hitman Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 (edited) Sa inteleg ca ala cu 159 de mil amenda e atat de prost incat a luat 19 radare pe traseu...unu nu a ratat??? 'Calculele arata ca amenzile cumulate pe care acesta le va plati in cazul in care este fotografiat in toate aceste puncte avand peste 111 km/h poate ajunge la 152.000.000 de lei' Edited December 27, 2005 by hitman Link to comment
icet Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Stai linistit ca nu se face nici o medie... Confirm si eu ca asa este(din sursa 100% sigura,cineva care a participat la implementare).Eu stiam de 9 radare si 50 camere de supraveghere,dar poate nu am retinut exact numarul lor . Link to comment
NFS Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Pai daca stii... zi si unde sunt celelalte doua... nu ne lasa asa cu ochii in soare! Link to comment
Mircea Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Sa stiu ca luam cu totii amenzi, nu preferential. am vazut cu ochii mei pe E85 pe la Tamboiesti cum o masina de corp diplomatic (nu cine stie ce, Ford Fiesta cred) circula in localitate cu viteza mare, a sarit politaiul din masina sa-l opreasca, dar cand a vazut numarul i-a facut semn sa mearga mai departe. Masinile de corp diplomatic sunt supuse conventiilor internationale, conform carora sunt intangibile, nu pot fi oprite in trafic, iar conducatorul lor nu poate fi amendat. Poti avea chiar surpriza ca respectivul sa nu fie diplomat sau sa nu aiba permis de conducere sau sa fie beat etc, politia romana nu are ce-i face. In cazuri extreme (accident) tot ceea ce se poate face este anuntarea forurilor superioare care la randul lor anunta ambasada respectiva solicitand sa se ia masuri. O astfel de procedura dureaza mult si se face numai cu acordul multor persoane din MAI si ME, si n-ai sa vezi politist de la rutiera care sa declanseze procedura pentru un radar sau o trecere pe rosu. Sad but true! Link to comment
sebian Posted January 4, 2006 Author Share Posted January 4, 2006 Intr-o luna, soferii de pe DN 1 primesc amenzi de 60 miliarde de lei De la instalarea camerelor video mobile pe Drumul National 1, ploua cu amezi pentru soferii "grabiti”. Pe intreaga ruta pe care functioneaza cele 60 de video camere, Bucuresti-Ploiesti-Sinaia-Azuga, nu exista inca o statistica a amenzilor aplicate. Insa, daca numai in zece zile, respectiv perioada 12-21 decembrie 2005, au fost inregistrate aproape 20.000 de abateri la regimul viteziei, in 30 de zile, cat are o luna, presupunem ca s-au inregistrat cel putin inca 40.000. Iar daca facem un calcul, la 60.000 de amenzi aplicate, la o valoare generala de minimum un milion de lei vechi amenda, ajungem la suma de 60 miliarde de lei vechi. Si acest lucru numai pentru abaterile de la regimul vitezei. Totusi, potrivit politistilor, de la instalarea acestor camere, nu au mai avut loc accidente grave, generate de viteza excesiva sau depasirea neregulamentara. 170 de procese-verbale in 24 de ore In primele doua zile ale acestui an, politistii au intocmit, in doar 24 de ore, aproape 170 de procese- verbale pentru depasirea vitezei legale. Camerele de supraveghere instalate pe portiunea dintre Bucuresti si Azuga i-au "linistit" pe soferii care obisnuiau sa calce pedala de acceleratie pe DN1. Desi, de luni de la ora 7.00 si pana marti, la aceeasi ora, pe ambele sensuri ale DN1 au circulat aproape 60.000 de masini, majoritatea soferilor au respectat normele rutiere, doar 167 dintre ei urmand sa primeasca acasa procesele-verbale de constatare a depasirii vitezei legale. Potrivit politistilor de la Circulatie, chiar daca soferii care si-au petrecut sarbatorile la munte ar fi vrut sa ajunga cat mai repede acasa, ei au inteles ca trebuie sa respecte normele rutiere pentru a nu primi amenzi sau pentru