Jump to content

The Blue Shark Blog

Abram Burel

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

rechinas-ul e manufacturat din plastic, dupa modelul prezentat si vopsit cu spray albastru transparent. Nu sunt adeptul scoaterii "zorzoanelor" originale, asa ca SX-ul ramane la locul lui (de scos se poate scoate cu aer cald).

Si acum o noutate... luminoasa. Pentru ca a fost criticat a iluminarea numerelor cu lampile originale (nu ale mele, dar si ale mele tot asa in 2 spoturi luminau, chiar dupa "doparea" fiecareia cu cate 6 leduri), iar "cineva" nu catadicseste sa ne prezinte cum ar putea sa arat eun numar luminat "mai uniform" pe Tico, m-am gandit sa bag eu ceva mai multe leduri in "fundul" rechinului.

Nu am poze cu detalii de realizare, ca am lucrat intr-o sambata seara si se facuse prea intuneric, dar ideea a fost de a decupa suportul original al lampilor aproape pe toata lungimea si de a inlocui lampile cu o bagheta de 40 cm cu 16 leduri. Am folosit o bucata de plexi de 5mm (d-asta aveam), matuita pe partea interioara, care a fost lipita, ca si bagheta cu lipici d-ala "la pistol" (sper sa nu mi se topeasca la vara). Apoi totul a fost izolat cu banda de aluminiu cu lipici pentru a nu patrunde praful si alte mizerii.

Cu riscul de a fi muuult prea usor identificat deopotriva de Politie si raufacatori, sa vedem ce-a iesit.

post-482-1190827779_thumb.jpgpost-482-1190827787_thumb.jpg

• 1 month later...
  • 1 month later...

Poate nu stiati ca si rechinii au un Mos Craciun. Uite ce i-a adus la al meu :)

post-482-1198529032_thumb.jpg

Note:

1. Este vorba de proiectoare, de care beneficiaza gratie lui BogdanG si prin "amabilitatea" lui MCojo care are fobie la lumina prea... albastra :D
  2. Partea "de sus" s-a rezolvat mai prin vara (abia acum imi dau seama ca nu am... raportat). E vorba de H4 moving coil (impropriu zis si bi-xenon).
  3. In ceea ce priveste "chestia aia albastra" dintre spoturi, eeei, e o incercare mai veche, care a ramas asa :D

Noi, adica AB (all) si Rechinul, va uram:

Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

Edited by Abram Burel

Da la tine se potrivesc foarte bine pentru ca au acceasi culoare. Crede-ma era diferenta intre proiectoare si "bi-xenoanele" mele. Dar sunt foarte multumit acum de nuanta de culoare data de xenoane pe care o are visinica, gratie lui Bogdan, ca sa citez... un clasic. :)

In plus am auzit ca ar fi ilegal la noi sa detii xenon fara spalator de far. Poate are cineva un articol de lege?

Oricum, pentru mine a fost really fun sa caut butonul de reglare a farurilor la un A8 pana sa aflu ca nu exista :->

Multam de interesul acordat :)

Farurile sunt reglate corect, un pic mai scurt, ca asa sunt obisnuit. Proiectoarele bat mult mai scurt. Am prins ceata bunicica si povestile de pe unele situri, cum ca nu mai vezi nimic, ca aia, ca ailalta, sunt doar povesti. Citesc si eu mult, dar nu-mi place sa traiesc doar din asta :D

Chestia cu legalitatea e interesanta, dar v-as intreba (retoric, nu vreau sa-i creasca Rechinului numarul de posturi asa... artificial): e mai perculos sa nu vezi tu bine sau cel din fata ta? E cam brutal spus, dar eu zic ca merita gandit putin (inainte de un eventual raspuns :) )

Degeaba spuneti, sunt periculoase ambele ipostaze.

Am mers cu vaxxi in spatele meu si mai bine suportam cand avea faza lunga, aia nefiind pe xenon, decat pe scurta.

Ma chiora la fiecare denivelare, si am preferat sa mearga in fata el :)

Edited by Tommy
  • 2 months later...

Ca sa nu fie invidios pe fete, i-am luat domnului rechin o tavita de portbagaj de la The Mircea.

Impresii:

- se potriveste aproape perfect; probabil ca la o masina mai noua vine chiar mai bine; am constatat cu ocazia asta ca diverse obiecte, care se joaca prin portbagaj la viraje, au mai deformat pe ici pe colo mocheta

- materialul antiderapant de pe centru e foarte bun

- plasticul din care e facut este destul de flexibil; primele constatari arata insa un comportament termic nefavorabil la temperaturi scazute, ramane de vazut, poate n-am dreptate; e drept ca dupa ce a stat mai mult de o saptamana pe la curieri (probabil n-am sa am niciodata noroc cu astia :( ) facut sul, a revenit destul de bine la forma de fabrica

- marginea e ca lumea de inalta, puteti sa-l faceti si acvariu

Evident... poze :)

post-482-1204979543_thumb.jpg

post-482-1204979555_thumb.jpg

post-482-1204979575_thumb.jpg

post-482-1204979589_thumb.jpg

Acum trebuie sa mai pui un dulapior cum aveau unele dacii inainte in care sa tii setul de chei, carpe, antigel si orice mai poate fi la indemana unui adevarat sofer gospodar. :->

Salut!

Abram Burel - Multumesc pentru recenzie si pentru poze.

Cat despre comportamentul la temperaturi scazute, da-ti seama ca iarna la minus 10-20 de grade le trimitem facute sul catre Brasov, Harghita, Covasna sau in nordul Moldovei. Daca materialul ar prezenta vreun risc, da-ti seama ca la desfacerea sulului s-ar face cioburi de tavita...

Exact din acest motiv am pus in colet o hartiuta cu "va rugam desfaceti coletul si pastrati tavita o ora la temperatura camerei". Cand se incalzeste putin, dupa cum ai spus si tu, revine la forma normala.

Multumesc,

Mircea

0722.259258

Pai nu are! Chestiile alea ce se vad in portbagaj (daca la asta va referiti) nu am stiut niciodata ce sunt. Acu' ca a zis Jinx, ma gandesc ca poate sunt pentru fixat lada aia de scule :D

Si de fapt, eu circul mai tot timpul in... fata (deci de unde ti-ai dat seama ca nu prea port centura? :) )

Edited by Abram Burel
Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...