tico_RS Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 am trecut si eu la renovarea sistemului audio si deja se simte nevoia unui al doilea amplificator, asa ca am o intrebare: are ceva daca folosesc aceeasi iesire rca la ambele amplificatoare, printr-un splitter eventual? Link to comment
Abram Burel Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 M-ai luat prin surprindere. Teoretic sunt doua "probleme": - nivelul semnalului: trebuie sa fie apropiat, ideal identic la ambele amplif-uri si tot ideal egal cu cel dat de iesire - impedante intrare/iesire: in general out-ul e de impedanta joasa (maxim x00 ohmi) si in-ul de la amplif-uri de de una mare (x..x0 kohmi); in consecinta daca pui doua "sarcini" (amplif-uri) in paralel nu se intampla nimic sesizabil; sunt insa chestii mai pretentioase in care impedantele de intrare si iesire sunt "imperecheate"; adica poti sa ai o iesire pe 600 ohmi si intrari idem, ceea ce poate conduce la o atenuare de ~6dB (tensiune) a semnalului de transfer la cuplarea a doua amplif-uri identice in paralel. Practc (dupa atata polologhie) foloseste un RCA Y-adapter si vezi daca iti place. De stricat sigur nu se strica Link to comment
pesteimputit Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 iti raspund eu la intrebare mai simplu.. nu e recomandat dar e posibil... poti mult mai simplu e iei un adaptor high pass\low pass sau o statie cu intrari high pass (nu cumperi un hu??? are 3 iesiri, efin ) Link to comment
tico_RS Posted December 18, 2005 Author Share Posted December 18, 2005 (edited) am terminat azi de legat amplifurile si de demontat vechea instalatie si am folosit nishte splittere (doua) la modul asta: splitterele bagat in una din statii si in cele doua capete am venit in 1 cu semnal de la hu si in cealalta am plecat cu cablu in cel de-al doilea. deocamdata nu am sesizat nici o pierdere de putere, adica se aude bine si mai tare ca inainte... p.s. intrasem putin in panica: daca e activat lp filter, statia trece automat in bridge si nu mai merge folosita pe 2 canale, si pana m-am prins, am transpirat putin Edited December 18, 2005 by tico_RS Link to comment
tico_RS Posted December 29, 2005 Author Share Posted December 29, 2005 as mai avea o intrebare: avand un singur canal pe rca si eu am legat 2 amplifuri, nu mai pot regla din cass balansul dintre ele. oare va exista o pierdere de calitate a semnalului daca unul din ele il conectez pe hi inputs? si daca le leg asa, pe care sa il leg la hi? bass sau boxe? Link to comment
tico_RS Posted January 17, 2006 Author Share Posted January 17, 2006 o sa devin campionul postarilor consecutive intr-un thread... revin cu o noua problema, care tine totusi tot de electronica si de conectare amplificator... am un sub jbl gto 1202d care are 2 bobine de 2 ohmi si am un amplif care este si el stabil in 2 ohmi. este vreo diferenta daca leg bobinele in 4 ohmi si pun statia in bridge sau daca pun statia pe fiecare bobina cate un canal, fortand-o sa mearga in 2 ohmi? cand intreb daca exista vreo diferenta ma refer daca se simte ceva in plus fata de legatura mai simpla de 4 ohmi, adica daca merita deranjul... Link to comment
strumfuadi Posted January 19, 2006 Share Posted January 19, 2006 nu merita deranjul. cele doua bobine ar trebui sa primeasca exact acelasi semnal, ceea ce nu s'ar intampla pe deplin folosind cele doua canale. leaga'le pe amandoua si pe la 4ohmi. Link to comment
AirBoy Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 Daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu configuratia firelor care merg la cass in Matiz E3. Am dat jos masca si acolo e o mufa alba, dar JVC-ul pe care l-am luat are alt tip de mufa si firele is marcate cu fluturasi. Dar la conectorul de pe matiz am doar 2 fire galbene, 1 portocaliu, 1 verde, 1 verde cu gri, 1 violet cu gri, 1 violet (astea cu verde si violet ma gandesc ca-s boxele), maro, maro cu alb 2 negre. Cam atat imi aduc aminte Care ce-i? Sa le pot lega la ce am eu... Link to comment
Recommended Posts