Jump to content

Chevrolet Kalos 1,4 16v Sedan

Satori

Recommended Posts

Masina a fost livrata la inceputul lui august 2004 de catre DiBas.

Initial am vrut argintie (doream neagra, voiam argintie... deh, femeia) dar culoarea aceasta era singura aflata pe stoc, in Romania (masina se afla de fapt la Gold & Platin, Iasi) si am rasuflat usurat ca am scapat de argintiu.

Dotari (cum mi le amintesc si eu):

- servodirectie, servofrana, ABS (cu DDRP in loc de EBD)

- 4 airbaguri (2 laterale - in scaune)

- volan reglabil pe inaltime

- bancheta rabatabila fractionat

- 5 centuri de siguranta, sistem ISOFIX pentru scaune copii, 5 tetiere

- jenti aliaj, rezerva de dimensiuni normale

- oglinzi electrice, cu incalzire

- A/C manual

- Imobilizator + alarma silentioasa + inchidere centralizata cu telecomanda (doar una dintre chei are asa ceva)

- scaun sofer reglabil pe inaltime

- suport picior stang

- proiectoare de ceata

- avertizor faruri aprinse (tare inutil - oricum ti le inchide cand pleci din masina + de fapt, farurile nu functioneaza cu motorul oprit)

- Daewoo Radio 3 (radio casetofon + cd changer 5, cunoscut ca si faivsidiu) + 4 boxe +2 tweetere

Mici gadgeturi:

- masa pentru pasager spate (e prinsa de scaunul pasagerului fata)

- 4 suporti de pahare: 2 intr-un tray sub controlul A/C, 1 in consola, 1 in masuta

- suport ochelari de soare

- carlige pentru haine (nu stiu cate sunt. sunt la scaune si la manerele de viraj)

- 2 buzunare scaun pasager

Motorul:

1,4 16V DOHC,

Putere max. (kW (CP) / rpm) 69/94/6200RPM (unde intra si limitarea)

Cuplu maxim (Nm/ rpm) 130 / 3400

Viteza max. (km/h) 176

Norma de poluare Euro 3 (asa e declarata, dar e omologata ca Euro 4 :) ))

Ce am adaugat:

- scut + alarma

- cotiera

- inlocuit bec plafoniera cu un LED super bright.

Poze:

Galeria mea.

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?a...pe=post&id=3103

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?a...pe=post&id=3104

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?a...pe=post&id=3105

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?a...pe=post&id=3106

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?a...pe=post&id=3107

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?a...pe=post&id=3108

Alte cheluieli:

- prima revizie cca 550RON

- un set stergatoare (160RON - DiBas - mare greseala - inca nu le-am pus pentru ca originalele mai 'misca')

- un bec stop frana central 0,9RON

- set anvelope Vredestein SnowTrac2 185/60/R14 - putin peste 900RON

In prezent, am 23kkm. Consuma 9-9,5 in oras si 6,5-7 in afara orasului. Viteza maxima, pe ceas, a fost 190kmh.

Cand te uiti la plafoniera, inspre tine, este o mica adancitura. Introduci surubelnita venita cu masina (cu surubelnita aia faci cam totul la masina asta :) ) si ... te descurci. Nu aplica prea multa forta, se poate sa iti scape surubelnita in bec si acesta are un prost obicei de a intra in gaura din plafon. Sa vezi atunci distractie. :)

Led-ul este LUXEON de 45lumeni.

E scump si e mai puternic cam cu 20-30% (aprecierile mele in functie de zonele luminate). Dar se vede foarte misto plasticul din masina (datorita luminii 'reci').

:)

Episoade din viata masinii:

Episod I

Eram la mare cand m-au sunat ca pot sa vin sa o ridic. Dupa ce am suit fundul in Dacie, cu speranta ca o sa fie printre ultimele ocazii la drum lung, am demarat in tromba catre Bucuresti. Platisem cazarea 'la noapte' ca sa nu pierd ocazia de a lua masina cat mai devreme. Pe drum, surpriza: sunt sunat ca masina a fost inspectata vizual si are o mica problema pe bara fata: o zgaritura destul de adanca sa nu fie reparabila prin polish, de la transport. Hmmm...

Am ridicat masina cu tot cu zgarietura si cu o hartie prin care DiBas se obliga sa o repare in termen de 1 luna.

