Esperatul Posted December 8, 2005 Share Posted December 8, 2005 Daca te prind cu asa ceva (si te prind instant, chiar daca nu ai depasit viteza) o patesti rau. Link to comment
remix Posted December 8, 2005 Share Posted December 8, 2005 pai legislatia in vigoare ce spune ? Link to comment
Esperatul Posted December 8, 2005 Share Posted December 8, 2005 Cum a zis si Mircea: Intra la capitolul "dispozitive destinate sa mascheze, sa acopere sau sa distorsioneze numerul de inmatriculare" Te opresc baietii imediat si e mult mai nasol decat un simplu radar. Ca o analogie, e ca in cazul antiradarului. Dispozitivul bruiaza radarul si nu-ti poate lua viteza, dar militienii te opresc instant, ca se prind ca ai antiradar si e mult mai nasol. Link to comment
remix Posted December 8, 2005 Share Posted December 8, 2005 Mda, najpa... Eu m-as risca la un spray d-ala minune. Pare a fi mai discret decat folia de plastic si ar putea fi eficient. Nu stiu acum cat de mult. Iar daca te opreste garcea dai si tu vina pe razele soarelui N-ar merge ? Link to comment
Esperatul Posted December 8, 2005 Share Posted December 8, 2005 Incearca si ne zici si noua Link to comment
Tommy Posted December 8, 2005 Share Posted December 8, 2005 apuca.. unele drepturi civile se ridica.. dar cel de a trimite scrisori, nu Link to comment
Florinut Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Poliţia a început în Galaţi să facă poze cu maşinile oprite în locuri interzise. Posesorul auto o primeşte acasă şi este însoţită de "înştiinţarea de plată"! Link to comment
laurentziu83 Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Pe unde asta? Peste tot? Pai mai bine iau cu mine numerele de inmatriculare. Link to comment
masterbobs Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 apuca.. unele drepturi civile se ridica.. dar cel de a trimite scrisori, nu este cel mai subtil raspuns auzit de cand ma stiu... chiar m-a bine dispus... Link to comment
Florinut Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Pe Brăilei, la nebunia aia de aglomeraţie din dreptul lui Amadeus, l-a pozat pe un amic săptămâna trecută. După 3 zile a primit felicitarea acasă. Link to comment
ticolino Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 macar avea masina spalata, sa dea bine in poza, sa nu se faca de rusine? ) acum o sapt am vazut la rondul de la pta izvor pe parbrizul unui cazan de dacie o somatie sa-si mute harbul de pe spatiul public. scria printre altele ca masina a fost pozata cu hartia in parbriz. Link to comment
laurentziu83 Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 (edited) La ce mazga e zilele astea prin Galati nu prea avea cum. La mine in 10 km s-a murdarit la loc. Numa sa nu se bage sa pozeze si pe cei care ocolesc "damburile" de pe Faleza, ca am facut o treaba. Alea de la banca sunt pe drumul cel bun. Edited December 9, 2005 by laurentziu83 Link to comment
remix Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Eu am vazut echipaje de politie inregistrand masinile pe banda in zona Obor din Bucuresti in chiar 2 ocazii diferite. Unul mergea cu masina si camera indreptata spre bordura si altul pe jos pe langa masina cu un caiet isi nota nushce. Cred ca este deja o practica veche a lor. Link to comment
Satori Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Dap. True. Si la Gara de Nord fac la fel. Si la Victoriei la fel. Link to comment
Brainiac Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Daca as fi idealist as spune "foarte bine ca isi fac datoria, ii amendeaza pe cei care nu respecta legile", daca as fi circumspect as spune "da, normal, ca doar vin sarbatorile, au si ei nevoie de un ban in plus la sfarsit de an", insa eu sunt doar un bucurestean, care poseda o masina cu care merge zilnic la serviciu, asa ca intreb "bun, imi faceti poze ca parchez ilegal, dar UNDE as putea sa parchez? cate masini inmatriculate/loc de parcare autorizat exista in acest moment in Bucuresti?" Link to comment
