Jump to content

Taxare Romtelecom


cpop

Recommended Posts

  • Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ii desfiintat de mult din oferta, adica acuma nu il mai poti alege, dar eu tot ala il platesc, in jur de 150.000 de mii pe luna

nu am spus ca e desfiintat din oferta, e desfiintat de tot pe 15 aug 2006, factura din septembrie o sa te lamureasca ce si cum, vei avea o reducere de 5 euro parca la abonamentul standard. toti cei care aveau abon social vor fi trecuti automat la aceasta reducere, de fapt poti gasi aceste informatii pe site-ul lor.

Link to comment
Ce acte mi-ar trebui aici? As avea ceva probleme sa ma puna sa platesc din urma, intrucat am beneficiat de reducerea aia si dupa moartea proprietarului?

 

 

Caut o copie dupa buletinul proprietarului, si ultima factura, suna la nr. care este trecut pe factura (cred ca undeva jos), cei de la romtelecom o sa-ti ceara cnp-ul sau seria de bi a titularului de contract si sa nu le zici ca a murit proprietarul.

Succes.

 

eu nu am stiut chestia cu mutatul si mai stau o luna ... :grumpy:

Link to comment

Povestiri adevarate cu Romtelecom:

Eu am luat de la ei un telefon DECT acum vreo doi ani, in rate, desi aparatul facea vreo 1.5 mil am platit 2 dar asta e. "La oferta" era inclus si un pachet Avantaj Net parca, CallerID si Voces cu 0.5 euro/luna.

Dupa doua luni de la ultima rata m-am trezit cu o valoare dubla la servicii suplimentare (3,6 ron :dizzy: in loc de 1,8)! Ca idee am sunat la ei sa vad care-i treaba si dupa 10 minute de discutii si-au dat seama ca aveam activat serviciul respectiv de doua ori pentru acelasi numar ... :scarpin:

A mai durat ceva sa o rezolve, cu o cerere de desfiintare si o reclamatie, si acuma vine faza cu majorarea :mda:

Prin primavara a venit o fatuca sa semnez un nou contract - un fel de angajament pe 1 sau 2 ani si obtineam niste minute gratis in retea - le-am dat cu tifla cand am vazut ce daune cereau in caz ca te razgandeai.

Ieri am facut cerere de trecere la abonamentul de 6,9 -fara minute - fiindca implicit toata lumea e trecuta pe cel cu 50 minute. Imi pare rau sa renunt la el ca ma mai cauta lumea. De-aia am lasat si CID-ul + robotul.

Cat timp sa mai rezist insa :wallbanger: ?

Edited by perfidus
Link to comment

Eu nu am mai pus mana pe fix de peste un an. Nu il desfiintam ca vom lasa o firma in apartament si e folosit entru fax, dar la casa nici sa nu aud de fix. E asa de incomod sa am fire prin casa mai ales cand am mii de minute pe diverse retele mobile.

Link to comment
In cazul tau, te duci cu copie de certificatul de deces al bunicului si buletinul tau ( in care sper ca ai aceeasi adresa ca postul telefonic) si soliciti desfintarea. Vei plati retroactiv, incepand cu data decesului proprietarului, toate reducerile de care a beneficiat. Daca ai avans pe contul postului telefonic, se va compensa.

Succes!

Nu am nici un avans pe contul postului telefonic, pe buletinul meu nu figureaza acea adresa momentan, ca sa figureze trebuie intai sa fac dezbaterea mostenirii, sa treaca pe numele tatalui meu, dupa care de-abia atunci pot sa-mi fac mutatie. Iar mutatia nu ma incanta prea tare, intrucat nu-mi foloseste la nimic, ba va mai trebui sa-mi schimb si permisul de conducere dupa aceea. Am uitat sa zic: dezbaterea mostenirii: 10 milioane, de asta o cam tarai.

Si mai adaug ca nu mai era nimeni trecut cu mutatie acolo, deci nu mai am la cine sa apelez.

