dreaQ Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 Adevarat si asta. Dar de unde frate HD?? ) Link to comment
AZH Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 @dreaQ, eu am un SHOV cu ecran plat(tub catodic) de 72, de aprox 2 ani, si nu am avut probleme cu el.Sunt fabricate in Turcia.Pana la urma, pretul este atractiv, si ai garantie 24 de luni.De ce nu? Link to comment
BGeo Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 Dupa cum ti-am spus, e garla pe "net". Sunt o gramada de filme, si vechi, si noi... Stiu ca eu vorbesc din prisma unei persoane care are computer bun, acces net performant, sistem 5.1 si care se uita numai la DVD (n-am mai deschis TV decat pentru stiri, din cand in cand); si cred ca nu sunt multi asa. Dar dupa ce vezi un astfel de film, pe LCD sau plasma... iti vine sa-ti arunci televizorul, indiferente de ce stie el, ce DVD ii dai... e pur si simplu jalnic. Nu poti compara 1280x720 (nu mai vorbesc de 1920x1080 pentru full HD) cu un PAL de 720x486... sau D1-PAL de 720x576. Link to comment
Satori Posted March 23, 2007 Share Posted March 23, 2007 Depinde. Daca stai cu ochii in el (tv, de ce fel o fi), nu poti. Link to comment
Cumnatu Posted March 31, 2007 Share Posted March 31, 2007 Ma cam incanta ideea de a imi lua un LCD. Intrebarile mele catre voi ( dat fiind faptul ca stim ca se poate buli vre-un pixel si atunci imaginea devine deranjanta ) sunt : Aveti cunostintze care au patit-o ? Real e foarte deranjant ? Concret, la noi se repara asa ceva ( sau inlocuieste ) ? ( nu ma refer la tipul acela fantoma de garantie care te face sa stai fara tele 3-4 luni - am patit-o eu - dupa care sa iti zica ca nu stiu ce are ) La plasma nu ma gandest doar datorita faptului ca se formeaza imaginea aia statica ( ceea ce mi se pare jenant la cat de noua e tehnologia ) Din pacate domnul BGeo are dreptate. Am incercat sa ma uit la filme pe tele asta al meu si am o problema mare in a inghitii rezolutia televizorului vs a monitorului. Link to comment
VAXXi Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 Cea mai mare plasma din lume, Panasonic, 103", si are ventilatoare Acum am vazut si suportul de perete Link to comment
BogdanG Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 Eu recomand plasma, LCDul nu are contrast bun si nu merita sa te chinui sa vezi un film. Daca vrei strict pt TV merge orice DAR daca vrei sa vezi filme de la PC este beton o plasma . Eu am un LCD de 32" panel Samsung si nu reusesc neam sa vad un film cum trebuie, ba e prea intunecos ba e prea albicios, am un DVD mai destept care merge in mod 1080i dar nu pot spune ca m-a dat pe spate imaginea. Este adevarat ca pe PC merge superb dar nu am eu filme trase in full HD, oricum in mod PC se pot vedea filme DivX destul de acceptabil . Plasma are marele avantaj al contrastului, un film se vede mult mai bine pe o plasma iar in cazul meu acest TV este folosit strict pt filme la PC deci este folosit maxim 300h pe an, in acest ritm orice plasma o sa iau o sa ma tina o viata . Link to comment
tolin Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 Ai ramas in urma, sunt pe piata acum niste LCD-uri (e drept, de marca) cu un contrast de speriat. Link to comment
VAXXi Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 Tehnic vorbind, un LCD nu are cum sa scoata acelasi "negru" cu o plasma Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 Iar Samsung este unul dintre cei mai buni, daca nu cel mai bun, de pe piata in domeniul LCD-urilor. Multe firme "de marca" cumpara displayul de la ei si isi folosesc electronica proprie. Link to comment
BogdanG Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 Ai ramas in urma, sunt pe piata acum niste LCD-uri (e drept, de marca) cu un contrast de speriat. consider o gluma ce ai scris tu mai sus, LCDul meu are 1500:1 contrast, stie 1080i deci FULL HD adica 1920x1080 pixeli. Impreuna cu DVD recorderul HD pe care il am merge de minune DAR la PC merge doar la 1280x1024@75hz . Nu conteaza ce scrie pe cutie conteaza ce este inauntru si mai ales garantia care este de 24 luni . Ideea oricum era alta, pe mine nu ma multumeste contrastul. 1500:1 este prea putin tocmai de aceia imi trebuie o plasma care are 15000:1 . Link to comment
Satori Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 http://plasmatvbuyingguide.com/plasmatvrev...sma-vs-lcd.html Link to comment
BogdanG Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 Este vechi acest ghid de cumparare, deja plasma a ajuns la 15000:1 contrast iar LCDul la 1500:1, marea problema la plasma este ca nu se mai gaseste. Eu caut de citeva luni o plasma buna si nu prea mai gasesc, in afara de Panasonic nu am gasit alte plasme pe piata, usor dar sigur plasma va disparea si LCDul va aparea in casa fiecaruia . Cu prima ocazie cind voi mai gasi o plasma pe la 800E nu voi mai ezita sa o iau. Panasonic este totus prea scump Am gasit acum citeva luni in Metro o plasma NEO care era de fapt LG, pretul era de 2300RON . Link to comment
Satori Posted September 6, 2007 Share Posted September 6, 2007 Da, e vechi, dar explica niste concepte de baza. Link to comment
tolin Posted September 6, 2007 Share Posted September 6, 2007 LCD-ul a ajuns la contrast 7500:1 (pilips). Nici raportul acesta nu-i suficient ? Link to comment
Cumnatu Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 (edited) Dar de televizor cu retroproiectie ce ziceti ?? genul asta : http://www.sony.ro/view/ShowProductCategor...r+Projection+TV Ma bate gandul de un KDF-E42A11E, undeva la 2500 RON Edited October 1, 2007 by Cumnatu Link to comment
alx Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Doar in spatii mari, unde diagonala mare a tv este necesitata de distanta mare pana la tv (10m or so). De aproape se vede nasol rau. Link to comment
sebian Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Ce-i ala TV cu retroproiectie? Cum functioneaza? Link to comment
Satori Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Oversimplified: Prin proiectie. Pe la spate Eu tot LCD cred ca imi iau, data viitoare. Link to comment
Zmeul cel rau Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Ala cu retroproiectie e cel mai safe pt ochi. Link to comment
VAXXi Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 De ce ? in caz ca bubuie becul, bubuie spre tine ? Link to comment
Zmeul cel rau Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Nivelul cel mai mic de radiatii. Link to comment
sebian Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 (edited) Oversimplified: Prin proiectie. Pe la spate multam. si ce distanta tb sa fie intre proiector si ecran? minim... sau sunt un ansamblu in care nu-ti bagi deshtele? Edited October 1, 2007 by Sebian Link to comment
VAXXi Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Si LCD/plasma cum anume radiaza ? Link to comment
dreaQ Posted October 1, 2007 Share Posted October 1, 2007 Pai nu mai are treaba il agati in cui si gata. Totu e incorporat asa inteleg de pe site. Problema ar putea fi lampa proectorului. Cred ca e ca la proectoarele clasice (deja clasice) care erau scumpe in draci. Link to comment
Recommended Posts