Jump to content

Chestionar despre producatorii de piese pe care ii preferati

Alegeti producatorii de piese pe care ii preferati pentru masinutza voastra !!!  

47 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ce preferi sa iei un filtru de ulei de la WOO sau de la un alt producator?

Eu sincer prefer un filtru de ulei de la Bosh. Am mai multa incredere in el. Sa nu mai zic de ulei care nu l-am cumparat in viatza mea de provenienta Daewoo.

Eu nu mai am încredere în prea multe produse de pe piaţă, indiferent de marca lor. În caz că nu v-aţi dat seama până acum, o mare parte din toate produsele vândute la noi (de la alimente, haine, aparatură şi ce mai vreţi voi) nu sunt identice cu ceea ce se vinde în Vest, ci de calitate mai proastă. Ca atare, Bosch probabil că nu e Bosch, şi aşa mai departe.

Ulei Daewoo n-am pus niciodată, motivul fiind că n-am găsit. În service-urile pe unde am fost pur şi simplu nu aveau aşa ceva, ci alte mărci (mai bine mediatizate). Dar în ciuda mediatizării făcute, trebuie şi oarece discernământ în alegere, pentru că n-o să pun ulei de 100.000 litrul din Carrefour oricâtă reclamă i-ar face în pliante.

La piese ... se mai întâmplă potriveala de se potrivesc subansamble de la alte modele Daewoo. De exemplu, nu ştiu ce piese prin motorul de Espero sunt identice cu cele din motorul de Cielo, deşi în lista de preţuri e o mare diferenţă între ele.

La bujii, există (probabil) o anumită standardizare. Problema este cu subansamblele proiectate special pentru tipul maşinii (de exemplu elementele de caroserie, sticlărie, plasticăraie şamd).

sunt multe piese(cum mi s-a intamplat mie) ca rulment fata espero care sa fue produse si de nemti,spanioli.La Daewoo(original corea)era 900.000;ala spaniol 2.000.000; ala nemtesc 2.500.000

Acu' depide daca te tine sa dai atat.cert e ca nu-mi vine sa cred ca singura diferenta e la pret.ca e cam exagerat sa nu fie si la calitate.

Domnilor, parerea mea e ca daca nu ai nici o pretentie de la masina sa faca ceva in plus fata de cum a facut-o ma-sa, se poate merge linistit pe componenete de origine, ele corespund din toate punctele de vedere specificatiilor producatorului.

Acum, daca vrei mai mult (indiferent ce aspect te intereseaza: performanta, fiabilitate, consum, confort) eu zic ca e mai bine sa folosesti piese de la producatori after-market, aia fac pe dracu-n 4 sa mai adauge o chichita ca sa vina in intimpinarea dorintelor clientului, cu adaosul de pret corespunzator ... care in multe cazuri se reflecta si in performanta pieselor.

Un alt aspect e cel al masinilor iesite din fabricatie, pentru care producatorul masinii nu prea mai asigura piese de schimb, doar cele mari, pentru maruntisuri si consumabile mergi vrind-nevrind pe mina altor furnizori; in special in acest caz as folosi astfel de piese, mi se par mai de incredere ...

Sa nu uitam un aspect: fabricantul masinii este puternic restrictionat de pretul de fabricatie, asa ca foloseste acele repere si acei furnizori care ii ofera cel mai bun compromis pret/calitate; proprietarul masinii nu are chiar atit de acuta aceasta restrictionare, deoarece se convinge repede ca vorba "cit dai-atita face" nu e aiureala, asa ca prefera sa stringa din buc(s)i si sa ia un reper mai scump, numai sa nu aiba batai de cap ...

PS: nu ar sta mai bine acest sondaj la Statistici sau Diverse?

PPS: de exemplu, nu ma incalzeste cu nimic ca Daewoo imi schimba pe garantie amortizoare din 2000 in 2000 de km, daca imi pune tot Bilstein-Compa de rahat ... asa ca trebuie sa caut amortizoare mai destepte, care costa de cel putin 2 ori mai mult decit ce-mi pun ei ... asta este, la 5000E am piese de kk ...

• 4 weeks later...

Cind cumperi niste piese DAEWOO ce trebuie sa scrie pe eticheta aia ca sa iti dai seama ca sint de la mama lor? Adika din Korea.

Are vreun semn, ceva serigrafiat... vreun brizbriz dupa care sa le recunosti?

Ma gindesc ca si astea se falsifica dar poate reusesc se le ocolesc pe alea care sint falsificate mai prost. :wink:

Eu n-am văzut nici urmă de hologramă sau alt însemn specializat, bănuiesc că de-astea zici. Pur şi simplu o etichetă mică de hârtie, cu codul de bare şi denumirea piesei, scrisă la imprimantă cu nişte caractere destul de rar văzute. Şi nu prea cred că erau falsificate, pentru că nu prea văd cine ar falsifica parasolare şi faruri de Espero (astea le-am cumpărat eu), la câtă căutare au.