Satori Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 (edited) Din seria "cand nu are omul ce face", una noua: Am incercat sa scot capacele de la jentile mele (jenti de aliaj!). Cu ocazia asta m-am prins de ce nu mi le-au stulit pana acum. Nu am reusit sa scot capacul dar am reusit in schimb sa il sparg Acum, problema: daca aveam nevoie sa il scot (a se citi 'daca faceam pana') cum naiba il scoteam? PS: Bineinteles, acum am problema asta: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...ndpost&p=117290 Edited November 15, 2005 by Satori Link to comment
Abram Burel Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 (edited) Ce ofticosi! Sa nu faca si capacul tot din aliaj! Pai, nu ai inca raspuns la intrebare: il spargeai O fi de unica folosinta? Edited November 15, 2005 by Abram Burel Link to comment
VIPER Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Probabil ca aveai antifurt. Da, si pentru capacelele alea exista antifurt!!! Link to comment
Satori Posted November 15, 2005 Author Share Posted November 15, 2005 Tare faza. Si daca raman in pana de unde iau antiantifurtul? Link to comment
zack Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 cum ai reusit sa al spargi? cand am vrut sa scot si eu unul(tot asa din curiozitate) a inceput sa faca trosc si nu l-am ma scos. trebuie sa bagi mai adanc surubelnita...si sa apesi pe ea cu grija Link to comment
ASIMO Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 (edited) Bagi adanc surubelnita in fanta aia si impingi (faci parghie) pana iese un pic. Apoi, continui pe marginea capacului cu grija sa nu zgarii janta! Dupa inca cateva impingeri iese! Vezi ca la bagat, apare alta problema! Cand pui capacul, ai grija ca partea care o bagi prima sa fie aia pe care e un stift de plastic mai lat! Edited November 15, 2005 by ASIMO Link to comment
Satori Posted November 15, 2005 Author Share Posted November 15, 2005 cum ai reusit sa al spargi? cand am vrut sa scot si eu unul(tot asa din curiozitate) a inceput sa faca trosc si nu l-am ma scos. trebuie sa bagi mai adanc surubelnita...si sa apesi pe ea cu grija Esti distractiv. Nu vrei sa iti faci forum separat? Tu ai pus intrebarea, tu ti-ai raspuns Link to comment
Abram Burel Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Incep sa banuiesc cam ce sistem de prindere are (ca am desfacut multe plafoniere in ultima vreme ). E normal sa fie mai "dur", ca altfel iti sar capacele pe drum Daca nu va place, mai piliti-le oleaga de juru-imprejuru, dar sa nu alergati dupa ele mai incolo. Cu siguranta, dupa ce ai scos unul cu succes, poti sa scoti si altele (evident ale tale sau ale prietenilor). Antifurti din pacate are Loganul, asa ca sa iti faci nervi! Mi-a venit si o idee cum s-ar putea face si pentru Kalos, da' nu spun aici ca afla hotii Link to comment
kaloman Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 (edited) Nu inteleg de ce ar trebui sa fie scos capacelul acela in caz de pana ... Prezoanele de prindere a jantei sunt in exteriorul lui ... [vezi poza] iar antifurtul e chiar una dintre piulitele de prezon. (e janta de 15" dar cred ca si la 14" e la fel ...) DUPA ce scoti janta, ornamentul iese foarte usor, impingand in sens invers (prin interiorul capacului) In fond, e DOAR un simplu ornament, fara rol functional sau de siguranta. Edited November 15, 2005 by kaloman Link to comment
Satori Posted November 15, 2005 Author Share Posted November 15, 2005 (e janta de 15" dar cred ca si la 14" e la fel ...) Crezi gresit. Link to comment
Abram Burel Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Se pare ca unii dintre noi nu s-au obisnuit cu diversitatea dintr-o economie de piata functionala. Si tocmai ei au "ghinionul" sa aiba o masina pe care au brand-uit-o stramosii economiei de piata de pe vremea apasilor. Link to comment
kaloman Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 o masina pe care au brand-uit-o stramosii economiei de piata de pe vremea apasilor. Stramosii "apasilor" nu erau tot ... "apasi" ??? Despre "urmasii" lor putem discuta. PS expresia "... dar cred ca ..." nu va spune nimic ??? Link to comment
