ddanos Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 De ce soferii care conduc masini mici sunt mai agresivi (se baga, se strecoara, nu dau prioritate, etc), decat altii? Raspunsuri posibile: 1. nu este masina lor, si nu le pasa 2. sunt inconstienti, nu-si dau seama cat este de mica si neprotejata distanta dintre corpul lor si orice altceva din exterior 3. se simt ca in cartingurile electrice care se busesc pe pista 4. varsta 5. Completati sau combateti si voi, sau spuneti ce simtiti cei care sunt asa. Sa nu-mi spuneti ca este graba. Link to comment
VAXXi Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 Ăsta e începutul unui flame-war cu conducătorii de Tico ? Link to comment
ddanos Posted June 13, 2004 Author Share Posted June 13, 2004 1.Nici nu m-am gandit la war, pur si simplu sunt curios ce gandesc. 2.Sunt convins ca marea majoritate celor agresivi conduc masini de firma 3.Dupa intrebarea dvs, inseamna ca exista o "problema", caz in care eu sunt dispus sa retrag topic-ul, desi eram curios de raspunsuri. Link to comment
VIPER Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 Adevarul e pe undeva pe acolo... Ma lovesc zilnic de soferi "iuti" si "nervosi" = periculosi! Majoritatea conduc masini inscriptionate cu diverse reclame = masini de firma. Multi conduc Tico si Matiz, dar nu numai, sunt si Skode, si altele... Mai problematici decat ei sunt soferii de "papuc", indiferent de tipul de carosare... Peste ei sunt taximetristii... Cam asta e clasamentul pe care il fac in functie de ce observ zilnic prin Bucuresti, la ore destul de incarcate (9-9:30 si 18-19:30). Parerea mea... Link to comment
ddanos Posted June 13, 2004 Author Share Posted June 13, 2004 Eu nu am nominalizat tipul de masina. Intr-adevar, tico ar fi pe primul loc ca marca, dar, daca ar fi sa facem un clasament, cei mai suparatori sunt cei cu masinile cele mai noi, mai mari, si mai scumpe. Dar cu acestia, eu unul sunt lamurit. Ma interesa de cei cu masini mici, nu neaparat tico, si mai ales daca sunt si proprietarii lor. Am pus intrebarea aici din doua motive: 1.aici sunt posesori de masini mici 2. sub acoperirea "anonimatului" ma gandeam ca poate aflam ceva interesant despre acest tip de sofer p.s. am doi prieteni buni, unul care a avut tico, si unul care are matiz Link to comment
aztec Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 nu sant ipocrit si spun ca ma apuca si pe mine damblaua din cand in cand, recunosc. unele din explicatile logice sant : manevrabilitatea unei masini mici este mut mai mare si in cazul tico se mai pun 2 variabile :demaraj si vizibilitate. nervozitatea mai vine si din faptul ca sant mai expusi si in acest caz vor sa aiba initiativa. dacda vreti va mai spun Link to comment
laurentziu83 Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 As putea trece varsta ca una din cauze, adica teribilismul. Sunt multi pe cere-i vezi cu lamaia-n geam si care lasa jumatate din cauciucuri intr-o zi pe asfalt. Genul de copii care iau masina lu' taticu' vineri seara, ii dau forja tot w/e si o aduc inapoi duminica seara dupa ce se indura sa-i puna de 100k benzina. Ei nu au stat cu 500k lei pe saptamana intr-un camin uitat de lume si atunci cand te sui la volan sa te uiti mai des la benzina decat la viteza, stiind ca cu cat mergi mai lejer cu atat mergi mai multi kilometri. La varsta asta pot sa spun ca ma incadrez si eu, n-am nici 21 de ani dar m-am deprins cu modul de a-mi purta singur de grija si de a ma descurca cu bani putini. Nu zic nu, si eu mai am momente cand ies de la inv, de la vreun examen etc cu draci in sange si simt nevoia sa-i dau jar alaturi de muzica data la maximum posibil. Dar fac asta cu mare atentie si cu ochii in patru pentru ca am fost aproape de moarte de cateva ori in "cariera" mea de sofer. Am avut un moment cand am mers pe serpentine cu maximum de viteza posibil (eram urmarit) si mi-am dat seama atunci ce poate face adrenalina din om. In acele momente eram complet stapan pe volan, nu mi-era frica de nimic (spre deosebire de restul din masina), ma simteam ca la GTA3 si chiar imi placea. O greseala cat de mica as fi facut as fi nimerit in prapastie. Asa ca in sondajul tau trebuie sa iei in calcul nevoia de adrenalina pe care multi vor sa o simta in sange dar care de fapt trebuie sa intre in functiune doar atunci cand e nevoie. Mai degraba as spune ca cei care sunt cei mai nervosi sunt cei cu Dacii, nu neaparat cei cu masini mici. Asta din ce am constatat eu iar motivele sunt enumerate mai sus. Mai auzeam de cretini care faceau intoarceri cu frana de mana la propriile masini. Da, si cei care au masini pe firma nu se preocupa, nefiind masina lor, ii dau cat poate (oare cum as conduce eu o astfel de masina). La a mea cand eram inca incepator si am venit prima data in IS stiu ca am facut-o sa aiba probleme la treapta a 2a. Va dati seama cam cum schimb eu vitezele de cand am vazut cat poate sa fie de fragila. Link to comment
