cataboss Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Intrebarea cea mai mare si la care imi trebuie urgent un raspuns este: Se suspende permisul de conducere la "neasigurare la schimbarea benzii soldata cu accident minor"??? Link to comment
Shenck Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Daca verdictul este neasigurare , NU, doar amenda (700k platibili 350k in 48h), dac ate incadreaza la articolul 160. Daca insa baga ca e neacordare de prioritate iti suspenda permisul + amenda. Link to comment
BogdanG Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 (edited) Se suspenda carnetul la orice incalcare a regulilor de circulatie soldata cu accident mai putin tamponarea spate care tine de neatentie dar depinde foarte mult de ce declara participantii la accident si starea de spirit a politistului .In rest poti trece pe rosu ,trece peste linia continua dar fara accident ca nu se mai ia carnetul Edited December 12, 2005 by BogdanG Link to comment
Mircea Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 (edited) Este asa cum a spus BogdanG! Orice incalcare a legii urmata de accident, cu exceptia tamponarii din spate si a manevrelor de parcare/iesire din parcare daca nu este vorba de neacordare de prioritate ( adica daca dai cu spatele in parcare si-l troznesti pe unul care sta pe lor) se sanctioneaza cu amenda specifica + suspendare permis de la 30 la 90 de zile. Se mai suspenda permisul de conducere si pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice sau in stare de ebrietate, chiar daca nu a avut loc un accident. Edited December 12, 2005 by Mircea Link to comment
Shenck Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Bogdane, nu e asa, depinde la ce articol te incadreaza Data te incadreaza la : "nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului, a regulilor privind prioritatea de trecere ori a celor de depasire, daca prin aceasta s-a produs un accident." se suspenda permisul. E cum vrea politistul. Link to comment
cataboss Posted December 12, 2005 Author Share Posted December 12, 2005 Si pana la urma daca schimbi banda fara sa te asiguri nu e tot aia cu schimbi banda fara sa acorzi prioritate???? Link to comment
BogdanG Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Ba da este acelasi lucru DAR daca conducatorii auto sustin ca era parcata o masina si neavind timp sa frineze a tras de volan si s-au tamponat nu se mai suspenda carnetul ,depinde foarte mult de starea de spirit a politistului ,daca este calm nu trece la masuri coercitive ...decit amenda ... In cazul tau conteza foarte mult ce declara cel "nevinovat" . Exemplu: doua masini s-au lovit oglinda in oglinda in mijlocul intersectiei la Lujerului (Militari) ,sanctionat cu amenda fara luare de carnet sau alt ceva ...vinovat era cel din masina politiei ) victima un prieten bun care a vrut sa le dea o lectie politistilor Link to comment
Mircea Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Ba da, e acelasi lucru. In carte scrie sa te asiguri si sa acorzi prioritate celui aflat pe banda 2. Link to comment
BogdanG Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Dar daca era o masina parcata sau a iesit cineva de pe o straduta ...se schimba datele problemei ,adica din 2 rele ai ales-o pe cea mai putin rea Link to comment
VIPER Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Corect. Prioritatea de dreapta functioneaza si la benzile de circulatie. Exemplu: masina pe banda 1, masina pe banda 3, ambele vor pe banda 2, si se troznesc. Vinovatul e cel de pe banda 3 (atentie!), pentru ca nu i-a acordat prioritate de dreapta celui de pe banda 1! Link to comment
ticodriver Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Viper, esti sigur ca asa e?! Pt. ca, daca se efectueaza manevra mentionata dupa o depasire, e destul de aiurea sa fie vinovat cel ce a depasit regulamentar, adica prin stanga Link to comment
Mircea Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Pai nu e depasire! Este devansare! Citez din memorie " faptul ca masinile de pe o banda circula mai repede decat vehiculele de pe alta banda nu se considera depasire"! Link to comment
ticolino Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 ca om care a trecut prin asa ceva, la neasigurare+accident NU se ia carnetul! Link to comment
VIPER Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 @ticodriver: mi-a luat-o Mircea inainte. Asa este, in oras nu exista depasire atata vreme cat sunt macar 2 benzi pe sens. ATENTIE, de aceea NU mai claxonati aiurea pe cel ce merge incet pe bana 3 sau 2!!! Poate vrea sa vireze stanga! Nu mai exista notiunea de banda lenta si banda de viteza, sunt benzi pentru preselectare a directiei de mers!!! Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Corect. Prioritatea de dreapta functioneaza si la benzile de circulatie. Exemplu: masina pe banda 1, masina pe banda 3, ambele vor pe banda 2, si se troznesc. Vinovatul e cel de pe banda 3 (atentie!), pentru ca nu i-a acordat prioritate de dreapta celui de pe banda 1! Esti sigur de asta? Eu stiam ca in acest context are prioritate cel de pe banda superioara. Stiam ca asta e una dintre modificarile introduse o data cu schimbarea regulilor pentru sens giratoriu. Suspendarea permisului nu se da pentru accident ci se da pentru fostele incalcari ale legii la care se lua permisul + accident. Link to comment