ticolino Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Ultimele informatii (thx to motociclism.ro): - Camere sunt 59, dar de fapt 53+6, 53 fiind mobile, se pot roti, restul fiind fixe; - Inductoarele sunt cate 2 pe sens la distante mici intre ele, adica pe fiecare banda, dupa camera de supraveghere. Calcularea vitezei se face inductiv, deci detectorul n-are ce sa faca; - Inductoarele pot fi evitate la viteza mica si doar intrind cu roata peste linia continua pe banda 2 de pe contrasens, faza la care, chiar daca pe ecran la dispecer nu apare viteza, garcea te opreste mai incolo pentru depasirea liniei continue, deci tot degeaba; - Camerele de radar au rezolutie foarte mare si se poate face zoom digital pe fiecare particica din poza, au si filtre astfel incat rezultatul este aproape ca-n filme, se apropie numarul si filtrele sterg imaginea de zgomote si-o rafineaza pana se intelege numarul si se poate triggera softul de recunoastere automata a lui; - Totusi, sistemul nu este faultless si daca numarul este murdar sau sters marja de eroare in recunoasterea creste semnificativ, astfel ca poate nu luati amenda dar va opreste acelasi garcea, daca nu e ocupat cu persoana de mai sus care a trecut printre inductoare, sa va amendeze pentru ca numarul nu este vizibil; - Sunt 2 liste, una alba si una neagra. In lista neagra se trec toate masinile furate de ex., iar in lista alba se trec oficialii, prefect, garda, SPP, etc; Un myth buster acum: - Feature-ul pentru calcularea vitezei medii a masinii pe intreg tronsonul (astfel incat chiar daca ati frana in dreptul radarelor si in rest ati merge cu 150km/h tot ati lua amenda) nu este implementat pentru ca Politia, adica Phare cu alte cuvinte, n-a mai avut bani si pentru aceasta optiune soft , cand o sa aiba o sa se puna. Speram sa nu... Link to comment
Tommy Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 nici nu are cum domnule.. nu te poate amenda pentru o fapta ce nu ti-o poate arata, (deci in locul x la ora h ai facut fapta f..) stai calm Link to comment
steph Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 foliile laea nu sunt prea ortodoxe dar am auzit ca ar fi unele spray`uri cu acelasi efect, dar cum se psunea mai sus sunt si ilegale si merg doar la camerele cu blit. so ... mergem incet. Link to comment
mr_ Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 foliile n-au nici o treaba cu blitzul. Si bancomatele (unele) sunt acoperite cu un o folie de protectie incat sa nu vezi ce scrie pe ecran decat daca esti in fata lui, din lateral nu se vede nimic. Link to comment
VAXXi Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Mda, deci m-am dat azi pe DN1. Scopul se pare ca a fost atins: toata lumea merge acum regulamentar (am vazut o singura masina care-a sarit de 70 in localitate, e ceva fata de situatia anterioara). In schimb, trambitatul scop de "securizare a circulatiei" mi se pare a fi absolut prosteala in fata, in conditiile in care intr-o ora si 15 minute de circulat pe DN1 am numarat urmatoarele: - 8 carute pline varf cu lemne, busteni, etc - 2 biciclisti - 3 bumbleci care executau proba de traversat strada garduri - una bucata vaca nedumerita de trafic, aflandu-se pe banda a doua ! - alti 3 bumbleci la volan care oprisera fix pe banda centrala, ca sa intoarca peste linia dubla continua. In conditiile povestite mai sus, nu imi voi schimba parerea ca sistemul asta este o metoda suplimentara (si comoda) de-a lua "banii la fraieri" pana cand voi putea parcurge Buc-Ploiesti neintalnind nici unul din elementele perturbatoare de trafic enumerate mai sus. Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 La ce mazga e zilele astea prin Galati nu prea avea cum. La mine in 10 km s-a murdarit la loc. Numa sa nu se bage sa pozeze si pe cei care ocolesc "damburile" de pe Faleza, ca am facut o treaba. Alea de la banca sunt pe drumul cel bun. Ia uite ce am vazut azi dimineata. Asta venise totusi dinspre mare dar oare l-o lua radaru'? Link to comment
Esperatul Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 (edited) Iti zic in cateva zile . Cam asa arata numarul meu cand m-a luat acu 2 saptamani. De luat m-a luat, dar nu s-a obosit patrula sa vina dupa mine. Inca astept sa vina amenda. Edited December 9, 2005 by Esperatul Link to comment
NFS Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 Ultimele informatii (thx to motociclism.ro):[...] - Inductoarele pot fi evitate la viteza mica si doar intrind cu roata peste linia continua pe banda 2 de pe contrasens, faza la care, chiar daca pe ecran la dispecer nu apare viteza, garcea te opreste mai incolo pentru depasirea liniei continue, deci tot degeaba; ... Asta poate merge la "thx to motociclism.ro"... noi avem doua rinduri de roti. Chiar daca depasesti linia continua cu rotile de pe stinga, raman celelalte cu care dai peste inductoare. Link to comment
Alezz Posted December 11, 2005 Share Posted December 11, 2005 Nu pot sa cred asa ceva,din cauza camerelor astea idioate pa DN1 nu mai am cum sa merg cu a5a toti merg cu 70km/h...gata m-am lamurit prefer sa ocolesc 50km prin Targoviste decat sa imi omor masina... Link to comment
Recommended Posts