Abram Burel Posted August 16, 2006 Share Posted August 16, 2006 Ce-mi place mie chestia cu "brusc"! Parcă şi văd poliţiştii lăsând dracului radarele şi umblând cu bruscometrul după ei Link to comment
Moshu Posted August 16, 2006 Share Posted August 16, 2006 Problema lovitului din spate, tine mai mult de interpretare decat de . Se pune problema ca n-ai respectat regula celor doua secunde, adica erai prea aproape cand a franat cel din fata. Aia cu iesitul din stradute laterale a fost si ramane o problema de prioritate, care se judeca la fata locului. Link to comment
luck33ro Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Accidentele usoare nu se judeca la fata locului...din pacate! Link to comment
Tommy Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Asta ar mai lipsi.. intr-o ora s-ar umple Bucurestiul de strazi blocate pentru un far spart sau o aripa zgariata. Cel ce loveste din spate e vinovat fara drept de apel, si se va mentine. Link to comment
ticodriver Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 @AB: "Ce-mi place mie chestia cu "brusc"! Parcă şi văd poliţiştii lăsând dracului radarele şi umblând cu bruscometrul după ei" S-a incercat, cu ocazia reexaminarii de catre Presedinte a Codului Rutier (inclusiv la solicitarea Politiei Rutiere), renuntarea la expresia "brusc" din textul de lege, dar mintile luminate ale parlamentarilor au considerat ca nu deranjeaza cu nimic in practica Link to comment
ticolino Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 (edited) Asta ar mai lipsi.. intr-o ora s-ar umple Bucurestiul de strazi blocate pentru un far spart sau o aripa zgariata. Cel ce loveste din spate e vinovat fara drept de apel, si se va mentine. Nici acum nu e adevarata chestia asta deci nu are cum sa se mentina. Ca dovada (pe langa ) aduc incidentul lui keluboss, care a creat topicul "feriti-va de motociclisti", transformat mai apoi in "feriti motociclistii" parca. Edited August 17, 2006 by ticolino Link to comment
alx Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Si totusi am gasit o chestie idioata... Cica se poate plati direct la politist... Automat asta va insemna spaga in 80% din cazuri. Link to comment
ticodriver Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Spaga oricum se putea plati, in cazurile in care te oprea pe loc si nu iti venea amenda acasa...probabil s-a revenit la formula asta, ca au vazut ca nu au eradicat spaga. Solutia ar fi sa nu te mai opreasca, ci doar sa-ti vina amenzi acasa...dar sunt dezavantaje si in cazurile alea. Asa ca...macar ramane avantaju' ca nu mai trebuie sa stai la cozi la CEC. Link to comment
luck33ro Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Cred ca o sa se introdca si la noi sistemul platilor on-line ...civilizatia nene! Link to comment
Tommy Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Nici acum nu e adevarata chestia asta deci nu are cum sa se mentina.Ca dovada (pe langa ) aduc incidentul lui keluboss, care a creat topicul "feriti-va de motociclisti", transformat mai apoi in "feriti motociclistii" parca. Poate sa ai dreptate, dar eu sunt toma necredinciosul.. vreau sa vad in lege, nu in topice. So.. sa vedem articolul, sa ne lamurim despre ce discutam. Link to comment
ticolino Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Regulamentul (nou) e intr-un topic de mai sus. Regulamentul vechi este foarte accesibil pe "net". Dar nu stiu daca are rost sa ocupam spatiul pentru acest lucru. Pot sa vin si eu sa spun: arata-mi in lege unde spune ca indiscutabil cel care loveste din spate e vinovat. Unde ajungem? Raspuns: la o BR Link to comment
Tommy Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Art. 157. - (1) Se interzice conducatorilor de vehicule sa circule cu viteza sub limita minima admisa, sa reduca brusc viteza ori sa efectueze o oprire neasteptata, fara motiv întemeiat. (2) Conducatorul de vehicul este obligat, în functie de viteza cu care circula, sa pastreze o distanta de siguranta fata de vehiculul ce-l preceda, pentru a putea evita o coliziune în cazul când conducatorul acestuia reduce brusc viteza sau opreste în mod neasteptat. Frumusetea e urmatoarea: cel din spate nu prea are cum sa dovedeasCA Ca cel din fata s-a incadrat la punctul 1. Chiar daca o dovedeste.. el tot se incadreaza la punctul 2. Asadar, sansa de castig de cauza e cel mult pe hartie. Dai BRa daca mai raspunzi la intrebare prin alta intrebare O tactica upgradata e sa raspunzi la una prin mai multe Link to comment