a nu ramane fara permis de conducere. Contractul incheiat de Inspectoratul General al Politiei Romane cu Alcatel vizeaza o portiune de 140 kilometri a DN1, si anume de la Bucuresti la Azuga, fiind instalate in jur de 60 de videocamere cu aparate radar coordonate de trei dispecerate. Pe sectorul bucurestean, de cand au fost instalate cele 60 de videocamere cu aparate radar si pana la sfarsitul anului au fost aplicate 1.300 de amenzi la regimul circulatiei. Potrivit politistilor de la Brigada Rutiera, 80 la suta din totalul amenzilor au fost pentru nerespectarea vitezei legale, iar restul pentru alte abateri, cum ar fi viraje in zone unde acestea sunt interzise, nefolosirea centurii de siguranta sau folosirea telefonului mobil la volan. © Gardianul Link to comment
laurentziu83 Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Dau si pentru centura marlanii? Adica daca eu merg pe dn1 intr-un sat si ma opresc la 5-10 case tre sa pun centura de fiecare data? Mai bine o pun pe dupa scaun, pulover/tricou/geaca neagra si sa-mi dovedeasca cum ca nu aveam centura. Link to comment
dreamlike Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Cum am mai spus nu mi se pare radicala nici o masura care ar putea reduce numarul accidentelor rutiere si mai ales al victimelor acestora. Sa argumentez: - o localiate comunala de marime medie spre mare are in jur de 4-5000 de locuitori - anul trecut, exclusiv in accidente de circulatie, au decedat aproape 4000 de oameni - rezulta ca anual, din cauza accidentelor de circulatie, o comuna de marime medie este stearsa de pe harta. Mi se pare grotesc si de neconceput. Link to comment
nrares Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Stai sa vezi cati mor in alte tari si acolo nu se sesizeaza nimeni. Link to comment
Tommy Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 cand nu poti oferi sosele sigure si rapide .. pui restrictii nici intr-un caz nu e un semn de civilizatie lumea trebuie sa se miste mai repede, nu mai incet Link to comment
hades Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 O intrebare: Daca am masina cu numere straine si depasesc viteza legala (cu mai mult de 50km/h), ce se intampla? Ipothetically speaking... Link to comment
mr_ Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Masinile de corp diplomatic sunt supuse conventiilor internationale, conform carora sunt intangibile, nu pot fi oprite in trafic, iar conducatorul lor nu poate fi amendat. Vax. Asta nu e nici o conventie internationala, ci pupincurism romanesc. In Franta un sticlete a oprit masina cu condusa de ambasadorul Qatarului cu 212km/h intr-un tunel si a vrut sa-i salte carnetul. Tipul a incercat sa dea spaga, iar sticletele i-a facut dosar si pentru asta iar tipul in final a fost expulzat. Nu stiu daca avea sau nu numar de corp diplomatic, insa ideea e ca pasaportul diplomatic nu l-a protejat nicicum. Lui montoya chiar i-au luat carnetul cand a fost prins cu radarul la Esterel, un pic mai la vest de Cannes. 3 luni a avut voie sa conduca doar pe circuit pe teritoriul francez. Vreau sa vad legea aplicata asa si in Romania, indiferent de numele sau functia contravenientului! Si sa vad un sergent in stare sa nu-i pese de cat e de smecher e cel pe care l-a oprit, atata timp cat legea e de partea lui. Link to comment
Tommy Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 mr__ chiar asa e legea in romania, nu stiu cum e in franta montoya avea si el 150, si era doar in corpul diplomatic al lui frank williams eventual Link to comment
Mircea Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 O intrebare: Daca am masina cu numere straine si depasesc viteza legala (cu mai mult de 50km/h), ce se intampla? Ipothetically speaking... S-a mai spus @hades. Esti dat prin statie si esti oprit de primul echipaj si amendat. Link to comment
