FLEX Posted June 25, 2004 Author Share Posted June 25, 2004 Cronicarul de serviciu se intoarce ... Cehia a dresat panzerele de mai mare dragul, cu echipa secunda, lucru care e de natura sa ne intristeze in perspectiva grupei de calificare la Weltmeisterschaft 2006, Olanda s-a jucat cu Letonia, Advocaat-ul ala de pe banca a facut pina la urma echipa asa cum i-au cerut presa si suporterii ... s-o tina tot asa! Aseara, joc urmarit intr-o companie selecta am vazut un fel de ciocnire a civillizatiilor, cea mediteraneeana, temperamentala si entuziasta, si cea septentrionala, puternica, indirjita si ascultatoare pina la anihilare de sine (Ericson a cazut si el in pacatul de a cere conservarea rezultatului). Pina la urma, a cistigat echipa (si antrenorul) care a avut curajul sa renunte la frina de mina ... Scolari l-a scos pe frinarul Figo, in timp ce Ericson n-a avut puterea sa scoata frinarul echipei sale, Beckham, extrem de insignifiant pe teren ... pina la urma, Anglia a pierdut pe mina lui Beckham ... Owen a reusit aseara un mic briliant la primul gol al Angliei, Rui Costa a mai scos o margica din punga la al doilea gol al Portugaliei, celelalte 2 goluri au fost executii relativ normale pe lipsa de marcaj a aparatorilor ... La penalty-uri a iest in evidenta obraznicatura de Postiga, care l-a umilit pe James cu o "scarita" si portarul Ricardo, care dupa ce a aparat sutul lui Vassel FARA MANUSI a tras perfect penalty-ul care a dus Portugalia in semifinale ... parca geniul lui Eusebio, traind dramatic momentele pe margine, s-a intrupat in acest portar ... Beckham ... o era apune ... jucatorul s-a dovedit mult mai mic decit imaginea sa ... Link to comment
keluboss Posted June 27, 2004 Share Posted June 27, 2004 Vorba confratilor mei turci, "Sa mi se taie mana" cu care am tastat ca meciul dintre Cehia si Germania va fi blat. Iata ca Cehii au s-au p**sat impotriva vintului si au eliminat echipa mai slaba cind le era la indemina sa-i decapiteze pe Olandezi. La cit e fotbalul de pervers precis ca batavii si slavii se-or intilni din nou si-o sa-i scoata Olanda... PS noi oricum am cam zis pa la 2006. Singura sansa a noastra e sa-i ducem pe rovinele din ghencea si acolo de lehamite or sa se dea batuti. altfel ne cam ustura posteriorul mai tare ca la o sticla de rom si o ciorba de burta trasa cu ardei iute si piper grupa mare!!!!!!! Link to comment
iuzar Posted June 28, 2004 Share Posted June 28, 2004 :arrow: :arrow: :arrow: HELLADA RULEZ :!: :!: :!: Ma repet, poate isi aduce aminte si boss ca nu dadea nici o sansa baietilor mei in fata frantei Link to comment
ovidiuc Posted June 28, 2004 Share Posted June 28, 2004 Vazand aseara Cehia e clar suntem in alta planeta,nu avem nici o legatura cu fotbalul.Nu credean ca o sa vina ziua sa imi doresc sa cadem in grupa cu Anglia,Germania...nu cu Cehia.Dar nu e totul pirdut,jucatorii cehi de abia asteapta sa fie transferati in campionatelele 'tari' si problema e rezolvata. Link to comment
keluboss Posted June 28, 2004 Share Posted June 28, 2004 mea culpa sahib. Peste toate comentariile si supozitiile noastre am uitat un amanunt vital, un truism poate: Mingea e rotunda! Ma inchin in fata grecilor care au crezut in ei si ma bucur pesete masura de plecarea frantei care sunt pe primul loc in topul meu "> Ps: "French, another people we should have droped an A bomb on" Al Bundy Link to comment
iuzar Posted June 28, 2004 Share Posted June 28, 2004 Allah Akhbar my friend! Ai BRRC cand ne vedem ...cel putin mie imi plac surprizele...gen Hellada or Cehia Link to comment
