ddanos Posted June 21, 2004 Share Posted June 21, 2004 Domnilor, va propun un topic nou. Inca un exercitiu de sinceritate. Incep cu mine: Prin '91 parca, aveam o dubita Renault. Intr-o dimineata (devreme) am plecat din Pantelimon spre Tricodava, si la destinatie,nu mi-am mai adus aminte decat 3 intersectii dintr-un traseu de 10-12 km. A fost prima si ultima data. Link to comment
Shenck Posted June 21, 2004 Share Posted June 21, 2004 NU conduc deloc indiferent cit de putin am baut. Daca am atins alcoolul , chiar daca n-am NIMIC nu ma urc la volan. E chestia aia: ceasu rau pisica negra, faci un accident si baut fiind vina e 100% a ta... Link to comment
VAXXi Posted June 21, 2004 Share Posted June 21, 2004 Sincer, niciodată n-am condus în stare de alcoolizare. Dar repet şi subliniez: niciodată ! Băutura poate duce la accident, pagube, bani cheltuiţi (pe care CASCO nu-i decontează în cazul unui şofer băut), eventual accident soldat cu răniţi sau morţi (în care vina ţi se atribuie instant datorită alcoolului). Nu merită. De obicei problema de condus cu alcool în sânge se pune la chefuri, şi mai bine rămân la locul petrecerii, şi întreprind nişte activităţi productive prin cearşafuri :69: . Link to comment
laurentziu83 Posted June 21, 2004 Share Posted June 21, 2004 Si eu subscriu ca nu pun picatura de alcool in gura inainte de a ma sui la volan. In primul rand pentru ca stiu ca mi-as lua amenda chiar la alcoolemie minima. In al doilea rand mie nu-mi place sa beau, nu-mi place sa ma imbat pentru ca dupa aceea sa stau 2 zile mahmur cu ochii pe pereti. Daca e sa beau, beau ceva tare, care sa ma linisteasca repede, adica beau inainte de culcare ca sa dorm bine. De condus nu mai vorbesc in situatia asta. Daca mi s-a intamplat sa beau inainte de a ma sui la volan, cred ca nu am avut inainte de asta mai mult de o bere si aceea bauta cu cine stie cat timp inainte; doar nu as iesi in oras cu masina si sa-mi iau o bere. Si atunci pot sa zic ca mi-a fost frica, da mai mult de amenda contraventionala. Link to comment
SorinG Posted June 22, 2004 Share Posted June 22, 2004 Cu o juma de bere ma mai urc la volan... Link to comment
ovidiuc Posted June 22, 2004 Share Posted June 22, 2004 Eu am comis-o de cateva ori si odata chiar rau,nu stiu cum am ajuns acasa cu masina.O data am trecut pe langa masina politiei si nu vreau sa va zic ce am simtit atunci.Dar niciodata in Bucuresti ci doar la mine unde e 'mai la tara' si e mai usor cu oamenii legii.In Buc nici cu un sfert de bere macar,nu conduc.Dar nu sunt de acord cu alcoolul la volan.Si ca amuzament,asta toamna dupa o nunta am fost soferul oficial,am carat acasa mirii,nasii,geanta cu darul etc.Am reusit sa parchez masina asa bine ca pe trezie am incercat sa o parchez la fel si nu am reusit.Tot in noaptea aia am plecat cu un prieten si l-am last pe el sa conduca(cf principiului ca mai bine sa ii ia lui permisul) si la o curba pur si simplu nu a mai putut sa vireze si ne-am dus cu masina in sant si gard,noroc ca era gard de plasa si nu am nimerit stalpul,ci doar plasa.Dar va sfatuiesc sa nu faceti niciodata asta. Link to comment
iuzar Posted June 22, 2004 Share Posted June 22, 2004 Eu nu conduc nici macar daca mi-am turnat pe gat alcool cu pipeta...n-am facut-o si nu cred ca o sa o fac vreodata (Drink&Drive) Link to comment
NFS Posted June 22, 2004 Share Posted June 22, 2004 Nu ma dau mare, stiu ca nu-i bine ce fac, dar daca n-am mult de condus, beau si conduc in mod frecvent. O bere, doua, nu mai mult... e drept ca acum 2 zile bausem 4 (dar erau de 0.33). Imi dau totusi seama ca ma expun la anumite riscuri, care vorba lui Vaxi, pur si simplu nu merita. Asa ca urmati sfatul din imaginea de mai jos! Link to comment
