tribunul Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 Economic ?? Cred ca ai vrut sa zici IN SIGURANTA... Link to comment
Tommy Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 (edited) unde in europa ai mai vazut o asemenea mizerie ca pe dn1? eu unul nu va inteleg.. voua va place sa stati cu militia cu ochii pe voi? da-s infractor sa ma tina sub lupa? Edited December 21, 2005 by Tommy Link to comment
tuf5075 Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 Economic ?? Cred ca ai vrut sa zici IN SIGURANTA... Siguranta nu e data doar de viteza mica!!!! Asa cum s-a spus mai sus, cele mai multe accidente s intampla in oras, unde viteza e redusa. Si adica circuland pe autobahn fara limita de viteza inseamna ca e nesigutranta??? Nu, daca se unesc mai multe lucruri( stare tehnica masina, calitate drum, atentie si experienta)....nu se poate spune ca e nesiguranta. Cu ce ajuti de ce pui camere, dar lasi drumul sa treaca prin sat??? Daca iti sare un copil sau un animal in fata si 50 pe ora poate fi mult...daca nu esti atent!!!! >- Si atentia si camerele nu au nici un pct comun!!! Link to comment
alx Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 Sa spunem altfel: cu cat viteza este mai mica, cu atat scad sansele de accidente. cu cat viteza este mai mare, sansa de accident creste exponential. Link to comment
tribunul Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 (edited) Siguranta nu e data doar de viteza mica!!!!- dar este data si de viteza mica. Asa cum s-a spus mai sus, cele mai multe accidente s intampla in oras, unde viteza e redusa. - accidente usoare in oras... accidentele mortale, eu cred ca afara. Si adica circuland pe autobahn fara limita de viteza inseamna ca e nesigutranta??? Nu, daca se unesc mai multe lucruri( stare tehnica masina, calitate drum, atentie si experienta)....nu se poate spune ca e nesiguranta. - eu zic ca da, cand ai viteza f. mare, orice obstacol neprevazut iti apare este mult mai greu de evitat. Cu ce ajuti de ce pui camere, dar lasi drumul sa treaca prin sat??? - pun camere la fiecare intersectie, ma refeream la oras si Bucuresti in special. Am mai zis faptul ca nu avem autostrazi nu-ti da voie sa treci cu 150km/h prin comuna. Daca iti sare un copil sau un animal in fata si 50 pe ora poate fi mult...daca nu esti atent!!!! >- Si atentia si camerele nu au nici un pct comun!!! - legatura intre camere si viteza este asta, daca sunt camere se spera ca se merge regulamentar, deci cu viteza mica, DECI mai ai o sansa daca-ti sare un copil in fata. - nu pune in discutie si atentia, ca pot sa-ti zic si eu de cauciucuri, de pantofii din piciorele soferului, de muzica din masina...duci discutia in alte situatii, se vorbea doar de VITEZA Eu consider ca viteza maxima stabilita pt. acest drum este gandita, si cred ca daca se circula regulametar si nu erau asa de multe probleme pe acest drum nu se ajunge la montarea camerelor. Tot din vina soferilor, unora, s-a ajuns la masura asta. Edited December 21, 2005 by tribunul Link to comment
tuf5075 Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 (edited) Sa spunem altfel: cu cat viteza este mai mica, cu atat scad sansele de accidente. cu cat viteza este mai mare, sansa de accident creste exponential. Nu as fi de acord 100% cu tine...acelasi exemplu...autobahn fara limita de viteza...de ce oare...?? inseamna ca aici e cimintir curat... . OARE? "legatura intre camere si viteza este asta, daca sunt camere se spera ca se merge regulamentar, deci cu viteza mica, DECI mai ai o sansa daca-ti sare un copil in fata. " Aha deci cu alte cuvinte nu sunt in stare sa ofere conditii, dar vor rezultate...nu putem sa facem drumuri bune, lasa ca punem camere si gata, va limitam.. OARE ASTA SA FIE SOLUTIA? Pai asa... Edited December 21, 2005 by tuf5075 Link to comment
tribunul Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 Nu as fi de acord 100% cu tine...acelasi exemplu...autobahn fara limita de viteza...de ce oare...?? inseamna ca aici e cimintir curat... . OARE? Atat timp cat conditiile de drum sunt IMPECABILE, ai perfecta dreptate. Problema se pune cand intervine ceva neprevazut. Daca ai viteza mare nu mai poti evita. Cum e cand se intampla un accident pe autostrada, mai intra inca 40-50 de masini una in alta... Stii ce ma deranjaza pe mine, cunosc destul de multe persoane (femei si barbati) care conduc catastrofal dar cand se vad la volanul unei masini puternice ... soseaua e numai a lor. Link to comment
