laurentziu83 Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 (edited) Si ce se intampla cu instiintarile astea? Ce si cum se face? Eu mai am 3 ani si jumatate de leasing Edited December 22, 2005 by laurentziu83 Link to comment
Mircea Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 (edited) Pacat ca nu au capacitatea necesara de procesare rapida a abaterilor... din 19229 abateri la regimul vitezei au procesat doar 5937... Un sistem automatizat, chiar daca are greselile lui, are o sansa mult mai mare de reusita. PS. au fost procesate 5.937 abateri de depasire a vitezei legale, fiind intocmite 2.543 procese-verbale de contraventie si 3.394 instiintari adresate persoanelor juridice, pentru comunicarea numelui conducatorului auto. Restul abaterilor urmeaza a fi procesate si transmise contravenientilor. Aveti idee de ce? Pentru ca scrierea proceselor verbale de contraventie se face manual! Adica sunt cativa contopisti care le scriu, dupa listele procesate de sistem! Sistemul poate scrie direct procesele verbale, dar in Ro nu sunt legale, pentru ca cele pe care le folosesc politistii si care sunt acceptate de instante sunt inseriate unic... Off topic Ticolino, poti merge pe DN1A pana la Cojasca si apoi te lasi spre Targoviste, la post control (era pe vremuri un borcan de la rutiera acolo). E mai scurt decat pe la Tartasesti, dar e drumul mai prost. Si believe me, stau in Buftea si cand vreau sa trimit camioane mai pe ocolite la Targoviste, pe acolo le trimit Edited December 22, 2005 by Mircea Link to comment
alx Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Si ce se intampla cu instiintarile astea? Ce si cum se face? Eu mai am 3 ani si jumatate de leasing politia rutiera face o notificare catre societate (indiferent ca e de leasing sau masina e inscrisa pe firma) sa i se comunice soferul, aceasta trimite numele utilizatorului (in cazul leasingului) sau al soferului (in cazul firmelor obisnuite) si paoi acestuia i se face PV! Link to comment
BogdanG Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 (edited) Nu chiar . Politia rutiera face o notificare catre societatile de leasing ->acestea il contacteaza pe "chirias" -> acesta se prezinta la politie .La politie se spune clar ce a facut urmand ca firma (chiriasul) sa stabileasca ce angajat al ei a condus masina...acela va platii amenda . La firmele normale vine direct amenda ,nu te cheama la politie Edited December 23, 2005 by BogdanG Link to comment
Leutzu Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Am vazut astfel de 2 camere in Bucuresti, una la Pasajul Unirii (cand intrii dinspre Budapesta), si o alta pe calea victoriei sa zicem vis-a vis de hugo boss??? (este un semafor imediat dupa straduta care da in Piata Amzei), are cienva idei ce e cu ele? Link to comment
ticolino Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Aveti idee de ce? Pentru ca scrierea proceselor verbale de contraventie se face manual! Deci teoretic, cu o pila+spaga bine plasata se poate sari exact peste inregistrarea ta! Factorul uman este plin de neprevazut Link to comment
laurentziu83 Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 politia rutiera face o notificare catre societate (indiferent ca e de leasing sau masina e inscrisa pe firma) sa i se comunice soferul, aceasta trimite numele utilizatorului (in cazul leasingului) sau al soferului (in cazul firmelor obisnuite) si paoi acestuia i se face PV! Sper ca acest circuit sa functioneze la fel de "bine" cum functioneaza si mecanismul birocratic de la noi, cand depui o cerere de mai multe ori ca sa obtii ce ai nevoie si ti se raspunde ca nu ti-au gasit cererea. Link to comment
BogdanG Posted December 24, 2005 Share Posted December 24, 2005 Sistemul functioneaza bine adica trimite amenda iarna pentru ceva facut in vara ...deci este birocratic. Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 24, 2005 Share Posted December 24, 2005 Aveti idee de ce? Pentru ca scrierea proceselor verbale de contraventie se face manual! Adica sunt cativa contopisti care le scriu, dupa listele procesate de sistem! Sistemul poate scrie direct procesele verbale, dar in Ro nu sunt legale, pentru ca cele pe care le folosesc politistii si care sunt acceptate de instante sunt inseriate unic... Pai si facturile nu sunt inseriate unic si tiparite la imprimante matriciale? Link to comment
