madkat Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 (edited) ebuda nu are amplificare - nu se va auzi nimic in boxe spune-mi ce mufa mai are in stanga - nu se vad inb poza - dvd-ul de jos. din ce vad acum - doar stereo poti lega - FL si FR out de la ebuda la L si R input la reciever. Si setat din meniul de la dvd sa transforme 5.1 in stereo. Edited March 9, 2011 by madkat Link to comment
Mircea Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Schneiderul nu are audio si video in? Link to comment
madkat Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 are doar un stereo in din ce se vede in poza intrebam - in speranta ca are vreun coax sau opltical in ac3 in clar nu are. Link to comment
NFS Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Deja incepeti sa vorbiti o limba care mi-e nitel straina. spune-mi ce mufa mai are in stanga - nu se vad inb poza - dvd-ul de jos. E mufa de antena FM. Coaxial 75 ohmi. Nu vad la ce m-ar ajuta, eu oricum vreau sa renunt la dvd-ul ala. Schneiderul nu are audio si video in? Doar audio (L/R), mufele alba si rosie din stanga. Link to comment
VAXXi Posted March 9, 2011 Author Share Posted March 9, 2011 Te duci matale pe strada Maica Domnului din Bucuresti si iei magazinele la pas, cautand mufa RCA. Iti iei 6 bucati, pistol de lipit si intr-o ora ti-ai pus mufe la fire, si gata. Sau iei 3 de-astea, le tai si legi firele daca ti-e lene sa cositoresti Link to comment
NFS Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Cred ca asa o sa fac. Multzam. Acu am alta problema. De care pistol de lipit sa-mi iau? Glumesc. ) Link to comment
madkat Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 (edited) Mai oameni buni, voi chiar credeti ca se va auzi ceva daca legati boxele pe iesirile RCA ale ebodei? Hilar... La intrebarea a doua - nu lua pistol - majoritatea is proaste. Ia un letcon de 30W, o rola de fludor si o cutiuta de flux. Trebuie sa iasa bine, sa vad reactia cand va fi linste in boxe Edited March 10, 2011 by madkat Link to comment
VAXXi Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 Cel de jos, o vechitura, e legat la TV prin mufa euroscart si la sistemul surround prin cele 12 cabluri Mai oameni buni, voi chiar credeti ca se va auzi ceva daca legati boxele pe iesirile RCA ale ebodei? De ce sa nu se auda ? inteleg ca e legat la un sistem surround care amplifica iesirea de la Schneider, sau mi-a scapat ceva ? Link to comment
papie Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Cred ca exista o mica confuzie. Eu cred: sistem surround este de fapt compus din DVD Schneider (amplificator) + boxele aferente (firele trase prin perete pana la fiecare dif.), dovada fiind si sistemul de cuplare (cu fir direct fara mufa) acesta fiind folosit doar pentru iesire directa catre boxe, altfel ar fi fost niste RCA-uri. Link to comment
NFS Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Da, papie are dreptate. Amplif-ul e in Schneider. Deci fie folosesc Schneiderul ca amplificator (trec sunetul prin el), fie imi iau un "sistem" pe bune. Scuze pt cuvantul "sistem" care te-a indus in eroare, Vaxxi. Link to comment
VAXXi Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 Aaa, pai zi ashe in cazu' asta, ia-ti un AVR (un 5.1 mai low-end de la Sony vazusem pe la 4-500 lei) pe care-l legi la boxe, si in el bagi toate divaisurile pe care le ai. Link to comment
NFS Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Discutam la intalnire, daca binevoiesti sa apari, ce-i cu AVR-ul asta. Pana una alta, am dat video catre TV prin SCART, iar audio OUT l-am bagat in audio IN de la Schneider, et voila Eboda si surround-ul! Multumesc pt brainstorming atat voua, cat si lui Kumkum de la care am luat practic "scanteia" de-a folosi vechitura pe post de amplif. Link to comment
Mircea Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 Pai asa fac eu cu Dolce, ii bag sunetul in amplificarea de la HT Samsung si similar am surround si bass cand ascult o muzica sau vad un film. D-aia te intrebam daca ai audio/video in. Link to comment
