ciprian Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 cand am cumparat masina nu avea stropitorul de apa luneta ... unu din cele doua furtunase ce vin din rezervorul cu apa de parbriz era intrerupt si strangulat ca sa nu treaca apa. Tocmai mi-am luat un stropitor de luneta nou dar dupa ce am facut conexiunile in spate + refacut legatura de sub capota am constatat ca apa nu ajunge la stropitor. Oare cele doua furtunase nu sunt conectate, unde ar putea sa se fi deconectat. Apa din fata e trimisa undeva dar se pare ca nu ajunge pana la luneta. Am incercat sa suflu din ambele parti pe furtun dar aparent nu comunica, suna diferit, adica din spate suna ca si cum ar ajunge intr-un fel de rezervor, iar din fata suna a gol. Help! Link to comment
aztec Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 (edited) teoretic, banuiesc dupa desen, trebuie sa fie 2 pompe de apa si traseul fata-spate( stropitori) sa nu se intanleasca,,, verifica pompa pt spate daca e ok... nu stiu traseul furtunului, banuiesc ca e comun cu firele electrice, dar daca suna asa cum sici tu , se pare ca totusi ajunge in rezervor unde este apa, numai ca nu pompeaza sa ajunga in spate.. Edited October 11, 2005 by aztec Link to comment
ciprian Posted October 11, 2005 Author Share Posted October 11, 2005 Pai daca apas buton pentru stropitor spate pompa functioneaza si trimite apa, acum io cred ca am legat la furtunul care trebuie, nu mai era altul si acela era intrerupt+ strangulat partea care iesea din rezervor apa. Ma gandesc ca ala e! Link to comment
Pedala Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 (edited) verifica urmatoarele lucruri: 1. La burduful dintre haion si caroserie daca s-a taiat furtunasul 2. Sa nu fie duza de la haion infundata Daca nu.. furtunul (si firele electrice) trece pe langa pragul din stanga in interiorul masinii. Desfaci scaunul soferului si ridici mocheta ca sa il verifici. Edited October 12, 2005 by Pedala Link to comment
ciprian Posted October 13, 2005 Author Share Posted October 13, 2005 Intre haion si caroserie nu e intrerupt, nu am dat scaunul jos dar dupa cum am ascultat furtunul problema e localizata in partea din fata a masini, undeva intre motor si partea imediat langa bord masina. Link to comment
Pedala Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 (edited) atunci trebuie cred sa desfaci aripa din stanga... Nu e greu. Cateva suruburi si gata. Acolo o sa gasesti si vasul + motorasele de la instalatia de spalat parbrizul + luneta Edited October 16, 2005 by Pedala Link to comment
AAdorjan Posted November 17, 2005 Share Posted November 17, 2005 La mine furtunul intra in habitaclul masini si si pur si simplu se termina peste pedala de acceleratie. Iar daca vrea sa stropesc haionul imi intra lichidul direct pe mocheta/picioare dupa caz. Ce e de facut? S"> Link to comment
aztec Posted November 17, 2005 Share Posted November 17, 2005 vezi ca trebuia sa fie mufat cu unul care teoretic o ia pe sub mocheta, trebuie sa gasesti pe acolo continuarea... Link to comment
AAdorjan Posted December 7, 2005 Share Posted December 7, 2005 In sfarsit am gasit continuarea conductei. Era ascuns dupa nista cabluri. Am conectat "continuarea" iar acum functioneaza ireprosabil. Pun niste poze care poate sunt de folos pentru altii care au aceasta problema. Ps: De cand conduc masina (2 ani si ceva) nu au functionat stropitoarele din spate iar acum am rezolvat in 10 minute. Ce ignoranta din partea mea Link to comment
ciprian Posted December 7, 2005 Author Share Posted December 7, 2005 Multumesc!!! AAdorjan Am rezolvat problema ... cum de o lasat furtunasele asa neconectate nu inteleg insa ? E curios ca avem aproape aceleasi probleme cu tico, eu si cu AAdorjan, o fi pentru ca suntem amandoi din CLUJ?! PS: e o inghesuiala acolo in torpedo de ma dor toate ... a trebuit sa strang din burta si sa-mi optures si vreo doua oase. Da acu MERGE! Link to comment
AAdorjan Posted December 8, 2005 Share Posted December 8, 2005 (edited) Ma bucur ca ai rezolvat problema! Nu stiu daca le-au lasat neconectate pentru ca mie "batranu" mi-a spus ca el is aduce aminte ca parca candva a functionat... Edited December 8, 2005 by AAdorjan Link to comment
Recommended Posts