mr_ Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 (edited) Ops, ai pus caciulita pe a din i Ne usutura al naibii ca teo isi bate joc de simboluri nationale, insa faptul ca unii se folosesc de ele pentru rating ca sa-si bata joc de intregul popor e trecut cu vederea. In secolul 21 in Romania exista lepra, pentru care exista tratament din secolul 20, iar alesii poporului au un standard de viata din secolul 22. Ne insulta al dracu' un analfabet care lalaie imnul, insa pe aia care-si bat joc de educatie si sanatate ii doare-n varful pixului parker. Teo + manelistii sa intre la parnaie ca au lalait imnul, insa altii cu pile omoara o familie intreaga si justitia le da doi ani CU SUSPENDARE. Asta nu e sfidare? Aia cu amenintarile sunt borfasi, asa e. Hei-rup-ista e metoda nu persoana @Mircea. Ce-ai citat tu e replica la posturile de mai sus, referitoare la stoparea inmultirii unora... e caricaturizarea unor idei emise de altii mai sus. Discutiile pe teme rasiale au fost incepute de altii, nu de Viper care a initiat topicul si nici de mine care am avut o pozitie oarecum contrara. Edited December 9, 2005 by mr_ Link to comment
Tommy Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 scuzati de fftopic: apăi măi MR_, nu ma provoca sa iau iar ban, ca nu am ridicat idei de astea eu am inteles ca tu ai zis in gluma, dar nu insinua ca as fi ridicat eu problema pe cand tu ai avut :: "o pozitie oarecum contrara." Link to comment
mr_ Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 (edited) E adevarat, nu tu ai transformat primul problema intr-una rasiala Iar daca ia cineva ban pentru ce spune, o sa fac o petitie ca sa i se ridice ban-ul. Cum ii spuneam si lui Viper, oarecum contrar lui sunt al naibii de inversunat contra cenzurii Hai sa fiu si eu rasist... am 4 cunoscuti care se declara tigani. Cel mai amarat e inginer la Sidex (adica, mittal steel). Ceilalti trei ma surclaseaza si ca nivel de trai si ca nivel de educatie. Unul e conf la Oxford, unul cercetator la Danone in Franta, si unul reprezentantul General Electic intr-un santier naval in Singapore, si desi e "simplu" inginer are un salariu lunar in dolari cu 5 cifre... Educatia inca e vazuta de foarte multi ca o afacere proasta, indiferent de etnie, oarecum justificat, atata timp cat in Romania munca in general si munca calificata in special sunt mult mai putin rentabile decat "invartelile". Asta cred ca e una din problemele de fond in Romania, descurajarea muncii si a educatiei. Iar modelele europene pe care ni le-am ales si spre care vrem sa ne indreptam nu sunt cu mult mai breze din puctul asta de vedere, insa asta e alta discutie. Edited December 9, 2005 by mr_ Link to comment
Tommy Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 (edited) hai c-ai fost simpatic multumesc de sprijinul moral neconditionat ce mi-l vei aduce cand voi sta pe bara de buna seama ca asa sunt majoritatea dintre ei, ca cei pe care i-ai descris tu ) am fost rasist? n-am fost.. Edited December 9, 2005 by Tommy Link to comment
VIPER Posted December 9, 2005 Author Share Posted December 9, 2005 Revenind la ce ziceam mai sus cu amenintarile cu legea. In urma consultarii cu avocatii rezulta asa: este aberant pentru ca nu se poate aplica in cazul unui sondaj / poll / petitie, cu atit mai mult cu cit se refera la o situatie reala. Link to comment
mr_ Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 (edited) Cum adica, ai fost amenintat ca vei fi dat in judecata pentru petitie???!!! Asta chiar ca e aberant!!! Oare cretinii care te-au amenintat nu stiau ca ai voie sa strangi semnaturi inclusiv pentru un proiect legislativ??? Eu am crezut in naivitatea mea ca ai fost amenintat cu dezumflat cauciucurile... @Tommy Exemplele care le-am dat sunt clar nesemnificative. Cu toate astea, sunt mai numerosi cei pe care i-am dat eu de exemplu decat cei CA GUta. Insa sunt la fel de invizibili pentru toate etniile, si pentru cea romana ca indemn la toleranta si pentru cea rroma ca model de succes prin educatie si munca. Asta e si vina lu' Teo ca invita numai manelistii la emisiuni, iar oamenii cu adevarat deosebiti sunt complet ignorati. Edited December 9, 2005 by mr_ Link to comment
