Jump to content

Codul Rutier

VIPER

Recommended Posts

@Mircea:

Da, dar pana atunci ar putea sa aplice legea pe drumurile pe care deja le aveam. Legea zice ca se poate mari limita de viteza in interiorul localitatilor pana la 80km/h atunci cand este nevoie dar asta ar inseamna sa nu dea cele mai facile amenzi si i-ar obliga pe politisti sa aiba grija cu adevarat de conditiile de trafic: amendat caruta, amendat proprietar de vaca, amendat pietoni indisciplinati... Cate amenzi crezi ca e nevoie sa le aplice alora ca sa ii linisteasca? Ar trebui totusi si o modalitate mai buna de executare a amenzilor alora.

Stiu ce zice legea, insa exista localitati pe drumurile nationale unde se diminueaza limita la 40 sau 30 km/h, si simultan se monteaza camere, pentru a aduce venituri la bugetul local...

@ZMEUL CEL RAU

multumesc mult fratioare...esti deocamdata singurul care gandeste realist!

vad ca altii viseaza la drumuri noi si alte chestii fara sa realizeze ca asa ceva nu se va intampla niciodata la noi!

hai sa fim seroisi..nu omoara pe nimeni 70 km/h, e o viteza rezonabila. se dau tot timpul exemple din astea extreme ca ba te intalnesti cu o vaca sau un cal sau o baba. pai daca vad in card de vaci pe langa sosea incetinesc...ca doar nu sunt idiot sa trec cu 80 pe langa ele.

sa va dau un exemplu unde se poate merge lejer cu viteza...

pe dn 65...pitesti-craiova...drum bun ,semnalizat bine, trafic infernal (masini) unde casele sunt la 10 m de drum. si asta este numai un exemplu.

Edited by rich1974

De ceva vreme fac de 2/3 ori pe an drumul Bucuresti-Radauti(si retur). Sunt 500km din Bucuresti in Radauti iar pe acesti 500km sunt insirate cred peste 100 de sate si cateva orase, toate cu limita la 50km/h. Daca prin orase merg cu pana in 60km/h(semafoare, intersectii, aglomeratie) prin sate niciodata nu scad sub 70km/h(decat unde sunt radare), de multe ori mergand aproape de limita maxima(100km/h). In conditiile astea tot fac 7-8 ore pe drum. Ma intreb, daca as merge regulamentar, cate ore as face? Ce este mai periculos, sa merg cu 70-80km/h in comunele alea tranzitate si sa fac 7 ore pe drum sau sa merg cu 50km/h, regulamentar, si sa fac peste 9 ore? Un sofer obosit de drum este mai "safe" decat unul care inca nu a apucat sa se plictiseasca si sa oboseasca, fiind pe drum doar de 6 ore?

Mircea said:
Stiu ce zice legea, insa exista localitati pe drumurile nationale unde se diminueaza limita la 40 sau 30 km/h, si simultan se monteaza camere, pentru a aduce venituri la bugetul local...

Pai eu ce am zis? Camerele si limitarile nu au legatura cu siguranta si fluidizarea traficului. Vacile si carutele nu au ce cauta pe DN-uri si drumuri europene, indiferent de faptul ca acolo, acum 100 de ani, era un drum pietruit. E ilogic sa nu oferi intaietate celor mai banale reguli de circulatie: pe aici circula masinile, pe acolo pietonii, vacile si carutele.

alta prostie...

de unde pana unde are au putere autoritatile locale asupra unui drum national? ce tara de cuvânt_urât suntem...bai oameni buni, treziti-va, chiar nu mai existe nici un fel de logica!? se pare ca la noi gandirea necesita niste eforturi supraomenesti...efort pe cere putini si-l pot permite!

ce ma mai enerveaza si idiotii care merg doar cu pozitiile aprinse...ce amenzi le-as mai da!

sau cei care merg cu proiectoarele aprinse chiar daca nu e ceata (cred ca aia au fost conceputi pe bancheta din spate si masina avea proiectoarele aprinse)

Edited by Mircea
Mai pune si cate o majuscula pe unde se impune.
  closchkutza said:
De ceva vreme fac de 2/3 ori pe an drumul Bucuresti-Radauti(si retur).

In conditiile astea tot fac 7-8 ore pe drum.

