KumKum Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 ...Marca anvelopei conteaza in momentul in care esti pe sosea. Cum sa nu conteze? Crezi ca Debica de iarna se comporta ca Nokian?..... Eu am Debica de iarna si sincer sunt multumit de ele, anul trecut cel putin am avut zapada la Galati cum nu a mai fost de ani de zile, nu am ramas nici macar odata in zapada cu ele, pe gheata...se comporta ca si celelalte... Link to comment
Englishman Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Ce Dunloape ai? Dunlop SP Sport 01. Ziceam ca m-a pus naiba din cauza ca am ajuns foarte greu la garaj, inapoi, prin nameti de zapada. ) Dar e adevarat, propria experienta e cea mai valoroasa. Link to comment
Zmeul cel rau Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 @Kumkum: care celelalte? Link to comment
KumKum Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Din ce am avut ocazia sa conduc pe gheata...Barum, Firestone, Sava si Pirelli... Link to comment
uskt2005 Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Hai mai kum... la cum mergi tu normal sa fie foarte bune...dar, la "kum" merge Zmeul, sau Eu, sau altii asemenea noua ... garantat daca aveam asa ceva faceam drifturi mai ceva ca un BMW cu ele. Link to comment
Wolfman Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Cu o saptamana in urma am facut un drum Bc-Tg. Mures dus-intors, plecat la 4.00 AM si intors la 22.00, prin Cheile Bicazului. La plecare erau -5 grade, in Chei chiciura pe jos si zapada pe brazi, -8 grade. Toate curbele in ac de par erau pline de urme de derapaj, se mergea foarte incet, noroc ca nu era aglomerat drumul si-am putut sa trec repede de melci. BF Godrich-urile mele G-Winter si-a facut treaba cu brio, am scos un timp de 3,5 ore la dus si 4 ore la intors pe distanta de 260 KM. Link to comment
KumKum Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 fftopic: Pai pentru voi si pentru felul cum mergeti voi nici macar nu au fost inventate cauciucurile de iarna cu care garantat 100% sa nu iesi de pe sosea. Tu nu stii ce scrie pe panourile de pe marginea drumurilor...."Conduceti prudent, viata are prioritate...pe acest sector de drum au avut loc X accidente din care mortaciuni Y" Link to comment
cristidavid Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Pai daca merg cu viteza poate nici n-au timp sa citeasca. Eu folosesc Firestone multihawk (vara) si respectiv, Sava Eskimo S3 (iarna). De eschimoase numai lucruri bune, nu m-am impotmolit niciodata iarna trecuta (au doar o iarna, asta va fi a doua). Dar e adevarat ca nici Michelinuri Alpin, n-am experimentat. In afara de cauciucuri depinde foarte mult de stilul de condus. Altfel, nici un cauciuc nu e infaibil. In alta ordine de idei, acum 2 ierni am avut Matadoare MP12 de vara care si cu alea am mers bine, dar cu foarte mare grija. Oricum totul se reduce pana la urma la bani, daca iti iei cauciucuri de iarna sau nu, si daca da ce marca. Dupa 3 ani sunt uzate deja moral si teoretic trebuie schimbate. Link to comment
silviu75 Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Astea sunt caucicurile de care vorbeam si astea sunt cele de pe fata Link to comment
Viktor Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 O stire de vreo doua zile, care are de-a face cu anvolope all season. http://www.newz.ro/stire/114308/anvelopele-de-iarna-dai-1.300-lei-daca-nu-le-ai.html Link to comment
zeneseu Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 si astea sunt cele de pe fata Anvelopele tale sunt Matador MP58 Silika si nu MP52 Nordicca Basic asa cum spuneai in lunkul de mai devereme. Link to comment