VIPER Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Mai e o problema, si nu e deloc gluma, este foarte reala! S-au facut studii peste studii, am intrebat medici, asa este: defularea sexuala! (DEFULÁ, defulez, vb. I. Tranz. (Psih.) A da curs liber ideilor sau tendinţelor refulate în subconştient / REFULÁ, refulez, vb. I. Tranz. 1. A respinge, a înăbuşi din domeniul conştientului în subconştient imagini, dorinţe, reprezentări, idei sau tendinţe neplăcute, care contrazic conştiinţa morală a individului). Stiu cazuri de oameni (in special barbati, la ei e problema mai mare) care din cauza de lipsa desex, sau de probleme in acest domeniu, se suie la volan si se simt brusc "barbati impliniti" si o ard de nu se vede, fara pic de prudenta!!! Inca o data, cititi de 3 ori ce am scris inainte sa radeti, si veti vedea ca nu e deloc de ras! Am si cateva cazuri concrete, din pacate (sau din fericire) nu ii cunoasteti... Link to comment
ovidiuc Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Eu nu as numi-o agresivitate ci mai de graba manevrabilitate.Si eu in ultimul timp am abordat un stil mai 'schimbator':ma mut rapid de pe o banda pe alta,speculez orice spatiu,etc dar mai de graba nu sunt agresiv ci profit de dimensiunile gazei. Link to comment
aztec Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 defularea sexuala e in cazul in care itzi cumperi masini sport(porche,etc) nu in cazul unei masini mici. pot sa spun ca stilul meu nu are nici o legatura cu satisfactia sexuala , ci doar cu starea emotionala de moment. adevarat ca de o saptamana s-a dus burduful de la o planetara, si am descoperit ca se poate merge calm, relaxat. si parca e ami bine. dar tot ma mai mananca talpa. Link to comment
iuzar Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Eu ce sa mai zic? Eu recunosc ca am o problema, nu pot sa merg in coloana ca momaile, d-aia sar tot timpul pe linia de tramvai, chiar a doua linie de teamvai, daca nu cumva merg chiar pe contrasesns...nu am stare sa ma tin dupa unul care se misca cu 20-30 kmh...si asta nu tine de nici un fel de refulari sexuale, nevoie de adrenalina& stuff, e pur si simplu o metda de a-mi menaja nervii...ajung mai repede acasa si la munca si le las pe momai sa-si vada de drum...deci MEA CULPA!... si sunt si cu salupa, nu cu vreo piticanie... Link to comment
ddanos Posted June 14, 2004 Author Share Posted June 14, 2004 Economia de timp este nesemnificativa, fata de pericolele virtuale la care te, si ii expui pe ceilalti. Link to comment
iuzar Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Stiu si mi-am facut mea culpa pt asta...din fericire ma risc dar nu sunt chiar inconstient, poate doar o farima ...dar chestia asta vine din faptul ca 90% din timpul meu de condus (in trecut) a fost extraurban si din cauza asta nu sunt obisnuit sa merg incet, in coloana... Link to comment
VIPER Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Quote defularea sexuala e in cazul in care itzi cumperi masini sport(porche,etc) nu in cazul unei masini mici. Ai sa razi, dar nu e chiar asa! Multi din cei cu probleme conduc chiar rable! Si sa vezi ce viteji sunt ei, cu tablele curgand!!! Tupeu maxim, iar tu nu ai acelasi tupeu sa te pocnesti cu ei, ca lor oricum nu le pasa de "masinile" lor... Cat despre cei cu masini supersport, sunt 2 categorii: pustii de bani gata care sunt cu maxim de tupeu, si cei sariti de 35-40 de ani care merg, o sa radeti, chiar foarte elegant! Sunt rare cazurile care nu se incadreaza in cele 2 categorii... Link to comment