keluboss Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 eu am patit-o de vreo doua ori O data am fost la o petrecere, am acumulat o sticla de gin si vreo 8 beri cu un tovaras, dupa care am dormit o jumatate de ora (cica sa-mi revin). M-a oprit politia pe la Unirii venind dinspre Hala Traian, m-am dus pe rosu din greseala. pina atunci erau numai prioritati si galben intermitent, cind colo la unirii... intermitentu' s-a facut rosu. M-au oprit la Manuc, si-am crezut ca o sa cada ceru ca pe daci. M-au lasat in pace ca le-am zis ca sunt ziarist. Alta data era ziua mea si tb sa fac cronica la Ungaria- Romania la Handbal. Am lasat invitatii in Regie, am zburat la Polivalenta, m-am umplut de draci, ca prostele au mincat bataie, dau sa zbor inapoi spre regie, cind colo la Timpuri Noi, nu stiam ca e sina de tramvai usor inaltata. 1,5 tone de ford taunus s-au dus pe trambulina spre Dimbovita cu gindul sa faca baie. Am redresat in ultimul moment, insa gaboru' care fatalmente era prima masina la stop pe sensul opus mi-a spus ca au iesit scintei din masina cind am aterizat pe strada. Inutil sa mai zic ca am stat pe bara 1,5 luni (noroc ca nu mi-a pus fiola) si de-atunci nu mai pun nici o B.R. in gura cind am respunsabilitate de covrig. Nu de alta dar atunci cu mine erau in masina frate-miu si doi tovarasi f. buni, de care eram responsabil Link to comment
george Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 niciodata. nu beau inainte sa conduc. daca este sa conduc a doua zi pot sa beau seara dar niciodata in acelasi interval fara somn intre cele doua. Link to comment
brusli Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 kelboss ti-ai luat tico ori matiz? Link to comment
keluboss Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 pina la urma m-am decis sa-mi iau un MATI E pen' ca e noua. Pe la Sh numai taxiuri, firme, etc. am mai avut doua sh si nu mai imi tb pentru ca au belele ascunese, doar d'aia sunt vindute. Momentan sunt in procesul de alergare dupa banci si ealeri, nu prea m-am hotarit in nici o privinta, iar aici pe forum parerile sunt super-impartite. Ma fac sa cred ca totul, dar absolut totul tine de Norok, bafta kk mancat de copil. Link to comment
VIPER Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 La mine e simplu... Nu mai beau... Deloc, indiferent ce si cu ce ocazie... Decat cu 0% alcool... Iar pe vremea cand am baut nu aveam carnet... Iar in vremea dintre (cu carnet si din cand in cand alcool) NICIODATA nu le-am amestecat... Am un copil acasa... Link to comment
keluboss Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 cred ca toti trecem prin perioada aia cretina cind toate ni se par la picioare si ca ni se cuvin, ca legile sunt facute sa fie incalcate, Unii se trezesc la timp, altii nu, prea tirziu la volan nu exista. Link to comment
NFS Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 M-au lasat in pace ca le-am zis ca sunt ziarist. Off-topic: To'arshu kelu... se pare ca tine chestia asta de nu se poate. Desi nu sunt ziarist i-am ars de doua ori asa si m-au lasat in pace! Link to comment
keluboss Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 in seara cu dushu in dimbovitza am incercat placa si n-a tinut, depinde si ce faci si ce dispozitie au ei... sau cita carte si respect pentru presa... Cine stie pt unii as putea fi cel mai mare dusman, doar produc chestii scrise... litere... citit... alea,alea Link to comment