Frankie_Carbone Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Am avut si eu placerea de a merge pe DN1 pe data de 30 Dec 2005 si sa ma intorc pe 2 Ian 2006. In jur de ora 9:00 AM am intrat pe DN1. Am ajuns in Rasnov la ora ~ 01:00 PM. Am mers PERFECT regulamentar, cu 50 unde scria 50, cu 60 unde scria 60, cu 40 unde scria 40 ... si chiar si cu 30 unde scria 30 . Am mers cu 90km/h in afara localitatilor ... deoarece nu stiam ca s-a schimbat limita de viteza maxima din 90 in 100 ("> . La intoarcere insa a fost un calvar, pe langa ca se mergea foarte incet mai era si o ploaie cu rafale amestecata cu noroi si putina lapovita. Neavand stergator la luneta ... nu vedeam aproape nimic in spate, decat ceva vag prin oglinzile laterale. Drumul, ABSOLUT TOT, a fost BEZNA COMPLETA. De abia cand am intrat in Otopeni, au aparut si luminile. Nu imi venea sa cred cat de intuneric putea sa fie, nu au avut bani pentru niste felinare ... trebuia sa bag faza lunga in curbe deoarece vedeam doar 3 linii discontinuue. Am ajuns in Bucuresti, la ora 10:30 PM plecand de acolo la ora 05:30 PM. Dupa ce ca au pus radarele alea pentru un condus de pensionar ... mai este si bezna bezna . Nu sunt impotriva acestei limitari, dar este penibil argumentul acela ca ar calcula distanta, timpul si isi dau seama de viteza de la punctul A la punctul B. Sa zicem ca pot face acest lucru, dar ce imi vine mie acasa? Imi vine vreo poza? Imi vine poza A in care rulam cu 50km/h si poza B in care rulam tot cu 50km/h ... + un interval de timp si o distanta ... lucru care va fi incrimator ... c'mon give me a break, nu au cum sa faca asa ceva, De unde stiu eu ca nu este ceva dereglat acolo, ca si ceas, sau poate am luat curbele mai din scurt, etc, pot fi mai multe motive ... dar FARA POZA! Prost am fost ca am crezut acest lucru si nu am mers si eu mai tare prin afara localitatilor ... PS: Si culmea ... am vazut un accident care se produsese cu cateva minute in urma sa ajung eu acolo si anume, un inteligent cu o SupeRNova a vrut cumva sa intoarca cred, si a fost lovit din lateral spate si aruncat pe camp. Era undeva unde la vreo 100 de metrii in fata este un lukoil. Daca faci jumatate stanga te duci spre brasov si daca faci dreapta ... nu te duci spre brasov ... habar nu am unde Ma bucur pt smenarii cu masini tari care nu au ce sa faca si trebuie sa respecte legea. De ce se face ca intotdeauna acel sofer de Dacie vai de mama ei, este si cel care spune ca: "Masina nu este facuta sa mergi cu ea cu 250km/h, ci este facuta sa te duca la destinatie, confortabil si intreg." BMW-urile, CLS-urile, PORSCHE-urile si alte masini sunt facute sa ruleze cu o viteza de 250km/h pe un Autobahn pe banda de NO SPEED LIMIT, nu printr-o localitate unde sunt tarani pe marginea drumului care isi vand strugurii din vie ... aici e problema, deci bine le-a facut cu radarele astea, eu oricum nu aveam de gand sa merg cu 140 prin Baicoi ... dar trebuia sa ma dau pe banda 1 ca venea un P#@$ mare cu un M3 si-mi dadea flash-uri. Link to comment
Tommy Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 statistic Autobahn-ul este una din cele mai sigure sosele din lume desi e una din cele mai rapide sosele de ce? pentru ca daca nu bagi .. nu ai de unde sa scoti ei au inteles ca intr-o economie dinamica timpul este fundamental, ai nostri nu mai frankie, daca pe o fata nu o duci intal la o projîtură, film, etc.. vine ea direct cu tine? Link to comment
ticolino Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 chestia cu fix 50/fix 90 e din cauza ignorantei romanilor. nimeni nu te amendeaza decat la mai mult de +10. adica in localitati se poate merge cu 59, afara cu 109. asa ma enerveaza cei care in dreptul radarelor merg cu 40... Link to comment
