EM!L Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Venom said: Am un prieten care conduce cam agresiv, . Are un stil foarte agresiv dar legal. . Parerea mea.. conduce bine dar are si noroc cu galeata. Are oltcit. Parerea mea e ca are un stil agresivo-inconstient . Cred ca ar trebuii mai intai sa invete el sa conduca- si asta presupune ingaduinta si conduita preventiva . Link to comment
Venom Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 (edited) Nu stiu daca e ilegal. Adica daca mergi pe banda ta, si sa zicem ca e verde la semafor, accelerezi pana la 50 la ora sa treci. Pana acum e 100% legal. Dar daca ai 50 la ora si unu considera ca are timp sa se bage, fara sa semnalizeze, de unde stii ca se baga sau nu? De multe ori tipul asta de oameni(care nu semnalizeaza) trag de volan brusc. Depinde de unde il lovesti, daca il lovesti in spate e vina ta, daca il lovesti in lateral, a lui. Si da.. si eu i-am zis ca e inconstient dar degeaba. Edited June 2, 2007 by Venom Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Nu este legal sa accelerezi cand esti depasit. Eu stiam ca se suspenda permisul pentru asa ceva. Link to comment
Gizmo Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Salut, Parerea mea despre astfel de soferi? Nu au ce sa caute la volan! Daca nu esti in stare sa iti dai seama ca iti poti pune in pericol viata ta atunci nu stiu ce rost mai are sa conduci. Exemplu patit de mine acum doua zile: Am venit de la servici si am oprit masina langa alta masina parcata. Vroiam sa parchez cu spatele. Asa parchez tot timpul pt. ca nu am alta modalitate de a parca, si de a controla masina mai bine. Deci: am oprit masina, am pus avariile (pt. ca asa este normal si legal), am bagat in marsarier, si am inceput sa dau incet cu spatele. Nu am apucat sa fac nici 30 de centimetri cand observ in retrovizoare un Matiz alb care se indrepta cu viteza spre mine. Situatia a devenit ciudata cand, tipul in loc sa opreasca, incearca sa se strecoare pe langa mine. Cum nu avea loc, deoarece erau parcate masini si in stanga mea, accelereaza puternic (practic am auzit rotile cum scartaiau pe asfalt) si se opreste la 1 metru in spatele mau (blocandu-mi posibilitatea de a da cu spatele), dupa care isi propteste mana in claxon si... Urmarea a fost ca m-am dat jos din masina si m-am dus la el. La intrebarea mea daca a vazut avariile, plus becul de marsarier, raspunsul a fost ca da dar ca nu il intereseaza ce vreau eu sa fac dupa care a devenit agresiv (cred ca dupa injuraturile pe care le-am luat nici Dunarea nu ma mai spala). Fiind un tip destul de calm l-am rugat sa se calmeze si am intors spatele sa ma duc la masina moment in care m-a impins din spate zicandu-mi: Muta ba ****** bleaga masina odata ca nu stau aici dupa tine. Urmarea a fost simpla dar destul de eficienta: m-am intors si i-am tras doua palme (stanga, dreapta), la ultima proptindu-se cu capul in parbriz. Nu a suflat ci s-a urcat inapoi in masina si a dat in spate trei metri. Dupa ce am parcat a plecat in viteza si...dus a fost. Parerea mea este ca agresivitatea la volan (si nu numai) nu duce la nimic bun. Nu ma gandesc decat ce se poate intampla cand tipul asta conduce in afara. Numai bine "> Link to comment
LYM Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 (edited) Sunt destui berbeci din acestia ... Bine i-ai facut, Gizmo! Data viitoare se va gandi de doua ori inainte sa faca pe smecherul. Edited June 3, 2007 by LYM Link to comment
