Yuri Posted October 29, 2005 Share Posted October 29, 2005 Mersi mult Abram Burel. O sa merg maine cu ea la service cel mai bine, ca mi-e sa nu o fac mai rau. In legatura cu sigurantele, eu nu ma refeream la sigurantele fuzibile, de curent, ci la siguranta usii, tumburucu pe care in tragi pentru a bloca/inchide usa. La nubira am la toate usile niste mici clapete care inchid usa, iar din cea de la sofer inchid toate usile. Dar o persoana a zis ca doarece cineva ar fi pus o siguranta de la o usa, s-ar fi defectat . Multumesc mult, salutare. Link to comment
vioelectric Posted December 11, 2005 Share Posted December 11, 2005 1) Doar cu documentatia de instalare de la ambele alarme in mana si cu atentie se poate verifica daca firaraia de la cele doua se potriveste. Daca e aceeasi marca e posibil, altfel mai greu de presupus, desi unii senzori s-ar putea sa fie "universali".2) Nu exista "sigurante in usi". Faptul ca usile se deschid, dar nu se inchid poate avea urmatoarele cauze: a) actuatorul din usa soferului deplasat din pozitia normala de lucru; asta face ca in cursa de inchidere a mecanismului din usa sa nu fie actionat contactul de cap de cursa care declanseaza inchiderea celorlalte usi; este un "defect" foarte posibil din cauza slabirii in timp a suruburilor de fixare a actuatorului; pentru remediere, se desface masca usii, si se regleaza pozitia actuatorului; b) contactul de cap de cursa din actuator defect (mai rar); se inlocuieste actuatorul cu unul similar (5 fire) c) circuitul de comanda al inchiderii intrerupt; se poate intampla ca unul din conectorii de pe traseul de la actuatorul din usa soferului si pana la modulul de comanda sa fie "oxidat", mai greu de presupus ca intrerupt; pentru remediere se verifica intregul circuit d) modulul de comanda defect; acesta primeste o "masa" pe pinul 6 (inchidere) sau 8 (deschidere) si trebuie sa dea un scurt impuls intre pinii 1 si 2, fie de +12V, fie de -12V sprea actuatoarele din toate usile care sunt practic legate in paralel; impulsurile de iesire sunt comandate prin relee; daca la comanda cu "masa" alternativ pe 6 si 8 nu se aude un usor "clic", atunci probabil ca e ceva in neregula in partea electronica, iar daca se aude "clic", dar nu apare impulsul de tensiune intre 1 si 2, atunci de vina sunt contactele releului; pentru a "vizualiza" impulsul de iesire se leaga un bec de plafoniera/pozitie intre pinii 1 si 2. Eu as "merge" pe a), apoi pe c). sustin ce scrie mai sus doar in plus recomand sa fie verificate firele din tubul de cauciuc ce face legatura intre portiera si stalp (in marea majoritate a cazurilor aici se intrerupe cate un fir in urma inchiderii si deschiderii incontinuu a usii) Link to comment
mr_ Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 Fratilor, eu am o problema de toata jena cu alarma... Mai exact, am alarma si n-am stiut de ea . Am activat-o intamplator si habar n-am cum se dezactiveaza... Are cineva sugestii? Nici macar nu stiu ce tip de alarma e, daca e de serie sau instalalata de vreunul din proprietari. Singura informatie pe care o am este un abtibild pe geamuri pe care scrie Daewoo security sau cam asa ceva ... Si probabil activarea si dezactivarea se face cu telecomanda pentru inchidere, insa habar n-am cum. Ceva sugestii? Link to comment
Moshu Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 mr, nu crezi ca cea mai buna solutie ar fi sa intrebi fostul proprietar? Sigur te lamureste. Apropos de alarma, mi-au montat si mie la reprezentanta alarma, dar nu mi-au dat nici manual nici schema de montaj. Lucru neplacut, mai ales ca inchiderea centralizata este pe aceeasi telecomanda. Se numeste (ca brand) Premier. Daca aveti idee de unde sa iau ceva detalii tehnice... Link to comment
Esperatul Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 @mr Pai ai sau n-ai telecomanda??? Link to comment