 

 

Pai daca nu esti proprietar, de ce ai folosit reducerile raposatului?!

Eu nu am folosit postul telefonic decat pentru a raspunde la maxim 15-20 apeluri din noiembrie si pana acum. daca aveam nevoie, aveam mobil.

 

Caut o copie dupa buletinul proprietarului, si ultima factura, suna la nr. care este trecut pe factura (cred ca undeva jos), cei de la romtelecom o sa-ti ceara cnp-ul sau seria de bi a titularului de contract si sa nu le zici ca a murit proprietarul.

Succes.

 

eu nu am stiut chestia cu mutatul si mai stau o luna ... :grumpy:

Sigur merge varianta asta? Sa sun si sa zic ca vreau sa desfiintez postul telefonic? Nu mai trebuie nimic altceva? Vreo cerere semnata de proprietar?

Daca nu merge, cred ca voi plati in avans pe 50 de ani si gata, la 0.05 ron pe luna. Si tai firele si am terminat.

Link to comment

Eu aş face aşa:

1. Plătesc pe 10 ani

2. ...

a. suspendat pentru neplată (în 2016 :) )

b. desfiinţat (tot atunci :D )

c. prinde orbul, scoate-i ochii :P

Poate vreţi să spuneţi că nu e legal, nu-i aşa? Explicaţi!

Link to comment

Da de ce sa semene la voce cu raposatul? Ce-l stiau aia de la romtelefon dupa voce? :) )

Gandeste-te ca murea fara sa aiba pe nimeni. Ce facea romtelefonu? Asa ca las-l sa moara de la sine... pe telefon.

Link to comment

Pai ce facea, ce nu facea, ma intreb eu ce fac acum, ca sa scap de romtelecom fara sa mai dau vreun ban.

Pana la urma merge varianta cu sunatul si desfiintatul?

Daca ma pun sa le mai si aduc vreo cerere semnata nu-i problema, numai sa nu-l ceara pe proprietar in persoana. :(

Link to comment

andreib,

 

uite ce zic astia aici:

 

O factura de telefon neachitata poate bloca obtinerea unui credit

 

Daca nu platiti factura la telefonul mobil, exista riscul sa nu puteti obtine un credit. Dupa cum transmite Realitatea TV, Biroul Roman de Credite (BRC) va semna un protocol cu societatile de telefonie mobila, prin care cei care au restante la factura telefonica vor fi trecuti pe lista rau-platnicilor.

 

Datele vor intra in baza Biroului Roman de Credite, urmand sa fie apoi transmise bancilor comerciale, pentru a le analiza in momentul acordarii creditului.

 

Potrivit BRC, in prima jumatate a acestui an, peste 250 de mii de persoane sunt datoare la banci, cu 90 de mii mai multe decat anul trecut.

 

Intr-un interviu pentru BBC, presedintele Consiliului de Administratie al Biroului de Credit, Mihai Ilie a precizat ca negocierile cu principalii furnizori de servicii de telefonie fixa si mobila in Romania sunt foarte avansate.

 

 

( http://biz.hotnews.ro/articol_54303-O-fact...unui-credit.htm )

Link to comment

@Laurentiu, incearca si da un tel la ei, spune ca vrei sa te muti si vrei sa muti si postul telefonic, sa-l dezafecteze peste, sa zicem, 3 zile. Daca ti se cere noua adresa, dai adresa unor prieteni care apoi vor refuza instalarea telefonului.

Concret, odata cu mutarea mea de anul trecut, am dat tel la ei sa "taie" linia, lucru care s-a si intamplat a doua zi. Nu mi s-au cerut date suplimentare, unde ma mut, ce si cum. In saptamana urmatoare (pentru ca voiam sa pastrez telefonul) am mers din proprie initiativa la biroul lor sa declar mutarea. Am completat fituica cu noua adresa si am fost programat in cateva zile la montaj. Pentru ca echipa de montaj nu se putea deplasa decat dimineata si exact in saptamana aia au venit cei de la RDS cu contractele, am anulat instalarea. Partea faina a fost ca totusi echipa de instalare RTLC s-a prezentat intr-o dupa amiaza la usa, sustinand ca ei nu au fost anuntati de anulare. I-am refuzat frumos, si-au cerut scuze pentru deranj si "adios".