VIPER Posted December 9, 2005 Author Share Posted December 9, 2005 Nuuuuuuuu, am si mailuri in care cuvinte gen "oligofren, comunist" etc sunt la ordinea zilei. Acum zic de un mail cu amenintari cu cod penal, inchisoare etc! Link to comment
mr_ Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Ieri aveai deja 5100 complici Link to comment
Mircea Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Cred ca sunt mai multi. Daca poti, pune mailul aici si-ti dam noi replica. Link to comment
VIPER Posted December 9, 2005 Author Share Posted December 9, 2005 Nu ii mai raspund... Oricum super-raspunsul primit de la respectivul arata o superficialitate in cunoasterea legilor si in interpretarea textului petitiei si a "evenimentului" in discutie... Sincer, aia cu injuraturile au IQ-ul peste respectivul... Link to comment
ticolino Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 (edited) Sa nu te lasi intimidat, nene vipere! 5769 and counting http://www.petitiononline.com/IMNUL_RO/petition.html Edited December 9, 2005 by ticolino Link to comment
VIPER Posted December 10, 2005 Author Share Posted December 10, 2005 HOTNEWS permite citarea integrala, deci o voi face. Link-ul este aici: http://www.hotnews.ro/articol_38057-Pro-Tv...lautareasca.htm "De Ziua Nationala, Pro Tv difuzeaza imnul national in varianta manelista si lautareasca De Ziua Nationala, Pro TV a difuzat imnul national "Desteapta-te, romane" in 7 variante: de la manele, la muzica lautareasca, la varianta simfonica, cea populara, pe ritmuri rock si de muzica hip-hop. Justificarea celor de la Pro TV a fost: "Cele 7 variante ale imnului inseamna eliberarea de orice conventii si de prejudecati". Potrivit art. 12 (3) din Constitutia Romaniei, imnul national "Desteapta-te, romane" face parte din simbolurile nationale. Mai mult, Codul Penal stabileste la art. 236: " Orice manifestare prin care se exprima dispret pentru insemnele Romaniei se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani." Dar aparatorii libertatii de exprimare spun ca astfel de manisfestari trebuie analizate doar din perspectiva bunului gust si nici un caz a legilor. "Toate articolele legate de defaimare trebuie sa dispara din Codul Penal", spune Razvan Martin, de la Agentia de Monitorizare a Presei. Aparatoriii libertatii de exprimare protesteaza impotriva oricaror interventii discretionare ale legiuitorului in ceea ce priveste programele Tv. Din acest punct de vedere, se ridica un semn de intrebare de ce un spot precum "Nu da spaga" a fost pus pe lista neagra pentru un motiv care starneste rasul: in finalul spotului, personajul central primea un sut in fund. Din aceasta cauza, spotul a fost considerat "violent". In fapt, CNA, prin cooperarea cu Consiliul Roman pentru Publicitate, le servea astfel televiziunilor pretextul de a cenzura un spot deranjant, care demasca mica spaguila intr-o perioada sificila pentru presa, in 2004. Nu stim daca programul de la Pro TV aduce ofensa insemnelor nationale si acest program este considerat, probabil, show-biz si, prin urmare, beneficiaza de privilegiile libertatii de exprimare. Cu toate acestea, apararea unui astfel de program poate lasa un gust amar: in momentul in care presa continua sa se tabloidizeze, atunci apararea libertatii de exprimare devine trambulina perfecta pentru fabricile de bani care au uitat complet de interesul public pe care ar trebui sa-l serveasca. Fara autoreglementare reala, publicul telespectatot ramane cu ideea