laurentziu83 Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Saptamana trecuta voiam sa intru pe un drum principal cu linii de tramvai pe mijloc si sa fac la stanga. Era trecut de ora 16 iar soarele batea puternic din dreapta. Ma asigur, zic ca pot sa trec (era destul de aglomerat) si dau sa intru pe liniile de tramvai si de acolo... Inainte de a intra pe liniile de tramvai am observat in ultima clipa (din cauza soarelui) cum doi tipi cu un FIAT mai vechi veneau din dreapta si voiau sa intre pe drumul de unde veneam eu, se incadrasera pe linia de tramvai si, in consecinta, daca as fi continuat drumul, i-as fi pocnit. Am vazut in ultima clipa si am franat, blocand putin banda pe care o traversam, dupa care am dat inapoi. Drept raspuns, taranii aia doi in loc sa zica mersi ca am vazut la timp si am franat, au inceput sa ma injure si toate cele. Cand am vazut nesimtirea asta am inceput si eu sa-i injur putin dar prea tarziu, ei plecasera. Recunosc, a fost greseala mea dar nu s-a intamplat nik pt ca am reusit sa evit accidentul. Cel pe care era sa-l pocnesc nu cred ca ar fi putut sa-mi spuna ca a mers absolut tot timpul 100% corect dupa cum nu poate sustine asta nici un sofer. Reactia lui a fost, in loc sa-mi spuna "fii mai atent etc" a fost "bagatea-s si etc". Fiecare vedem zilnic situatii in care ceilalti participanti gresesc si actionam in consecinta, evitandu-i la timp. Situatii de acest gen pot fi exemplificate cu sutele. Asa ca poate fi vorba de teribilism aici. Despre mine pot sa spun ca am un stil de conducere foarte calm (dictat de buzunar) si tot cred ca fac f. multe greseli. Nu mai vorbesc de cei agresivi. Quote Ai sa razi, dar nu e chiar asa! Multi din cei cu probleme conduc chiar rable! Si sa vezi ce viteji sunt ei, cu tablele curgand!!! Tupeu maxim, iar tu nu ai acelasi tupeu sa te pocnesti cu ei, ca lor oricum nu le pasa de "masinile" lor... Cine are bani de Porche nu cred ca are probleme de defulare sexuala. Pentru asta exista soseaua de centura, barurile de strip-tease etc. Nu cred ca asemenea oameni nu-s permit sa se duca acolo (in lipsa de altceva). Asa ca e f. logic ca unul cu masina teapana sa nu aiba probleme, cel putin de genul asta. Link to comment
alx Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Pt ca postul lui iuzar m-a enervat am sa repet in ON_TOPIC ce am scris in alt thread off topic: Bai oameni buni... o dati in penibilitati... Unu' zice ca nu poate sa faca intreceri nebunesti cu tzicnitzi iar altu-si lauda "ceva mai mult decat rabla" la gradul de masina super-bengoasa/comoda/etc. TINERE/PUSTANE!!! Faptul ca o alta masina te-a depasit nu inseamna ca TU esti mai prost! Indiferent ce masina ai avea, Espero sau Lastun. Poti sa te duci in Germania si in 20 de min dupa ce intrii o sa faci atac de cord, ca la 140-150 te depasesc sute de smarturi, clio si chiar twingo. Iar daca-i dai in goarna 180 o sa depaseasca audi, mertz si altele. Tu trebuie sa mergi cu viteza la care te simti bine si in siguranta, daca vrei competitii du-te in afara soselelor! Nu de alta dar mai sunt unii care nu vor sa fie omorati de inconstienti. Sper sa nu te fi suparat daca te-am facut pustan dar argumentul cum ca te ofticai cand te depasea un matiz la 150 pe ploaie si tu te-ai tinut dupa el (sa demonstrezi ce, ca esti mai tzicnit decat el?) este PUERIL "therefore" apartine unui pustan. CHILL OUT! Nu va mai comparati cu masini adevarate, ca acolo si pretul si performantele si etc sunt altele. Voi aveti masini ieftine. Asta este atributul cel mai potrivit. Link to comment
ddanos Posted June 14, 2004 Author Share Posted June 14, 2004 Voi scrie o banalitate, dar tocmai din cauza ca este considerata asa, se trce in zbor pe langa ea: Ar trebui sa avem in minte, cand coducem, faptul ca exista 2 momente: "inainte" si "dupa" un accident. Ce urmeaza dupa momentul "dupa" nu mai are si nu va mai avea absolut nici o legatura cu ce a fost inainte Link to comment
VIPER Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Pentru toti cei care au scris fel de fel de maiestrii aici, o sa organizez o excursie, ca pe vremuri cu scoala, la un parc de Daewoo, sa vedeti cum arata DUPA: Tico, Matiz, Damas, Cielo, Nubira, Espero... Si mai vedem daca scade sau nu vitejia gratuita a multora dintre noi... Scuze ca am scris bold, dar vreau sa intelegeti bine ideea... Link to comment
strumfuadi Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 il organizam impreuna, mergem la ala de pe Str. Rotunda, sau, mai bine, la Service'uri Daewoo... Aproape in fiecare gaseshti in cate un coltz nishte "relicve".. Link to comment