Mircea Posted December 24, 2005 Share Posted December 24, 2005 Ba da, dar inca nu si-au facut PV-uri liniare, le au la carnet. In plus, imprimantele cu care lucreaza sistemul sunt laser, asta pentru ca in vest e suficienta o stampila pe foaia pe care o scoate imprimanta, unde este si poza masinii (eu cel putin asa stiu, cine a patit-o pe afara poate confirma sau infirma) Link to comment
laurentziu83 Posted December 25, 2005 Share Posted December 25, 2005 Ar fi o chestie buna sa stim ca banii din amenzi raman de bine de rau in sistem drumurilor. As vrea sa aud ca, din banii de amenzi s-ar face un drum paralel pe care sa vad carutele si bicicletele ca circula si nu mai incurca traficul normal. Nu mai vorbim de miile de kilometri de drumuri aflate intr-o stare jalnica. Dar la noi mai bine sa se imparta la toata lumea, adica sa ajunga la buget si la alte domenii ce nu au nici o legatura cu transporturile, doar cele ale demnitarilor. De aici vin nemultumirile de fapt. Sistemele lucreaza doar pentru "prevenirea accidentelor", "aducerea de fonduri la buget" si alte chestii, dar pentru imbunatatirea infrastructurii nu, si cu asta nu pot fi de acord. Link to comment
body Posted December 25, 2005 Share Posted December 25, 2005 Bun , cine spune ca nu ar fi accidente pe drumurile rapide ( autostrazi ) se inseala ! Am vazut pe afara niste accidente de nici macar nu-ti mai dadeai seama ce masini fusesera si nimeni nu a mai comentat ca de vina e viteza , deci nici pomeneala sa se reduca respectiva limita. Dar noi suntem mai cu mot ! Eu unul nu-s de acord cu limitele astea pe DN1 Daca s-ar mari ( legal fiind posibil dupa cum am mai spus) limitele la 70 - 80 pe ora in localitati ar fi cat de cat ok , dar asa... Parerea mea ..care este Link to comment
george03 Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 (edited) Scumpilor, am avut si eu ocazia sa merg pe DN1 cu camere! Am mers de la Bucuresti la Ploiesti ... si E JAAAALEEEE!!! Se merge cu 60 km/h in afara localitatilor si cu 40 km/h in localitati. Eu am mers mai spre limita superioara ... cca 55 km/h in localitate si 100-105 km/h in afara. Sper sa scap. Dar mai bine platesc o amenda de cateva sute de mii decat sa-mi bulesc masina mergand intr-a treia turat sau intr-a patra subturat cu zecile de kilometri In plus, am fost azi de la Ploiesti la Brasov ... si inapoi ... am facut 2,5 h la dus si 3 h la intors. In ambele cazuri, blocajele erau provocate de militieni. Edited December 26, 2005 by george03 Link to comment
icet Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 Hai totusi sa nu exageram.De cate ori am avut ocazia sa trec pe DN1,dupa ce au fost date in folosinta camerele,toata lumea circula cu 60 in localitate si 90 maxim 100 afara si pana acum nu a venit nimic si nici nu are cum sa vina(din sursa sigura),pentru ca asta e viteza maxima de croaziera acceptata de sistemul de supraveghere(ca de fapt cam asta e,fiind si ~11 radare pe tot traseul).Daca drumul e mai aglomerat,viteza scade cam cu 20km/h,dar si din cauza multor "soferi" . Link to comment
zack Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 azi a fost primul drum pe dn1, in prezenta la "big brother". efectiv imi plangea masina cu 50-60 in localitate in afara...am mers pana la 150 (sigur imi vine o amenda acasa) e absolut imposibil sa mergi pana la brasov in 50-90 km\h. ps : nu cred ca or sa reziste prea mult camerele...or sa aiba grija de ele "baietii" mai curajosi... ps2 sper ca nu s-a mai discutat) am auzit ca,aceste camere ar face o medie a vitezei de la o camera la alta,si daca ai depasit viteza medie legala...tot iei amenda. asa e ? oricum foarte nasol...efectiv mai aveam unpic si adormeam la volan. Link to comment
Wolfman Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Stai linistit ca nu se face nici o medie... Dupa unii care au surse inside, doar urmatoarele 7 camere ar masura viteza, restul fiind pentru supraveghere (adica te iau pentru depasire pe linie continua, etc): 1. Institutul INMH - la pasarela pietonala 2. Balotesti PRISMA - la pasarela pietonala 3. Ciolpani - la pasaralela pietonala 4. Puchenii Mari - la pasarela pietonala 5. Barcanesti - la pasarela pietonala 6. Comarnic - la consola gama 7. Sinaia intrare - la traversa metalica sursa Link to comment
Alezz Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 (edited) Asta e cea mai mare demonstratie de prostie a politiel romane..."se poate calcula viteza medie a unui autovehicul intre 2 puncte de control" oricum nu imi vine dar daca ma trezesc cu ceva acasa ca orice roman vreau dovada,vreau poza cu mine in masina la 160km/h nu ca atat mi-ar fii iesit media intre 2 camere... Edited December 27, 2005 by Alezz Link to comment
