Jump to content

Conectare Amplificatoare

Recommended Posts

am trecut si eu la renovarea sistemului audio si deja se simte nevoia unui al doilea amplificator, asa ca am o intrebare: are ceva daca folosesc aceeasi iesire rca la ambele amplificatoare, printr-un splitter eventual?

M-ai luat prin surprindere. Teoretic sunt doua "probleme":

- nivelul semnalului: trebuie sa fie apropiat, ideal identic la ambele amplif-uri si tot ideal egal cu cel dat de iesire

- impedante intrare/iesire: in general out-ul e de impedanta joasa (maxim x00 ohmi) si in-ul de la amplif-uri de de una mare (x..x0 kohmi); in consecinta daca pui doua "sarcini" (amplif-uri) in paralel nu se intampla nimic sesizabil; sunt insa chestii mai pretentioase in care impedantele de intrare si iesire sunt "imperecheate"; adica poti sa ai o iesire pe 600 ohmi si intrari idem, ceea ce poate conduce la o atenuare de ~6dB (tensiune) a semnalului de transfer la cuplarea a doua amplif-uri identice in paralel.

Practc (dupa atata polologhie) foloseste un RCA Y-adapter si vezi daca iti place. De stricat sigur nu se strica :D

am terminat azi de legat amplifurile si de demontat vechea instalatie si am folosit nishte splittere (doua) la modul asta: splitterele bagat in una din statii si in cele doua capete am venit in 1 cu semnal de la hu si in cealalta am plecat cu cablu in cel de-al doilea. deocamdata nu am sesizat nici o pierdere de putere, adica se aude bine si mai tare ca inainte...

p.s. intrasem putin in panica: daca e activat lp filter, statia trece automat in bridge si nu mai merge folosita pe 2 canale, si pana m-am prins, am transpirat putin :P

Edited by tico_RS
  • 2 weeks later...

as mai avea o intrebare: avand un singur canal pe rca si eu am legat 2 amplifuri, nu mai pot regla din cass balansul dintre ele. oare va exista o pierdere de calitate a semnalului daca unul din ele il conectez pe hi inputs? si daca le leg asa, pe care sa il leg la hi? bass sau boxe?

• 3 weeks later...

o sa devin campionul postarilor consecutive intr-un thread...

revin cu o noua problema, care tine totusi tot de electronica si de conectare amplificator...

am un sub jbl gto 1202d care are 2 bobine de 2 ohmi si am un amplif care este si el stabil in 2 ohmi. este vreo diferenta daca leg bobinele in 4 ohmi si pun statia in bridge sau daca pun statia pe fiecare bobina cate un canal, fortand-o sa mearga in 2 ohmi? cand intreb daca exista vreo diferenta ma refer daca se simte ceva in plus fata de legatura mai simpla de 4 ohmi, adica daca merita deranjul...

• 2 weeks later...

Daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu configuratia firelor care merg la cass in Matiz E3. Am dat jos masca si acolo e o mufa alba, dar JVC-ul pe care l-am luat are alt tip de mufa si firele is marcate cu fluturasi. Dar la conectorul de pe matiz am doar 2 fire galbene, 1 portocaliu, 1 verde, 1 verde cu gri, 1 violet cu gri, 1 violet (astea cu verde si violet ma gandesc ca-s boxele), maro, maro cu alb 2 negre. Cam atat imi aduc aminte :)

Care ce-i? Sa le pot lega la ce am eu...