Jump to content

Viteza Functie De Treapta De Viteza Si Turatie La Matiz

Recommended Posts

Eu sunt curios cum ai masurat tu acel 4.98.. .

Traseele mele sunt aproape identice, in afara de cele urbane unde nu am aceeasi destinatie ( dar orasul meu e mic si nu sunt relevante datele consumului urban - la ultimul consum am avut 200 km extra si 20 urban ). In cele extra-urbane este aceeasi destinatie ( dus - intors ). Fiind traseu frecventat des am inceput sa il cunosc destul de bine ( deci reactiile mele la conditiile de condus sunt aceleasi, exclud aici situatiile neprevazute, gen vaci , oi si alte animale iesit in fata masinii ). Totul a plecat de la benzina petrom unde se fura la pompa. Prima data am testat pompa Lukoil ( 4.98 consum ), apoi am trecut la Rompetrol ( 4.98 consum ) - acelasi ulei, aceleasi conditii de trafic ( nimic nu este identic in lumea asta, ca sa fiu mai exact, aproximativ aceleasi conditii de trafic ). Dupa, am schimbat uleiul, am refacut presiunea in pneuri ( 2.1 cat cere fabricantul ) si singura diferenta mai notabila ar fi ca la un drum ( intors ) nu a mai fost nevoie sa folosesc climatizarea ( caldura - dar asta ar fi trebuit sa imi creasca consumul ). Consumul calculat a fost facut pe baza km notati si a bonurilor de carburant ( litri introdusi in rezervor ), uimirea mea a fost ca nu acrescut consumul datorita cresterii vascozitatii uleiului ( ceea ce ar fi fost normal ) ci a scazut. @mr_ eu imi fac consumul la fiecare alimentare ( asa empiric ) , este principalul care imi da indicatii daca motorul functioneaza in parametri.

Edited by korydon
  • 5 years later...

Cu d-astea nu le am. M.a dau batut la faza asta. Nu le am cu turometru', probabil sa fi fost "prost initiat" sa urc in trepte pe simt si/sau ureche. Discutia de aici imi stirnise curiozitate a turatiilor pe treapta in cazul matijilor.

• 2 weeks later...