EM!L Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Acum vreo cateva zile, in zona de centru (in fata la Electrica-la ceas) eram prima masina la semafor, pe banda a2a! In stanga mea banda pt. la stanga si linia de tramvai! Banda pt. la stanga plina de masini! Trec de intersectie si ajung paralel cu linia de tramvai moment in care vad din spate venind tare pe linie un Bmw seria 7. Ma depaseste si incearca sa se bage pe banda mea! Desi m-a incomodat, am franat si i-am facut semn sa se bage dar... se razgandeste si ramane pe linie incetinind! Imi continui drumul pana ajung cu botul masinii in dreptul usii sale din spate moment in care fara semnalizare fara nimic trage puternic dreapta, dorind nu doar sa intre pe banda mea ci sa treaca direct pe banda 1 Vede ca nu il lasa nimeni si isi continua drumul pe a 2a si ca raspuns la blitzurile si claxoanele mele mi-a franat de cateva ori in fata si pana in prima intersectie a mers cu ~25km/h. Link to comment
tolin Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 (edited) Stii cum se trateaza cazurile acestea in statele cu apa calda ? Sunt lasati sa treaca, se pare ca-i singurul mod de-a dovedi superioritatea, pe principiul: ladies first. Se pare ca incadrarea in asta categorie a scazut numarul de amatori si de accidente. PS in cazul tau, individul, ori n-a inteles aluzia, ori nu i-a placut incadrarea, el era obisnuit in categoria "bai, boule". Edited June 3, 2007 by tolin Link to comment
Elfu Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 (edited) Abia astept ziua in care vom avea camere video prin toate intersectiile din orase. Eu chiar incerc sa merg regulamentar in orase. Urasc nesimtitii care cred ca pot face ce vor in trafic. Din pacate din cauza idiotilor uneori sunt nevoit sa mai incalc o regula doua pe zi. Oricum am constatat ca daca conduci super agresiv pe Bucuresti ai maxim 5 minute avans la un drum de 14-15 km cum am eu zilnic de acasa pana la job. Prefer sa merg regulamentar decat sa-mi rup masina aiurea prin gropi/linii de tramvai. Edited June 3, 2007 by Night Elf Link to comment
RaZoR-07 Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 (edited) Emil Popescu said: un Bmw seria 7 Cumva BMW 730d crem? Ar putea fi acelasi. Cu asa ceva am avut si eu un meci haios ieri. La "Calul mort" m-am incadrat pe stanga si el s-a bagat prin dreapta, fara sa semnalizeze si a virat la stanga, taindu-mi fata. L-am evitat si l-am lasat sa se duca in drumul lui. La Selgros l-am ajuns. Se oprise la semafor si mai avea trei dacii in fata. I-am intors favoarea, scurtcircuitand semaforul prin curtea Selgros, fara sa deranjez pe nimeni, dupa care mi-am vazut linistit de drum cu circa 140 km/h. M-a ajuns pe deal la Carcea, unde asteptam civilizat un Logan sa se dea la o parte de pe banda a 2-a, si da-i flash-uri. M-am dat pe banda 1, am trecut linistit pe langa Loganul care nu schita nicicum ca ar vrea sa paraseasca banda a doua si mi-am vazut de drum, lasandu-l sa se certe cu Loganul. La 200 m dupa Carcea, eu ajunsesem deja la circa 100 km/h, BMW-ul zboara nervos pe langa mine. Bucuros ca am scapat de cretin, imi continui drumul, mergand cu maxim 140 km/h, viteza mea normala de croaziera. Pe ultimii zece km inainte de Caracal mai dau de un cretin, un Megane bicorp, incarcat cu de toate pana la tavan, care pana sa-l ajung mergea incetisor. Cum m-a vazut in spatele lui, a calcat-o in disperare... Am stat in spatele lui pana la intrarea in Caracal, unde a dat-o in conducere legal-preventiva, 40 km/h. Ma asigur daca pot sa depasesc, si ce vad in fata lui, mergand tot cu aceeasi viteza minunata, pe un drum liber, fara pietoni si cu denivelari acceptabile? BMW-ul. O dovada in plus, daca mai era nevoie, ca meciul lui cu mine a fost doar de fite, de fapt am avut aceeasi viteza medie. Am dat a doua si am tulit-o pe langa ei, foarte amuzat de "vitejii" cu frica excesiva de radar. End of story. P.S.: Nu eram cu Matizul. Si, referire la postul 172: criminal camionagiul, dar nici cei care-l filmeaza nu sunt sanatosi. Edited June 3, 2007 by JYN`u Link to comment
