cipiamon Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Vreau sa-mi cumpar un matiz, problema e ca nu am banii sa-mi iau nou, deabia deabia strang un 4000 de euro poate daca ma mai imprumut la rude mai ajung pana la la 4300, dar mai e posibilitatea unuii credit la banca Daewoo, acolo trebuie sa dau timp de patru ani (!) cate 1.,8 mil pe luna. Pana la coada merita un matiz nou avand in vedere ca miroase foarte urat la inceput si consuma mult in prima perioada? Sau mai bine un sh verificat la un meserias de la un dealar Daewoo ( ) ? Link to comment
balky Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 eu tot timpul cand aud de leasing se furnica pielea pe mine. nu inteleg cum unii oameni pot da o caruta de bani ca sa-si ia o masina in leasing sau rate. ex : masina 10.000 $ ...valoare totala dupa 5 ani ...14.0000 $ ...valoare reala de piata dupa 5 ani...7.000 $ deci pe mine unul ma depaseste. nu pot sa inteleg de ce merita sa pierzi o galagie de bani doar de dragul de a avea masina noua.o masina o iei in leasing in cond in care chiar nu ai nici un ban ( dar nu e cazul tau ). sfat : cumpara un matiz sh la vreo 3300-3700 euro o ti vreo 3 ani si cand o sa o vinzi ai toate sansele sa o dai la aceeasi bani. bafta !!! Link to comment
Mike1 Posted October 14, 2005 Share Posted October 14, 2005 (edited) Iar eu te sfatuiesc (in umila mea opinie) sa achizitionezi o Buburuza NOUA pentru ca masina noua este cu totul alta mancare de peste fata de una la mana a doua, mai cu seama ca vorbim despre Matiz, o masina simpatica dar plapinda (a se citi sensibila ) care daca a trecut prin mainile vre-unui (sau vre-unei) profan in ale condusului (sau a fost masina de distributie sau taxi - ipoteza foarte probabila) sa va gasi intr-o stare ce va necesita sa bagi TU alti bani in ea si atunci iti vei vedea socotelile date peste cap. Concluzie (cred) stick with the new car... vorba aia e si o diferenta relativ mica de bani, iar un credit pe o perioada nu foarte lunga ar ajuta. Oricum, bafta si bine ai venit pe forum "> PS Apropos... domnu', macar o locatie, ceva sa stim si noi cu cine avem placerea Edited October 14, 2005 by Mike1 Link to comment
cipiamon Posted October 14, 2005 Author Share Posted October 14, 2005 Scuze, am uitat sa ma prezint ma chema Ciprian, am 26 de ani si sunt din Bucuresti (zona Militari-Gorjului) si imi place mult matizul, sper pana la coada sa pun mana pe unul klumea pacat ca in ultimul timp tot creste euro, iar eu am banii in lei Link to comment
Mike1 Posted October 14, 2005 Share Posted October 14, 2005 Esti chiar simpatic )"> Eu doar sugeram sa treci datele de mai sus in profilul tau Eventual daca vi pe la intalniri vei beneficia chiar de mai multe sfaturi... direct de la surse Link to comment
sorin77 Posted October 14, 2005 Share Posted October 14, 2005 Lucru nou e sfant. Mai bine mai astepti cateva luni pana faci si banii care iti lipsesc decat sa te bagi pe leasing. De ce sa platesti mai mult? Daca te imprumuti de la prieteni nu o sa iti ceara dobanda nic garantie pe masina. Numai dupa ce ai luat masina, incep cheltuielile (initial neprevazute) : huse, covorase, casco ca doar ai masina noua, odorizante, intretinere/service, etc ... Link to comment
cipiamon Posted October 14, 2005 Author Share Posted October 14, 2005 Am sa updatez profilul Dar se mai fabrica matiz? Dealerii acum 2 saptamani cand am sunat, ziceau ca mai vine un lot... , acum o saptamana ca momentan nu mai au pe stoc... dar nu stiau nimic mai mult, voi stiti ceva detalii din culise? Link to comment
steph Posted October 14, 2005 Share Posted October 14, 2005 (edited) balky> nu mai vorbi prostii mai mari decat tine ... in exemplul ala al tau la masina de 10000 se ajunge la 14000 dupa 3 ani pt. ca in banii aia intra CASCO ...adica 25000 asa cu aproximatie. adica platesti in 3 ani dobanda 1500 sau chiar mai putin adica nici 500 euro pe an. asa ca nu mai vorbi prostii cu masinile sh doar de dragu de a te baga in seama. multi va speriati de diferenta mare ... care e dafapt DOBANDA plus CASCO Edited October 14, 2005 by steph Link to comment
Recommended Posts