Posted December 21, 2004 da mai m ulte detalii: merge inchiderea din butonul din masina?Dar din cheie se inchid toate cele 4 usi sau numai una? Asta ca sa-ti dai seama daca e din partea electrica a masinii(sigurante,actuator) sau din vina alrmei care nu mai transmite semnalul la actuatorul principal.. Link to comment
TYBY Posted December 21, 2004 Author Share Posted December 21, 2004 Buton in masina nu am , fiind vorva de Cielo Standard.La actionarea cu cheia se inchid respectiv deschid toate usile.Alarma este un Alcar H21. Link to comment
expero 16V Posted December 21, 2004 Share Posted December 21, 2004 In conditiile astea raman doua chestiuni in picioare: 1.Actuatorul principal este dus.Dar in cazul asta trebuia sa-ti dea semne de oboseala cu o perioada de timp inainte sa moara definitiv si irevocabil.Aceste semne: nu inchidea usile insa el se vedea ca se straduieste pt.ca butoanele se miscau fara a avea puterea sa si inchida usile.Din cheie e normal sa mearga pt.ca tu fortezi motorasul principal si el va inchide si deschide. 2.Ceea ce cred eu ca e mai plauzibil este ca alarma sa nu mai dea semne catre inchiderea centralizata si in cazul asta trebuie verificate conexiunile alarmei cat si sigurantele ei.Mai ales daca in momentul in care pui alarma tamburusul de la usa nu da semne ca are avea vreun gand sa se inchida si e mort. Asa ca desfa alarma si vezi ce si cum. Link to comment
relu17 Posted December 21, 2004 Share Posted December 21, 2004 La mine uneori nu se deschide usa din drapta fata, mai ales cand ploua. Am incercat cu WD40 si vara a avut efect, adica nu au mai fost probleme. Acum de cand cu ploile din nou face figuri, dar m-am obisnuit(ca nu m-am nascut cu masina cu inchidere centralizata) Link to comment
thanandar Posted December 21, 2004 Share Posted December 21, 2004 Am avut si eu o problema similara acum citeva zile. Alarma se oprea, dar inchiderea ... nimic. Pina la urma s-a cam rezolvat de la sine. De fapt nu se mai deschidea, asa ca am apelat la cheie si dupa citeva operatiuni d'astea si-a revenit. Sper sa nu fi facut urmatoarea chestie (nu mai tine minte exact) : in timp ce dezarmam din telecomanda e posibil sa fi incercat sa deschid portiera. Am observat ca daca fac lucrurile astea concomitent usile ramin inchise si nu se mai deschid din telecomanda (trebuie sa recurg la cheie) desi nu sint 100% sigur (n-am stat sa stresez prea mult inchiderea...) Link to comment
cata73 Posted December 22, 2004 Share Posted December 22, 2004 adevar graiesti! exact asa se intampla, daca tragi de cleanta inainte de a se deschide raman usile inchise chiar daca dezarmezi din telecomanda, nu poti remedia decat inchizand si deschizand din cheie... Link to comment
iso Posted December 22, 2004 Share Posted December 22, 2004 ON TOPIC Verifica sigurantele de la alarma , sint doua , chiar pe cablul cu multe fire ce iese din alarma apoi releul care inchide usile ... Link to comment
TYBY Posted December 22, 2004 Author Share Posted December 22, 2004 ON TOPICVerifica sigurantele de la alarma , sint doua , chiar pe cablul cu multe fire ce iese din alarma apoi releul care inchide usile ... <{POST_SNAPBACK}> Iso, Daca ar fi vreo problema la sigurante nu ar trebui sa nu mai functioneze alarma? Link to comment
iso Posted December 22, 2004 Share Posted December 22, 2004 Ai si tu dreptatea ta dar o siguranta e pe electronica iar cealalta e pe partea de "forta" -- inchidere , becuri de semnalizare . Link to comment
jeffe Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Eu am cam aceeasi problema, si a fost de vina actuatorul de pe usa de la sofer. Schimbat, vreo 450k Lei. Pentru ca se deschideau greu usile de pe fata, chiar si tragand de buton cu simt de raspundere, am inlocuit broasca de pe stanga fata si am spalat-o cu benzina pe cea de pe dreapta. Rezultat: acum merg ca ... unse, fara nici un fel de problema. Link to comment
khhamsin Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Unde l-ai schimbat ? As face si eu operatiunea ca-mi merge nashpa si nu-mi dau seama de unde e. O sa schimb toata inchiderea pana la urma :angry: Link to comment
