Jump to content

Am Nevoie Urgenta....

nino

Recommended Posts

Oky-Doky Tommy...Ideea care am prins-o e sa ma bag la mult, sa ofer si eu la fel de mult, dar...sa nu-i las sa ma refuze! Corect?

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ai vazut ca stii ? :)

"rabdarea avantajeaza pe cel intelept"

:)

dar iti spun, vezi ce simti si la fata locului, iti spunca am tinut multe itw-uri

ambele conteaza mult, din punctul de vedere al angajatorului.. incearca sa te pui in pielea lui, banii si ce oferi

Edited by Tommy

naveta de 100km??? stimabile pai pt asta trebuie sa-ti puna masina la dispozitie... si mai ai si program prelungit?

eu zic ca nu se poate. jobul asta nu e pt tine...

poate la un program fix de 8 ore sa fie ok. si la un salariu de 800-1000 de euroi. pai pe tine numai benzina te costa fro 150 de euroi pe luna. plus amortizare, revizii, etc. plus pericol, oboseala, seara tarziu, ochi carpiti.

timp petrecut cu familia in timpul saptamanii...

off, imi pare rau sa-ti spun ca nu cred ca acest job este rentabil pt tine... doar daca esti un geniu si astia sar cu mai mult de 800-1000 de euroi. parerea mea, daca as fi in locul tau!

Slatina-Craiova...E bunicel drumu' si as "mixa" deplasarea cu masina, mai ales ca e multa lume la "ia-ma nene"...De-aia ma gandesc la 350+150 naveta+200 program prelungit+100 ca ofer experienta ...

eu i-am zis in ideea .. sa se mute intr-un oras mai mare..

nu poti scrie cod cu naveta aia..

si nu cred ca vor accepta nici ei!

inca o data, gandeste-te din punctul lor de vedere

Edited by Tommy

E adevarat ca as obosi-o pe Nubirica...da' e tare greu sa faci ceva in IT si sa gandesti ca in IT cand nu lucrezi intr-o firma IT

Tot la fel de adevarat e ca am trecut de 30 de ani si daca nu ma misc repede...Deja am pierdut niste "trenuri" si nu vreau sa ajung sa intretin programe cum fac mai unii colegi de-ai mei in varsta (FoxPro :-& )

O sa va anunt cum au decurs "ostilitatile" dupa data de 5 octombrie...Pana atunci, va super-multumesc pentru sfaturi si... credeti ca ar fi utila o sectiune Bursa Muncii?

uite nino cum sta treaba

softul nu se face in orasele de sub o suta de mii

chiar si craiova e micut in zona

daca vrei sa faci ceva, arunca-te in bucuresti (sau macar craiova), incepe chiar si de la un salariu care sa-ti permita sa traiesti (daca nu poti lovi mai sus din prima) si apoi vei urca daca esti bun si ai curaj

si ..poate va merita :)

exclude naveta ca n-o sa tina, parerea mea

scuze, nu am vrut sa dau sfaturi sau sa par 'mai superior' :)

dar stii cum e, la ceva trebuie sa renunti din pacate :)

sunt multi parametri.. familie, etc... vezi indiferent ce faci sa nu regreti mai tarziu

Acum vreo 3-4 luni de zile am pus o intrebare de genul asta (Cam care ar trebui sa fie diferenta de salariu, ca sa se merite miscarea?) unei tipe care era recruiter la o firma mare de Head Hunting. Raspunsul ei a fost: minim 30%...iar din calculele tale (la 500 E) nu prea ies calculele...

@Tommy: Io zic ca nu e chiar asa simplu. OK, daca ai (sa zicem) nesansa sa locuiesti intr-un oras mai mititel cel mai bun lucru e poate sa migrezi catre ceva mai mare, dar riscurile devin din ce in ce mai mari pe zi ce trece. Io nu stiu ce as face daca as avea familie,rate,copil etc si daca ar trebui sa plec dintr-un oras in altul... Ma rog, aici e mult de discutat.

@nino: man, io zic ca cel mai bine sa te duci la interviu si sa vezi ce zic si aia. Poate o sa iti ofere mai mult decat te astepti :) >- Oricum, asa cum zicea cineva mai sus, stii ce stii stii ce poti, asa ca poti sa te evaluezi si singur si sa ceri pretul corect pentru munca ta. Multa bafta oricum!

Edited by bogdanc

Nu ma pot pacali singur...am luat in calcul orice verianta, cu minusurile si plusurile fiecareia...Va spun ca am refuzat vreo 8 oferte peste 600 Euro, majoritatea in Bucuresti si in Timisoara (acolo se face soft...) Nu vreau sa risc nimic nici pentru mine, nici pentru familie si nu vreau sa renunt la nimic din ceea ce am...Si in proportie de 75% o sa refuz si oferta asta, dar ma duc...sa castig experienta! :-?

