ticolino Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 (edited) hahaha, deci ala cu octavia s-a oprit langa politist ca sa te opreasca pe tine? . daca mergeai cu 30 la ora avea dreptate, dar asa... eu incerc totusi sa fac loc de cate ori pot, indiferent de viteza mea. cred si eu ca ar fi o idee foarte buna sa se bage camere video si in bucuresti, poate scapam de cei care intra pe rosu in intersectiile blocate, de cei care ocolesc coloanele chiar pe contrasens & stuff. acum toata lumea incalca legea pentru ca stie ca nu pateste nimic. Edited January 6, 2006 by ticolino Link to comment
Tommy Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 (edited) hades: 1. faptul ca o masina circula pe alta banda cu o viteza mai mare nu constituie depasire 2. civilizat si frumos e sa te dai la o parte cand cineva circula mai tare 3. nu va laudati cu virtuti inchipuite Edited January 6, 2006 by Tommy Link to comment
hades Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 NU incurc si nu imi place sa incurc pe nimeni in trafic atunci cand se poate. Conduc de zece ani si am si bun simt pe deasupra. Si, orice ai spune, ala cu Octavia nu a dat dovada decat de nesimtire fara margini. PS. Eu nu ma lud niciodata cu virtuti inchipuite.. . Link to comment
laurentziu83 Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Da, e civilizat si frumos sa faci loc sa treaca altul, dar asta o fac doar daca eu consider de cuviinta ca nu ma incurca pe mine. Daca eu merg pe banda a 2a cu o viteza oarecare, adica maximul permis pe sectorul ala, ca asa cam mergem cu totii, iar pe banda 1, poate nu e ocupat acum, dar vad o masina oprita la 100 de metri in fata, sa-i fie de bine, eu nu-i fac loc ca sa ma trezesc dup-aia ca trebuie sa ma opresc ca sa intru inapoi in siguranta pe banda 2. Asa ca sa astepte baiatu', la fel cum am asteptat si eu insumat mii de kilometri cand aveam vreo dacie 1300 lipoveneasca in fata sau alta troaca, sau camion, tir, microbuz etc etc si ma enervam ca trebuie sa merg cu 70-80 in afara. Pana la urma eu trebuie sa ma simt bine la volan, nu altii. Altii daca vor sa se simta si mai bine atunci sa se descurce cum pot. Exact la fel as fi procedat daca m-ar fi oprit politia si i-as fi zis: nu sunt obligat sa fac loc la altii atata timp cat eu merg cu viteza legala si nu ma pot muta pe banda 1. Link to comment
Tommy Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 nu inteleg de ce unii de refera la extreme, nu e vorba sa mergi cu 150 prin sate, nu sunt de acord cu cei care s-au laudat ca i-au dat prin oras 170-200 e vorba de un mers ceva mai vivace, ceea ce pe o sosea cu 2 benzi pe sens nu se poate realiza la 60 hades, acuma eu nu am fost de fata la povestea ta si nici nu conteaza nu asta era discutia, sau tema, nu ma intereseaza povestirile istorice mie imi venea sa dorm dupa un drum ploiesti bucuresti 2 benzi, liber (1 masina la cateva sute de metri) si mergi ca melcul la 60.. eu cred ca si asta e un pericol, e la fel ca si condusul foarte incet in stare de oboseala si inca ceva.. mare parte din amenzile date nu se vor plati vreodata, peste jumate din cei care le-au incasat sunt militieni Link to comment
ticolino Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 deci tu preferi mersul vivace contra celui legal. daca altii prefera invers, nu trebuie sa ii jignesti. partea cu virtutile inchipuite nu am inteles-o nici acum... Link to comment
Tommy Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 fftopic: n-am jignit nene pe nimeni, ma refer la cei care se bat cu pumnul de piept ca ei merg mereu legal, etc.. varza, nu exista asa ceva omule, in general, nu doar in circulatie, se permite trecerea liniei.. cu masura bunului simt evident daca unii vor sa fie sclavii legii, n-au decat si apropo, mergi o data in instanta si vei auzi: litera si spiritul legii Link to comment
hades Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 @tommy Daca respect legea nu inseamna ca sunt sclavul ei. Iar in instante imi inchipui cum e...Am terminat studiile in acest domeniu, dar nu am profesat niciodata. Am auzit prea multe lucruri rele. Link to comment
ticolino Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 of, tommy, nimeni de pe forumul acesta nu pretinde ca merge mereu legal. nici eu n-o fac dar asta nu inseamna ca nu-mi doresc sa se schimbe lucrurile. ia uite unde s-a ajuns... ne certam degeaba. daca eram la o bere nu mai era atata scandal. Link to comment
hades Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 fftopic: Cand mergem la o bere?? Link to comment