Mircea Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Alezz se poate! Asta a spus politia romana ca se poate. Presa a zis ca se vor da amenzi pe acest calcul, ceea ce e departe rau de a fi adevarat! Link to comment
Wolfman Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Optiunea de calcul a vitezei medii nu este implementata pentru ca nu a fost cumparat acest modul al aplicatiei. Link to comment
sebian Posted December 27, 2005 Author Share Posted December 27, 2005 Sistemul de supraveghere de pe DN1 a inregistrat un numar mai mic de soferi care au depasit viteza regulamentara in cele trei zile de Sarbatoare, fata de numarul celor care sunt amendati in celelalte perioade ale anului. Datele procesate doar la un singur dispecerat de control, cel de la Baneasa, arata ca in zilele de 24, 25 si 26 decembrie au fost inregistrati in medie 400 de vitezomani pe zi, in timp ce in saptamana dinaintea Craciunului erau „fotografiati" cate 700 de contravenienti in fiecare zi. „Recordul" de viteza a fost stabilit de o masina apartinand Ministerului Sanatatii si Familiei care a fost pozata in timp ce circula cu 133 de km la ora. Aglomeratia reduce viteza „De obicei, cu cat este mai aglomerat cu atat sunt mai putine amenzi. Joi si vineri, inaintea Sarbatorilor, am dat cele mai multe sanctiuni, aproximativ 700 pe zi", ne-a declarat ieri inspectorul principal Marian Nica, de la Dispeceratul de control al traficului rutier de pe DN1. Ieri la pranz, la Dispeceratul de la Baneasa se inregistra doar o amenda la cinci minute. Conform Dispeceratului de monitorizare a traficului din Sinaia, in ultimele trei zile au trecut in ambele directii de pe DN1 - intre Ploiesti si Brasov - peste 35.000 de autoturisme, dintre care aproximativ 3.000 au depasit viteza regulamentara. Numerele murdare te scapa de amenda Din o suta de soferi fotografiati pentru depasirea vitezei regulamentare pe DN1, zece scapa neamendati. „O parte au numerele murdare si nu putem sa distingem literele, iar in alte cazuri soferii scapa din cauza razelor solare care bat pe focalizarea camerelor de supraveghere", precizeaza inspectorul Nica. Astfel, in tabelul de „contravenienti" politistii sunt nevoiti sa consemneze „nu se observa numarul". In plus, a aparut si in Romania o metoda brevetata in Occident de „pacalire" a camerelor, care costa 60 de dolari. Astfel, cei care vor sa insele vigilenta oamenilor legii pot cumpara de pe internet o folie protectoare transparenta care se aplica peste placutele de inmatriculare. Acesta are rolul de a proteja numerele de camerele foto radar. Folia se instaleaza in mai putin de 5 minute si face posibila vederea numerelor din fata sau din spatele masinii, insa camerele-radar care sunt pozitionate intr-un unghi de aproximativ 30 de grade nu inregistreaza decat o imagine neclara a numerelor si literelor de pe placuta. >- Evenimentul Zilei, 27 dec 2005 Link to comment
laurentziu83 Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 (edited) Deci revenim la metoda mea cu sticluta cu fas de noroi pe numar . Da ce se intampla cu cei care scapa neamendati? Iese vreun tablagiu (mai frumos nu merita sa le zic) in sosea sa-i opreasca? Dar daca demontez numarul din spate si il pun sub luneta, eventual cu un ziar ce se "plimba" pe acolo ? Edited December 27, 2005 by laurentziu83 Link to comment
Mircea Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Da! si alte 20 de caractere. Link to comment
hitman Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Amenda maxima pe DN1: 152.000.000 de lei Link to comment
laurentziu83 Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 (edited) Scrie ceva despre masina aia a MSF surprinsa cu 133km/h? A fost oprita, amendata, etc? In localitate sau in afara? Sa stiu ca luam cu totii amenzi, nu preferential. am vazut cu ochii mei pe E85 pe la Tamboiesti cum o masina de corp diplomatic (nu cine stie ce, Ford Fiesta cred) circula in localitate cu viteza mare, a sarit politaiul din masina sa-l opreasca, dar cand a vazut numarul i-a facut semn sa mearga mai departe. Edited December 27, 2005 by laurentziu83 Link to comment
Alezz Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Sa inteleg ca ala cu 159 de mil amenda e atat de prost incat a luat 19 radare pe traseu...unu nu a ratat??? Link to comment
Recommended Posts