ticolino Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 just for the record: parcarea (sau mai exact stationarea pe termen nelimitat) pe trotuar este legala, cu conditia sa ramana cel putin 1.5m din trotuar pentru pietoni. bineinteles, nu cred ca ai voie sa blochezi pistele de biciclisti dar nu-mi amintesc sa fi vazut asa ceva in codul rutier Link to comment
Apocalips Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 Eu nu am zis ca e ilegal. Dar totusi putin de obraz ar putea avea acei soferi... NU tot timpul zilei sunterm soferi ( cel putin unii ) iar atunci cand avem de carat cateva plase grele si trebuie sa trecem pe sosea pentru a nu atinge masina nesimtitului parcat pe trotuar devine enervanta faza . Si evident ceilalti soferi ne vad pe drum si tot la noi se urla ca mergem ca oile pe sosea! Link to comment
Abram Burel Posted November 24, 2005 Author Share Posted November 24, 2005 Sunt cazuri si cazuri si, ca de obicei, tot felul de adevaruri la... mijloc. Se pare ca oamenii trebuie sa convietuiasca citadin cel putin cu alti oameni, masinile lor si cainii dimprejur. Si asta intr-o armonioaza dezordine generalizata. Link to comment
ticolino Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 @apocalips: e legal doar daca raman 1.5m din trotuar, ca sa aibe loc pietonii. daca trotuarul are 1m cu totul, e ilegal sa-l ocupi cu masina. Link to comment
Abram Burel Posted November 24, 2005 Author Share Posted November 24, 2005 Vad ca e ceva framantare cu locul pe care-l mai au biciclistii pe trotuar cand merg pe langa bicicleta. Prin locurile mai calduroase sau friguroase sau tot ca la noi in care Exista cu Adevarat piste pentru biciclete (nu doar simple demonstratii de forta ale Primariei), in locurile alea nu o sa vedeti decat foarte rar (baieti de baieti are toata lumea, hopa, nici asta nu se vrea aluzie sexista), spuneam ca nu o sa vedeti decat foarte rar cate o masina ratacita pe trotuar, daca nu e semnalizat ca atare ca acolo chiar e loc de pus masina. La noi, unde lipsa de minte (a celor care au gestionat si gestioneaza spatiile publice) si badarania (multora din cei ce le folosesc) merg mana in mana pentru a rezulta ceea ce vedem la tot pasul si la revoltat pe Apocalips si nu numai. Si asta (ca si multele altele) este o plata pentru ignoranta noastra istorica, iar remedierea e departe pentru ca, asa cum mai toata lumea recunoaste (si nu prea mai are putere sa spere), lupta cu mentalitatile e un... razboi de uzura si nu un Blitzkrieg. Poate daca baga CVT-ul juma de natie sau mai bine in puscarie sa mai scadem un pic densitatea Link to comment
VAXXi Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 (edited) Stii episodul ala din Star Trek cu planeta pe care orice sanctiune, cat de mica, era pedepsita cu moartea ? erau cei mai educati si onesti cetateni din tot universul. Normal ca la noi isi permite toata lumea sa parcheze cum vrea, din moment ce nu se dau amenzi. In Viena, cand am parcat aiurea, in 20 de minute am gasit hartia cu amenda sub stergator. Bine, partea a doua este ca se putea plati la orice posta din oras, unde nu era nici urma de coada, functionarul amabil, stia sa-si butoneze calculatorul, ce mai - o placere sa platesti amenda Edited November 24, 2005 by VAXXi Link to comment
Lucian79 Posted November 24, 2005 Share Posted November 24, 2005 Si acuma intreb ca tot saracu sau romanu ?!! ..ce se-ntampla daca nu o plateai ? Iti venea amenda-n tara ??? Link to comment
Recommended Posts