Jump to content

Inchidere Centralizata si alarma

Recommended Posts

Alarma se armeaza din telecomanda, sigurantele sunt ok

Later edit: tovarasu Ionut a nimerit-o - o siguranta de 15A impuscata.

Ms

Edited by raven84
  • 10 months later...

Salut!

Am o rugaminte pentru cei care se pricep la alarme / inchideri centralizate, am un cielo pe care este instalat o alarma eaglemaster cred ca varianta 500 (asa am cumparat-o), masina are din fabrica si inchidere centralizata din cheie. Eu folosesc telecomanda de la alarma pt a inchide/deschide usile, nu folosesc cheia. Acum 2 zile cand am vrut sa deschid din telecomanda s-a deschis usa soferului, usa din spate stanga a ramas blocata, iar celelalte de pe partea dreapta se deschideau si inchideau incontinuu. Dupa cateva incercari usa soferului se deschide normal, iar celelalte 3 au ramas blocate, fara sa pot face nimic, a trebuit sa trag cu patentul butonul de blocare pt a deschide usile din spate.

Am desfacut fetele de la usi si am gasit 2 actuatoare (universale, NU originale cielo) blocate, iar al treilea era blocat dar am reusit sa-l fac sa mearga. Am incercat sa armez/dezarmez din nou dar fara nici un rezultat, doar usa soferului functioneaza. A inceput sa scoata sunete ciudate undeva in spatele stalpului dreapta fata. Am desfacut si in spatele ECM ului am gasit un modul BCM (cred ca este de la inchiderea centralizata, cu seria 96134783), acesta scotand acele sunete ciudate.

Intrebarea mea este: este posibil ca acest modul sa dea comanda pt armare/dezarmare a celor 3 usi (in afara de usa soferului care functioneaza prin alarma si daca scot mufa acestui modul)?

Multumesc!

• 2 weeks later...

Ce ai gasit sub ECM este modulul de comanda al inchiderii centralizate (interfata). Comenzile de inchidere - deschidere se fac cu impulsuri negative. Banuiesc ca sunt probleme cu contactele (perlate) ale unuia dintre cele doua relee din interiorul acestui modul.

Desfa, intai, fata de usa la sofer si vezi ce actuator este pus acolo. Cele 3 fire din instalatia originala care ar trebui sa ajunga la actuator sunt negru- masa, alb/maro si rosu/maro (parca). Atingand, pe rand, negru cu unul din cele doua fire maro se vor actiona (inchide si deschide) actuatoarele de la celelalte 3 usi, bineinteles dupa deconectarea actuatorului din usa sofer. Daca aceste comenzi lucreaza, fara sunete suspecte la modulul de inchidere din spatele ECM, recomand verificarea/ inlocuirea modulului de alarma. Nu cumva, exista montat pe langa modulul de alarma inca unul care comanda actuatorul din usa soferului?

• 1 year later...

Am un cielo din 97 gle si acum 2 ani alarma a inceput sa faca figuri. Am scos frumos masa de pe masina si a mers fara alarma. Acum vreau sa o pun inapoi. Am pus masa inapoi si am apasat pe buton. Nema. Ce pot sa fac? Am un beculet rosu langa bord si se aprindea inainte sa scot alarma. Ce este cutia aia de sub volan? E de la alarma? Are cineva modelul asta de alarma? Daca da, cum se nuemste?

Poze: http://imgur.com/a/0breY

• 6 months later...

Tot lovit de problema inchiderii centralizate care a inceput de vreo cateva zile (foarte umede) sa o ia razna, am purces la dezmembrari si am gasit actuator cu 5 fire montat intr-un Opel Astra F din '95 original. Piesa are codul GM 90493701. Pentru montare se executa o alta gaura in usa la aprox. 1 cm intre axe, mai sus de cea inferioara, originala Se masoara, exact cu o rigla,distanta dintre gaurile actuatorului GM. Acest actuator este mult mai solid si bine protejat de umezeala, inclusiv mufa (vedeti in poze). Ca sa ajut colegii, firele se leaga astfel:

- negru/galben - motoras actuator, de la alarma + -

jos, inchidere sus, deschidere

- negru/rosu - motoras actuator, de la alarma - +

- maro/rosu I

) jos, inchidere I maro/rosu

- maro - masa, minus I legatura la firele originale negru

) sus, deschidere I maro/alb

- maro/alb I

post-9166-0-32003600-1511024289_thumb.jpg

post-9166-0-38208700-1511024298_thumb.jpg

post-9166-0-46112900-1511024306_thumb.jpg

post-9166-0-76089600-1511024313_thumb.jpg

Edited by cris06
  • Like 1
  • 1 month later...

Fiind mai la subiect, dupa ce am montat actuatorul de mai sus, problema nu s-a rezolvat. Ba chiar inchiderea functiona aleatoriu, si inceta cand ploua. Buba: mufa originala a actuatorului masinii nu am eliminate-o ci am bandajat-o cu banda izolatoare. Ei, contactele din ea fiind foarte apropiate, apa din usa, stransa in banda izolatoare a nenorocit contactele, facand scurtcircuit prin oxizii acumulati. Deci, in cazul unei modificari a instalatiei din usa soferului, eliminati mufa din circuit!

Si, fiindca tot m-am apucat de reparat la sistemul de inchidere centralizata, am vizat si actuatorul usii spate dreapta care facea "figuri". Prin urmare, l-am dat jos, l-am desfacut si... nici pic de vaselina! Insa, piesa ce nu am mai vazut-o in niciun actuator desfacut pana acum e cea galbena. E un termistor care micsoreaza curentul electromotorului cand sarcina e mare sau cand broasca se blocheaza. Deci, un sistem de protectie suplimentar.

post-9166-0-37151600-1516116707_thumb.jpg

post-9166-0-37100600-1516116719_thumb.jpg

post-9166-0-61729300-1516118771_thumb.jpg

Edited by cris06
  • 4 years later...

Vreau sa demontez alarma de la cielo , dar nu stiu unde este montat modulul alarmei . am un scurt pe alarma si mi-a descarcat bateria. ma poate ajuta cineva sa aflu locul acestui modul ?. Multumesc.