aztec Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 hai ca sant 130 semnaturi.. de ieri.. mai trebuie sa spun ca am semnat? Link to comment
ticolino Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 si eu, azi la prima ora Link to comment
tuf5075 Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 (edited) Poate ca dezinteresul manifestat de guvernantii acestei tari fata de locuitori...se intoarce...de ce sa respecti ceva ce nu te respecta si nu iti reprezinta interesele? Acu tinta a fost doar aleasa gresit, de acord, ofensa adusa acestei tari...sau ce-a mai ramas din ea, dar credeti ca mai conteaza? Omul simplu, mai poate si mai ales mai vrea sa faca diferenta? Si poate ca aici se potriveste de minune..." cand omu n-are ce sa puna-n farfurie, cu siguranta-l doare drept in p... unde arunca o hartie"..... Edited December 5, 2005 by tuf5075 Link to comment
Brainiac Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 nu au schimbat versurile intr-un mod care sa exprime idei antiromanesti. Mie mi se pare ca "in aste maini mai curge un sange de romales" este o idee suficient de antiromaneasca. Tie nu? P.S. 243 Signatures Total Link to comment
aztec Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 si adresa de mail unde ar trebui sa mai trimitem si reclamatii procetatean@presidency.ro Link to comment
VIPER Posted December 5, 2005 Author Share Posted December 5, 2005 Pe forumul CNA aveti un raspuns al "tovarasului" Ralu Filip... http://www.cna.ro/forum/viewtopic.php?t=512&start=15 Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 Deja o dati in argumente auzite din gura in gura si unele care nu stiu cum sa le comentez dar in mod sigur logice nu sunt (ma refer aici la cel cu spaga !?!?!). Cateva intrebari: De ce credeti ca ar fi o conspiratie? De ce nu citeste nimeni legile cu atentie? Pentru ceilalti: daca aveti ceva cu manelele de ce nu faceti o petitie sa le interzica prin lege? Link to comment
VIPER Posted December 5, 2005 Author Share Posted December 5, 2005 Dar explica-mi, esti platit de ProTV de le tot iei apararea??? Link to comment
alx Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 Zmeului i-o fi placut imnul ro-manelistilor... Link to comment
mr_ Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 (edited) Eu nu lucrez pentru ProTV, mi se pare de un prost gust total chestia asta cu imnul si prin urmare am semnat petitia, insa nu sunt de acord cu cenzura sub nici o forma. N-am chef sa decida o institutie sau alta (inclusiv biserica) ce e sfant si ce nu, ce avem voie sa spunem sau sa gandim si ce nu. Pe de alta parte exista o lege care trebuie respectata, chiar si de catre cei care nu sunt de acord cu ea. Pot sa nu fiu de acord cu legea insa nu am voie sa o incalc. Insa daca cineva se apuca sa stranga semnaturi pentru restrangerea libertatii de expresie sau pentru cenzura, eu o sa ma apuc sa strang semnaturi pentru interzicerea primei petitii Edited December 5, 2005 by mr_ Link to comment
Tommy Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 zmeule, normal nu ar trebui sa-ti raspund la .. 'din gura in gura' dar daca l-am auzit pe buhoiu vorbind la tel cu cristoiu si cerandu-i sa-l bage pe X pe post.. si asta il suna peste 10 min si-i spune ca azi nu se poate dar e ok maine.. e tot 'din gura in gura'? Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 Am zis de la inceput. Nu imi plac manelele, consider ca ce a fost la ProTV e de prost gust, dar ilegal nu e. @Tommy: dar tot nu vad ce legatura are una cu alta. Poate sa fie ProTV ul mama restantierilor la stat ca tot nu vad legatura. Link to comment
VIPER Posted December 5, 2005 Author Share Posted December 5, 2005 Mai Zmeule, si stimate mr_ , voi ati citit cu atentie ce zice CONSTITUTIA??? Este FOARTE ilegal!!!!! Potrivit art.12, alineatul 3 din Constitutie, Imnul National al României "Desteapta-te române" este format din versurile strofelor 1, 2 ,4 si 11 ale poeziei "Un rasunet" de Andrei Muresianu, pe muzica lui Anton Pann. Link to comment
mr_ Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 (edited) O fi, n-am comentat daca e legal sau nu ca nu sunt competent. Am spus si ca legea trebuie respectata chiar si daca nu sunt eu de acord cu ea. . Si am mai spus ca si cenzura e ilegala, si pe deasupra si periculoasa, mai periculoasa chiar dupa parerea mea decat ridiculizarea unui simbol si asa mai departe. Care ar fi urmatorul pas, sa intru la parnaie daca il injur pe militian, alt simbol al statului multilateral dezvoltat? Edited December 5, 2005 by mr_ Link to comment
VIPER Posted December 5, 2005 Author Share Posted December 5, 2005 O secunda, ca deraiem... Aici vorbim de Constitutie deja, nu de legea 74/1994! Constitutia! Spune ceva acest termen? Sau si asta e un rahat in Romania, sau pentru romani? Link to comment