Hassel Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 (edited) Toate anvelopele all season si de iarna au marcajul M+S sau M&S sau M/S...marcajul mai poate sa apara si pe unele anvelope smechere de vara. Dar foarte putine gume all season au pictograma cu fulguletul sau muntele. Finlandezii de la Nokian au fost primii care au introdus conceptul de anvelopa all weather... un all season mai special. La ei unele anvelope all season au alaturi de M&S si fulguletul/mumtele, deci aceleasi simboluri pe care le are si o anvelopa de iarna... si de aici apar confuzii. Dar daca te uiti la profil vezi ca jumate din anvelopa are caracteristici de vara si cealalta jumate de iarna. Edited November 7, 2010 by Hassel Link to comment
Zmeul cel rau Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Nu e adevarat, la Nokian WR+ tot profilul e ca la cele de iarna. Link to comment
alin anghel Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Deranjez si eu cu o intrebre. Vreau sa-mi cumpar doua anvelope de iarna s.h. dar am gasit doar R13/155/70. Are ceva daca pun pe fata R13/155/70 iar pe spate R13/155/65? Va multumesc! Link to comment
Viktor Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Poti pune anvelope cu un alt profil pe puntea spate dar cu dimensiuni identice celor de pe fata. Link to comment
zeneseu Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 1. Masina arata ca o caruta asa. Poti atrage atentia politiei, RAR in trafic, rezulta talon ridicat. 2. Avand matiz, banuiesc ca dimensiunea standard e cea de 155/65/13. Respecta dimensiunile standard ale anvelopelor. Link to comment
argon Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Asta-i diferenta intre 155/65/13 si 155/70/13, nustiu de voi, dar politistii nu-s Robocop sa aiba privire bionica Link to comment
BZN Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 (edited) Se vede. 155/70/13 era dimensiunea standard la Dacia 1300...Uita-te la o roata de Matiz si apoi la una de Dacia 1300... E prea mare "talonul". Edited November 24, 2010 by BZN Link to comment
hepea Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Am avut pe Matiz asa si... n-a fost nici o problema; nu se vedea, nu se simtea nimic anormal. Honestly. Dar, daca nu vrei sa predai talonul si sa cotizezi si mai mult la buget, foloseste dimensiunile din talon / cartea de identitate. Si nu lua sh... Cumpara noi. Cauciucurile astea mici sunt chiar ieftine Link to comment
Viktor Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 (edited) @argon, ti-ai luat si tu tractor? adica tu asa ai gumele?Sau motostivuitor. Edited November 24, 2010 by Viktor Link to comment
argon Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Se vede. 155/70/13 era dimensiunea standard la Dacia 1300...Uita-te la o roata de Matiz si apoi la una de Dacia 1300... E prea mare "talonul". Diferenta e cat se vede in poza de mai sus. Roata de Dacia 1300 de care zici e 155/80/13 "> @viktor, eu am toate 4 155/70/13, si pus langa un Matiz cu 65 nu se vede diferenta. Link to comment
laurentziu83 Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Eu am umblat 4 ierni la Clio cu gume de iarna 185/65r14 pe fata, fata de 175/65r14 cat era normal si aveam pe spate, si nu m-a intrebat nimeni de sanatate. Pur si simplu nu gaseam in 2005 dimensiunea care imi trebuia, asa ca le-am luat asa. Acum insa la Megane le am pe toate 4 identice si la dimensiunea corecta. Link to comment
zeneseu Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 (edited) Asta-i diferenta intre 155/65/13 si 155/70/13, nustiu de voi, dar politistii nu-s Robocop sa aiba privire bionica Mie imi sare in ochi de la o posta un cielo cu anvelope 185/65/r14 in loc de 185/60/r14. Nu trebuie sa ai privire bionica la un filtru. Eu am umblat 4 ierni la Clio cu gume de iarna 185/65r14 pe fata, fata de 175/65r14 cat era normal si aveam pe spate, si nu m-a intrebat nimeni de sanatate. Tu ai avut latimea anevelopelor diferita, aici se pune problema de talonul anvelopei Edited November 24, 2010 by zeneseu Link to comment
mr_ Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Laurentiu are si talonul si latimea diferita... Cica dimensiunile diferite intre roti pot da erori de ABS. Da' daca nu da, probabil ca merge si asa Link to comment
Recommended Posts