Frankie_Carbone Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 statistic Autobahn-ul este una din cele mai sigure sosele din lume desi e una din cele mai rapide sosele de ce? pentru ca daca nu bagi .. nu ai de unde sa scoti ei au inteles ca intr-o economie dinamica timpul este fundamental, ai nostri nu mai frankie, daca pe o fata nu o duci intal la o projîtură, film, etc.. vine ea direct cu tine? Mai enerveaza-te tu si o sa iei amenda. Eu am primit amenda acasa cu 63km/h pe bulevardul Pavel Kiseleff unde limita este de 60km/h. Stiu ca puteam face contestatie ... dar timpul meu ... oricum ar fi costat macar 300 000 cat a fost amenda in 48h. Plus ca nu inteleg LOGICA de a merge cu 9 km mai mult decat limita, pt aceasta presupusa marja de eroare ... chiar conteaza la ceva acei 9 km in plus ... ?? Ce smecher esti tu ma ca ii depasesti in 300 de metrii pe aia care merg cu 100km/h tu mergand cu 109km/h ... fentezi sistemul. Mai tommy, nu am prins faza cu prajitura ... fata ... esti prea adanc pt mine... Link to comment
Tommy Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 un km de sosea costa enorm sa-l faci si sa-l intretii ai nostrii vor sa sa fluture statistici nu-i asa, vrei sa ai mai putini hoti, ai nevoie de mai multe locuri de munca, vrei mai putini bolnavi, iti trebuie mai multi doctori, etc mai putine accidente... sosele mai bune acum ai inteles? take the money honey.. Link to comment
Frankie_Carbone Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Sunt de acord cu tine, dar iti trebuie si soferi mai responsabili, mai cu bun simt si BANI care probabil sunt cheltuiti pe altceva Soselele in Romania sunt ca cele dupa vremea lu' ceausescu cand erau mult mult mult mult mai putine masini. Tin minte ca intr-un weekend era voie sa circuli si in celalalt nu. In functie de ce nr. de inmatriculare avei, cu sot respectiv fara sot. Asa ca ... mai e pana cand se fac sosele in Romania, lasa sa puna radare si sa fie safe drumul. Ce faci daca mergi pe Bucuresti-Slobozia cu o banda si un sfert pe sens, linie discontinua intre, pe stanga si dreapta santz si copaci ... si un X3 nu apreciaza bine distanta in depasire a masinilor care merg cu 100km/h ... unde te bagi? Pericole ca astea pot fi evitate cu radarele astea. Nu sunt PRO la ce s-a intamplat pe DN1 ... dar trebuia sa se faca ceva cu cate accidente au fost. Cu 2 saptamani inainte sa se puna radarele, o colega de-a prietenei mele a murit intr-un accident. Era pe undeva pe la Otopeni intr-un Matiz alb. Era in portiunea unde drumul este delimitat de acel perete din caramizi de plastic rosu cu alb. Din sens opus venea un BMW M3 cu peste 180km/h care a busit o alta masina care mergea regulamentar. Din cauza la cat de tare mergea BMW-ul ala ... a sarit efectiv peste masina din fata in momentul impactului si a sarit si peste peretele care delimita sensurile de mers aterizand pe capota Matizului rupandu-i gatul femeii ... Cel cu BMW-ul, nu a avut nimic si nici cel lovit din spate ... femeia aia de abia se casatorise de 2 luni si va dati seama cum s-a simtit sotul ei ... si nu numai. Ea nu a avut nici o vina, putea sa fie cel mai smecher sofer dupa planeta si tot patea la fel. S-a intamplat din cauza vitezei, la asta trebuie sa va ganditi atunci cand va ofticati ca faceti cu 2 ore mai mult pe drum decat daca ati fi mers cu 140km/h prin localitati. Radarele alea sunt cam singura solutie pentru a diminua serios accidentele pe acel drum. Link to comment
ticolino Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 @frankie: am zis ca ma enerveaza cei care merg cu 40, nu cu 50. e o diferenta maricica, 20 sau 25% depinde cum vezi lucrurile. iar viteza de 40-45 ma enerveaza cel mai mult pentru ca e o zona moarta, in a III-a motorul e prea turat, iar a IV-a subturat. Link to comment
