steph Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 astazi la munte cand a trebuit sa intorc pe o straduta foarte ingusta am auzit un parait care vine din fata. intai am crezut ca e zapada de pe jos, pe urma am crezut ca masina mea e posedata dar nu. am ajuns in buc si am inceputs a caut zgomotul. cabrez rotile la maxim ori in stanga ori in dreapta, nimic dubios. cum misc masina de pe loc nu conteaza daca in fata sau in spate paraie ca o usa cu balamale neunse m-am programat la service pt. schimbat caseta de directie inca de saptamana trecuta ... oare scap si de beleaua nou aparuta sau mai e si altceva stricat ? Link to comment
AAdorjan Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 Si eu am avut o problema similara la bracarea maxima a rotilor cand de exemplu vroiam sa intorc imi caraia. Am mers vreo doua luni asa si a inceput sa sa sune si la viraje. Solutia: am schimbat capatul de planetare. Link to comment
VAXXi Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 fftopic: Rotzile se bracheaza, calutzul se cabreaza ... nu m-am putut abtzine. Link to comment
alx Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 ai schimbat de curand cauciucurile? ai incercat si pe o suprafata umeda daca mai face? nu ai servodirectie, nu? Link to comment
laurentziu83 Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 Nu cred ca a schimbat asa devreme cauciucurile. Link to comment
steph Posted December 2, 2005 Author Share Posted December 2, 2005 vaxxi> sry ... nu am stiut. deci: servo nu am, cauciucurile sunt cele originale, zgomotul a aparut ieri, se manifesta pe uscat, umed, zapada, noroi, piatra cubica etc. sa nu intelegeti gresit nu se aude atunci cand cotesc, se aude atunci cand cu rotile cotite la maxim misc masina de pe loc. Link to comment
mike.omega Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 Te-ai scos de niste planetare noi >- Link to comment
alx Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 Cam da... incearca inainte sa verifici starea burdufelor, sa vezi daca ti sa tras de la asta... parca ai facut un offroad de curand, nu? Link to comment
BogdanG Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 Dupa cum zice ALXul verifica burdufele ,daca sunt rupte te-ai facut de un cap de planetara "bonus" de la service . Link to comment
steph Posted December 2, 2005 Author Share Posted December 2, 2005 (edited) pai ... pe langa offroad de curand... am mai fost si la cota si am suit-o pe niste sleauri de zapada plus gheata. parca am sesizat zgomotu imediat dupa. Acum m-am intors din service si m-am programat joi la schimbat caseta de directie si atunci se vor uita si pe la burdufele alea. ins chimba m observat ca se aude nu numai cand cotesc maxim ... si poate si in mers dar caraiala aia e acoperita de zgomotul motorului. ma duc jos sa ma uit la burdufele alea. sper sa ma uit unde trebuie. edit: se aude atat de in surdina incat tre sa opresc si ventilatia ca sa il aud. astept sa imi schimbe caseta de directie si il ascult dupa. daca le zic acuma ca aud ceva din cand in cand, cand e liniste totala o sa rada de mine. o sa si spal masina sa nu fie ceva agatat pe acolo. Edited December 2, 2005 by steph Link to comment
tico_RS Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 te-ai facut de-o planetara, mai ai garantie? oricum daca e rupt burduful, zic sa o schimbi tu ca nu cred sa o schimbe pe garantie, eu am schimbat-o si m-a costat 940k de la autodaewoo.ro si nu mai face deloc... Link to comment
steph Posted December 2, 2005 Author Share Posted December 2, 2005 mai am garantie, masina are 6 luni ... burdufu nu am vazut sa fie rupt. dar se aude rar si incet de tot. cum le explic alora. il las sa mai prinda viata ? Link to comment
Leutzu Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 Iti spun eu sigur ca e capul de planetara...in service zi-le ca se aude zgomotul asta si crezi ca e de planetara (daca burduful este intreg ti le schimba pe garantie). Link to comment