alx Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 bre, nu mai pune jermanica la inaintare ca e alta mancare de peste acolo... acolo exista o siguranta pe autostrada... dar la noi, chiar si pe autostrada intalnesti biciclisti, carute etc. Si atunci, cum sa nu ai limita de viteza? Tuf, noi vorbim din punctul nostru de vedere, al romaniei, nu al altei tari. Link to comment
tuf5075 Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 "accidente usoare in oras... accidentele mortale, eu cred ca afara." Pai atunci hai s ataiem toti copacii(ca s-a mai discutat), hai sa punem viteza mic apeste tot..de fapt hai sa facem peste tot nu ma strada, sa asfaltam tot...sa eliminam orice obstacol, sa poata conduce linistit orice sofer, si sa nu mai existe accIdente... > Link to comment
Tommy Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 (edited) @tribunule, vad ca ai inceput sa colorezi, ca ma dor si ochii militia romana e atat de desteapta ca au amendat si-o ambulanta voi credeti ca daca mergeti pe un drum cu limitari drastice sunteti mai in siguranta? e o iluzie, e suficient sa iasa din dreapta johny cu dacia papuc cu capul pleumbandu-se de holerca si va rastoarna cat ai zice peste Edited December 21, 2005 by Tommy Link to comment
tribunul Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 Usurel, deja problema cu pomii (copacii) s-a rezolvat pe jumatate, cica au ras cam jumate din padurile tarii. Eu zic ca viteza trebuie adapata conditiilor de drum. Daca avem sosele nesigure, nu putem sa dam drumul la viteza mare. Tu de ce crezi ca au inceput cu drumul asta? Link to comment
Mircea Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 De fraieri de-aia! Trebuiau sa inceapa cu intersectiile din Bucuresti, cu autostrazile si abia la urma cu Drumurile Nationale. Pe cat puneti pariu ca mai devreme de 3 ani nu mai vedeti un astfel de sistem? Link to comment
Tommy Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 corect corect zilnic vad tampiti depasind tramvaiul pe stanga, chiar sub 60 ora daca-s sub 60 nu-s pericol curat? Link to comment
tuf5075 Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 (edited) Exact, trebuie controlat prima data orasul(unde e aglomeratie!!!!) si apoi afara...ca afara mai sunt multe de facut pana la supravegheat. MIe imi pare, alaturi de panda politistilor de pe radar!!!! o metoda de luat bani de la soferi, si au inceput cu un drum foarte circulat...unde pica banul greu,,,, PAREREA MEA. Edited December 21, 2005 by tuf5075 Link to comment
tribunul Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 Cred ca ar trebui vazuta problema altfel. De ce dupa 15 ani nu avem si noi macar 1 bucata autostrada cap-coada? Problema la noi este ca nu avem autostrazi. Daca exita autoastrada Bucuresti-Brasov si te puteai duce cu 130km/h regulamentar in siguranta ca nu-ti iese o caruta sau un biciclist, etc, nu mai apareau astfel de probleme. S-a inceput cu drumul asta, parca, statistica la accidente este mai mare fata de orice alt traseu. Nu cred ca in Nemtia treci cu 130km/h prin localitate, sa ne lamureasca cei care au fost pe acolo. Link to comment
Tommy Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 eu nici macar nu-i cred pe cei care spun ca ei respecta toate regulile de circulatie,(e absolut imposibil) toate limitarile de viteza, dar mai au si detector hai sa nu fim mai catolici ca papa Link to comment
tuf5075 Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 Nu cred ca in Nemtia treci cu 130km/h prin localitate, sa ne lamureasca cei care au fost pe acolo. Nu, nu mergi cu 130 in localit...dar!!!!!! nu exista localitati pe autobahn...prin definitie... Exact de unde s-a plecat..se cere si de sanctioneaza fara sa se ofere... Pai atunci de ce sa mai cumpere omu in Rom masina cu peste 100 CP daca nu are pe unde sa mearga cu ea???? Sa se cumpere cea mai slaba motorizare...sa se puna camere peste tot si n o s amai fie accidente... Exact cum spui tu, probl trebe privita altcumva, sa faca prima data autostrazi, sa ofere conditii OK..si apoi sa te rupa daca te prind ca mergi tare prin sat...deci sa iti ofere si alternativa Da, aici ai 50 pe ora cand intri in sate...dar, daca ma grabesc si vrea usa merg cu 180, am autosbahnul... Link to comment