mr_ Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 Vipere, continua te rog ideea ca inca e prea abstracta pentru mine.. asa, e Constitutia. Si, prin urmare? Unde scrie sa nu iei sa misto imnul, in constitutie sau intr-o lege organica? Si cum este definit "luatul la misto"? Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 In constitutie e delimitat imnul "oficial" ca "logo" al tarii. Vrei sa zici ca daca eu ma apuc la televizor sa cant imnul (ignoram ca nu am voce) si uit un cuvant sau il inlocuiesc din greseala (asa cum a facut Loredana la nu mai stiu ce eveniment sportiv) sunt pasibil de sanctiuni penale? Nu cred. Link to comment
VIPER Posted December 5, 2005 Author Share Posted December 5, 2005 (edited) Care idee e abstracta? Cea de Constitutie? Aia nu trebuie respectata de toti, nu? Numai de unii. ProTV-ul e mai presus de Constitutie, nu? Sau cum, ca aici nu inteleg eu! "Unde scrie sa nu iei sa misto imnul, in constitutie sau intr-o lege organica?" = excelenta gandire, pur romaneasca!!! Trebuie neaparat sa scrie undeva ca sa intelegem? Nu exista bun simt deloc? De respect ce sa mai zic... Am si eu o curiozitate: esti unde esti dinainte sau dupa 1989? Edited December 5, 2005 by VIPER Link to comment
ticolino Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 (edited) stati asa. daca imnul este definit ca fiind cantat pe muzica lui anton pann, atunci ce s-a cantat la pro-tv nu mai este imnul tarii, deci nu nu mai putem vorbi de batjocorirea imnului national. Edited December 5, 2005 by ticolino Link to comment
covrigma Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 Vipere, continua te rog ideea ca inca e prea abstracta pentru mine.. asa, e Constitutia. Si, prin urmare? Unde scrie sa nu iei sa misto imnul, in constitutie sau intr-o lege organica? Si cum este definit "luatul la misto"? LEGEA Nr. 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice (art 9, 10, 11, 12, 13, 14, 20, 21) Potrivit art.12, alineatul 3 din Constitutie, Imnul National al României "Desteapta-te române" este format din versurile strofelor 1, 2 ,4 si 11 ale poeziei "Un rasunet" de Andrei Muresianu, pe muzica lui Anton Pann. Link to comment
aztec Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 imnul e unul.. are un text si o muzica.. constitutia explica cum se interpreteaza. o fi platit protv drepturi de autor pt versiunile interpretate?( ca sa o luam si asa) nu intra in discutie cenzura.. ca si sa injuri pe un post de televiziune nu este permis si nu cred ca sant multi care sa spuna ca e cenzura.. asa ar fi si in acest caz.. ori canti imnul, ori nu o faci, dar nu-ti bate joc de el Link to comment
remix Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 Pai scrie in lege sa nu iei la misto imnul. Fiti atenti la lege ca e destul de clara. Imnul este definit in Constitutie ca fiind strofele respective din poezia lui Andrei Muresianu PE MUZICA LUI ANTON PANN. Avem un imn... ce facem cu/pe el este reglementat in legea 75/94. Batjocura este foarte frumos formulata in articolul 20 : "Cetatenii sunt datori sa manifeste respect fata de drapelul si imnul national al României si sa nu comita nici un act prin care s-ar aduce ofensa acestora. " Intr-adevar este o formulare oficiala si daca esti destul de incult si batut in cap incat sa nu intelegi ca "a ofensa pe cineva" este un mod frums de a spune ca "ti-ai batut joc de el" atunci poate ca nici nu are rost post-ul meu. Asadar avem un imn, stim ce facem cu/pe el, hai sa analizam ce se intampla daca nu facem ce trebuie. Aici avem Codul Penal. Sa-l citam: CODUL PENAL TITLUL V INFRACTIUNI CONTRA AUTORITATII Ofensa adusa unor insemne Art. 236. - Orice manifestare prin care se exprima dispret pentru insemnele Romaniei se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Manifestarea prin care se exprima dispret pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritatile se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda. Defaimarea tarii sau a natiunii *Art. 2361. - Manifestarile publice savarsite cu intentia de a defaima tara sau natiunea romana se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Asadar conform codului penal se face inchisoare. Deci, domnule mr, sunteti edificat ? Domnule Zmeu, vi se pare "din gura in gura" textul legii ? Va rog sa-mi spuneti unde gresesc. Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 stati asa. daca imnul este definit ca fiind cantat pe muzica lui anton pann, atunci ce s-a cantat la pro-tv nu mai este imnul tarii, deci nu nu mai putem vorbi de batjocorirea imnului national. Asta zic si eu de ceva vreme... @remix: ti se pare batjocura si din alte motive decat faptul ca nu iti plac manelele sau din cauza ca e cantat de tigani? Link to comment
VIPER Posted December 5, 2005 Author Share Posted December 5, 2005 Mon cher, ai o mare problema chiar tu!!! Nu a zis nimeni NUMAI de manele si rromi!!! Mai citeste o data textul petitiei, in caz ca inca mai ai neclaritati. Insa incep sa cred ca ai ceva impotriva Tarii... Link to comment
aztec Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 citat din petitie "...L-au facut pop, rock, manea, hip-hop, etc!...." deci nu se referim numai la manele.. corect? Link to comment
Recommended Posts