mr_ Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 Am doar telecomanda pentru inchidere. Se pare ca alarma se activeaza si se dezactiveaza la anumite secvente de lock-unlock... insa naiba stie care. M-am jucat dimineata asta cu ea si am reusit sa o dezactivez, insa tot nu stiu exact care e secventa de activare si care e cea de dezactivare Am descoperit doar ca atunci cand alarma e activa si incui usile clipeste si semnalizarea de doua ori. Cand nu e activa, nu clipeste decat cand o descui, nu si cand o incui. Am scris fostului proprietar, insa asta isi citeste mailul din an in paste. Deocandata am scapat fara inscriptii cu cuiul pe capota... probabil pentru ca am plecat primul din parcare . Avem o poarta care se inchide la 11 seara si se deschide la 8 dimineata automat... Cum s-a deschis, eram prezent in fata ei, cu motorul ambalat... Sper sa uite astia pana diseara cine i-a tinut treaz azi-noapte... Link to comment
Esperatul Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 (edited) Pai si pana acum ai crezut ca telecomanda e breloc?!? Tare... Cauta pe net modelul de alarma si gasesti secventele de programare si folosire. Edited December 16, 2005 by Esperatul Link to comment
mr_ Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 (edited) Pai tocmai asta-i problema ca habar n-am care e modelul de alarma. Daca nici n-am stiu ca exista... Telecomanda e pe cheie, e vorba de telecomanda pentru inchidere, nu am una separata pentru alarma. Daca aveam una separata, dupa cateva luni m-as fi prins eu ca foloseste la ceva ... Edited December 16, 2005 by mr_ Link to comment
Esperatul Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 Trebuie sa aiba un modul pe undeva, la mine are modulul in stanga pedalelor. Cat o cutie de tic-tac. Link to comment
mr_ Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 (edited) Mersi pentru pont, o sa ma uit. Daca tot n-o scot la capat, o sa intreb la serviceul Daewoo, ma gandesc ca s-ar putea sa fie un model de serie. Deja am aruncat un ochi pe acolo, ca sa vad tipul ECM-ului pentru GPL care la mine e tot acolo, insa n-am vazut nimic. Drept e ca nici n-am cautat asta... Edited December 16, 2005 by mr_ Link to comment
Moshu Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 (edited) Problema cu netu e cam nashpa. Am cautat si eu pentru a mea, Premier CL-5600X care are o gramada de functii, dar nu stiu sa le folosesc. Si pe net n-am gasit decat site-uri de unde se poate cumpara, dar carte tehnica din partzi. Daca are cineva (e pe led albastru) dati-mi un semn. Merci. Pun si foto la telecomanda. Edited December 16, 2005 by Moshu Link to comment
Satori Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 mr_, oi avea si tu alarma cum are Kalosul! http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=1663 Du-te la service sau cauta in manualul de service. Ar trebui ca modulul sa se afle in consola centrala, dar nu bag mana in foc. Cred ca ai un contact imperfect pe undeva. Cand este activa, se parinde vreun LED nou prin bord? Link to comment
mr_ Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 Habar n-am... am descoperit asta abia azi dimineata. Adica, a descoperit-o vecinii mei... si pe la 7 a descoperit administratora a cui e masina Singura metoda sa aflu daca e sau nu activata era sa-i trag un sut, si pentru asta eram in mod necesar in afara masini ... n-am vazut daca se aprinde sau nu vre-un led la bord. Incepe sa racneasca doar daca o ating, nu e nevoie sa deschid vre-o portiera. Tace cand descui usile de la telecomanda. M-am tot jucat cu telecomanda de la inchidere si intr-un final am dezactivat-o, numai ca nu stiu nici eu cum. Nu m-a dus capul sa ma incui in masina si sa ma uit dupa led-uri, insa acum ca m-ai avertizat incerc si asta. Cheia mea seamana foarte bine cu cea din poza ta... Link to comment
Satori Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 Daca descoperi LED-ul e un inceput. Macar poti sa iti dai seama cand e activata fara sa o faci sa tipe. Dupa ce faci asta, scoate unul din conectorii de la goarna. Ai deschis cumva portiera de la sofer in timpul procesului de armare/dezarmare pentru ca sa iti dai seama ce si cum? (uneori, deschiderea usii actioneaza pe post de buton valet). Link to comment
