Jump to content

Daewoo Espero 1.8 CD - 1995

VAXXi

Recommended Posts

Asa am patit si eu cu maneta aia , insa la mine cand eram pe faza scurta se comuta singura pe lunga...Am luat una din dezmembrari originala GM, direct de pe masina luata! Merge perfect , pana acum...

@Englishman: Eu am dat 40 lei pe cea de mai sus, originala...Si sunt la fel de Cielo ca cele de Espero...

Edited by ing3r

Aproximativ, da greenguy.gif

S-a rezolvat, dupa ce m-am certat cu mecanicul care insista ca e de la xenoane, si ii spuneam ca n-au cum sa fie ele de vina deoarece au murit toate 4 deodata (2 lungi si 2 scurte). Dupa 30 de minute imi schimba releul despre care-i spusesem ca-i vinovat 19000000.gif

Xenoanele inca merg beton, ala stang incepe sa dea semne de oboseala si mai rateaza cate-o aprindere la rece, dar e suportabil ... tre' sa facem un upgrade la neoane de pozitie, ca mi se arsese unul din ala cu LEDuri si "proactivii" din service mi le-au schimbat pe-amandoua cu becuri galbene 66000000.gif

• 9 months later...

Asaa. Dupa cum probabil unii dintre voi mai tin minte, trebuia sa iau o decizie in urma pataniei de aici, cu accidentul din iarna trecuta: reparat, vandut, dezmembrat, etc.

Decizia a fost luata: masina nu va fi dezmembrata si nici vanduta. Deocamdata va fi pusa la pastrare, cu scopul de-a fi reparata/restaurata ... candva. Eventual, cand devine oldtimer :)

Iar in privinta a ce urmeaza ... ochii pe sectiunea "Masina mea".

• 8 months later...

Felicitari pt hotararea de a o readuce la viata,sa inteleg ca are ceva valoare sentimentala.

Discutam mai multe joi cand ne vedem.

App,sant curios cat dureaza pana apare postat,''nu merita,prea veche,plina de rugina,etc.''

Edited by velican_costi
  • Like 1
... App,sant curios cat dureaza pana apare postat,''nu merita,prea veche,plina de rugina,etc.''

Ai rabdare, imediat ce se lauda cu mega byte-ul de rugina la vedere.

Edited by tolin
  • Like 1

Tin minte ca mai povesteai pe la intalniri de ce piese mai ai nevoie, ma gandeam ca prin vara o sa apari cu espero-ul reparat.

Pe cand poze clare? sau prezenta pe viu cu ceva cu garda la sol mai mica de un metru :D ?

App,sant curios cat dureaza pana apare postat,''nu merita,prea veche,plina de rugina,etc.''

Pai cand o sa posteze cate o reparatie la 2 zile si nici atunci. De ce? Pentru ca espero e cea mai frumoasa dintre toate masinile facute de daewoo :P .

• Like 1

Felicitari pt hotararea de a o readuce la viata,sa inteleg ca are ceva valoare sentimentala.

Multam' ! reparatia e clar ca nu merita din punct de vedere logic si economic, da' daca am gandi tot timpul logic si economic unde-ar mai fi placerea? :) De rugina nu e afectata prea rau (pentru 16 ani vechime chiar e putina rugina, tinand cont ca n-a fost protejata deloc in garaj sau prin alte metode). Oricum, nu ma intereseaza asa tare aspectul estetic acum, vreau doar sa o refac structural complet.

Pe cand poze clare? sau prezenta pe viu cu ceva cu garda la sol mai mica de un metru :D ?

Poze clare in curand, mai e o portiera de transplantat cu toata matzaraia aferenta. Am pus poza blurata pentru ca a fost prima oara cand am vazut-o de la accident incoace, si i-am facut niste poze... trebuia sa bag un "teaser" :mrgreen:

De ce? Pentru ca espero e cea mai frumoasa dintre toate masinile facute de daewoo :P .

De acord cu afirmatia facuta, a fost unul din factorii care-au contribit la decizia de a o reface :)

Daewoo ori a copiat, ori a chemat un designer, asa ca in cazul de fata Bertone rullz. E ceva ca in anul de gratie 1990, dupa ce a terminat cu Lamborghini Diablo, a trecut la Daewoo Espero.

Edited by argon

Fiecare cu pasarelele lui. Si Matizul tatalui meu a inghitit 2600 ron in ultima perioada, in segmentat motor, amortizoare spate, calorifer nou la clima, bord nou, etc. Ar mai fi un parbriz nou (cel vechi e zgariat), si eliminat rugina de la pasajele spate si e gata. La o masina cu valoare de piata de maxim 1500 de euro poate parea mult, intr-adevar, dar daca stii ca nu va mai cere bani inca ceva ani de-acum incolo, poate sa merite investitia, mai ales daca nu ai ce sa iei in loc in aceiasi bani, aceleasi costuri de intretinere, asigurare, etc.

Si la telefon am preferat sa-i iau baterie noua, carcase noi, in loc sa-mi iau altul si nu mi-a parut rau.

• 1 month later...

Noutatile ar fi ca e aproape gata :banana: Mai trebuie data jos butelia de gaz.

I-am facut RCA, i-am pus ulei nou, filtru si antigel; urmeaza inca o runda de verificari directie/frane/cutie/electrica.