FLEX Posted June 28, 2004 Author Share Posted June 28, 2004 Ce sa zic, a fost un w/e plin pentru microbisti, semifinalele sint o surpriza asteptata, dupa cum au decurs ostilitatile ... Suedia si Danemarca si-au luat papara dupa mica isprava din grupe ... Cehiei s-ar putea sa-i para rau ca a salvat Olanda, Grecia e capabila oare sa mai surprinda? la ce antrenori capabili au cehii si grecii ma astept la un meci de zile mari d.p.d.v. tactic, amindoi au mutat pina acum perfect ... dincolo, Portugalia si Olanda se vor bate cu fervoare daca or sa-i lase antrenorii ... daca nu, istoria se va scrie de la 11m ... Eu altceva am remarcat in acest weekend sportiv ... Romania bate Italia cu 25-24 LA RUGBY!!!!!! ... oare vom reusi sa reintram in elita acestui sport? Link to comment
keluboss Posted June 28, 2004 Share Posted June 28, 2004 rezultatul cu Italia vine din faptul ca au putut veni la Nationala cam toti jucatorii din Campionatele puternice. Daca inainte erau macinati de accidentari, sau evitau amicalele tocmai din cauza acestui aspect, la meciul cu Italia au venit cam toti "greii". In plus noul antrenor francez vede jocul Romaniei mai aproape de posibilitatile reale nu e asa visator ca Chariere Link to comment
keluboss Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 A PLECAT ACASA OLANDAAAA?!?!!? Link to comment
keluboss Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 ce-i drept e un rezultat istoric, ma bucur pentru taria lor, dar imi pare rau pentru non-fotbalul pe care l-au jucat Link to comment
NFS Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 Care non-fotbal?!!? Ce vroiai sa faca? Au ratat cehii cit pentru doua turnee finale! Asta e cind nu e sa fie! Nu uita ca si noi la mondialele din SUA doar ne-am aparat (cu Columbia si cu Argentina) si toata lumea a zis ca ce frumos am jucat si ce lectii de contraatac le-am servit. Link to comment
FLEX Posted July 2, 2004 Author Share Posted July 2, 2004 Nu i-as zice non-fotbal, i-as zice chiar fotbalul cel mai bun pe care-l pot ei arata; a fost o demonstratie de joc colectiv, disciplinat, coordonat, in forta ... au apasat pe accelerator exact cind i-au simtit pe cehi ca au slabit ritmul ... Facind o paralela cu Liga Campionilor, nici eu n-am fost prea incintat de jocul lui FC Porto, ci de rezultatul lui ... sub nici o forma nu poti compara Real Madrid cu FC Porto ca stil de joc, dar sincer nu ma extaziez in fata floricelelor etalate de asa-zisii galactici daca nu au concretizare pe tabela ... de cind a fost inventat, fotbalul se joaca pe goluri, nu pe pase cu calciiul ... Iar niste insurubari ca ale lui Gianacopoulos n-am mai vazut de multa vreme, chiar la jucatori cu nume mari ... Pentru mine e inca o enigma golul lui Dellas ... cum mama ciorilor a reusit s-o dea printr-un tunel de maxim 1 m diametru, cit lasasera cehii liber? paranormal, parerea mea ... Oricum, felicitari Portugalia si Grecia, au fost clar echipele mai bune in semifinale, cred ca o sa avem o finala cu o tensiune dincolo de orice imaginatie ... grecii chiar pot pune bomboana pe tort ... iar portughezii isi doresc mai mult ca orice sa-l incoroneze pe Figo rege al Europei ... totusi, s-a vazut ce inseamna un jucator mare, restul sint salahori sau talentati, dar atit ... mi l-am amintit pe Figo de la Barcelona ... Link to comment
keluboss Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 depinde de fiecare, cum apreciaza fotbalul. Poate voua va place sistemul asta german cu o rigoare tactica de fier, care omoara adversarul si-l determina sa o comita. Eu unul sunt adeptul sud-american dese ori ma prind orele din noapte urmarind reluari pe la FOX Chanell din campionatele argentinei sau columbiei unde formula de joc nu prea cuprinde fundasi, doar mijlocasi si atacanti. PS cam cum jucau spaniolii acum citiva ani, cind erau Hagi si Stoichkov la ei. Link to comment
