Jump to content

Cat Ar Trebui Sa Temporizeze Temporizatorul...

Durata temporizari  

51 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Pentru ca temporizatorul de plafoniera a starnit interesul, dar versiunea "comerciala" s-a dovedit a avea o temporizare prea lunga pentru gusturile multora, m-am gandit (trebuia s-o fac mai demult) sa dau drumul la sondajul asta.

Cred ca lumea nu a inteles ce este durata de stingere...luati un ceas si uitati-va cat inseamna 5 secunde si ganditi-va daca e bine dupa ce lumina a stat aprinsa cat e durata de temporizare sa se stinga lent in 4-5 secunde cum au pus majoritatea. Mi se pare mult...cel mai bine ar fi reglabil bineinteles.

Durata de stingere e de fitze. Important e sa nu se termine ca elefantul si apoi utilizatorul trebuie sa aiba tot timpul senzatia ca filamentul s-a ars ca lumanarea. Durata de temporizare e importanta si e ideal sa fie reglabila pentru ca fiecare are alte nevoi si timpul de la inchiderea usilor si pana la o zona luminata variaza de la caz la caz.

Mah voi vreti sa va puna omu si un afisaj serial luminat si sa va indice ca la winamp cate secunde mai sunt pana se stinge! :) ) NFS: pai unde sa fie semireglabilii daca nu inauntru ? Vroiai sa iti traga comenzi pe volan? :) )

Mah voi vreti sa va puna omu si un afisaj serial luminat si sa va indice ca la winamp cate secunde mai sunt pana se stinge!

Nu, SORANe, eu cred ca vor comanda vocala, dar s-ar multumi si cu o telecomanda.

n-ar fi mai bine ca atunci cand dezactivezi alarma sa se aprinda plafoniera si dupa ce ai inchis usa sa inceapa temporizarea ???!!! <:-P

n-ar fi mai bine ca atunci cand dezactivezi alarma sa se aprinda plafoniera si dupa ce ai inchis usa sa inceapa temporizarea ???!!! <:-P

O sa-ti spun parerea mea despre chestia cu aprinderea plafonierei la dezactivarea alarmei.

• Ca sa faci treaba asta:

1. iti trebuie un "fir" de intrare suplimentar (luat de undeva de la alarma)
    2. iti mai trebuie o logica ceva mai complicata (probabil cu un microcontroler) ca sa tii cont de alea-alea
    3. in conditiile astea poti face si alte ghidusii
    4. cresc costurile "materiale" (de vreo 2-3 ori) si probabil si cele de "proiectare" (dar hai sa zicem ca asta nu se pune) - nu c-ar fi cine stie ce suma, dar asa ca fapt divers

• Singura chestie la care ma gandesc ca ar fi utila este sa te uiti seara daca ai uitat ceva in masina (cand ai o "pana de memorie"), fara sa mai deschizi usa.
  • Concluzia mea e urmatoarea:

Asa ceva se merita doar daca vrei sa-ti faci un mic computer de interior, printre ale carui functii sunt si cele legate de "jucat" cu plafoniera. In cazul asta, ei un microcontroler ceva mai "consistent", ii faci un montaj cu puzderie de intrari si iesiri si in timp implementezi ce vrea muschiul tau prin habitaclu.