ticolino Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 :urale: bravo! eu unu as avea nevoie de turometru doar pt "debugging". in mers nu simt nevoia. voltaju mi se pare mult mai important, iar la temperatura, ar fi bine cred si exterior si interior . mi s-ar mai parea interesant si un consum instantaneu/mediu, dar asta nu stiu daca se poate la matiz... ah, s-ar mai putea face cred indicator pt usi deschise (inclusiv portbagaj). si, cu un senzor cu ultrasunete parca, distanta fata de primul obstacol din fata, si sa semnalizeze sonor (sau sa puna frana ) daca se apropie brusc Link to comment
Satori Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 pai de la ce ai facut tu pana la un computer de bord gen logan nu pare sa fie foarte mare drumul... nu? Link to comment
Zerro Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Pentru temperatura in exterior ar trebui sa pui un senzor extern .. .iar eu am incercat pe cat mai mult posibil sa elimin multitudinea de fire ... drept dovada nu are decat 3 fire care merg spre capota motorului. Pentru consum instantaneu nu stiu daca exista vre-o relatie intre turatie si consum... daca asa ceva exista e usor de implementat insa nu dispun de asemenea date ... Faza cu usile si distanta fata de obstacolul din fata deja trec in domeniul "Computer de bord"... si deasemenea implica o gramada de fire pe care incepi sa le tragi prin masina .. .si cam incepi sa-ti faci panza de paianjan prin interior ... Link to comment
aztec Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 cat costa instalatia pana acum..? Link to comment
Zerro Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Cele mai scumpe componente sunt: - LCD 2x20 in jur de 1 milion - PIC16F877 - maxim 400.000 iar restul de pise nu cred sa duca mai mult de 600.000 deci .. per total un 2.000.000 lei Link to comment
ticolino Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 pai de la ce ai facut tu pana la un computer de bord gen logan nu pare sa fie foarte mare drumul... nu? cum logan ma, il insulti. nu vezi ca el are 2 linii de afisaj? Link to comment
NFS Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 ... .. per total un 2.000.000 lei Aha... si munca ta? Manopera lui si manopera montajului pe masina? Sau nu te bagi la productie de serie? Link to comment
Zerro Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 ... in clipa in care va fi "perfect" functional si asezat cuminte pe bord o sa vin si eu la intalnirea aia din ziua de Joi, iar doritorilor le pun la dispozitie lista de piese, schema cablajului imprimat si dupa ce fiecare isi va construi singur partea hardware le fac cinste cu softul si scrierea softului in PIC ... contra unei Coca-cola Light (in functie de largimea buzunarului fiecaruia ). NFS . .daca tu ai vre-o idee de o mica "afacere" ... hmmm .. .cine stie ... n'ar fi rau ... Link to comment
guest Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Eu am cumparat Turometrul de la Adelaida.ro si functioneaza perfect. L-am testat pe al meu tico dar mi-a fost lene sa-l montez asa ca il tin prin casa. A costat cam 900.000lei Link to comment
andreib Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Sigur merge cel de la Adelaida ca vreau sa il comand si eu? Am auzit si pareri adverse...E utila o asemenea jucarica si oricum se apropie momentul reviziei antitrancaneala si dezmembrarii masinii si deci sa le fac pe toate odata. Link to comment
Zerro Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 L-am vazut si eu pe cel de la Adelaida ... nu zic ca nu e ok ... insa am incercat pe cat posibil sa fac ceva "mai bun" decat ala .. .ceva mult mai customizabil si cu mai multe functii .. .si eu zic ca am reusit ... inca nu am gasit o cutie mai deosebita in care sa-l montez ... inca mai caut ... Link to comment
guest Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 Salut Eu cand l-am cumparat pe cel de adelaida nici nu stiam ca Zero are un asemenea proiect de turometru. Deci ca sa va ajut: Am cumparat turometrul ala cu afisare cifre modelul cu cutie. Daca te chinui reusesti sa-l bagi in gaura aia de la radio la cei care au TICO SL si vine din fabrica cu radio ala chior. Problema este ca trebuie sa scoti radioul iar eu nu am reusit sub nici o forma sa scot surubul ala tampit de prindere intr-o parte. M-am chinuit 1/2 ora de mi-a venit tot sangele in cap si am renuntat pana sa iau ciocanul. Iar, nu am reusit sa gasesc o gaura sa trec firul ala de trebuie sa duca la minusul de la bobina de inductie.(multumesc mie ca aici pe site nu a stiut nimeni ce e ala minus la bobina ruptor sau de inductie). Un minus si un plus 12V poti sa iei de la radio cu un aparat de masura gasesti care e ala. Stiu ca multi ar vrea sa-l vada si sa-l testeze, iar eu care il am in casa stau cu el deoarece mi-e lehamite sa-l montez, cand am vazut ce probleme intampin. Poate reusesc sa vin intr-o JOI sa vi-l arat si poate unul dintre voi care chiar are habar ce turatie are masina lui (si asta este o problema, eu m-am edificat pe bani la Service Radacini cum se masoara si regleaza turatia NU dupa ureche). Am montat turometru de la adelaida dupa reglare si chiar functioneaza bine si cifrele alea NU se schimba ca nebunele sa nu intelegi nimic ci au o rata de refresh de 1 sec. Daca apesi ca disperatul pe acceleratie nu o sa-ti indice ca ala cu ac, dar ala costa alti bani si nici nu exista in RO. Link to comment
