Shenck Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Ce ma intereseaza: Cum ar arata o schema (sau daca gasesc de cumparat una gata facuta) care sa: 1) - daca are 220V in stinga face: a) incarca acumulatorul b) alimenteaza consumatorul c) daca acumulatorul e incarcat sisteaza incarcarea 2)- daca nu are 220V in stinga becul e alimentat automat din baterie, cit o fi capabil l sa duca acumulatorul 3)- trecerea intre starea 1 si starea 2 sa se faca a se intrerupe alimentarea consumatorului. ---------- Ies mai ieftin cu un UPS + transformator , decit cu un montaj + acumultor+ce mai trebuie? Link to comment
MethodRO Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Shenck la ce vrei sa foloseti? Daca vrei sa-l folosesti pt PC iti recomand un UPS. Link to comment
Shenck Posted November 5, 2005 Author Share Posted November 5, 2005 un sistem de automatizare, consumatorul e un motor de curent continu Link to comment
MethodRO Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Am sa-ti caut o schema. Dar mai am nevoie de niste detalii: Tensiunea la care funcitioneaza motorul si puterea motorului. Link to comment
Abram Burel Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Si ar mai fi: - tipul acumulatorului (regimurile de incarcare difera daca e vorba de acumulator acid, NiMH, NiCd, LiIon) - capacitatea acumulatorului (Ah) - plaja de tensiune admisa de consumator (am vazut pe schema, dar mai intreb odata) In principiu, schema poate fi foarte simpla daca nu tii foarte tare la durata de viata a acumulatorului si sa se complice in caz contrar. NU stiu unde s-ar putea gasi de-a gata (cu singuranta astfel de circuite sunt incorporate in diverse scule, cum ar fi sistemele de alarma), dar cu siguranta se poate mesteri ceva. Hai sa completam "caietul de sarcini"! Link to comment
Shenck Posted November 5, 2005 Author Share Posted November 5, 2005 - tipul acumulatorului (regimurile de incarcare difera daca e vorba de acumulator acid, NiMH, NiCd, LiIon)- capacitatea acumulatorului (Ah) Ma gindeam la unul auto. - plaja de tensiune admisa de consumator (am vazut pe schema, dar mai intreb odata) 12-16V In principiu, schema poate fi foarte simpla daca nu tii foarte tare la durata de viata a acumulatorului si sa se complice in caz contrar. Acumulatorul vreu sa functioneze minim 3 ani, mergind pe ideea ca se intrerupe alimentarea fff rar. Daca e o chestie complicata (ma gindem ca e foarte simpla) mai bine aleg un UPS+transformator 220->12V consumatorul e un motor de curent continuu care roteste un socul pt o camera+ in paralel se va monta si o alaram auto (pt comanda de inchidere centralizata) Link to comment
hitman Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 (edited) Combinatia UPS+transformator. Hmmm. Mai mult de 20 min de functionare nu cred ca scoti in caz de avarie (adica in caz ca se intrerupe tensiunea la priza). Ce amperaj are motorul ? ....care roteste un socul pt o camera+ in paralel se va monta si o alaram auto (pt comanda de inchidere centralizata) Aaaaaa...nu inteleg. Edited November 5, 2005 by hitman Link to comment
aztec Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 un ups poti avea ghinionul sa nu mai tina bateria dupa un an de zile.. sistemul banuiesc catrebuie sa fie backup la un sistem de motorase pt un sistem de supraveghere, deci consumul nu ar fi prea mare ..chiar si in cazul de intrerupere de curent Link to comment
Abram Burel Posted November 6, 2005 Share Posted November 6, 2005 Ar putea fi asa de simplu ca asta. Sau eventual asa de complicat ca asta. In principiu, lucrurile sunt exact ca la masina, in care locul alternatorului e luat de un transformator, cu diodele redresoare de rigoare, iar regulatorul e ceva ce trebuie sa "simulam". Precum vezi, acesta poate fi o simpla rezistenta (aleasa "pe spranceana") sau niste integrate specializate. Link to comment
Shenck Posted November 6, 2005 Author Share Posted November 6, 2005 un ups poti avea ghinionul sa nu mai tina bateria dupa un an de zile..sistemul banuiesc catrebuie sa fie backup la un sistem de motorase pt un sistem de supraveghere, deci consumul nu ar fi prea mare ..chiar si in cazul de intrerupere de curent Exact, backup pt motoras + bucata dintr-o alarma auto care comanda inchiderea centralizata. Link to comment
Recommended Posts