Masina a fost cumparata initial pentru a fi condusa de prietena mea in timpul saptamanii. Acest lucru s-a si intamplat pentru cam 2 saptamani. A executat o manevra mai brusca si s-a infipt cu pragul intr-o bordura. O zgarietura banala, dar deja a doua rana intr-o perioada scurta de timp. Cei de la DiBas au fost simpatici si s-au ocupat de amandoua, a lor si 'a mea', cu foarte mici cheltuieli financiare din partea mea. :)

De atunci, numai eu conduc masina asta. In parte pentru ca nu imi mai vine sa o dau, in parte pentru ca nimeni nu vrea sa se mai atinga de ea din cauza furiei pe care o provoaca proprietarului :P

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Cred ca gasesti si separat. Asta vine din podea si are un fel de... dusumea pe el :) Creaza probleme la adaptarea covoraselor pentru ca se afla chiar langa ambreiaj... dar asta e. Imi place.

Intr-un final am incaltat-o cu gumele de iarna (Snowtrac 2). Este criminala. Cu totul alta masina :)

Vreo 9 milioane au fost gumele. Sunt puse pe jentile de aluminiu, pe care le-am lasat insa capaceless ca... arata mai dure :D (sper sa nu ma lase baietii wheelless acum ca se vad prezoanele).

Merita toti banii. Daca inainte imi era frica sa ies cu masina si analizam fiecare portiune de asfalt, acum merg mai linistit. Nu stiu exact de ce, sunt mai silentioase decat Koocele mele si, mi se pare mie, nitel mai rapide. Sincer... inca ma mai gandesc daca ma mai intorc la Kooce dar nu prea cred...

07012006_001_.jpg

07012006.jpg

Pai inseamna ca te bagi si la niste cauciucuri de vara, caci nu merita sa strici Snowtrac 2 -urile pe timp de vara...

Se cunoaste la astea ceva in partea de amortizare?! Sunt mai elastice ca Koocele anterioare?!

Da, se cunoaste. Si este si masina mai stabila. Este adevarat, eu am distrus si taloanele de la kooce.

That's the plan. Niste Vredesteinuri de vara m-ar aranja perfect. :)

Bullshit... Scuzati... Aia la WRC de ce folosesc lejer janta de aliaj inclusiv iarna? Asta e chestie de marketing sa vanda si janta de tabla... Si chestia ca se indoaie la gropile cu gheata (de parca o groapa din aia e mai tare ca una vara...) sau ca materialele antiderapante ataca janta (daca ar fi asa ar fi numai procese pe afara unde nu o sa vezi iarna Ferrari cu jante de tabla!!!).

@Satori: sper ca de la APCO le-ai luat!!! Nu de alta dar altii ingroasa rau pretul, la mine de la 4 milioane cat sunt la APCO le gasesti cu 5.5 in alte parti!

Aici poze cu ale mele (tot Snowtrac 2) si pareri:

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...opic=7926&st=0#

Eu cred ca-i alta problema. Nu de rezistenta la gropi, unde structurile acestea de aliaj ar trebui sa fie mai solide decat cele de tabla, parerea mea, cred ca-i problema de rezistenta la sarea si nisipul imprastiat pe drumurile publice. Sunt pareri ca strica la estetica, daca se duce lacul de protectie. Sincer, n-am vazut inca asa ceva. Teoretic este posibil.

Vreo 9 milioane au fost gumele. Sunt puse pe jentile de aluminiu, pe care le-am lasat insa capaceless ca... arata mai dure :D (sper sa nu ma lase baietii wheelless acum ca se vad prezoanele).

Ca sa dormi linistit noaptea iti poti achizitiona antifurturi speciale pentru jantele de aliaj, sincer nu stiu care e diferenta intre astea si cele "clasice". Tin minte ca erau ceva gen 20 de euro un set de astfel de antifurturi ;)

Da, este primul lucru pe care mi l-am luat la ridicarea masinii. Diferenta este de materialul de fabricatie. Daca era antifurt clasic risca sa roada/rupa/sparga janta de aliaj.

@Satori: tot de la bunii tai prieteni am luat si antifurturile. Italienesti (nu stiu daca chiar Alessio), cam 1 milion setul. Recomand.

@Tolin (si nu numai): acelasi folclor m-a poluat si pe mine... Dar si in Vest se da cu sare, nisip sau alte dracii... Inca nu s-a plans nimeni.

Io mi-am luat aliate si pentru setul de gume de iarna, pur si simplu m-am imbolnavit de nervi sezonul trecut cu jante de table ... foarte putina zapada si mult mers pe asfalt curat si cum ma obisnuisem cu calcatura de aliaj am zis sa nu imi stric mina si iarna asta.

Cu grija, adicatelea cum vine treaba asta?!?! Ca eu le pun usor sa nu zgarii nimic dar pe drum nu poti sti peste ce dai si atunci...

Parca totusi iarna ar merge mai bine tabla, asta in ideea in care vrei si lanturi - daca nu, nu mai are importanta daca e aliaj sau tabla.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...