augustinionut Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 Care zici tu ca e led, ala patrat? Link to comment
smv Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 Nici cu multa stradanie nu se poate face o poza atat de proasta. Probabil are un talc, ca sa-si bata altii capul. Felicitari ! Link to comment
victorescu Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Am construit si eu un turometru cu LM 555. Miliampermetrul folosit este cel de la turometru Dacia. Montat in aeratorul din dreapta. Sumatorul de impulsuri, cel din acest topic. Functioneaza foarte bine. Sumator bobine matiz.pdf 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Am citit ceva care ma intereseaza... "sumator de impulsuri". Mai exact, ce si cum ai insumat? Ma intereseaza ideea asta pt al meu Cielo euro 3, bordul LCD de Kadett imi indica jumatate din turatie, avand semnalul luat de pe un singur fir de la aprindere... nu am gasit solutia sa insumez semnalul de pe ambele fire, ca sa am dublul turatiei, adica corecta. Link to comment
AmunDei Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 (edited) Aci schema de Matiz. In cazul tau pui doar 2 diode. me3at_manual.pdf Edited December 23, 2015 by AmunDei Link to comment
Geo_ZGA Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 Merci mult pt schema, o sa o incerc, cu ajutorul lui DJ Am mai incercat cu diverse modele de diode, inclusiv schottky, dar toate au pocnit. Link to comment
AmunDei Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 (edited) Sa reinviem putin topicul. Am avut in trecut montat unul din turometrele de 52 mm de la Pilot la care am renuntat pt ca era prea mic si nu avea iluminare corespunzatoare. Recent am zis sa incerc un alt montaj in aeratorul din stanga volanului folosind un turometru digital. Chinezaria achizionata zice ca ar fi buna pt 1/2/3 cilindri cu semnal luat de la bobina de inductie (dar nu are vreun buton selector). Asadar s-a refacut sumatorul lui Abramburel (intrucat masina este cu 3 bobine), testat toate conexiunule in prealabil totul ok, iar agregatul se alimenteaza corect. Pe firul de semnal, masurat inainte de intrarea in turometru (asadar dupa sumator) sunt 80mV la ralanti si creste usor in accelerare (spre exemplu 110 mV fara sa depasesc dupa auz 2000 RPM). Problema ar fi ca arata 0 RPM tot timpul, ca si cum nu ar avea deloc semnal. Sa fie prea mic si sa necesite cumva amplificare? Altcineva care a intalnit problema asta? Il arunc si iau unul cu ac de 95 mm? Edited December 29, 2015 by AmunDei Link to comment
AmunDei Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 (edited) Problema rezolvata. S-a inseriat pe firul de semnal, fix inainte de carcasa turometrului, o dioda BA159 montata in sens invers fata de cele din schema sumatorului e voila, a inceput sa citeasca si turatia. Turatia la ralanti la cald se incadreaza in intervalul 940-960 rpm. Ramane ca experiment conectarea unui alt sumator cu montaj in sens invers al diodelor si eliminarea celei de care am zis mai sus....si nu in ultimul rand izolat cum trebuie conexiunile cu firele de la mufa tata a bobinelor, intrucat daca misc de ea (ceea ce se va intampla in mers) incepe sa varieze semnalul - dar asta se va intampla la o temperatura ambianta mai normala, eventual in vreun garaj incalzit sau cel mai tarziu la primavara. Si abia atunci vom putea vedea ce rata de refresh are, daca merita tinut sau il inlocuiesc cu unul cu ac. Edited December 30, 2015 by AmunDei Link to comment
calinjack Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Zi de unde cumparam unul Link to comment
AmunDei Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 (edited) Eu am gasit pe ebay o chinezarie http://www.ebay.co.uk/itm/60mm-2-34-Tachometer-Rev-Meter-RPM-Gauge-Digital-LED-0-9999-RPM-For-Motorcycle-/181419376449?hash=item2a3d6fff41:g:Oe4AAOxypNtSlFxY Il luasem pe asta in ideea ca sa-l montez in aeratorul stanga, dar am renuntat la pozitionare pt ca nu m-am gandit sa studiez inainte cum se scoate aeratorul. Trebuie dat tot bordul jos si nu fac asta. Am continuat montajul si o sa-l tin pt teste sa vedem cum se comporta cand stage 2 e gata si pot ajunge si sa vad turatia de limitare. Daca are refresh mare il scot si o sa montez unul cu ac pe la 100 mm, alta varianta nu am. Ideea e ca a venit fara detalii tehnice despre ce tip de semnal necesita si se pare ca din constructie este fix invers fata de altele de genul asta, Iar concluziile le-am scris in postul de mai sus. Edited January 1, 2016 by AmunDei Link to comment
calinjack Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Pai masca bordului se da usor jos Link to comment
AmunDei Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Cele centrale sunt prinse de masca centrala neagra. Pentru laterale trebuie data jos toata plansa de bord. Link to comment
calinjack Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Pai monteaza-l in aeratorul central stanga Sau cumpara unul de smart si implanta-l pe bord Link to comment
Tonyus Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Si daca dai jos ceasurile, nu ai loc suficient sa demontezi aeratorul din stanga? Link to comment
AmunDei Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 1: In alea centrale am alte instrumente.de bord. 2: Nu este loc. Urechiusele de prindere stau intre plansa de bord si tunelul de ventilatie care este si el plastic rigid, sunt facute sa fie extrase pe interior cu bordul desfacut. Coreeni tembeli. Nu desfac bordul ca nu vreau greieri in plus fata de cei existenti. Link to comment
Recommended Posts