Nu stiu ce experienta ai cu multinationalele dar un lucru iti spun sigur. Daca ti-e frica sa ceri sa nu te astepti sa-ti ofere ei. Daca un programator roman sa spunem ca ia un salariu mediu de 2500 E in strainatate, nu vad de ce tu "te-ai vinde" sub 1000, mai ales daca esti sigur de ceea ce poti sa le oferi. Marea dificultate este sa stii sa te "vinzi". Strainii nu sunt prosti si din experienta pot sa-ti spun ca nu sunt nici zgarciti atunci cand stiu ca au achizitionat o valoare. O alta posibilitate de a castiga este aceea de a cere cursuri de specializare platite de ei (Microsoft, Cisco, CODECS, etc), prin asta le poti arata ca esti hotarat sa te dezvolti pe plan profesional si este un avantaj si pentru ei.

Cam atat acum, bafta si mai ales:

"NU TE VINDE IEFTIN"

parerea mea este ca s-ar putea sa ai probleme daca alegi naveta. mai ales ca e vorba de 100km, adica cam 4 ore zilnic dus-intors. o sa ai probleme cu familia, o sa stai f. putin cu ea si chiar in putinul ala o sa fii foarte obosit.

cel mai bine ar fi sa te relochezi.

Sunt 50 km dus si 50 km intors...Stiu ca va interveni oboseala (sper sa se poata compensa prin salario...) si relocarea e "in plan" daca iau jobul...

stateam si ma gandeam: ce e mai obositor 32 de km in bucuresti pe aglomeratie in 2h (dus-intors) sau 100km naveta intre localitati... e mai obositor in buc dar e mai periculos intre orase...

Daaa...mai ales ca intre Slatina si Craiova se intampla multe evenimente rutiere si alearga multi nebuni (cei de pa forum se exclud din start :) ) ) cu 140 km/h... Eu am un stil mai "batranesc" de sofat: max. 110 km/h in afara pe E-uri, iar in localitati nu trec de 60 km/h decat in cazuri exceptionale (depasire mai riscanta, sau cand ma baraie cate un tir mitocan cu farurile in spate :mda: )

[LATER EDIT]

On-topic: Kepler mi-a trimis mail de raspuns la intrebari pe care li le-am adresat prin care imi reconfirma disponibilitatea lor de a ma intervieva...Si mai e ceva care nu v-am specificat: prin martie am dat "examen" la ei pentru acest job...Atunci nu aveau sediu in Craiova si doreau sa-si deschida...Au reusit in iunie, dar pe mine m-au fitilit cumva atunci, spunandu-mi ca momentan nu mai au proiecte dezvoltate cu Delphi...Ce parere aveti despre acest lucru? Modifica cumva datele problemei?

Edited by nino

nici acum la ei pe site nu scrie nimic de delphi (sau nu am vazut eu, la o aruncare cu privirea)

nino, pari genul cuminte si care nu risca :)

am facut si eu naveta acum multi ani.. vreo 25km.. si desi e distanta mica.. cand o faci zilnic.. iti da o senzatie dubioasa..

dar inca o data.. ori rupi pisica si te muti.. ori las-o balta :)

naveta nu tine

Salut!

Kepler-Rominfo a fuzionat cu RDS prin 2002-2003 parca, nu stiu exact. Cei de la RDS aveau proiecte facute Delphi, dar cine mai stie acum. Spun asta pentru ca s-ar putea intampla ca sa te angajeze pentru cazul in care ar putea sa apara ceva pentru tine. De aceea nu te-au angajat de prima data.

Ei dezvolta in C# si Java.

Eu iti spun sa ii intrebi pe cei de acolo referitor la ceea ce urmeaza sa faci acolo, sa nu te angajeze pentru niste proiecte care nu exista practic...

Multa bafta!

Edited by matadi49

Mamăă...ce de mai răspunsuri...Sincer, nu mă aşteptam sa raspundeţi aşa de mulţi...Le mulţumesc tuturor pentru sfaturi şi vă promit că va ţin la curent...

50 de km pe un drum european sunt parcursi in maxim 45 de minute. Adica nu cu mult mai mult decat fac nu multi dintre noi prin Bucuresti in fiecare dimineatza si seara, la ore de varf. Ai disponibila si varianta de a iti echipa masina cu alimentare GPL astfel scazand considerabil costurile de deplasare. Mutarea mi se pare o solutie prea complicata si incomoda care ar trebui luata in calcul doar in cazuri exceptionale.