Foarte curios cum faci tu atat de mult mergand cu viteza pe care o spui, eu merg ceva mai des, si pina la suceava fac intre 4h15min si 5h30min la loganeala.

Prin unele sate viteza e 70 mai putin inaintea trecerilor de pietoni, e drept, prea putine.

Deci.. tu faci de 2/3=0.666 ori pe an drumul :D

rich1974 said:
trecerile de pietoni prin sate sunt o tampenie...

ma doare-n cot ca niste dobitoci nu sunt in stare sa se uite in stanga si in dreapta cand traverseaza...aia chiar merita sa moara...daca nu au murit deja!

rich1974 said:
hai sa fim seroisi..nu omoara pe nimeni 70 km/h, e o viteza rezonabila.

Şi dacă tot nu omoară, hai să mergem cu 120... Sincer, 120 mie mi se pare absolut rezonabil :) (pân' la urmă tre să li se tragă de la ceva, doar nu sunt nemuritori... iar noi suntem la volan, ne doare-n pedală, ni se rupe schimbătorul) Să desfinţeze trecerile alea tâmpite, care vrea să traverseze, să ia autobuzul. Făcând curse pe acelaşi traseu, pân' la urmă ajunge şi pe partea cealaltă a drumului.

rich1974 said:
alta prostie...

ce tara de cuvânt_urât suntem...bai oameni buni, treziti-va, chiar nu mai existe nici un fel de logica!? se pare ca la noi gandirea necesita niste eforturi supraomenesti...efort pe cere putini si-l pot permite!

Esti exemplul concludent în sprijinul propriilor tale afirmaţii. Totuşi de ce mai zăboveşti într-o asemenea ţară?!

Tommy said:
Foarte curios cum faci tu atat de mult mergand cu viteza pe care o spui, eu merg ceva mai des, si pina la suceava fac intre 4h15min si 5h30min la loganeala.

Prin unele sate viteza e 70 mai putin inaintea trecerilor de pietoni, e drept, prea putine.

Deci.. tu faci de 2/3=0.666 ori pe an drumul :D

Sa inteleg ca inca nu a ajuns si ne scrie din masina ? :lavolan:

EM!L said:
Şi dacă tot nu omoară, hai să mergem cu 120... Sincer, 120 mie mi se pare absolut rezonabil :) (pân' la urmă tre să li se tragă de la ceva, doar nu sunt nemuritori... iar noi suntem la volan, ne doare-n pedală, ni se rupe schimbătorul) Să desfinţeze trecerile alea tâmpite, care vrea să traverseze, să ia autobuzul. Făcând curse pe acelaşi traseu, pân' la urmă ajunge şi pe partea cealaltă a drumului.

Cine a zis sa mearga cu 120? Omul zicea de 70, dar hai sa exageram ca altfel nu putem combate! A zis ca trecerile de pietoni sunt degeaba pentru ca "baba Safta" oricum nu traverseaza pe acolo. Si asta pentru ca nu ii pasa vreunei autoritati de educatia pietonilor decat in statistici.

postul lui emil este tipic romanesc

in tara noastra nu se paote discuta niciodata ceva pe bune si sa se faca ceva bun fiindca vine cineva care da cu palma in rahat!

m-ai auzit tu pe mine frate ca merg cu 120 prin sate? eu nici pe autostrada nu merg cu mai mult de 120...asa ca mai bine taci din gura daca nu ai ceva de spus pe bune. din cauza celor ca tine se fac legi asa de proaste in tara asta! nu vezi ca vorbesti prostii...tu crezi ca taranul merge 500 m pe jus ca sa treaca la vecinul de vis a vis pe trecerea de pietoni, tu ai vazut in viata ta un sat? in orase trecerile sunt bune...dar la sate?

mai vrei sa-ti mai zic ceva? dupa parerea mea si detectoarele de radar ar trebui sa fie ilegale fiindca nu are nici rost ca tu mergi in dreptul radarului cu 50 si dupa aia ii dai cat poate! (asta dpdv al sigurantei circulatiei)

eu nici nu am detector de radar ca am luat o singura amenda de viteza in 10 ani de sofat, m-a prins cu 70 km prin localitate, langa slatina, pe o sosea libera unde erau casele la 10 m de asfalt si aveam vizibilitate perfecta. NU AM PUS IN PERICOL CIRCULATIA CU NIMIC

dar legile sunt facute de niste cretini care nu au habar pe ce lume traiesc si din pacate oamenui d-astia mai isi dau si cu presupusul aiurea pe internet!

mai Emil...tu ai mers vreodata cu masina cu 70? ti s-a parut ca omori lumea cu viteza asta? ai carnet, ai masina?