Tommy Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 of.. deja mi s-a facut sete absolut corect, ma refeream doar la o abordare relaxata a temei, si nu la una specifica unui stat militienesc, in care cine misca e impuscat evident ar trebui ca-n state cine trece cu o suta limita sa serveasca la cina cateva zile bune de arest, dar nu pentru te miri ce 10-15 km depasiti.. asta era ideea.. si-apoi cand vom avea si noi autostrazi si poduri si reguli corecte, alta va fi atitudinea civica Link to comment
Mircea Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 of, tommy, nimeni de pe forumul acesta nu pretinde ca merge mereu legal. fftopic: alx does!!!!! Link to comment
Pedala Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 In Germania de exemplu poti lua amenda si pentru 52km/h. Asa ca ideea este ca unde se taie capu in final va rezulta civilizatie Link to comment
Tommy Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 (edited) legea nu e nici facuta de militieni, nici aplicata, ei doar isi vad de supravegherea lor de asta exista advocati, procorori, si mai multe curti (judecatorie, apel, curte suprema, etc), de asta exista recursuri, contestatii si anulari daca cineva crede ca inlocuind o evolutie fireasca cu niste reguli absurde se ajunge la civilizatie.. inseamna ca si pe timpul odiosului era civilizatie si.. dupa cum spun multi, poate era mai bine . Edited January 6, 2006 by Tommy Link to comment
Frankie_Carbone Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Da ma, dar mai exista o problema aici: Daca primesti acasa amenda pt ca ai mers cu 51km/h? CE FACI? Iti iei liber de la servici, bagi benzina, stai la cozi si ... pe la sfarsitul zilei, daca ai noroc, depui si contestatia????? Dupa aia, mai asteapta nu stiu cate zile pana iti da un raspuns. iti da un raspuns negativ, nici o problema, te duci la judecata ... si mai stai 3 luni pt ... o tampenie care te-ar fi costat un sfert fata de cai bani ai dat pana in acel moment. Tu ce vrei de fapt? Sa se scoata camerele de pe DN1 pt ca sa poti merge cu 120km/h constant? Link to comment
Tommy Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 (edited) daca citesti ce am scris anterior vei afla nu le va scoate nimeni, dar sper ca macar sa nu se extinda inafara oraselor in toata tara "ca chiar ma duc in congo " Edited January 6, 2006 by Tommy Link to comment
hades Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Eu sper sa le extinda. Sper asta pentru ca vreau sa stiu ca am mai multe sanse sa ajung acasa in siguranta. A zis bine cineva mai devreme: in tara asta disciplina se impune. Link to comment
tolin Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Inconstienta nu dispare cu asta, creste doar consumul, poluarea, uzura masinilor, iar cine are "imunitate" va provoca accidente grave in continuare. In plus, se produce o rupere de ritm, vor creste numarul de accidente pe rutele adiacente. Asta este o prostie emanata de aia cu o singura circumvolutiune, si aia de la cashcheta. Link to comment
Abram Burel Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 (edited) E putin off-topic, dar sa va zic cam ce am vazut pe un drum "paralel" cu DN1 si anume Brasov-Campulung-Pitesti-Bucuresti (pe aici m-am intors ca sa evit aglomeratia) si asta ca sa intaresc spusele lui tolin. Retineti ca asta e si el drum... european. - depasire pe trecerea de cale ferata - "depasirea" cozii la bariera - tentativa de blocare a depasirii (soferul depasit "fandeaza" stanga) - autovehiculul depasit accelereaza (in panta) - nu e vorba de acelasi ca mai sus, ci de o cu totul alta circumstanta - depasire pe acostament - triplare pe 2 benzi Astea nu prea au legatura cu viteza neaparat, dar subliniaza dincolo de inconstienta si alte "atribute" ale soferismului de pe la noi. Edited January 6, 2006 by Abram Burel Link to comment
Frankie_Carbone Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 tolin are dreptate aici, foarte multi vor alege alte rute, unde nu sunt radare, cum este drumul catre munte pe la Buftea, cel pentru camioane ... ce te faci daca dai de 3 tiruri care merg constant cu 70-80km/h? Iti trebuie 2 kilometrii ca sa ii depasesti ... cu 140km/h si daca mai ai si Matiz ... Deocamdata NU exista in Romania un drum unde poti merge cu cat te tine masina si sa nu fi un pericol. Nici pe A2 nu se prea poate. Asa ca, cei cu boliduri, sa isi puna pofta in cui. Link to comment
hades Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 (edited) Ce ai vazut pe ruta respectiva nu demonstreaza ca sistemul de supraveghere e de vina (cum spune tolin). Demonstreaza cu totul altceva... Edited January 6, 2006 by hades Link to comment
Abram Burel Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Am dat niste exemple legate de altceva (ziceam ceva de off-topic), tocmai pentru a se vedea "diversitatea" de comportamente ce nu ar trebui sa se manifeste si care evident nu au nici o legatura cu "sistemul", deci nu vor fi corectate de acesta... presupunand ca el va corecta ceva. Link to comment
Recommended Posts