rm.popa Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Mai plictisitor decât "A fost sau n-a fost"? Link to comment
tolin Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Filmele acestea, banuiesc ca, sunt facute pentru cei care n-au trait o anume perioada din istoria umanitatii. Noi nu mai suntem dispusi sa revedem scene traite sau povestite. In privinta "artisticului" din ele, nici criticii n-au o opinie apropiata. Faptul ca au avut un susces pe alte meleaguri nu-i decat un motiv de bucurie. Din punct de vedere al novicelui, dupa ce a fost rasfatat cu unele capodopere ale unor maiestrii ai genului, orice film, daca nu starneste rasul, chiar si involuntar, nu poate avea decat o vizionare ratata. Link to comment
Zmeul cel rau Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Eu cred ca sunt facute pentru ca sunt "la moda" printre criticii europeni si dau bine la CV. Ok, e bine ca au avut succes, dar ma bucura in masura in care m-ar bucura un succes al nationalei de curling la campionatele europene de gen. De fapt exagerez, curlingul e de o mie de ori mai palpitant/vioi/viu decat filmul asta deci m-ar bucura mai tare. @rm.popa: Pe ala nici nu am avut curiozitatea sa il vad. De fapt vazand toate laudele din presa si de pe forumuri am crezut ca filmul asta iese din tipare si in consecinta am purces la vizionare. Din pacate e inradacinat bine in stereotipuri. Bine ca mi-a platit Oranj jumatate din bilet. Link to comment
Ami Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Am vazut si eu filmul. Povestea e interesanta, dar filmul are accente grotesti, care pot avea o oarecare rezonanta pentru cei care mai stim cate ceva despre perioada respectiva. Cei mai tineri o sa se uite lung si nu o sa priceapa mare lucuru. @dreaQ - conteaza micile detalii, mai ales daca te spargi in figuri cu un film de festival european. Nu lasi nici cabluri, nici inscriptii post-revolutionarem, nici nu pui medalioane religioase la gatul protagonistelor. Si cine purta asa ceva, nu o facea la vedere. Tema era generoasa. Se putea "broda" mai interesant. Link to comment
hawkeye Posted November 8, 2007 Share Posted November 8, 2007 A se adauga la lista si Sicko (2007) http://www.imdb.com/title/tt0386032/ PS: Nu sunt nici fan Michael Moore nici impotriva lui deci imi sunt absolut indiferente eventualele comentarii asupra regizorului. Link to comment
hawkeye Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 Un film foarte bun, isi merita pe deplin nota de 8.4 http://www.imdb.com/title/tt0756683/ For anyone who has an intellect, is open minded and ready for an adventure born of thought, Ideas and possibilities, make absolutely certain you do not miss this film. Link to comment
Amentys Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Un film foarte bun, isi merita pe deplin nota de 8.4 Interesant... intr-adevar. Si mai ales... UNIC. Banuiam si-mi doream ca discutia sa se indrepte spre subiectul respectiv chiar dupa primele 20 de minute ale filmului. Cu toate astea, in nici un caz nu-l pot numi un deja-vu. Filmul contine ingredientul cel mai de succes, iar cel care a avut aceasta idee merita toate felicitarile. Prima parte te trimite la gandul ca viata e prea scurta. Si chiar este, la naiba.. In a doua parte asteptam raspunsurile, atentia fiindu-mi acaparata pe deplin.. Link to comment
hawkeye Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Da, este spectaculos faptul ca desi toata actiunea se petrece intr-o singura camera atentia iti este acaparata 100% si in plus ma asteptam ca sfarsitul sa fie clasic, sa te lase pe tine sa crezi ceea ce vrei sa crezi. Initial, vazand ce bine e cotat pe imdb am vrut sa-l "cumpar" in HD. Negasindu-l nici macar DVD l-am luat ca divx la o calitate jalnica dar asta nu a contat chiar deloc. Unii se plangeau de faptul ca actiunea se petrece doar acolo si ca nu au intercalat in povestirea lui intamplarile respective filmate dar parerea mea este ca a fost mult mai reusit asa deoarece te lasa pe tine sa-ti imaginezi in loc sa iei ca atare imaginea lor. In concluzie, "daca n-am mai spus-o, o sa ma repet", trebuie vazut filmul asta! Link to comment
florinbad Posted December 3, 2007 Share Posted December 3, 2007 Vechituri, vechituri, frumoasele mele vechituri (ca sa nu zic: Lalele, lalele... vorba cantecului): - Tarzan (Weissmuller) toata seria de 12 filme. Primele 6 (in care joaca Maureen) sunt super, celelalte 6 sunt groaznice (un Trazan cu burta si fleici ). La cererea telespectatorilor (Andrei, 8 ani), am revazut de atatea ori primele 6 filme incat pot s-o imit pana si pe Cheeta... - Indiana Jones (cele 3 filme cu Harrison Ford). La cererea telespectaorilor...ba mai bine sa nu mai spun ! - King Kong (1933) - urmeaza si celelalte 2 filme, pentru a face comparatie intre ele. - Planeta Maimutelor si Secretul Planetei Maimutelor (cu Charlton Heston). Stiu, sunt mai multe, dar acestea 2 mi-au marcat copilaria. Me-Tarzan, You-Jane sau mai bine spus: a bientot ! "> Link to comment