Edited by tolin
Daca nu vrei sa folosesti majusculele, postarile tale vor fi sterse !
  EM!L said:
:o fftopic:

@Zmeu, dacă citeşti atent, exagerările erau în concordanţă cu pasajele citate.

Citeaza atunci tot postul, nu scoate cuvinte din context, ca nu suntem la televizor aici. Nu oi fi eu de acord cu stilul de discutie al omului, dar el a explicat de ce a zis frazele alea.

tolin said:
Ce propui tu, sa nu respecte cineva legea pentru ca pentru tine este proasta ?

Daca asta se mai pledeaza pe aici, topicul se inchide !

Si atunci de ce pe mine ma ia lumea la misto cand spun ca respect codul rutier, si limitele de viteza?

Am spus, nu sunt de acord cu multe din codul rutier, dar il respect asa cum e.

Civilizat ar fi, sa existe o cale legala prin care sa ne manifestam nemultumirea fata de prevederea x sau y, iar la sesizarea noastra, guvernantii sa ia in discutie respectivul pasaj din lege.

Ca exemplu, era acum cativa ani o discutie despre marirea limitelor de viteza, dar care nu a avut nici o finalitate.

daca era vorba sa respectam lege atunci nici ceausescu nu mai pica de la conducere

legile trebuiesc imbunatatite, facute cu o logica elementara nu asa numai de dragul de a sicana publicul!

legea asta e buna intr- o tara unde exista autostrazi, drumuri care ocolesc localitatile, nu la noi unde totul este o manea! iti dai seama ca un sofer nervos ca a mers in localitate cu 50, atunci cand iese afara ii da cu 140...atunci nu e periculos?

Edited by Mircea
20% bonus pentru ignorarea avertismentelor anterioare. Poate asa apesi tasta Shift.
  rich1974 said:
daca era vorba sa respectam lege atunci nici ceausescu nu mai pica de la conducere

legile trebuiesc imbunatatite, facute cu o logica elementara nu asa numai de dragul de a sicana publicul!

legea asta e buna intr- o tara unde exista autostrazi, drumuri care ocolesc localitatile, nu la noi unde totul este o manea! iti dai seama ca un sofer nervos ca a mers in localitate cu 50, atunci cand iese afara ii da cu 140...atunci nu e periculos?

In localitate se merge legal cu 59km/h.Sau fix 60 pe vitezometru, cu eroarea de rigoare.

Toti suntem grabiti, nu respectam semnele de circulatie, fortam la trecerea de pe o banda pe alta, chiar daca nu ne incadram bine si nu avem prioritate, claxonam si injuram! Sa se legalizeze portul de arma!

Myg said:
Toti suntem grabiti, nu respectam semnele de circulatie, fortam la trecerea de pe o banda pe alta, chiar daca nu ne incadram bine si nu avem prioritate, claxonam si injuram! Sa se legalizeze portul de arma!

frate! nu e vorba ca ne grabim...eu ma refer la ceva decent. mergi si tu cu masina cu 70 la ora si daca tie ti se pare periculos eu nu mai zic nimic!

sic aici ma refer la drumurile nationale unde exista semnalizare cat de cat, unde banda e marcata cu vopsea si este si mai lata decat la aliele din orase!

• 11 months later...

Imi poate zice cineva ce *&%£ inseamna "puncte amenda" pe un PV in care e bifat "avertisment"? Am impresia ca'mi tre' vreo academie ca sa pot descifra un astfel de PV...

De amenda, nici vorba in proces (-/-). Mai detaliat, scrie'n PV, la rubrica 'Stabilesc':

" - Avertisment - Amenda, in suma de Avertisment"

blabla, 6 puncte amenda".

Numa' mie-mi pare greu de descifrat? :D

6 puncte = 180 ron pt plata in 48h, altfel 360 ron

Altfel nu avem cum sa stim ce ti-a scris acolo cat timp avem numai un citat scos din context. Daca e intr-adevar completat gresit, contesta-l.

Edited by Tommy