Jump to content

TUROMETRU!!! pentru Tico si Matiz

Recommended Posts

Corect. Si pe mine m-ar fi tentat un turometru, dar sa fie intregrat cumva in panoul de bord(unde sunt si celelalte aparate). Am gasit un singur bord care s-ar potrivi cat de cat dar nu cred ca se gaseste, plus ca este facut de chinezi, fiind bordul copiei facute dupa matiz, Chery QQ.

poate fi prins ori in coltul din stanga a bordului...ori in suport special pe bord (suport de ceasuri de bord) ori in una din gaurile de aeroterma...

revin cu poze cand il montez eu pe al meu acolo... :D

Edited by Dragoshhh
poate fi prins ori in coltul din stanga a bordului...ori in suport special pe bord (suport de ceasuri de bord) ori in una din gaurile de aeroterma...

revin cu poze cand il montez eu pe al meu acolo... :D

Stiu toate locurile in care poate fi prins, dar arata aiurea. Pe bord nu-mi place, toti daciotii au cate un cadranel din asta prins in suruburi de bord, care arata ceva, plus ca este al dracului de inestetic iar de o gura de ventilatie nu ma lipsesc nici mort. Eu vreau sa fac cumva sa fie integrat in bord, alaturi de celelalte instrumente, la locul lor, nu prinse rudimentar in suruburi.

@Magelanus: Da man, daca as gasi asa ceva, m-as descurca eu cu el. Partea naspa este cea a adaptarii odometrului, vad ca asta este digital, nu analogic cum are matizul. Oricum, am cautat pe net dar nu am gasit nimic...

Edited by closchkutza

Oricum nu are nici un sens sa visam la bordul asta pentru ca ar fi prea scump ca sa justifice schimbarea.Numai la dezmembrari sa gasim, dupa ce incepe Chery sa importe in Romania :) .Iti dai seama cat de bun poate fi un produs copiat dupa alt produs la fel de nereusit. :rambo:

Stiu toate locurile in care poate fi prins, dar arata aiurea. Pe bord nu-mi place, toti daciotii au cate un cadranel din asta prins in suruburi de bord, care arata ceva, plus ca este al dracului de inestetic iar de o gura de ventilatie nu ma lipsesc nici mort. Eu vreau sa fac cumva sa fie integrat in bord, alaturi de celelalte instrumente, la locul lor, nu prinse rudimentar in suruburi.

@closchkutza...daca ai vreo idee geniala cum sa-l integram in bord...unde normal ar trebuie sa fie...astept si voi aprecia daca vei impartasi cu noi/mine ideea ... pt ca eu stau de ceva vreme cu el montat si inca il tin "atarnat" si nu ma pot decide unde si ce sa fac exact cu el...

Al meu il tin fix in dreptul butonelului de reset la jurnalier.Nici mort nu prind 160 la ora, asa ca nu-mi deranjeaza campul vizual ;)

L-am pus si eu la fel cum ai spus tu (@augustinionut) si sunt mai mult decat multumit

post-16144-1208272197_thumb.jpg

post-16144-1208272242_thumb.jpg

post-16144-1208272281_thumb.jpg

Banuiesc ca nici martorii luminosi nu te intereseaza sa-i vezi, nu-i asa?

Nu zic ca nu ma intereseaza, dar singurul care m-ar interesa este cel de benzina, iar ala e in colt dreapta si pe ala il vad in caz de ceva :D dar in rest cel de frana de mana sau restu nu ma intereseaza...

In rest totul e super ok...daca ai o idee mai buna...accept urmata de multumiri :)

• 1 month later...

Nici mama curentilor nu mai trece..asta in caz ca am sa folosesc aerotoarele centrale. Am obturat cu o bucata de cauciuc siliconat lipit pe margini cu plastic,am etansat bine si turometrul ca sa nu intre praf in el.

A iesit super. Daca avea circumferinta cat gaura aceea avea nota 10 dar si asa este mai mult decat bine.

E greu montajul?

Montajul este foarte simplu de realizat.Si eu daca eram mai inalt nu cumparam matiz :P in locul aerotoarei se putea pune orice altceva,spre exemplu o tabla sau plastic taiat rotund si turometrul in centru.Pe mine nu ma deranjeaza ca se mai vad grilele de la aerotoare.