VIPER Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 De ala ziceam si eu, dar daca e sa mergem, sa fim organizati si anuntati inainte, sa ni se povesteasca si conditiile in care s-au produs bubele, si daca a mai scapat careva intreg... Link to comment
alx Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Subscriu... Nu conteaza masina ci stilul de mers si, trebuie sa recunosc, fatalitatea... Eu sunt un pic mai implicat si pun suflet in chestia asta pentru ca am un var paralizat intr-un accident pe langa tg. mures si asta intr-un a6 pe drum drept si la o viteza nu extraordinar de mare: 120-140. Si totusi, acum am citit ca iuzar e trecut printr-un accident grav... Nu inteleg, Doamne Fereste! unui om ii trebuie doua fatalitati sa se potoleasca? Pe langa siguranta, intervine si respectul... De ex: zicea tot iuzar ca nu poate sta in coloana. Exemplul cel mai clar care-mi vine in minte este intrarea in buc de 1 mai la sf weekendului. Evident s-a format o coloana dar, desi e interzis de lege, sute de masini depaseau. Evident ca prosti cadeau tot aia de stateau cuminti la locul lor pt ca ei ajungeau mai tarziu in buc din cauza "shmekerilor" de prost gust care se "pi patrat" pe toata lumea. Acolo nu mai conta masina cu care mergeai, era un tupeu si o nesimtire totala, era un fel de somalia a bunei cresteri si respectului in trafic. Intamplator eram cu un neamt in masina care s-a crucit si mi-a zis ca n-a vazut pe nicaieri o astfel de dovada de lipsa de bun simt. Si macar daca ar fi fost cativa, dar erau sute... Raman fara cuvinte pentru a descrie faza... E acelasi gen de nesimtire ca la aia care injura femeile-conducatoare pe geam si le adreseaza propuneri de stadion in auzul lumii. EU CRED CA NU EXISTA O PROBLEMA IN FAPTUL CA EXISTA PRINTRE SOFERII ROMANI SI SOFERI PROSTI/NEINDEMANATICI CI PENTRU CA NU EXISTA RESPECT FATA DE ALTII SAU LEGE... Link to comment
VIPER Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 oricum, am si eu o parere despre soferii nesimtiti/jmekeri: daca e sa ii iei la bani marunti, se va dovedi ca sunt varza la capitolul sofat, nu mai zic de cunostinte legislative in domeniu! Au doar tupeu si nesimtire, atata tot... Of, of, of, nu am eu bani de F150... Link to comment
alx Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Io am fost cu tico in germania si s-a intamplat pe autostrada (2 benzi pe sens) sa fiu in depasirea unor tir-uri fara spatiu intre ele (ma rog, 1 m, cred ca conducea numai primul si aveau un fel de pilot automat) cu 140km/h si am vazut un bmw care venea tare de tot (peste 200) si mi-a dat un blitz de la vreo 3-400 de m si apoi a franat pana in spatele meu si a stat cuminte pana am depasit. M-am dat pe dreapta si s-a dus. Fara injuraturi, fara sute de blitzuri claxoane etc. E o adevarata placere sa conduci acolo si sa vezi ca atunci cand dai semnal, SURPRIZA!!!, cei din spatele tau te lasa sa te bagi elegant, fara sa fie nevoie sa-i fortezi si sa injuri etc. Link to comment
laurentziu83 Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Si mie-mi dau alde cap de creta amenda pe European la Tandarei la 121km!!! Cik siguranta traficului. O Dacie care-i curg tablele si care merge cu 90 nu-i mai periculoasa? Mai mult te enervezi si poti sa produci accidente. Si asta-i nesimtire. A propos: cu ce viteza poti sa mergi in afara orasului (national si european) fara frica de radar ? (sa te incadrezi in marja in care nu au cum sa-ti dea amenda). Pe European mi-au zis aia ca e limitat la 100. Link to comment
ddanos Posted June 14, 2004 Author Share Posted June 14, 2004 E adevarat, cum treci de unguri (inclusiv) se schimba complet atitudinea pe sosele, si culmea, se schimba si atitudinea soferilor romani - nu vorbesc de ghertoii de cartier care merg la furat, desi si aia merg altfel. Dar stiti de ce, pana si aia se schimba, pentru ca exista lege si ea este aplicata. Parerea mea este ca nicaieri in lume n-ar exista circulatie civilizata, daca nu ar fi aplicata legea. Iar dincolo este aplicata. Iti este, si le este frica sa faca ceva care este impotriva legii, sau a bunului simt, pentru ca ii vede cineva (politie, gardian) si plateste. Plateste pe loc. Link to comment
Recommended Posts