NFS Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 HYUNDAI SANTA FE 2.0 CRDi 4WD Achizitionata pe 24/Jun/2005, in prezent are 8200 km la bord. Specificatii tehnice: Motor: • 1991cc CRDi, 16 supape • Putere max: 112cp/4000rpm • Cuplu max: 255Nm/2000rpm • Norma poluare: EURO III Transmisie: manuala 5+1 Suspensii: • Fata: MacPherson independente cu arc elicoidal si bara stabilizatoare • Spate: cu dubla legatura, cu arc elicoidal si bara stabilizatoare Frane: cu dublu circuit servo, supapa de control a presiunii, ABS+EBD • Fata: discuri ventilate • Spate: discuri • Stationare: comandata mecanic prin cablu, pe rotile spate Dotari standard: • Tractiune integrala permanenta • Climatronic • Inchidere centralizata • Imobilizator motor • Oglinzi electrice si incalzite • Geamuri electrice • Sistem de dezghetare a stergatoarelor • Servodirectie si volan reglabil pe inaltime • Traction control (TCS) • Airbag sofer si pasager • Centuri cu pre-tensionare • Bancheta rabatabila 1/3-2/3 • Jante aliaj 6.5J x 16, anvelope Kumho 798 (all-season) 225/70 R16 • Scut protectie motor • Volan reglabil pe inaltime • Scaun sofer reglabil si pe inaltime + reglaj lombar (degeaba, tot incomod e) • Sistem Isofix pt scaun copil • Geamuri spate + luneta fumurii • Oglinda electro-cromatica (cred ca asa se cheama) Alte dotari (adaugate/schimbate inainte sa ridic masina de la dealer): • radioCD SONY CDX-7750 • boxe Alpine (fata/spate) • senzori parcare (fata/spate) • alarma Ungo cu pager • senzor pt usi uitate deschise Dimensiuni (mm) • lungime: 4500 • latime: 1845 • inaltime: 1730 • ecartament: 1540 • garda la sol: 207 Masa proprie: 1718 kg / totala: 2380kg Cap. Rezervor: 65 litri Performante: Vit. Max: 166km/h (m-am “riscat” doar pina la 160 pe ceas) Acc. 0-100km/h: 14.9 sec (n-am incercat - nici n-am de gand) Consum: • Urban: 9.5% (aiurea, 11% !!!) • Extra-urban: 6.5% (aiurea, 7% daca mergi moale !) • Combinat: 8.4% de cind am luat-o Alte citeva poze in album: http://www.daewooclub.ro/forum/foto/thumbnails.php?album=70 Plusuri: siguranta, robustete, confort, spatiu. Minusuri: pret, consum, se incalzeste greu, se raceste repede. Link to comment
alx Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Hint: Daca vrei sa se incalzeasca repede da clima pe minim, taie ventilatorul. Asta daca nu mori de frig... DUpa ce ajunge la temperatura normala, da-i drumul la caldura. Link to comment
NFS Posted December 4, 2005 Author Share Posted December 4, 2005 Hehe, usor de zis... si parbrizul cine-l dezabureste? Ce-ati zice sa-l vedeti pe unu cu SantaFe cu cirpa in mina stergand parbrizu' ca la Dacie? Link to comment
VIPER Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Nu ma injura, dar motorul e CRDi nu TDi, TDi e motor al concernului VAG (VW, etc). Si CRDi nu e deloc rau! Apropos, sa-ti traiasca tancul!!! A, si mor de oftica: si tu ai poze facute de Alinake... Link to comment
NFS Posted December 4, 2005 Author Share Posted December 4, 2005 Stiu, dar chestia aia n-am scris-o de mina... am dat copy/paste de pe fisa tehnica pe care mi-a dat-o dealer-ul. Asa era acolo. Da... Alinake, caruia ii multumesc si pe aceasta cale. Link to comment
alx Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 bai nene da' putin mergeti cu masinile... eu am luat primul modusul (in sept) cu exceptia ta, nfs, si am sarit de 7000 de km deja... mai mult mers in buc. misto daca mergeti putin, veti avea pret mare la revanzare... Link to comment
NFS Posted February 2, 2006 Author Share Posted February 2, 2006 Gata, am facut-o si pe-asta! I-am rescris softul. Chiptuning, cum s-ar zice! Ca urmare treaba sta cam asa acum: Putere: inainte 112 hp, dupa 140 hp Cuplu: inainte 255 Nm, dupa 300 Nm Vit. max: inainte 166km/h, dupa 170 km/h Remaparea s-a facut la Hyundai, fara pierderea garantiei. Durata executie: cam 1 ora (de cind am venit pina am plecat) Pret 1460 RONi Diferenta este clar vizibila. Fuge de rupe. Acu' sa vedem daca scade si consumul, cum umbla vorba... [-O Link to comment
VAXXi Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 15 milioane, adica ? 500 USD ? In ce conditii ai facut asta, te-ai dus la ei si le-ai spus "vreau chiptuning !" ? Link to comment
sebian Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 28 de cai in plus???? Lasarrrrr, frate! Link to comment
BAD_MF Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 Felicitari! 112 cai erau cam putini pentru ditamai masina. Am avut ocazia sa conduc de multe ori si mi se parea usor gatuita cu motorasul asta. Acum cu 140 cred ca este alta viata! Insa faza cu consumul nu stiu zau daca are cum sa scada. Oricum chiar daca se mentine sau creste cu 1l tot se merita! Link to comment
Maniaku Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 Bravo coane!! si nu zici si tu nimic???? Vino te rog cu ea diseara la intalnire sa vad si eu plizzz!!! Link to comment
Satori Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 Cam scumpa chestia dar clar mi-a afectat in sens pozitiv respectul pentru masina asta Link to comment
MCojo Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 Felicitari! Interesant faptul ca s-a putut face direct la reprezentanta...cam scumpicel dar sper sa merite! Asteptam noile impresii... Link to comment
NFS Posted February 2, 2006 Author Share Posted February 2, 2006 Scump, nescump, asta e! Cind am luat masina, baietii n-au uitat sa-mi specifice ca pot sa-i faca chiptuning s-o duca la 140 de cai. Io zic "las ca-s baiat destept"... intru pe internet, caut, scriu la Aspad, cerind detalii despre ce si cum cu cipul pt Santa... raspunsul a fost ca tot ei sunt cei care fac treaba asta si la Hyundai, dar daca vreau sa pastrez garantia , tre' s-o comit la Hyundai, nu direct la ei. Cum garantie mai am vreo 4 ani jumate... volens nolens, Gregorius aghiasma buvit! Aa, sa nu uit... si daca o faceam la Aspad tot la banii aia ieseam (vezi chiptuning.ro) Link to comment
john Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 Mie nu mi se pare scump deloc, practic ai iesit la 500k ROL / calu', in conditiile in care un cal-calut (ne-naravas) costa mai mult decat ai platit tu: http://www.okazii.ro/catalog/1152847/plant...-cal-calut.html "> Link to comment
Alezz Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 Venit, vazut, testat, ramas placut impresionat dar scump nene scump . Link to comment
Recommended Posts