KumKum Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 E o solutie de moment, oricum eu zic ca pe viitor sa scapi de ala vechi si sa-ti achizitionezi ceva cu posibilitati mai multe de conectare la alte dispozitive. P.S.Vezi ca e vorba aia care zice ca tot ce e provizoriu ramane definitiv, asa ca vezi ce faci.... Link to comment
mr_ Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Caut un soft de editare video, care sa pot face si chestiile obisnuite gen montaj, insa si unele care par mai exotice gen modificarea proportiilor... aka sa "trag" de imagine pe una din directii. Problema mea este ca am un DVD facut de cresa fiica-mii cu imagini din primul lor an acolo. Probabil au folosit o camera video de pe vremea semnarii tratatului de la Roma, si apoi cand au convertit-o in DVD au "stricat" aspect ratio iar copiii arata fie cu sindromul down cand sunt culcati, fie ca niste martieni sand sunt in picioare. Trebuie fie sa turtesc imaginea pe verticala, fie sa o alungesc pe orizonala. Ceva sugestii, disponibile pe siroaie? Link to comment
VAXXi Posted March 12, 2011 Author Share Posted March 12, 2011 Modificarea de care zici tu este o simpla schimbare de aspect ratio, n-ai nevoie de softuri avansate ... si un VirtualDub sau Handbrake ar trebui sa iti fie suficiente. Ambele gratuite Link to comment
mr_ Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 10x Pana la urma m-am inteles cu Windows movie maker. Insa cu ala sub XP, ca cel din 7 imi salva doar in niste rezolutii de celular din anii '90 ... 1 Link to comment
andreib Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Se cauta Felt pads sau mai bine felt tape (banda din pasla) autoadeziv. Vreau sa elimin cei 56 de greierasi nascuti in iarna asta. felt tape Link to comment
VAXXi Posted March 13, 2011 Author Share Posted March 13, 2011 7 lire cu tot cu transport din UK: eBay Link to comment
andreib Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Asta il gasisem si eu dar ma gandeam ca voi gasi si ptin meleaguri mioritice... Din pacate nu am gasit la nici un magazin de bricolaj (baumax, mr bricolage, praktiker, dedeman). Link to comment
VAXXi Posted March 13, 2011 Author Share Posted March 13, 2011 Eu am batut 3 magazine de bricolaj ca sa gasesc papuci electrici de 6 mm; nici o sansa. Asa ca tot eBay e la putere Acu' e randu' meu: caut o cutie de sigurante auto 'distributor", adica sa imi intre un cablu AWG 6 (4 mm diametru) si sa-mi scoata 4-6 cabluri AWG 14-16 (1-1.5 mm) trecute prin sigurante. Ceva de genul asteia din poza, dar in varianta cu sigurante "lama": Edit: ie-te c-am gasit, da' numai in State: Link to comment
andreib Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Pe adelaida.ro erau socluri de sigurante, inclusiv un model care se prindeau intre ale (si formau un fel de bloc de sigurante). Bloc nu am vazzut nicaieri. Suport sigurante 2 Link to comment
VAXXi Posted March 13, 2011 Author Share Posted March 13, 2011 Am gasit asa (si am puse pe firele extinse), dar vroiam unul standalone cu toate incluse ca sa duc un fir mare de la baterie la blocul de sigurante si de-acolo sa plec spre ce imi trebuie mie. Link to comment
mr_ Posted April 3, 2011 Share Posted April 3, 2011 (edited) Exista undeva smaculina din aia ca o smoala care se da pe burta masinilor pentru protectie? La ochiometru arata exact ca o smoala. Am reusit sa incalec o bordura si sa decapez pe o portiune de cativa cm ranforsarea unde se pune cricul si as vrea sa-i refac cumva protectia anticoroziune. Edited April 3, 2011 by mr_ Link to comment
raven84 Posted April 3, 2011 Share Posted April 3, 2011 Cred ca e vopsea pentru antifonare, dar nu bag mana in foc. In alta ordine de idei m-ar interesa si pe mine daca are cineva si este dispus sa doneze/vanda/dea la schimb/transforme in bere )"> o mufa originala pentru casetofonul de matiz, partea care se gasea pe masina. Cam ceea ce cauta si @madkat mai demult. Link to comment
Recommended Posts