cataboss Posted December 12, 2005 Author Share Posted December 12, 2005 Ticolino esti sigur ca eu sunt in situatia asta. Cand ti s-a intamplat beleaua erau in vigoare noile prevederi ale regulamentului? Practic eu nu am acordat prioritate in intersectie m-am incadrat iar omul a venit dupa mine si mi-a luat fata de nervi la 20 metri de intersectie. Ma consider si eu vinovat intr-un fel dar nici sa raman fara permis nu-mi pica bine de loc. Link to comment
NFS Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Pai stai usor, daca ti-a luat fata "de nervi" si v-ati lovit, el e vinovat!!!! Daca nu i-ai acordat prioritate si te-ar fi lovit din spate sau din lateral erai tu vinovat! Inteleg ca a avut timp sa te evite si v-ati lovit mai incolo... Caz in care tu esti vinovat moral dar in cel mai rau caz cred ca intra la culpa comuna! Link to comment
cataboss Posted December 12, 2005 Author Share Posted December 12, 2005 Si eu ma consider vinovat moral.In orice caz ma bucur ca a recunoscut ca nu mai eram in intersectie cand a avut loc impactul, si sper sa raman cu permisul in buzunar mai ales ca sunt sofer. Va multumesc la toti cei care mi-ati raspuns si sa-mi tineti pumnii diseara cand ne vom prezenta si eu si cel cu care m-am lovit la Politie. Link to comment
ticolino Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 mda, daca "ti-a luat fata" el e vinovat. chiar daca nu i-ai dat prioritate, urmele accidentului cred ca nu dovedesc asta. eu am patit acum un an (acelasi ca acum) urmatoarele: - craiova, ploaie, banda I, 30-40km/h, iese un oltcit parcat fara sa se asigure, si buf. - ca sa nu-i ia lui ala carnetul, am declarat ca noi il depaseam si el a tras brusc de volan ca i-a luat fata o alta masina concluzia oficiala: schimbarea directiei de mers fara asigurare => amenda era meci si ploaie torentiala asa ca politistul nu s-a mai uitat la masini. Link to comment
zalmoxis Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 (edited) Pai nu e depasire! Este devansare! Citez din memorie " faptul ca masinile de pe o banda circula mai repede decat vehiculele de pe alta banda nu se considera depasire"! Chestia asta e numai la RO!!In alte tari este absolut interzis si ilegal sa treci de un vehicul aflat pe partea ta stanga chiar daca e pe alta banda!!...Da' ma rog noi suntem mai smekeri!!! Edited December 12, 2005 by zalmoxis Link to comment
VIPER Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Asta de unde ai scos-o? Adica in USA ala care merge pe 2 de exemplu cu 80mph nu poate fi "depasit" prin dreapta de unul care merge cu 90mph? Wrong! Link to comment
NFS Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 ...si sa-mi tineti pumnii diseara cand ne vom prezenta si eu si cel cu care m-am lovit la Politie. [-OPai vorbeste cu el inainte si intelegeti-va sa declarati ceva care sa va scoata pe cit posibil pe amandoi basma curata. Probabil ca acum i-or mai fi trecut nervii. Link to comment
zalmoxis Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Asta de unde ai scos-o? Adica in USA ala care merge pe 2 de exemplu cu 80mph nu poate fi "depasit" prin dreapta de unul care merge cu 90mph? Wrong! Habar nu am cum e in USA da' in Anglia, Franta si S[pania asa e nu ai voie sa treci pe langa unu' decat si exclusiv pe banda din stanga aluiia !!!...Nu vezi nici-o logica!?!? Link to comment
Tommy Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 (edited) e ilegal oricum, in state limita maxima e de 60mph ) (in majoritatea statelor) Edited December 12, 2005 by Tommy Link to comment
VIPER Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Habar nu am cum e in USA da' in Anglia, Franta si S[pania asa e nu ai voie sa treci pe langa unu' decat si exclusiv pe banda din stanga aluiia !!!...Nu vezi nici-o logica!?!? Logica este intr-o tara in care exista educatie rutiera... De nenumarate ori, pe drumul Bucuresti - Buzau etc, am dat de adormiti pe banda 2 (din 2 pe sens), care mergeau cu 60-70 in afara localitatii si nu vroiau neam sa se dea la o parte! Deci legea romaneasca e gandita pentru soferul roman, care printre multe alte calitati le are si pe cea de nesimtit, dobotoc, mitocan etc... e ilegal oricum,in state limita maxima e de 60mph ) (in majoritatea statelor) Asta e din carti de desenat, cred... De exemplu in California e 45 in localitati, 65 in afara, pe multe highway-uri e 70 si extrem de rar 55. Link to comment
Recommended Posts