EM!L Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Nu! Cu un Bmw seria 5 crem (cu soferul lui de fapt) am avut alta intamplare "agresiva" in parcarea de la Billa! A incercat sa parcheze cu spatele de vreo 3 -4 ori intr-un loc in care avea suficient loc, dar de la el de sub volan nu s-a vazut asta, si ca sa nu pice prost in fata domnisoarei din dreapta ( banuiesc ca de asta ) a inceput sa faca spume ca din cauza mea nu a putut parca! Deh, l-am intimidat! A parcat peste drum si au privit amandoi cum se facea parcarea! "Incurajarile" reciproce si urarile de bine au continuat pana am intrat toti 3 in magazin! Link to comment
guru Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Emil Popescu said: Vede ca nu il lasa nimeni si isi continua drumul pe a 2a si ca raspuns la blitzurile si claxoanele mele mi-a franat de cateva ori in fata si pana in prima intersectie a mers cu ~25km/h. Din pacate, am observat ca in Craiova, asta e chiar un obicei, in randul idivizilor de joasa speta, cu bmw-uri si mertane. In Bucuresti se circula mult mai civilizat decat pe aici. In primele luni cand am venit aici, am fost oripilat de comportamentul rutier din zona. Acum m-am obisnuit, si-i las in plata domnului, nici nu ma mai obosesc sa ma enervez, viata e prea scurta pentru asta! Link to comment
RaZoR-07 Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Dar cine a zis ceva de enervat? > Atata timp cat nu ajung sa lovesc masina din cauza unor asemenea indivizi, fac tot posibilul sa nu ma enervez. Exact cum va povesteam: eu imi vad linistit de drumul meu, iar disperarea cu care unii incearca sa demonstreze ca au masini mai tari ma amuza copios (unii chiar au, dar nu am nevoie sa-mi demonstreze, iar altii, vai de mama lor, dupa ce ca au niste testoase de masini, nici nu stiu si au impresia ca sunt zmei) Link to comment
EM!L Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 guru said: Din pacate, am observat ca in Craiova, asta e chiar un obicei, in randul idivizilor de joasa speta, cu bmw-uri si mertane. In Bucuresti se circula mult mai civilizat decat pe aici. E diferenta mare intre atitudinea celor din capitala si atitudinea marii majoritati a soferilor din Craiova si in general din provincie!Iar eu se pare ca, lately, am lipici la asemenea specimene agresive. Link to comment
Elfu Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Apropo de Craiova... Desi m-am nascut si am crescut in Craiova, orasul asta ma uimeste pe zi ce trece de fiecare data cand ma duc la parinti... Daca iesi de pe o straduta laterala sa fii sigur ca daca nu fortezi nu te lasa nimeni sa intrii in strada principala. Se pune ca nesimtitul cu masina in fata ta daca are sensul blocat si nu te lasa. Nu conteaza ca tu nu-l incurci cu nimic si ca faci stanga, nu dreapta sa te bagi in fata lui, nu frate nu te lasa. In Bucuresti, cat ar fi traficul de mare, maxim a treia masina iti da flash sa te bagi. Link to comment
Satori Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Stai calm, in Buzau mi s-a intamplat sa imi dea voie din gesturi (CLARE) si apoi sa accelereze... poate poate ii repar masina. Nu numai in Craiova se intampla asa ceva. Link to comment
Tommy Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Mie si in Brasov imi place, abia asteapta sa claxoneze pe careva cu numar de B ) E o ura teribila cred unii, eu as zice doar dixtractiva Link to comment
