Jump to content

Help Cu Un Fax Panasonic Kx-ft908

NFS

Recommended Posts

Am un fax Panasonic KX-FT908 (cu tel/robot/fax). Are si handset. Vreau sa-l pot folosi in primul rind ca telefon (nu ma intereseaza robotul, l-am setat deja pe TEL/FAX si am pus sa intre faxul dupa 9 ring-uri).

Problema e ca nu am gasit cum sa-i schimb "melodiile". Adica modul in care suna. Nu am gasit decat 4 tipuri de "chiţăituri", care nu ma incanta mai deloc.

Ce se intampla? In telefonul de pe care suni (am sunat de pe mobil) auzi cele 9 ring-uri, in schimb aparatul scoate doar cite un chiţăit din 2 in 2 (ca sa zic asa).

Stie cineva daca am ce sa-i fac sa sune si el normal, ca orice telefon?

Am doar un manual in lb.romana, tradus dupa cel in engleza probabil, si in care e f greu de gasit ceva pt ca idiotii care l-au tradus, lau facut-o mot-a-mot, adica daca in engleza scria ca gasesti ceva la pagina x, ei au tradus exact asa, numai ca in versiunea RO la pagina aia gasesti cu totul altceva (probabil din cauza lungimii diferite a frazei traduse). :spumelagura:

Hai, care esti secretară?

PS. N-am gasit pe net manual in engleza (inca) :(

Sergiu, cam aceeasi problema o am si eu dar cu un telefon dect tot de la Panasonic. Adica in momentul in care sun de pe un alt telefon (mobil sau fix nu are importanta) ring-urile din receptor nu coincid cu cele ale telefonului. Mai mult, daca eu inchid telefonul continua sa sune inca (,) cateva secunde. Initial am crezut ca fiind dect exista un oarecare delay cauzat de comunicatia mai lenta cu baza dar nu cred pentru ca daca era asa ar fi trebuit sa aud cu intarziere si in momentul in care vorbesc la el, ceea ce nu e cazul. ba mai mult, l-am pus in baza (deci mai aproape de atat nici nu cred ca se poate) si tot asa face. Am uitat sa spun, la serviciu mai am un telefon identic cu cel de acasa si ala face la fel. In concluzie s-ar putea sa fie vre-un bug al telefoanelor de la Panasonic. Eu m-am obisnuit cu situatia (e intr-adavar un pic mai penibil sa ajungi mai tarziu la telefon, ala care te-a sunat sa inchida, telefonul sa mai sune si tu raspunzi si sa auzi tonul de ocupat - mi s-a intamplat de vreo 2 ori), asta e.

Sef, sunaturile din telefonul de pe care suni si felul/modul in care suna telefonul tau sunt 2 chestii complet diferite. Sunaturile pe care le auzi in telefon sunt emise de centrala in momentul in care a putut sa conecteze apelul la destinatar. Elesunt emise la niste intervale predefinite si depind de centrala. De ex, in unele cazuri, cand suni PE un telefon Orange suna ca si cum ar fi un vechi telefon analogic... Dar cand suni pe unul de cnx aproape intotdeauna suna caunul digital.

Bottomline: Nu exista legatura intre cele doua tonuri, k?

alx, ceva legatura exista intre sunetul auzit in receptor si cel emis de soneria telefonului apelat. Pe langa dect-ul de care vorbeam mai am un telefon cu fir si a carui sonerie e perfect sincronizata cu ce se aude in receptor. Deci ar trebui sa fie legate cumva. Si eu mi-am pus aceeasi problema ca si tine. Si am masurat tensiunea pe linia telefonica (apropo, are 110 V) si se vad clar fluctuatii in momentul in care in receptor auzi taraitul. Am masurat tensiunea atat cu telefoanele cuplate cat si cu ele scoase din prize. Evolutia e urmatoarea. Tensiunea e constanta pe linie cat telefonul nu e folosit. In momentul in care esti apelat tensiunea creste avand varfuri exact in momentele in care in receptor se aud respectivele taraituri dar nu scade niciodata pana la valoarea pe care a are cand linia e libera. Eu sunt legat la o centrala digitala dar e o centrala din modelele mai vechi (Siemens) si masuratorile le-am efectuat pe acest tip de centrala fara a avea vre-un telefon cuplat, dar si cu ele cuplate se observa acest comportament, singura mentiune fiind ca fluctuatiile nu sunt atat de mari. Nu am apucat sa masor care erau valorile pe linia analogica la fel cum nu stiu evolutia tensiunii pe liniile cuplate la centrale de tip nou, dar banuiesc ca se comporta la fel. Ca sa declaseze soneria telefoanele detecteaza aceste variatii de tensiune. Deci telefonul detecteaza semnalul dar mai departe e problema lui cum isi anunta posesorul ca este sunat.

Soneria nu are legatura la unele telefoane cu ce se aude in receptor din simplul motiv ca este un minisintetizator care canta o melodie. Adica daca in receptor se aude ton de sunat la 1 sec, iar melodia telefonului are 2-3secunde e clar ca nu se vor sincroniza.

La telefoanele DECT de la Panasonic baza si receptorul pot fi setate sa sune diferit din simplul motiv ca au posibilitatea sa aiba legate mai multe receptoare. Soneria telefonului se seteaza intuitiv din meniul sau dar baza se programeaza cu ajutorul unor coduri. Deci de ce nu aveti manualul in limba engleza cautati pe Google Panasonic xxxx manual si vedeti daca rezolvati. Daca nu va ajut eu spre sfarsitul saptamanii cand o sa am ceva timp liber

Edited by Pedala

Mai baieti, interesanta discutia voastra, nu zic... da' mi-am tras si eu un topic pt ca am o problema. Se poate sa lasati lumea sa-mi raspunda si mie si sa nu deviati cursul discutiei? Poate am noroc! Multumesc.

Edit:

Asta era pina sa raspunda Pedala!

Manual in engleza nu am ca nu mi-au dat (doar in romana si tradus cu popoul - si fara imagini pe deasupra, desi se face referire la ele). Iar pe net inca nu am gasit. la Panasonic pe site acest model nu exista... ori l-au scos din fabricatie, ori e prea nou si n-au actualizat pagina, desi cred ca prima varianta e mai aproape de adevar.

Edited by NFS