Link to comment
andreib,

 

uite ce zic astia aici:

 

O factura de telefon neachitata poate bloca obtinerea unui credit

Domle, dupa parerea mea bunicu' lui Laurentiu SIGUR nu mai are nevoie de credite pe lumea asta.

 

Bai Laurentu, du-te si zi-le ca bunicu e decedat, ca nu locuieste nimeni acolo si ce trebuie sa faci. Zi-le ca n-a fost nimeni din familie sa anunte, ca vroiai sa-l treci pe numele tau in vederea mutarii in apt, dar acum te-ai hotarat sa vinzi casa si nu mai ai nevoie de telefon. N-o sa platesti nimic in plus, ca nu esti titular. Si le zici ca tu ai bunavointa, platesti factura curenta. Daca ei nu vo,r spui ca il lasi asa si sa plateasca bunicu'. :D

 

Nu ai tu nici o treaba pentru ca nu esti titular pa contract. Tu te duci sa anunti si atat.

Link to comment
Eu la mine acasa am scapat de rtc prin metoda barbara: nu le-am platit vreo doua facturi (umflate de ei bineinteles) si mi-au taiat telefonul...Asa ca sanatate si la multi ani...

asa am facut si eu, si dupa vreo 2 ani am fost dat in judecata, m-am prezentat urgent si am platit restanta, penalizarile, ca sa nu pierd si alti bani (cheltuielile de judecata). este bine sa te duci la ei sa platesti facturile restante, ca ei iti calculeaza penalizari la ele si acum.

Link to comment

perfidus

"...Ieri am facut cerere de trecere la abonamentul de 6,9 -fara minute - fiindca implicit toata lumea e trecuta pe cel cu 50 minute. Imi pare rau sa renunt la el ca ma mai cauta lumea. De-aia am lasat si CID-ul + robotul.

Cat timp sa mai rezist insa ?"

 

 

Cu 8.2 euro pe care ii dai lunar doar pe abonament, iti poti suna toti prietenii sa le zici ca nu mai ai fix.

 

Vreau sa facem o statistica si sa vedem cati au renuntat la romtelecom, si cati mai renunta de acum inainte.

 

Sigur merge varianta asta? Sa sun si sa zic ca vreau sa desfiintez postul telefonic? Nu mai trebuie nimic altceva? Vreo cerere semnata de proprietar?

Daca nu merge, cred ca voi plati in avans pe 50 de ani si gata, la 0.05 ron pe luna. Si tai firele si am terminat.

 

 

MERGE.

Daca nu ai curaj, trec intr-o seara pe la tine si sun eu.

Edited by tribunul
Link to comment
Moshu,

 

asta e parerea ta ! (si eu o respect !) ...

... dar mesajul meu era pt. andreib, a carui situatie e putin diferita de cea in care se afla bunicu' lui Laurentiu ...

 

Am inteles si nu te-am contrazis cu nimic.

 

Ai vazut, citatul era pus cu tot cu titlu. De aia i-am zis lui Laurentiu sa nu-si faca probleme, in situatia lui, care difera putin :)

Pentru ca daca citesti ceva mai sus, isi face destule, iar raspunsul lui Andrei tot pt. el era...

 

PS Despre Andrei numai de bine, sigur e pe aici :) )

 

Oricum revenind la subiect, Laurentiu nu este titular de contract deci poate sa-l lase in aer (pe telefon). Iar cei de la romtelefon sa caute titularul sa-i dea penalitati :D

Link to comment
Oricum revenind la subiect, Laurentiu nu este titular de contract deci poate sa-l lase in aer (pe telefon). Iar cei de la romtelefon sa caute titularul sa-i dea penalitati :D

creditorii se indreapta impotriva mostenitorilor pentru a-si recupera daunele, sumele datorate, etc., asa cum mostenitorii preiau activul (avere, proprietati), tot ei preiau si pasivul, adica datoriile. asa ca nu este o solutie ce propui tu.

