Salex Posted February 25 Share Posted February 25 Cine aproba salariile mari si sporurile ? Pentru mine e o intrebare retorica ... ei insisi ! Parlament, primarie, diverse curti etc. In ceea ce priveste intelectualul umilit la maxim, intelectualul parazit etc. va trebui sa te explici putin ... Link to comment
Viktor Posted February 26 Share Posted February 26 Acuma, de vrei muraturi pe masa cresti m3 de apa. Ce darnici is unii ... pe buzunarul altora. Link to comment
rich1974 Posted February 26 Share Posted February 26 17 hours ago, Salex said: Cine aproba salariile mari si sporurile ? Pentru mine e o intrebare retorica ... ei insisi ! Parlament, primarie, diverse curti etc. In ceea ce priveste intelectualul umilit la maxim, intelectualul parazit etc. va trebui sa te explici putin ... toti intelectualii care depind de o finantare, care fac "activitati cu capul" sunt arondati ideologiei care ii finanteaza. de obicei, sunt folositi ca vectori de opinie catre persoanele cu mai putine scoala, de aici rezulta marele pericol. ia exemplul profesorilor: le vin de la centru tot felul de prostii pe care trebuie sa le implementeze. crezi ca are cineva curajul sa carteasca? pai daca e dat afara unde se duce, la banda? ce crezi, prefera sa renunte la privilegii, salariu mare, zile libere gramada, viata boema, etc. pentru a-si sustine idei de bun simt sau a fi de partea dreptatii? Link to comment
Viktor Posted February 26 Share Posted February 26 Eu da, imi bag picioru' in ele privilegii, ma duc la banda sau mai jos de atit. Sub nici o forma lingau de ghiuluri ! Link to comment
rich1974 Posted February 26 Share Posted February 26 e usor din gura, dar in realitate nu e asa, mai ales cand vezi ca cei pe care vrei sa-i salvezi, nu vor sa fie salvati (asta am citit-o undeva, nu e gandita de mine). Link to comment
Viktor Posted February 26 Share Posted February 26 30 minutes ago, rich1974 said: e usor din gura, dar in realitate nu e asa, mai ales cand vezi ca cei pe care vrei sa-i salvezi, nu vor sa fie salvati (asta am citit-o undeva, nu e gandita de mine). Mi-s trecut prin asta, stiu exact ce vorbesc ! Demnitatea nu mi-e de vinzare ! Nu are globul banii cu care sa ma cumpere ! Mi-s atit de "prost' incit prefer sa fac foame decit sa ma vind pe 2 arginti ! Link to comment
Salex Posted February 26 Share Posted February 26 4 hours ago, rich1974 said: ia exemplul profesorilor: le vin de la centru tot felul de prostii pe care trebuie sa le implementeze. crezi ca are cineva curajul sa carteasca? pai daca e dat afara unde se duce, la banda? ce crezi, prefera sa renunte la privilegii, salariu mare, zile libere gramada, viata boema, etc. pentru a-si sustine idei de bun simt sau a fi de partea dreptatii? Imi e simplu sa iti raspund, lucrez in invatamantul superior :). Nu imi vine nimic de la centru, nu mi se baga nimic pe gat. Eu activez in invatamantul tehnic, or fi si institutii "cu linie de sus"', dar nu poti generaliza. Am dat in judecata institutia la care lucrez si chiar am castigat, nu am fost dat afara. In plus, cel putin pe domeniul meu, nu isi permite nimeni sa dea afara profii care au curaj sa carteasca pentru ca: 1. sunt si asa putini (undeva cam la 55-60% din necesar), 2. in orice moment pot pleca la un loc platit semnificativ mai bine in industrie. Daca pe astia tu vrei sa ii calci pe cap si sa ii umilesti, gadeste-te la ce rezultate ajungi 😆. Cu invatamantul preuniversitar discutia de alta natura ... ne plangem de calitatea slaba a profesorilor suplinitori care intra in clasa si predau dupa ce obtin note de 2-3-4 la diverse evaluari profesionale. Calitate vei obtine doar cu concurenta, cu oameni bine pregatiti. Link to comment
rich1974 Posted February 27 Share Posted February 27 ei, dumneata esti un exemplu fericit, dar majoritatea nu au alternative. in special cei din domeniul umanist. cat despre calitatea profesorilor, in domeniul preuniversitar ma refer, nu trebuie sa fii prea destept, trebuie sa ai talent didactic. Link to comment
Salex Posted February 28 Share Posted February 28 (edited) Da, pentru ce ai scris la punctul 1, e drept ca domeniul respectiv nu are prea multa deschidere. Insa e si alegerea celor care merg acolo, nu cumva aleg o cale usoara pentru a obtine usor o diploma intr-un domeniu (aproape) mort ? Dupa care se trezesc ca nu au ce face cu diploma respectiva ... Cumva se leaga si de ce am zis anterior referitor la lipsa de concurenta care genereaza lipsa de calitate si obedienta. Paradoxal, te contrazic partial la punctul 2 😀. Am avut recent o discutie cu cineva din preuniversitar care imi povestea de un coleg care are mai multa incredere in IA decat in cunostintele personale capatate in facultate, nu intr-un domeniu umanist !!! In ceea ce priveste talentul didactic, daca asta lipseste, la orice nivel, mai bine nu te bagi si te apuci de cultivat cartofi. Altfel, risti sa strici viitorul unor oameni si cu asta NU te joci, e o linie care NU se trece! Nici nu stiu daca e corect spus talent didactic sau drag de a face chestia asta pentru ca ai ocazia sa formezi caractere si asta fara sa te gandesti la bani ! Oricum, desi ai adus in discutie un aspect valid, nu generaliza. In trecut, mai ales la sate, erau cateva persoane extrem de respectate in comunitate. Preotul, dascalul erau printre primii Daca vrei, putem discuta mai multe pe tema asta in privat, ca sa nu acaparam topicul. Sunt conectat la subiect, stiu atat partile bune cate si pe cele slabe ! Edited February 28 by Salex Link to comment
Recommended Posts