ca presei i se cuvine orice, dar ca nu are nici un fel de responsabilitati. Pe de alta parte, telespectatorul poate ramane confuz: un spot publicitar despre Evenimentul Zilei a fost interzis in 2004, doar pentru ca facea aluzie la coruptia unor politicieni. Caz concret De altfel, in mai 2004, CNA a amendat canalul Prima TV pentru ca a difuzat spoturi electorale in care au fost utilizate insemnele nationale, fapt care este interzis in emisiunile electorale. Daca optam pentru libertatea de expresie, atunci se pune intrebarea: de ce o diferenta intre programele electorale si celelalte? De altfel, o prevedere cu privire la insemenle nationale apare si in draftul de lege initiat de Adrian Paunescu, proiect care are el insusi o soarta incerta: aprobat de Senat la 2 iunie 2005, acesta a fost respins de Camera Deputatilor pe 29 iunie. Pe de alta parte, legislatia in vigoare formuleaza la general: "Cetatenii sunt datori sa manifeste respect fata de drapelul si imnul national al Romaniei si sa nu comita nici un act prin care s-ar aduce ofensa acestora". (art.20, Legea 75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice). Insa reglementarile CNA nu sunt explicite cu privire la utilizarea insemnelor nationale in programele TV, dupa abrogarea Deciziei 65/2000, care mentiona: "este interzis ca publicitatea si teleshoppingul sa faca uz de insemnele nationale sau sa evoce, prin combinarea de culori, de semne grafice sau de sunet sunete, drapelul sau imnul national al Romaniei." (Decizia CNA 65/2000) astfel, actuala legislatie nu da un raspuns la cele 7 variante ale imnului national, difuzate de Pro TV, urmand ca CNA sa lamureasca situatia printr-o necesara analiza de caz: ori intervine egal, ori nu intervine deloc. Manuela Preoteasa Manuela Preoteasa este editor general EurActiv.ro si este autorea capitolului despre Romania al studiului "Television Across Europe: regulation, policy and independece"" Acest material poate fi preluat doar cu citarea sursei HotNews.ro " Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 Articol din Academia Catavencu semnat Mircea Toma, inflacarat asta vara impotriva manelelor & co din Vama Veche. Nu se gaseste pe net decat intr-o zona cu plata. Il scriu pe tot aici cu titlu de exemplu in scopul acestei dezbateri. Daca se considera ca incalca vreo lege mai poate fi scurtat. PRO TV şi imnurile criminele Se obişnuieşte ca, de ziua naţională a unei ţări, să se interpreteze, pentru populime, imnul naţional. Imnul acesta este diferit de la ţară la ţară, o însuşire binevenită care slujeşte, între altele, la deosebirea ţărilor între dânsele. România se deosebeşte de alte ţări cu ajutorul imnului Deşteaptă-te, române! (text Andrei Mureşanu, muzica Anton Pann). O lălăială obosită care nu enervează, pentru că nu-i propusă pentru topurile MTV. (Deşi n-ar fi o idee rea.) Ceea ce este mai important în legătură cu imnul este că nimeni nu-l ascultă de dragul lui. Probabil că singurele ocazii cu care e trăit cu emoţie autentică sunt premierile la competiţii internaţionale. În rest, nu cred e cineva treaz la deşteptarea de închidere a programului Radioului public. Ei bine, de 1 Decembrie, când imnul era pompat prin toate ţevile radio-tv, PRO TV-ul a reuşit să se deosebească de celelalte difuzând 7 interpretări ale muzicii lăutarului Anton Pann (decedat în 1854), în genuri muzicale contemporane. Între rock, R&B, pop etc. au apărut şi lăutarii şi maneliştii. Imnul în gura maneliştilor? „Crimă de lez-însemne naţionale!