Moshu Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Intotdeauna si oriunde cel ce loveste din spate este vinovat. Pastrati distanta. Regula celor doua secunde, in orice manual de conduita preventiva. Link to comment
ticolino Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 (edited) @Tommy si Moshu:Nu ma refer la cazul in care circula unul in spatele celuilalt, acolo e simplu si aveti dreptate. Ala din spate NU este vinovat daca ala din fata: 1. nu a dat prioritate (vezi definitia prioritatii din codul nou de mai sus si cazul Keluboss) 2. a dat cu spatele fara sa se asigure (bine, si el era pe loc). Edited August 17, 2006 by ticolino Link to comment
Moshu Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 De acord. Eu ma refeream la cazul clasic de frana brusca la ala din fata (la stop de exemplu). Link to comment
Abram Burel Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Regula celor 2 secunde (la doar 36 kmph asta înseamnă 7,2 m) nu are cum să fie respectată în Bucureşti de exemplu. Dacă laşi o asemenea distanţă faţă de vehiculul din faţă, imediat se va strecura unul care-ţi va strica socoteala şi o iei de la capăt cu calculul şi ajungi să mergi... înapoi (ei, nici chiar aşa, dar un car de draci îţi faci oricum). Link to comment
Moshu Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Corect. Dar tot o iei daca il lovesti din spate. Link to comment
luck33ro Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 (edited) Cred ca si-o ia si el daca pune frana brusca...asa cum spunea Satori, cand pui frana mai mult te uiti in spate sa vezi ce viteji circula in spatele tau Amenda care si-o ia este de 50 ron...asa ca nu e mare tragedie... Next time sterg si dau warn, nu mai editez! Edited August 17, 2006 by Mircea Link to comment
Abram Burel Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Oricât ai fi de masochist, nu pui fundul la bătaie doar pentru că amenda e mică. Eu zic că nu e mare mândrie să mergi ca maimuţele pe stradă. Totuşi, sunt de acord cu Lucian în ceea ce priveşte uitatul în oglindă. Din păcate, mulţi dintre tinerii şi tinerele de azi, după ce termină cu încurcatul circulaţiei în maşina de şcoală, trec pe maşina lor şi încep prin a li se face frică de viteză (normal, nu?) Dacă apare unul d-ăsta violat la poponeţ în faţa mea, caut o altă... poziţie Link to comment
Moshu Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Cu partea cu uitatul in oglinda sunt deacord si eu, deja mi-a intrat in reflex. Daca am cate un sputzer in coada, fac tot posibilul sa scap de el. Link to comment
alexino Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 O noutate importanta a noului cod rutier se refera la pietoni si la responsabilizarea acestora. "Acestia poarta intreaga raspundere a accidentarii lor, daca sunt accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise, la culoarea rosie a semaforului destinat lor sau nerespectarii altor obligatii in trafic, in conditiile in care soferii care ii lovesc au respectat regulile de circulatie pe acel drum." cod_rutier_nou.doc Link to comment
Moshu Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Pentru partea asta din noul s-au bucurat cei mai multi soferi. Dar noi suntem in Romania. Si asa pietonii cadeau la datorie chiar pe zebra, acuma nu stiu ce-o mai fi... (sa-i calcam sau nu? lasa draga, dupa ce ne intoarcem de la mall, ca sunt destui) Link to comment
alexmohora Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Cum demonstrezi că au treversat pe culoarea roşie a semaforului (de pietoni e vorba)? În fine nu mi se pare chiar normal să poarte toată vina - dacă sunt copii care nu ştiu ce şi cum? Tot trebuie să conduci cu ochii-n 4. Link to comment
alexino Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Sunt destule familii de rromi care isi imping copiii catre acte de teribilism in speranta ca vor fi mutilati pentru a "iesi mai mult la cersit". Soferului i se cer daune de sute de milioane, desi aparent nu a avut nici o vina. "Victima" poate fi oricine. E foarte greu sa eviti un copil care iti sare in fata, uneori chiar imposibil. Cunosc destule cazuri, intrucat am un prieten medic la pediatrie. Asadar consider ca s-au facut cateva modificari in cod si pentru noi, soferii. Link to comment
ticodriver Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Daca sunt copii, nu au decat sa-i educe parintii lor...ar putea sa-i mai invete si altceva decat manele. Ti-ar conveni sa-ti sara un puradel in fata si tu sa stai sa platesti toata viata si eventual sa mai faci si puscarie? Link to comment
Recommended Posts