dreamlike Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Problema principala este disciplina rutiera si cum inteleg romanii sa respecte legea. Nu este vina noastra ca dupa 16 ani, guvernele romanesti nu au reusit sa construiasca nici macar o autostrada. As fi curios cum s-ar circula daca am avea autobanda in romania? Insa uitandu-ma pe autostrada A2, la unele portiuni din balustrada care desparte cele doua sensuri de mers, nu pot sa-mi imaginez ce idiot a reusit sa le contorsioneze in halul ala si mai ales ce viteza putea avea. Daca pana in 89 toti aveau dacii, iar smecherii lada, acum s-au trezit in ML, M5, Patroale si alte magaoi de masini si au impresia ca nimic nu li se poate intampla. Si culmea ca asa si e, dar din pacate platesc nevinovatii si cei care chiar respecta legea. (Vedeti cazul Paunescu) Si din cauza asta mai spun inca o data: nici o masura nu mi se pare prea aberanta daca duce la scaderea numarului victimelor. Link to comment
Tommy Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 mda, si daca trebuie sa duci urgent un medicament vital la brasov? Link to comment
Mircea Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Nici in cazul in care duci urgent un medicament vital la Brasov nu prea se justifica sa mergi cu 140 in localitate. Incerci sa salvezi viata cuiva riscand sa iei viata altcuiva. @Frankie... am vazut accidentul respectiv chiar la 30 de minute dupa ce s-a produs... inconstienti sunt multi. Problema este soferul nostru, care cand are viteza maxima admisa 60 km/h, merge cu 50 ca se stie supravegheat, iar cand vede camera sau vreun echipaj de politie reduce la 40, sa fie sigur! Asta ma enerveaza cel mai tare! Mergi in spatele unuia care ruleaza cu 40 la ora... nu poti nici sa depasesti, ca e aglomerat si nici bizonul nu merge mai tare... La ora actuala in Otopeni si in zona Academia de Politie- Selgros Baneasa, asa se merge. Enervant! Link to comment
hades Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Referitor la camerele de supraveghere nu pot sa va spun decat ca din partea mea sa monteze pe toate arterele, mai ales in Bucuresti. Romanii NU sunt si NU vor fi niciodata educati pentru un trafic fluent. Atata timp cat in toate domeniile cautam sa aratam ce grozavi suntem, atata timp cat nu ne intereseaza de ceilalti parteneri de trafic decat daca sunt obstacole ce trebuie depasite, nu meritam decat disciplina cu forta. Din pacate, nici politia nu este nici pe departe ceea ce pretinde, desi lucrurile par sa se indrepte pe acolo. Dar foarte foarte greu. Am intalnit de sarbatori un politist cu care mi-a facut placere sa stau de vorba. Am sa va povestesc cazul foarte scurt. Plec din Constanta catre Mangalia. In Agigea, un domn cu o Octavia in spatele meu flashuri, claxoane, nervi, tot tacamul. Rulam cu 55 KM/h pe banda a doua, iar banda 1 era ocupata de alte masini. In fine, la un moment dat gaseste tipul un culoar pe dreapta, se baga si ma depaseste. Nu mare mi-e surpriza cand la iesire din Agigea ma opreste politia. Langa masina de politie, cine credeti? Tipul cu Octavia. Trag pe dreapta cobor si intreb politistul ce s-a intamplat. Tipul cu Octavia incepe cu tonul ridicat la maximum ca eu sunt sofer prost, ca s-a saturat de soferii astia ca mine si merit amenda, ba merit chiar sa mi se retina permisul ca incurc traficul etc. Politistul tace. La un moment dat ma intreaba: Cu ce viteza rulati dumneavoastra? Raspund: 55-60 km/h. "Atunci nu avem ce discuta", zice politistul si imi da actele. "Dumneavoastra nu aveti voie sa depasiti o masina care ruleaza cu 55 in localitate. Drum bun." Am luat actele si am plecat, nu inainte de a vedea indignarea smecherului cu Octavia. Concluziile le trageti voi. Am, insa, si un caz in care politia nu a dovedit altceva decat comunism... Link to comment
Recommended Posts