Abram Burel Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 (edited) Habar n-am!!! (oricum lipseste o virgula in chestia citata, pe care n-am pus-o) Cat despre expresie, aveam un prof de mate care ne tachina cu "crezutul e la biserica". O alternativa mai buna care te mai scoate e aia cu "parerea mea/ta/lui". Avantajul este ca asta poate fi... maxima Edited November 15, 2005 by Abram Burel Link to comment
kaloman Posted November 16, 2005 Share Posted November 16, 2005 Cat despre expresie, aveam un prof de mate care ne tachina cu "crezutul e la biserica". O alternativa mai buna care te mai scoate e aia cu "parerea mea/ta/lui". Vad ca nici macar tu nu esti de acord cu aceasta [sau "Base" e cumva un personaj biblic ?] http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...60entry117613 Link to comment
Gica Posted November 17, 2005 Share Posted November 17, 2005 Ce vorbiti aici in parabole si hiperbole... Ca nu mai pricep nimic. Pana la urma, fara surubelnita nu se scot alea ? Nici nu mai stiu, are Kalosul o surbelnita in dotare ? ca altfel imi pun una special in masina... Link to comment
Satori Posted November 17, 2005 Author Share Posted November 17, 2005 Are, stai calm Adica... avea! Acum nu mai stiu, dar nu cred ca au taiat-o si pe asta. Si problema nu este ca fara surubelnita nu se scot, ci ca se scot greu si cu surubelnita. (a se citi cu ea le scoti prin spargere daca nu esti atent). Link to comment
Abram Burel Posted November 17, 2005 Share Posted November 17, 2005 Mamaaa, a mai aparut un detectiv particular S"> Iote ici si ici Stai domnu' kaloman linistit, eu doar le (a)bramburesc Link to comment
ASIMO Posted November 17, 2005 Share Posted November 17, 2005 (edited) Eu nu am avut surubelnita! Cu toate ca in carte scrie despre ea... Pentru capace trebuie surubelnita + rabdare + un pic de cunostinte despre "rezistenta materialelor"! Ca sa nu mai spun (nah, ca ma repet) ca si pusul la loc a capacului e cu "smecherie"! Edited November 17, 2005 by ASIMO Link to comment
Satori Posted January 6, 2006 Author Share Posted January 6, 2006 Nici pana in ziua de azi nu am reusit sa scot capacele. Si devine urgenta treaba pentru ca trebuie sa schimb gumele. In schimb, am reusit sa mai stric inca un capac. Dammit! Link to comment
Mircea Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Cred ca ar fi cazul sa-ti cumperi alte jante cu prezoanele la vedere Link to comment
Abram Burel Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Nu-i nevoie, in curand lichideaza si celelalte doua capace si are toate prezoanele la vedere Link to comment
ASIMO Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Uite aici cum desfac si pun la loc eu capacele fara "accidente" (are si poze ): http://kalos.agendasoft.com/tutorial1.html Link to comment
Satori Posted January 6, 2006 Author Share Posted January 6, 2006 Si cu ajutorul tutorialului acestuia, am reusit si eu sa scot capacele! Victime: 3 capace crapate. O sa le repar. Mentiuni: Tutorialul este excelent dar, daca folositi surubelnita originala a masinii, veti mai avea nevoie de inca una mai mica. Datorita dimensiunilor primei, nu veti reusi sa faceti parghia fara sa crapati capacul. Sau o fi de la frigul de afara? Link to comment
hawkeye Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 oare am fost eu norocos la toate cele 8 capace care le-am scos? operatiunea a fost urmatoarea: bagat surubelnita din dotare, facut parghie mica, iesit capacul. la punerea la lor, pozitionarea (dupa ochi, nu ca in tutorial) capacului, zbang un pumn (nu foarte puternic) si a intrat. recunosc ca de 2 ori din cele 8 nu a vrut sa intre capacul la opt si a necesitat scoaterea si punerea lui din a 2-a incercare, tot ochiometric. tind sa cred ca poate unele au un defect de fabricatie? Link to comment
Satori Posted January 6, 2006 Author Share Posted January 6, 2006 Neah... cred ca are legatura cu vremea. Plasticus estem. Oricum, e bine sa te antrenezi. Cand faci o pana, sa nu ai supriza ca nu poti sa scoti capacul decat cu levierul. Neah... cred ca are legatura cu vremea. Plasticus estem. Link to comment
Recommended Posts