Lucian M Posted June 27, 2004 Share Posted June 27, 2004 ori-ori. alcoolu' NU merge cu masina, decat poate pe bancheta din spate. ori se face kef (dar eu nu prea suport alcoolul- in afara de sampanie-rar, si ceva brrc, in rest SUC ), ori se conduce masina. nu se merita sa-mi ia d-l agent permisul pt cateva grade (de la care mi se face rau f usor). nici sotiei nu-i place sa ma vada beat, asa ca ne-mpacam de minune. am muncit pt permis, am kiulit de la scoala sa-nvat decretul si sa rezolv chestionare, il am de 5 ani si ceva, si NU IL DAU LA NIMENEA !!! fie vorba intre noi, daca nu ne pasa de noi, poate ar trebui sa ne pese de familie, de prieteni, si nu in ultimul rand de ceilalti participanti la trafic. ps: am baut o bere, si am condus pana in satul vecin (3 km) sa o duc pe Oana acasa (acum vreo 2 ani), insa de atunci nu s-a mai repetat figura (cu toate ca varul mamei e comandant de politie- sau cum s-o mai zice- nu se baga nimeni pt un alcoolist, sa-l salveze). Link to comment
SYL Posted June 27, 2004 Share Posted June 27, 2004 Nu am condus niciodata baut. Mi se pare cea mai mare tampenie pe care o poate face un sofer. Multi sunt inconstienti si conduc bauti spunind ca daca ii prinde politia dau spaga sau in cel mai rau caz raman fara permis, dar uita ca se pot intampla lucruri mai grave: in caz de accident tu esti cel vinovat, casco nu iti masi acorda despagubie ...ca sa nu mai vb de accidente cu victime. Vb unui prieten: "daca nimeresc unul care vrea sa se sinucida si se arunca in fata masinii...." Link to comment
lalexis Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 O singura data. Prima si ultima. Aveam 18 ani, masina lu' tata si veneam de la un bairam din camin. Nu am reusit sa-mi amintesc a doua zi cum am ajuns acasa. Pur si simplu nu tin minte. Nimic. Cica am tras de portiere vreo ora in fata blocului ca sa ma asigur ca le-am incuiat. Si ce este mai mishto, cica aveam avariile cuplate cind am ajuns in parcare. Vedeti, imi stiu valoarea in anumite momente Link to comment
iso Posted July 12, 2004 Share Posted July 12, 2004 ...bautura inainte de condus hm...foarte buna!!! ...da' sa fie racoritoare nu "incalzitoare" Link to comment
expero 16V Posted July 13, 2004 Share Posted July 13, 2004 Pe cuvantul meu de onoare ca nu mint(prietenii mei pot confirma) ca in momentele mele de "ratacire" am condus la o ora dupa ce am baut 10 beri din Regie pana in Titan si inapoi.La 3 dimineata... In rest f. rar cu o bere pe distante scurte.Chestia este ca sunt f.lucid si ma trezesc cand ma urc la volan. Link to comment
Pedala Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 SI eu sunt impotriva alcoolului la volan si chiar am respectat regula asta de ceva timp. Cel mai baut m-am urcat la volan in clasa a XII-a, copil tampit fiind, dupa ce am baut 3 beri ca sa duc un prieten acasa. Statea la o statie, dar ii era lene sa se duca pe jos. In rest m-am mai urcat la volan semi-alcolizat, ca sa zic asa, de cateva ori dupa o bere si stat vreo juma de ora, o ora in primul am de condus. SI am observta chestia asta destul de frecvent in primul am de carnet se cam bea si conduce, nu mult... asa o bere ca se duce... -> minti crete. Acum mi-as da eu pumni in cap. Am de trei ani carnet si de doi nu m-am mai urcat la volan nici dupa o gura de bere. Mai bine beau o bere acasa si un suc, o cafea, etc. in oras, la om acasa, etc. Link to comment
danielson Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 O bere merge, absolut, ba chiar ma relaxeaza. Ce-i drept nu m-am "aventurat" decat de vreo 4 ori cu o bere + condus, si o singura data cu 2 beri + condus. Niciodata tarie, vodca, sau alte de-astea. Strict bere. Link to comment
B33GLM Posted August 9, 2004 Share Posted August 9, 2004 eu ma urc destul de des la volan dupa o bere odata era chiar sa ma urc dupa mai multe...noroc cu prietena chiar, dupa cate beri romanesti se inverzeste fiola? Link to comment
Shenck Posted August 9, 2004 Share Posted August 9, 2004 dupa cate beri romanesti se inverzeste fiola? Aparatele actuale pt detectia alcoolului sint electronice, afiseaza efectiv concentratia de alcool in aerul expirat cu 3 zecimale. http://www.alcooltest.ro/7410plus.html @NFS: M-am hotarit 3! Link to comment
Recommended Posts