BlueBear Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 buey nu le mai schimbati aiurea !!! alea dupa parerea mea nu se strica delok doar plesneste cutia aia de plastic in care sta angrenajul (care este conceput ca drq) . asa ca da-ti-l jos il desfaceti complet (usor sa nu sara ceva de prin el) il ungeti cu neste vaselina sau un ulei fin si il lipiti cu ceva ff bun. eventual luati si o sarma subtire si il legati de 3-4 ori. Simplu ca buna ziua in 30 de minute. Io asa am reparat 3 pana acuma. Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Se poate sa i se fi dus releul. La mine nu sunt iesiri "de forta" pe alarma si tot ce e comanda trece printr-un releu. Vezi poate au obosit. Dar masina ta nu e noua? Nu cumva alarma e in garantie? Link to comment
jeffe Posted December 25, 2004 Share Posted December 25, 2004 Eu l-am inlocuit la o firma de alarme auto, cei de la Radacini mi-au spus ca cel pe care il aveam eu pe usa de la sofer nu este model Daewoo, si ca a fost schimbat. Firma la care l-am schimbat se numeste Oma Alarm si are sediul prin Crangasi, daca vrei detalii cere-mi pe PM. BlueBear: mi se pare cam dificil de reparat, nu de alta, dar pare nituit si lipit ... broasca am fost nevoit sa o schimb, era gripata rau de tot, si era si un ax din ea deformat ca dreaq. Link to comment
BlueBear Posted December 25, 2004 Share Posted December 25, 2004 Mey...nituit nu cred (io unu nu am vazut nici un nit sau surubel ceva pe akolo) io zic ca e plastic lipit pur si simplu care daca te chinui putin fara sa-l spargi se desface. Anyway astea care le-am reparat io nu mai mergeau ca se desfacuse cutia singura si sarea angrenajul din interior . Link to comment
iso Posted December 25, 2004 Share Posted December 25, 2004 Actuatoarele Chinezesti(motorash-cremaliera) sint cu nituri de aluminiu care se dau jos ushor cu o bormashina sau cu un polizor , mai greu e sa gasesti surubele mici sa'l inchizi inapoi ... Eu am turnat ulei si vaselina pe cremaliera de plastic pe sub burduful ala de cauciuc si vreo' doi ani cred ca no' sa am probleme cu actuatorul de la usa soferului . Oricum niste ulei si o vaselina subtire nu strica la mecanismele ushilor , balamale , etc wd40 e bun doar pe moment , deoarece e volatil si "fuge" repede de pe mecanisme ... Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Am si eu o problema de genul asta! Usa din spate dreapta nu se mai incuie/descuie. Cand trag de tumburus se misca greu, aluneca greu... Cand actionez inchiderea centralizata tumburusul da sa se miste dar nu reuseste. Asa se comporta in caz de actuator dus sau e doar problema de mecanica? Link to comment
BlueBear Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Iti recomand sa-l dai jos (actuatorul) si sa vezi daca nu cumva e sparta carcasa cum am scris mai sus. Daca e totul ok la prima vedere pune-i mufa si vezi ce zice iar daca nu uita-te la sistemul mecanic desi nu cred ca akolo e problema . Daca vezi ca e sparta carcasa ii aranjezi mecanismul inauntru cu grija si o lipesti cu ceva bun eventual dupa asta bagi si o sarma subtire . Link to comment
TYBY Posted December 27, 2004 Author Share Posted December 27, 2004 De vreo trei zile merg fara probleme.Sa le ia naiba de porcarii.Cred ca atunci cand se va incalzi afara o sa le dau jos pe toate si o sa le ung cu ulei siliconic sau WD 40. Va multumesc oricum pentru sfaturi si pentru faptul ca ati reusit sa ma mai linistiti vazind ca mai sunt si altii cu acelasi gen de problema. Link to comment
cdorob Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 Comfirm: usa spate nu se mai deschidea. Carcasa acuatorului era crapata in 2. Usa fata nu se mai deschidea. Carcasa acuatorului era crapata. Salutari Link to comment
BlueBear Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 Intrebare: si ce ai facut cu actuatorul? l-ai schimbat? l-ai aruncat? Link to comment
cdorob Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 Schimbat in garantie...Primul a murit pe la vreo 300 de km , al doilea pe la 3.000. Binenteles ca am astepat vreo 3 luni sa mi-l trimita pe al doilea asa ca l-am schimbat cand m-am dus la Craiova la fabrica... Link to comment
Esperatul Posted February 14, 2005 Share Posted February 14, 2005 AM si eu o problema ciudata rau cu inchiderea sau alarma... La mine tamburusul pe partea soferului merge destul de greu ,ala de pe dreapta lipseste. Cand a dat inghetul inchiderea a incetat sa mai functioneze, acum si-a revenit. Inca dinainte aveam o problema. Inchideam din alarma, si la ceva timp 30min-3 ore, in 70% din cazuri gaseam tamburusurile pe spate ridicate, daca incercai sa intri merge, doar ca incepea sa sune alarma. Acum nu stiu daca e de la alarma sau inchidere, cred ca o sa decublez bateria si sa vad astfel de unde e. Aveti vreo idee ce poate sa fie? thanks Link to comment
Recommended Posts