“ – au decretat nişte voci din public. A fost încălcată legea („…exprimarea dispreţului pentru însemnele naţionale se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani“). Se cere, în consecinţă, reacţia promptă a CNA-ului. Am ascultat versiunile incriminate. Toţi interpreţii cântă imnul cu un aer plictisit, deci cu respect. Inclusiv vedetele manelelor. Să înţeleg că este o ofensă la adresa imnului faptul că a fost interpretat de manelişti? Eu mă asum fanul unor genuri muzicale diferite, dar nu mi-am pus niciodată problema să atac în justiţie genurile care nu-mi plac. Si dacă mă gândesc că fanii manelelor – of, cetăţenii mei – au ascultat pentru prima oară cu interes imnul, cred că PRO TV a comis un gest patriotic, nu o ofensă adresată naţiunii. Ca să nu mai spun că ideea de a pedepsi pe cineva cu închisoarea pentru ofensa cu pricina este profund nedemocratică. O ţară trebuie să-şi merite imnul. Dacă ţara-i făcută de căcat de guvernanţi, iar mie nu-mi rămâne decât şansa emigrării, chem, nu CNA-ul – că n-are treabă –, nici maneliştii – că nu-mi plac –, ci Paraziţii, să-mi facă dreptate. Cu imnul meu, „fac you Romania“. Mircea TOMA Link to comment
Tommy Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 (edited) in america, asa ceva se cheama "white trash" du-te nene si emigreaza, sa vezi cum se moare de foame cand nu stii nici o meserie inafara de cea promovata de mungiu pipidi (catre toma, evident) Edited December 13, 2005 by Tommy Link to comment
mr_ Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 Destept baiat Mircea Toma asta. Am spus-o si mai devreme, ne ustura rahatul de la televizor, pe care il putem evita schimband canalul, insa pe cel care conteaza cu adevarat si pe care suntem obligati sa-l inghitim vrand nevrand il ignoram. Link to comment
Alezz Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 6366 cu mine la mai mare. Link to comment
Tommy Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 mare lucru sa ai unde sa-ti debitezi toate prostiile nu exista distractie mai mare pe lumea asta decat sa ai tembeliziune sau ziar un intarziat mintal cazut in mintea copiilor, de fapt, nu cred sa fi depasit vreodata varsta de 13-14 ani, se crede cool ca striga 'fac' hai rusine baaa! ps. zmeule, alt citat mai tare nu puteai gasi? sau poate unii se pot regasi? Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 De fapt a zis " f u c k" dar nu l-a lasat IPB-ul sa zica. Fara suparare dar retorica ta de acum mi se pare asemanatoare cu cea a minerilor "porti par lung si barba? zbang!" Adica te uiti doar la litere nu si la cuvinte. Link to comment
Tommy Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 (edited) n-are treaba una cu alta, stai linistit.. jos cenzura, nu sunt absolut deloc pt ingradirea libertatii de opinie, exprimare, miscare sau de decizie dar asta nu inseamna ca automat trebuie sa adopt o atitudine puerila, in numele unei frumoase si false idei de libertate, materializata doar prin "vulgarisme" ieftine, expresie a unor frustrari datorate slabei dotari Edited December 13, 2005 by Tommy Link to comment
mr_ Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 Dar din pacate, o parte larga a populatiei este puerila si vulgara; ce le poti face, iti impui punctul tau de vedere asupra artei si culturii cu forta (eventual forta legii) ? Link to comment
Tommy Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 nu am zis asa ceva, ci altceva: daca ei vor sa fie "PRO" eu am dreptul sa nu fiu ps: da' faine extrapolari se mai fac Link to comment
remix Posted December 18, 2005 Share Posted December 18, 2005 Acum la peste 2 saptamani de la nefericitul incident care sunt urmarile ? Eu pe site-ul CNA nu am vazut nici o sanctiune aplicata PROtv. Stie cineva daca s-a tras linie in cauza respectiva si care au fost concluziile ? Link to comment
mr_ Posted December 19, 2005 Share Posted December 19, 2005 La noi lumea are o memorie foarte scurta... orice stire senzationala sau problema grava e uitata dupa cateva zile. Link to comment
VIPER Posted December 19, 2005 Author Share Posted December 19, 2005 Mai putin cei care inca injura... Link to comment
Recommended Posts