FireFly Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 house-ul e superb...daca nu chiar cel mai misto gen muzical(pt mine...)cand aud basul ala profund(deh am si sistem )...pur si simplu ma calmez... intradevar nu se compara nimic cu o melodie house frumoasa , nici macar tampeniile astea recente hip-hop cu basu tare , care vad ca incep sa domine show-urile de tuning . Link to comment
zack Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 la jumate inseamna "la 0 "(avand intre -15,+15) la 0 se aude foarte tare...bassul !! e perfect pt house si evacuat blocul(deoarece cam vibreaza...zici ca-i cutremur !! mi se misca mouse-ul de pe birou...iar un ceas de pe birou o ia la plimbare) Link to comment
maximus Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 la jumate, in sensul ca "putere" da intradevar e pe 0. Oricum unul dintre cele mai superbe sisteme audio oferite la un pret decent din romania. Link to comment
aztec Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 (edited) fftopic: parca alutul a fost titlul topicului... nu? fftopic: o muzica lautareasca o ascult cu placere... manele am repulsie.. o muzica lautareasca (melodie),cate-odata nu are nevioe de text pt a transmite sentimentul... mai dau odata linkul... cititi... http://www.europeea.ro/atelierliterar/inde..._comentariu=436 Edited October 10, 2005 by aztec Link to comment
FireFly Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 fftopic: @aztec , ii super linku , chiar merita vizitat si meditat asupra chestiilor spuse la sfarsit Link to comment
aztec Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 (edited) se pare ca linkul mai face probleme.. scuze.. am editat, dar pun si aici articolul. full "MANELE Text postat de mihai zabet Nu am in fata DEX – ul sa pot da explicatia etimologica a acestui cuvant ; se pare ca este de origine turceasca ; se zice ca in urma cu cca 100 si mai bine de ani , prin carciumi lautarii erau rasplatiti pentru prestatiile lor cu o moneda turceasca denumita manea si uite asa ar fi aparut denumirea cu pricina a acestui gen de muzica ; in acele vremuri , cand lautarul primea in carciuma o manea , el canta muzica lautareasca ; muzica de azi considerata ca facand parte din genul manelelor este diferita de muzica lautareasca ; este mai degraba un amestec vulgar de ritmuri tiganesti , arabesti , orientale cu ritmuri moderne de tip “rap” sau “dance” ; textul este la limita indecentei si imbecilitatii ; dupa parerea mea maneaua este in muzica ceea ce este in film telenovela . Cu toate acestea Romania este cuprinsa de febra acestui gen muzical ; la inceput au fost voci care au incercat sa protesteze impotriva genului ; protestul lor i - a indarjit si mai mult pe beneficiari si bineinteles pe producatori, astfel ca manelele au inlocuit aproape oricare alt gen muzical existent pe piata romaneasca . Am urmarit atent fenomenul si ca sa pot sa am o parere autorizata , am urmarit cel putin doua concerte televizate ale celor mai in voga manelisti ; evident ca genul muzical respectiv este de prost gust , avand texte puerile si imbecile ; “lumea buna” tuna si fulgera impotriva genului dar de unde lume buna in Romania ? ; personal cred ca cea mai mare parte din populatia Romaniei iubeste (sau accepta) acest gen de muzica ; cred ca in intimitatea sa , poporul roman are la origini maneaua , nu numai ca gen muzical ci si ca conceptie de viata ; chiar daca acum in Romania nu era epidemie de “manele” , latent epidemia exista in fiinta individului traitor pe aceste meleaguri ; nu exagerez : pana la declansarea epidemiei , era suficient sa auzi un acord de muzica populara care declansa imediat in orice roman o vibratie ancestrala mioritica ; vibratia era insa , de multe ori , superficiala si se stingea repede ; acum romanul are la indemana drogul care i se potriveste ; uneori ma duce gandul chiar la o diversiune de proportii promovata de cei care au nevoie de diversiuni . Asa cum telenovela a fost creata ca un panaceu universal pentru saracii din tarile lumii a treia (in special America Latina , dar nu numai) , tot asa si manelele ar putea fi rodul unor minti din serviciul roman de diversiuni , pentru drogarea acelora care , in lipsa lor , ar fi putut protesta pentru o cauza mai adevarata . Diversiune sau nu , maneaua este azi de nedetronat in Romania ; din pacate , daca nu ar fi agresiva , am putea ramane numai mirati de capacitatea intelectuala a romanului ; dar asa ? tot mirati ramanem si poate indignati si neputinciosi !!!" Edited October 10, 2005 by aztec Link to comment
NFS Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 Mai baieti, cei doi vehementi sustinatori ai manelelor si al house-ului... nu pot decat sa va felicit pt alegerea facuta. Oricum n-ati fi inteles nimic din rock. Fiti sinceri cu voi insiva... house-ul nu e muzica, e zgomot... nu exista nici o linie melodica, doar acelasi ritm repetat la infinit. Despre manele... cu rusine recunosc ca exista 2 manele care mi-au placut la vremea lor. Se intampla ca le am pe un cd din masina. Cind le vine rindul nu stiu cum sa ridic mai repede geamurile la masina si sa dau mai incet (sau sa le dau skip), ca sa nu auda lumea de pe strada ca ascult manele!!! Link to comment
dann Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 (edited) @zack: intr-adevar limba romana e grea, are o ortografie complicata... are dreptate nfs, nu ati fi inteles nimic din rock, asa ca fiti fericiti cu ce ascultati. iar daca maneaua va ajunge de talie mondiala cum a ajuns rockul...eu ma sinucid. sincer. Edited October 11, 2005 by dann Link to comment
FireFly Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Sa-ti fie tarana usoara ! @NFS , io cred ca tie iti este rusine de tine , nu de manele (deci nu mai da vina pe manele , pt alegerile tale in viata ) Link to comment
Obi_wan_Kenobi Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Off topic! @firelfy, zack, balky si altii ca ei. Baieti, nu doresc sa atac nici persoana, nici ce-i iese persoanei din tastatura, asa cum ati facut-o voi. Postul era clar pentru a va expune parerea despre discul de platina acordat unui "cintaret" contemporan. Imi pare rau ca ati avut rude, profesori, prieteni, prietene, sefi sau tot felul de experiente nefericite, care probabil v-au facut sa vorbiti asa fata de un gen de muzica care nu v-a gresit cu nimic, la fel ca si atitea altele enumerate de voi. Nu e nici momentul nici locul sa incerc sa va expun de ce sint cu sufletul mai apropiat de acest gen decit de altele. As aborda subiectul cu mare placere daca as avea ocazia sa va intilnesc joia dupa ora 8 seara sau oriunde in locul ales de voi. Consumatia, de orice gen, o platesc eu! Acestea fiind zise, inchei, nu inainte de a va preciza ca eu respect gusturile voastre in materie de muzica, chiar si manele fiind. Link to comment
ileana Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Sa-ti fie tarana usoara ! @NFS , io cred ca tie iti este rusine de tine , nu de manele (deci nu mai da vina pe manele , pt alegerile tale in viata ) esti cam dur in afirmatii..si mie imi plac manelele, si eu le ascult cu geamul ridicat la masina...dar nu mi-e rusine cu mine!..mi-e rusine cu persoane cu mentalitati ca ale tale Link to comment
FLEX Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Ati luat-o pe aratura. Se inchide. Link to comment
Recommended Posts