steph Posted December 2, 2005 Author Share Posted December 2, 2005 si daca nu e intreg ? Link to comment
Mircea Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 Daca nu e intreg bagi mana la buzunar si dai bani la lautar... aaa... pardon mecanic. La urma urmei esti bugetar nu? Link to comment
steph Posted December 2, 2005 Author Share Posted December 2, 2005 deci sunt paranoic. ala e zgomotu motorului la plecarea de pe loc atunci cand da sa moara. aparea de fiecare data deoarece trebuia sa plec usor de pe loc ca sa nu fie acoperit de turatie. prima oara cand l-am auzit eram in panta si tot asa destul de putin turat. cred ca e clincanitu tachetilor. aici se poate inchide. scuze ca v-am sacait inutil Link to comment
tolin Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 Cui ne lasi, prada imaginarului ? Stam pe faza pana ne spui finalul. Link to comment
alx Posted December 3, 2005 Share Posted December 3, 2005 Asta e ca in chestia aia cu piatra aruncata in lac... Link to comment
steph Posted December 3, 2005 Author Share Posted December 3, 2005 ma duc sa ii scot rezonatorul ala de la filtru de aer si sa ii fac un reset de ECM si sa o mai ascult un pic prin fata blocului. Link to comment
JMu Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Cum s-a terminat pana la urma? Ca si eu am auzit un zgomot asemanator (cred! - desi la mine parsa suna mai mult a fasait, frecat, ceva) aseara cand a trebuit sa parchez "mai in scurt", adica am bracat rotile la maxim. Pana acum nu am auzit asa ceva, iar masina are doar 1500 km. Mai tarziu ma duc sa ma uit la burduf... sper sa ma uit dupa ce trebuie. Link to comment
steph Posted January 5, 2006 Author Share Posted January 5, 2006 burdufele nu au nimic. in schimb zgomotul ala apare dispare. m-am saturat sa ascult toate zgomotele. pana la revizie nu mai vede service. Link to comment
laurentziu83 Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 (edited) Asa mi se parea si mie cand aveam matizul nou ca am 1000 de defecte sau ca am mai stricat ceva cu fiecare kilometrul. Dupa 20 si ceva de mii de km am aflat de daewooclub (atunci se infiintase), nu eram singurul cu aceleasi probleme, si a inceput sa ma doara la basca de toate zgomotele din masina sau alte semne. Si bine am facut, ajunsesera altii sa-mi zica de trancaneli. La reno ma tot f**** la cap cineva sa ma duc cu masina la service ca am nusce joc la schimbator. Ca sa-i inchid gura, am fost, deja eram paranoic si...am aflat ca n-am nimica. Te sfatuiesc sa te bucuri cat mai mult de masina, dale-n masa de zogmote, de ramas in drum nu e prea probabil. Edited January 5, 2006 by laurentziu83 Link to comment
NFS Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Am auzit si eu zgomotul lui Steph. Seamana cu frecarea foarte usoara a anvelopei de o margine de tabla. Dar nu cred ca e de la cauciuc, pt ca nu se aude mereu si e aproape imperceptibil. Link to comment
steph Posted January 6, 2006 Author Share Posted January 6, 2006 (edited) O sa trec si eu zgomotul in categoria " lasa ca poate trece" pana la revizia de 20k Daca va vin totusi idei let me know. Ca sa aud zgomotul trebuie sa fie liniste adica sa opresc si ventilatia, asa ca nu pot sa ma duc la service ca ma trimit mecanicii la 9 Edited January 6, 2006 by steph Link to comment
JMu Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 laurentiu: multam' frumos, cred ca ai dreptate, e mai mult paranoia. nfs: exact asa se aude si la mine, ca si cum ar freca roata de aripa. Oricum, m-am mai linistit. Aseara, exact acelasi loc, exact aceeasi manevra, cu urechile ciulite si ventilatia oprita nu s-a mai auzit nimic. Poate la urmatoarea revizie le aduc aminte mecanicilor si de asta. Link to comment
Recommended Posts