ticolino Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Mie unul mi se pare aiurea sa te plangi ca de ce primesti amenda cand incalci legea. Camerele astea sunt ca si controlorii din RATB. Romanii s-au obisnuit sa faca blatul, asa ca atunci cand cineva vrea sa-i amendeze cand incalca legea, fac scandal. Incalci legea, iti asumi o responsabilitate. Eu unul asa vad lucrurile si le aplic si in cazul meu. si acum fftopic: @ticolino Dn1A se bifurca catre Targoviste la un moment dat, deci merge si spre Targoviste! Ok, just for the record. Sa privim putin harta auto aici DN1A trece prin Mogosoaia, Buftea, Crevedia, si o ia in sus spre Ploiesti. DN7 iese din Bucuresti prin Chitila, nu trece prin Buftea ci pe la cativa km distanta (ce-i drept trece printr-un sat ce tine administrativ de orasul Buftea), celebrul Tartasesti unde au copilarit oole lui nastase, si apoi se bifurca in acelasi DN7 care merge la Pitesti si DN71 care merge la Targoviste. De pe DN1a nu poti ajunge in Targoviste decat daca folosesti niste drumuri judetene ca sa dai in DN7/DN71. Unul dintre ele face legatura Buftea-podul de pe DN7 de la pad Raioasa. Drumul Ploiesti-Targoviste se numeste DN72. Prosecution rests. Link to comment
Pedala Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Fac si eu un mic Off-topic apropo de RATB si controale. Saptamana trecuta era taica-miu in 66 si s-a urcat de la mine de acasa (de la Colentina de la pod) si dupa ce a trecut de pod a fost oprit troleibuzul de control cu potie si tot tacamul. Din troleibuzul plin ochi au mai ramas el si inca doua persoane care aveau fie abonament fie bilet. Link to comment
Tommy Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 nu cred ca cineva se referea la cursele de troleibuze/autobuze pe ruta bucuresti-brasov; mergeti nene cu 50 si daca veti depasi cumva viteza, autodenuntati-va la militie nu s-a plans nimeni ca plateste amenda, dar cred ca unii n-au avut ocazia sa o scape la 63 intr-o vale mica si sa impusti un loz castigator prin posta. hmmmm probabil ca ati fi fericiti ca s-a facut dreptate in Romania! Justice For All! hai ca imediat se infunda strazile cu zapada si n-o sa mai fie cazul sa muscam din radar Link to comment
aztec Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 861.150 autovehicule monitorizate pe DN1 http://www.informatia.ro/Article121354.phtml Link to comment
tatabobu Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Pacat ca nu au capacitatea necesara de procesare rapida a abaterilor... din 19229 abateri la regimul vitezei au procesat doar 5937... Link to comment
john Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Pai cu restul poate sunt in negocieri. Link to comment
ticolino Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 (edited) @Tommy: nu, dar am avut ocazia sa trec pe rosu (din greseala) intr-o zona absolut pustie si sa iau amenda. nu am facut nici un rau, n-am pus in pericol pe nimeni, nu mai era nici un participant la trafic. deci nu mi se pare drept. dar am gresit, am platit. A fost vina mea ca am intrat pe rosu, e vina ta ca depasesti cu 13km/h viteza legala, nu a aluia de-ti da amenda. Vina "statului" e ca nu a facut suficiente autostrazi. Un sistem automatizat, chiar daca are greselile lui, are o sansa mult mai mare de reusita. Hai sa luam ratb/metrorex. Unde crezi ca sunt mai multi blatisti? PS. au fost procesate 5.937 abateri de depasire a vitezei legale, fiind intocmite 2.543 procese-verbale de contraventie si 3.394 instiintari adresate persoanelor juridice, pentru comunicarea numelui conducatorului auto. Restul abaterilor urmeaza a fi procesate si transmise contravenientilor. Deci 60% dintre cei care depasesc viteza se ascund in spatele leasing-ului satori, nu ti-e rusine? Edited December 22, 2005 by ticolino Link to comment
Maniaku Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Satori a terminat de mult leasing-ul Link to comment
Recommended Posts