Zerro Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 (edited) guest ... exact aici am incercat sa-l mai optimizez .. .stiu ca ala are refresh la o secunda si sa fim sinceri .. o secunda e destul de mult ... poti accelera si ala nici macar nu vede ca s-a marit turatia motorului daca dai doar "pedale" scurte ... turometrul proiectat de mine se poate "customiza" dupa placul fiecaruia; la capitolu asta de refresh poti seta de cate ori intr-o secunda sa faca refresh, mai are o chestie cu o turatie de alarma (tot customizabila in functie de utilizator), care turatie daca se depaseste se aude un beep-ait si licare un led, afiseaza si tensiunea de la baterie si temperatura din incinta; ficare dintre aceste marimi putind fi afisate si grafic in cadrul unui bargraf ... dar gata . .asta a fost ultima oara cand am mai vorbit despre el ... nu mai scot un sunet pana nu-l pun intr-o cutie si apar intr-o zi de joi la intalnire ... Edited December 28, 2004 by Zerro Link to comment
Focsa_daniel Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 (edited) Merge bine pe dracu' sa-l ia... L-am luat acum 1 an de la adelaida si arata total aiurea. Mi s-a spus ca este pt masini in 4 cilindrii ( ceea ce adelaida nu specifica, ba mai mult, adelaida sustinea ca e special pt tico !!! )! El arata oarecum corect dar cu vreo 400-500 rpm mai mult ... Intotdeauna a aratat asa ... Poate o fi scos adelaida un model nou ... io stiu ? PS ... refreshul e in timp real ( dupa ureche ) pt asa n-am ce sa-i reprosez... Oricum noaptea n-ai fi putut sa-ti dai seama ce turatie ai ... si deci il tin acolo pt luminite noaptea in bord Edited December 30, 2004 by Focsa_daniel Link to comment
guest Posted December 31, 2004 Share Posted December 31, 2004 Ii alt model ce ai luat tu de la adelaida, nu ii ala cu leduri ii ala cu afisaj care scrie cifrele pe un ecran AD032-P. In sfarsit mie imi place asta da mi-e lene sa-l montez poate totusi o s-o fac daca ma ambitionez intr-o duminica. "> Sanatate la toata lumea in noul an! Link to comment
Pedala Posted January 3, 2005 Share Posted January 3, 2005 Am si eu unu d'asta cu afisaj cu cifre. Este montat dar nu definitiv. Firele le-am tras asa cum se recomanda in prospect si le-am trecut din compartimentu' motor in habitaclu pe acolo pe unde vin si alte fire (prin contraaripa). I-am intrebat pe astia de ce se poate modifica refreshu'. Mi-au zis ca da, dar nu si cum. Ma rog... E util la verificat relantiul si la drum lung in principal. Daca voi ajunge si eu vreodata la o intalnire va arat ce si cum. Link to comment
tolin Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 Turometrul digital nu este utilizabil in rulaj. Schimbarea duratei de refresh nu aduce nimic bun (la 6000 rpm primeste 150 impulsuri/sec la un motor cu 3 cilindri). El este utilizabil doar pentru determinari statice. Singurele turometre folositoare sunt cele analogice cu afisaj scala si ac indicator (ieftine) sau cu LEDuri (scumpe, la rezolutia necesara). 1 Link to comment
Zerro Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Cam asa arata cele 4 "ecrane" ale turometrului meu ... din pacate nu va pot arata decat LCD-ul pentru ca INCA nu am gasit mult ravnita cutie ... Link to comment
Shenck Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Interesant modul de afisare... La cit iese (ca bani) o minununatzie d'asta? Ce dimensiune ai nevoei pt cutie? Link to comment
Zerro Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 @Shenck ca pret probabil o sa ti se para un pic mai "piperat" fata de alte turometre asemanatoare ... eu estimez undeva la maxim 2.000.000 lei (asta tinand cont ca numai LCD-ul ala de 2X20 este cam 1.000.000 lei si microcontrolerul PIC cam 400.000 lei restul componentelor ridicandu-se undeva la 3 - 4 sute de mii) @Shenck .. daca m-ai putea scoate din impasul cu cutia ... ti-as ramane dator ... fac cinste ... :"> ; dimensiunile ei minime sunt (fata -> 11,5cm pe 3,8cm <atat are placuta cu tot cu LCD> si adincime de 8cm - astea sunt dimensiunile minime insa nu as vrea sa depasec prea mult aceste dimensiuni. daca ai ceva de genul asta da-mi de stire ... Link to comment
Shenck Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 @Zerro vazusem in selgros o gramada de cutiutze de plastic. E un raion intreg. Sint cutiute de plastic d'alea de tinut haleala in ele. Bricolezi usor in ele... Link to comment
Phoenix Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 O idee buna.. cutia de gogosari pe bord La CONEX ai fost? Link to comment
ToPser Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 @Zerro vazusem in selgros o gramada de cutiutze de plastic. E un raion intreg.Sint cutiute de plastic d'alea de tinut haleala in ele. Bricolezi usor in ele... <{POST_SNAPBACK}> Si plus ca cutiutzele alea sunt transparente... Link to comment
Shenck Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Nu sint NUMAI transparente! Sint in diverse culori. Link to comment
Zerro Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Am fost si la Conex si la toate celelalte magazine de pe straduta aia .. si nimik ... mai toate au LCD-uri d'alea de 2X20 insa nici unul dintre ele nu are o cutie in care sa intre cat de cat LCD-ul ala ... ori prea mari , ori prea mici ... ideea e ca acest LCD sa intre pe una din fetele inguste ... ca aia de acolo toti imi sugerau sa-l pun pe una din fetele mari ale cutiei insa nu o sa-l mai vezi decat daca te ridici deasupra cutiei sau daca misti cutia ... la draq .. nu credeam ca o sa ma lovesc asa tare de gasirea unei cuti. Link to comment
Recommended Posts