mr_ Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 Da, cred am deschis-o in timp ce ma jucam cu telecomanda. Ce inseamna buton-valet? Goarna tre' s-o caut. Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 Pai goarna e cel mai usor de detectat. Vezi de unde urla. De ce nu o incui masina din cheie pana una alta? Link to comment
mr_ Posted December 16, 2005 Share Posted December 16, 2005 Deocamdata am dezactivat-o, insa nu stiu cum, si merge si telecomanda. La fel cum nu stiu ce naiba a apucat-o de s-a activat dupa 3 luni. Daca tot o am, ar fi ceva sa invat sa o folosesc... 1 Link to comment
mr_ Posted December 17, 2005 Share Posted December 17, 2005 Am verificat ce scrie pe geam: Theft Deterrent System In partea stanga sub bord nu am reperat nici un modul electronic, altul decat ECM-ul koltec pentru gaz. Fostul proprietar mi-a raspuns la mail: Stie ca alarma se activeaza/dezactiveaza cu telecomanda de inchidere, insa nu stie nici el cum, nu a reusit niciodata Iar proprietarul dinaintea lui e la parnaie pentru escrocherie... povestea mai detaliata e la "masina mea". Singura sansa ar mai fi garajul Daewoo Link to comment
Abram Burel Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Cata agitatie si cat de putina informatie. mr_ zi si tu macar cate butoane are cheia aia, baga o poza eventual. Altfel, in loc sa butonezi intr-o veselie, ia-o incetisor. Apesi o data, vezi ce se intampla. Astepti putin (ca sa preintampini o eventuala "secventa de cod"). Apesi mai lung, vezi ce se intampla. Eu ma cam indoiesc ca actionarea se face in... codul Morse. Iar daca te enerveaza, desfa-o si scoate-i bateria! Link to comment
mr_ Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Am doua butoane, lock si unlock. Cheia pare identica cu cea a lui Satori de aici http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=1663 SE pare ca daca apas unlock de trei ori consecutiv se dezactiveaza... cum se activeaza insa tot nu am descoperit. Acum de cate ori o incui ii trag un sut ca sa vad daca incepe sa piuie. Link to comment
Abram Burel Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Dar daca apesi o singura data, se blocheaza usile? Idem, daca se deblocheaza... Link to comment
Moshu Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 (edited) Am gasit raspuns la problema mea de mai sus. Se vede ce inseamna clientul pentru o firma serioasa. Am scris la 2 distribuitori de astfel de alarme prin e-mail, unul mi-a trimis manualul in format pdf, celalalt urmeaza sa mi-l trimita prin posta. Asta in conditiile in care eu n-am cumparat de la ei direct, mi-a fost montata la service. Nu numai atat, si-au cerut scuze pentru neplacerile pricinuite (de altii de fapt). Sincer, n-am mai vazut asa ceva pana acum. Sper a mai fie ca ei poate intram si noi in normal. PS. As fi vrut sa dau numele firmelor, dar nu stiu daca permite regulamentul (apropos de publicitate). Edited December 19, 2005 by Moshu Link to comment
mr_ Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 Dar daca apesi o singura data, se blocheaza usile?Idem, daca se deblocheaza... Da, inchiderea functioneaza normal. Link to comment
Satori Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 In partea stanga sub bord nu am reperat nici un modul electronic, altul decat ECM-ul koltec pentru gaz. Cauta in consola. Stii unde e goarna? Ai gasit-o? Vezi unde duc fierele de la ea. Link to comment
danny27 Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 domnilor, foarte recent mi-am achizitionat un cielo euro 3 standard cu ac si lpg. Doresc sa imi instalez si eu inchidere centralizata doar pe usile din fata, pentru ca alarma o am data bonus de dealer. Cunoasteti undeva unde se instaleaza asa ceva, dar sa fie de calitate nu motorase de 200000 lei. Orice sfaturi de inceput pentru intretinere, utilizare corespunzatoare ar fi apreciate. va multumesc Link to comment
Recommended Posts