FLEX Posted July 2, 2004 Author Share Posted July 2, 2004 Hihihi! iti aduci aminte cam cum a jucat Brazilia la Mondialul din Coreea-Japonia? ... de-aia au cistigat, ca au jucat a' l'italiene pe linia de fund, mai aveau si 2 inchizatori (ce oroare, echipa sud-americana cu inchizatori si fundasi!), iar la artificii aveau voie sa umble doar atacantii si ceilalti 2 din mijloc, mai ofensivi ... antrenor: Felipe Scolari ... iar Argentina a iesit din grupe ... Q.E.D. Pele' a fost Pele' pentru ca nu a avut fundasi in fata ... 1000 de goluri este enorm! ... Helenio Herrera era argentinian si a inventat celebra banda cinica a lui Inter ... ce vremuri! Si dincolo de spectacol, incontestabil, fotbalul sud-american mi se pare extrem de violent (violent, nu dur!), aia isi dau la gioale fiindca sint ofticati unul pe altul, ca la box, nu fac tackling, ceva ce presupune calcul si determinare, nu ura ... zau, eu asa vad ... Link to comment
keluboss Posted July 3, 2004 Share Posted July 3, 2004 de acord. Oricum eu apreciez si refularea asta extraordinara a sud-americanilor, sunt sublimi in tot ce fac PS Bara-baras rule Link to comment
FLEX Posted July 5, 2004 Author Share Posted July 5, 2004 S-a terminat ... Cu ce raminem dupa acest CE? ... fotbalul a facut dreptatea istorica de a recompensa o echipa formata din 11 jucatori, nu 3-4 care sint mai daruiti cu har ... se pare ca epoca jucatorilor supralicitati apune, in lacrimile publicului doritor de idoli ... Glaciatiunea in fotbal e un fenomen ciclic, cu repetitivitate la 40 de ani ... sa ne bucuram, sa ne intristam? nu stiu, inca sint confuz dupa ce am vazut ... ciudatenia maxima vine din faptul ca frigul patrunzator revarsat pe dreptunghiul verde a fost generat de fotbalistii unor popoare cu un temperament lichefiat sub soarele arzator al Mediteranei, italienii si grecii ... cum s-a putut asa ceva? ... domni straini, HH si OR ... asta e singura explicatie ce-mi vine in minte ... Ce se va intimpla in continuare? istoria lumii a vazut palisade strapunse de berbeci si catapulte, ziduri de piatra spulberate de bombarde, transee inutile in fata valului de tancuri ... orice sistem defensiv si-a gasit in scurt timp arma ofensiva care sa-l strapunga ... puterea regeneratoare a fotbalului va gasi curind si arma letala pentru stilul de falanga macedoneana aplicat de greci cu rezultate uluitoare ... fotbalul va renaste mai puternic, fiindca dincolo de bani si organizare, fotbalul e un joc, iar de jucat se joaca doar copiii ... sa reinvatam jocul copiilor, in aceasta epoca in care a fost confiscat de oameni mari ... La revedere, Portugal 2004! Link to comment
NFS Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 Da' de ce zici de frig patrunzator... mie chiar mi-au placut grecii si nu mi s-a parut ca doar s-au aparat... ba din contra. Una peste alta, parca nu-mi vine sa cred... daca ar fi zis careva ca Grecia o sa fie campioana europeana ar fi fost catalogat in cel mai bun caz ca nepriceput! Link to comment
FLEX Posted July 5, 2004 Author Share Posted July 5, 2004 Mi s-a parut ca l-au cam tras reumatismele pe nea' Figo, de-asta am zis de frig ... oricum, grecii au jucat fantastic, pe linga ca i-au impiedicat pe portughezi sa joace au fost permanent periculosi prin raidurile rapide in careu. Departe de a sta cu fundul in poarta (atitudine ce a trimis acasa Italia, Spania, Anglia) pentru conservarea rezultatului, Grecia a presionat pe tot terenul timp de 90 de minute ... daca Portugalia ar fi avut jucatorii sclipitori si puternici pe care si-a imaginat ca-i are ar fi reusit sa depaseasca obstacolele ridicate de eleni, lucru valabil si pentru Spania, Franta, Cehia ... cum acesti jucatori n-au fost pe teren, e logica victoria finala a grecilor ... Felicitari, Grecia! Link to comment
VIPER Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 M-au crizat idiotii de comentatori de pe TVR: "sa studiem sa vedem cum de s-a intamplat asa o chestie, etc, etc"... Pai, in pana calului, mai bine sa studiem de ce vedetele noastre cu masini de lux si camasi din piele de sarpe nu au fost in stare sa ajunga acolo!!! Nu sa vedem de ce grecii au castigat!!! P.S. eu nu mai sunt microbist de cand ne-a scos Suedia... dar aseara am vazut o echipa superba, care a stiut de ce intra pe teren!!! BRAVOS GRECIA!!! Au castigat TOATE meciurile pe merit!!!! Au luptat intr-adevar EROIC!!! Link to comment
Recommended Posts