alx Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Apropos de "depasirea" lui Sato... Acum ~1 luna ma duceam spre CT. Nu dadusera drumul la portiunea Drajna - Fetesti din autostrada si se circula pe DJ. Dupa ce am trecut de Drajna, in zona curbelor S dinainte de popasul Dropia, am ajuns din spate o mini coloana formata dintr-un tir cu fier vechi si 2 autoturisme in spatele lui. Am stat putin sa astept sa depaseasca cele doua autoturisme. Vazand ca n-o fac, m-am aventurat eu. Trecusem de primul si cam cand eram in dreptul celui de-al doilea, acesta trage brusc stanga vrand sa depaseasca. Instant am tras stanga si am claxonat, idiotul nu se retragea (slow thinking, slow moving) si am inceput sa franez puternic. Masina mi-a intrat in balans deoarece aveam 2 roti pe aratura deja. Fiindu-mi frica sa nu pierd controlul am ochit un spatiu mai larg intre 2 copaci si am iesit de tot pe aratura, pe un drum de carute, exact langa terasamentul caii ferate. Am oprit in siguranta si ne-am dat jos sa ne dezmortim picioarele ce tremurau (asa-s eu mai emotiv). Au oprit vreo 2 dacii sa ne intrebe daca suntem ok, chiar si primul depasit de mine, chiar ziceau aia ca vor incerca sa-i prinda pe aia sa le dea omorul. Uimitor este faptul ca imediat cum am oprit m-am uitat in zare dupa dobitoc si tocmai se bagva in fata tirului deci animalul a DEPASIT, nici nu cred ca m-a vazut macar. Mentionez ca eram cu un Tucson si merg PERMANENT cu farurile aprinse. Link to comment
Satori Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Nenea, eu nu am incomodat Octavia. M-am retras fara sa o incomodez deloc. Dupa aceea au inceput problemele la mine... Link to comment
Tommy Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 (edited) Multi mesteri.. mergeam ieri linistit in banda doi cu aproximativ 50kmh, moment in care ma trezesc cu o dacie direct in fata venind tare, cred ca vreo 80-90, trag instant dreapta, boul trage si el dreapta desi i-am facut loc si peste cateva clipe se aude o bubuiala ingrozitoare, a intrat in ala din fata lui ce statea la stop probabil sa faca stanga. Nu stiu care a fost efectul, eu mi-am continuat drumul. Edited June 4, 2007 by Tommy Link to comment
VAXXi Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Miste_R said: Apropo de TIR-uri.. Aveti mare grija la TIR-uri, de cand se merge "la norma", alearga ca nebunii. Vineri, pe la 3 dimineata, la intrarea in Ramnicu Valcea (unde e o coborare foarte rapida si abrupta), ploua la greu, si vreo 5 TIRuri s-au bagat in depasire in coloana pe o portiune si in niste conditii de trafic in care nici eu nu m-as fi infipt. Evident, ultimul n-a mai avut timp sa incheie depasirea, si ca sa nu faca un buson-la-buson cu alt TIR Mercedes de pe contrasens (care-a franat de-a sculat mortii din somn), a tras stanga de volan ... intr-o casa. Link to comment
Venom Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 @alx stai calm, asa se intampla la toti cu tremuratul, e vb de adrenalina. Asa mi s-a intamplat si mie si sunt sigur ca mai pot si altii sa spuna la fel. Bine ca nu s-a intamplat nimic. Link to comment
EM!L Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Tommy said: Mie si in Brasov imi place, abia asteapta sa claxoneze pe careva cu numar de B )E o ura teribila cred unii, eu as zice doar dixtractiva Si eu am observat ca prin alte orase esti tratat cu claxoane la greu in caz ca te inscrii gresit sau te vad putin debusolat! Mi se pare mare tampenie treaba asta... Singurul loc in care atitudinea celorlalti(marea majoritate) a fost ingaduitoare fata de inscrierile mele gresite si alte "erori" a fost B. Link to comment
RaZoR-07 Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Pe mine m-au tratat cu atata ingaduinta incat chiar aveam impresia ca stiu sa conduc... Link to comment
Elfu Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 @Emil Popescu Frate in Bucuresti, lasand la o parte taximetristii vezi destul de rar tarani pe strazi. Oamenii s-au obisnuit cu traficul infernal si daca unu de pe banda 5 (rondul de la Unirii de ex) vrea sa faca dreapta si da semnal mai mult ca sigur reuseste. Link to comment
EM!L Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Stiu, asta ziceam si eu in posturile de mai sus, se cunoaste diferenta! "> Link to comment
Recommended Posts