Edited by zet
Link to comment
creditorii se indreapta impotriva mostenitorilor pentru a-si recupera daunele, sumele datorate, etc., asa cum mostenitorii preiau activul (avere, proprietati), tot ei preiau si pasivul, adica datoriile. asa ca nu este o solutie ce propui tu.

 

Asa-i asa-i, bravo Zet...poate mai taiam oleaca din fericirea celor care cred ca au scapat...

Link to comment

E posibil, nu sunt jurist. Eu asa as fi facut. Urmarile? Nu stiu, batranul ar putea avea 10 mostenitori sau nici unul. Si un credit gen factura de telefon neplatita o luna sau doua... ma indoiesc. N-am auzit la nimeni, nici macar la mobile unde s-au dat lovituri pe facturi neplatite de zeci de milioane. Pentru 300 mii, nu prea cred sa se intample ceva.

 

Eu stiu ca atunci cand nu plateai intr-un termen, se blocau apelurile. Dupa care se suspenda postul telefonic pe perioada nelimitata. In acel moment, platind factura restanta, nu erai obligat sa-l reactivezi. Pentru reactivare mai plateai ceva si faceai cerere. Asa era sitemul de taxare pana am renuntat eu la fix. Asa ca nu vad cine se indreapta impotriva cui. Nu numai atat, dar voi aduceti-va aminte ca romtelefonul acum cativa ani v-a luat un depozit, tocmai pentru situatii de genul asta. Cine e titular de contract, stie asta.

 

@law, te grabesti. Ti-ai dat licenta? :)

Edited by Moshu
Link to comment
Pentru 300 mii, nu prea cred sa se intample ceva.

din cate am inteles eu, poate nu am inteles bine, laurentiu a platit 500 lei vechi in loc de un abonament de o suta sau doua sute de mii de lei vechi lunar, si asta timp de doi ani, deci "paguba" romtelecomului nu este de 300 de mii, ci mai mare. noi vorbim vorbe aici, ce trebuie facut este: laurentiu sa citeasca cu mare atentie contractul bunicului cu romtelecomul, daca exista vreo clauza referitoare la problema, si sa incheie socotelile cu romtelecomul cat mai repede posibil. daca este posibil ce spunea un forumist mai sus, sa denunte contractul prin telefon, ar fi solutia cea mai buna. in nici un caz sa lase telefonul neplatit ca o sa se trezeasca cu o citatie in cutia postala si asta dupa multa vreme, eu am patit chestia asta, nu e placut sa stii.

Link to comment
@law, te grabesti. Ti-ai dat licenta? :)

 

Mosule (de ce ma enervezi?) nu-ti inteleg intrebarea prosteasca ... consider ca nu exista pt. mine... X(

Zet a pus punctul pe "i" mostenitorul defunctului este succesor al acestuia preluand intregul patrimoniu compus din cele laturi Activ+Pasiv, drept urmare va trebui sa dea socoteala creditorilor defunctului in calitate de succesor al acestuia.. Daca nu vrea sa dea socoteala renunta la mostenire sau o preia sub beneficiu de inventar, in acest din urma caz datoriile mostenirii se vor achita in limita activului succesoral.

Edited by law
Link to comment

Aici iti dau dreptate, trebuie sa incheie cat mai repede problema. Daca ii cer cetificat de deces, e nasol. Prin telefon ar fi ideal.

 

 

Vezi ca te grabesti? De unde stii ca Laurentiu este mostenitor? Noi despre persoana lui vorbim, sper sa nu se supere. Ba mai mult, mostenirea nu s-a dezbatut, citeste tot topicul.

 

Si pana la urma sa faca cum crede el ca e mai bine ca suntem off topic.

Edited by Moshu
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

×
×
  • Create New...