wallaby Posted December 3, 2007 Share Posted December 3, 2007 Despre 4 luni, 3 saptamani... Filmul asta nu a fost facut prentru noi, ci pentru cei din Vest! Adesea am fost in situatia imposibila de a povesti cum a fost in timpul comunismului. Unde incepi? Sincer, nici nu-mi prea place sa-mi aduc aminte... Ei bine, exact asta e rolul filmelor de genul asta. O fi plin de stereotipuri si erori de genul RATB sau mai stiu eu ce, dar astea n-au absolut nici o relevanta pentru cel ce n-a trait perioada aia neagra din istoria noastra. Am vazut review-ul filmului aici in Oz, facut de doi critici celebri. Pur si simplu nu aveau superlative destule. Ba i-au luat si un interviu de 15' regizorului. Eu unul imi citesc criticile de film aici: www.rottentomatoes.com, unde filmul lui Mungiu a obtinut un scor de 96%. Uitati-va si voi pe site-ul ala in ce companie celebra se afla filmul asta, cate altele se pot lauda cu un scor atat de mare. Sigur, puteti spune ca-i snobism sa judec si sa vad filmele bazandu-ma pe critici, da' ce sa fac, sunt prea multe, trebuie sa fiu selectiv cumva Link to comment
Amentys Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 (edited) I am legend - cu Will Smith ( http://www.imdb.com/title/tt0480249/ ). Trebuie sa vedeti si trailer-ul pentru a va forma o idee. Probabil va fi in genul lui 28 days later (si nu numai), insa, judecand dupa prestatia lui W. Smith din ultimele filme (de fapt, din toate filmele in care a fost protagonist), cred ca se va dovedi a fi un film foarte interesant. P.S.: Am impresia ca in film va conduce masini dupa dorinta lui . Edited December 5, 2007 by iulian19 Link to comment
florinbad Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Este un remake dupa The Quiet Earth (1985): http://www.imdb.com/title/tt0089869/ Link to comment
Satori Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 THE MOTORCYCLE DIARIES (Diarios de motocicleta) Scriitor: Ernesto 'Che' Guevara Super film Link to comment
tolin Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Azi am revazut, dupa 20 de ani, Salon Kitty - Tinto Brass. Scenografie si costume ca la el, nu mai gasiti. Altfel, tema este permanent valabila, nu tine de societate, doar de oameni. Link to comment
andrei_xxl Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 (edited) Nu stiu daca l-ati mai amintit aici The Shawshank Redemption (1994) cu Tim Robbins si Morgan Freeman...e prea tare filmul. Al naibii de interesant ce poate face un puscarias acuzat pe nedrept. Mie unul mi-a placut la nebunie. Edited December 15, 2007 by andrei_ics_ics_el Link to comment
hawkeye Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 De mentionat ca e pe locul 2 pe IMDB Link to comment
hawkeye Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 http://www.imdb.com/title/tt0489664/ Un film foarte bun cu un sfarsit mai mult decat neasteptat! Link to comment
rm.popa Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 The Bucket List - Jack Nicholson şi Morgan Freeman. Comentariile sunt de prisos... cred. Link to comment
andrew Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 I Am Legend - ma asteptam la mult mai mult. Odata vazut 28 days later, nu aduce nimic nou. Parerea mea Link to comment
wallaby Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 (edited) Nu, nu aduce nimic nou dar ce-i drept Will Smith joaca nemaipomenit de bine in filmul asta. Mie mi-a placut doar din cauza asta. Fara el era numai bun de pus direct pe DVD... Maine merg sa vad "No Country For Old Men". Promite, are 95% tomatometer! Edited December 29, 2007 by wallaby Link to comment
hawkeye Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 Eu inca astept subtitrari pentru the bucket list si no country for old men I am legend a fost destul de ok. Link to comment
rm.popa Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 (edited) The Bucket List - chiar foarte bună subtitrarea (sub aspectul conţinutului, dar nu şi al aranjării pe rând şi al ortografiei, din păcate). Pentru No Country for Old Men... nu ştiu cine se încumetă la halul de limbă care se vorbeşte acolo. A apărut o variantă în spaniolă, în caz că te-ai uitat suficient la telenovele Edited December 29, 2007 by rm.popa Link to comment
hawkeye Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 (edited) Pentru No Country for Old Men... nu ştiu cine se încumetă la halul de limbă care se vorbeşte acolo. Deci sa nu ma uit fara subtitrare Pe lista de vizionari din zilele urmatoare se afla: http://www.imdb.com/title/tt0477139/ http://www.imdb.com/title/tt0399095/ http://www.imdb.com/title/tt0907657/ dar din pacate stau cam prost cu subtitrarile. Destul de enervant sa "faci rost" de filme prea noi Edit: Foarte misto "the bucket list". Il recomand cu caldura. Edited December 29, 2007 by hawkeye Link to comment
MCojo Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 "The Bucket list" e film de exceptie... mi-a placut foarte mult. Link to comment
Lucian M Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Vazut azi "Ultraviolet"- un sf cu "vampiri" etc. Fain filmul, dar te cam tine su sufletu' la gura... Link to comment
Recommended Posts