Jump to content

Bautura inainte de condus

Recommended Posts

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pot sa ma spun sincer ca nu am baut niciodata si apoi m-am urcat la volan. Nu mor daca nu beau alcool, dar mor daca raman fara permis (in cazul cel mai bun) sau cine stie in ce belea mai dau ;)

NU ma urc nici o data dupa ce am baut la volan (nici macar daca am baut o bere). Mi-am lasat masina de mai multe ori prin mamaia deoarece nu am rezistat tentatiei. Asa ca am recuperat-o a doua zi.

Am facut si eu experimentul cu fiola. Am consumat o bere, apoi am suflat in ea din 5 in 5 minute. Abea dupa jumatate de ora s-a inverzit o mica parte din ea. Deci functioneaza :thumbl:

Da, dar nu se mai foloseste fiola, ci alcooltesterul, care detecteaza dupa ce ai lasat halba din mana. Testat! Bautura la volan nu e buna in nici o situatie. Daca se intampla ceva, in cazul in care esti vinovat e circumstanta agravanta, in cazul in care ai fi nevinovat e cauza de vinovatie. Cum o dai tot prost pica, asa ca mai bine lipsa!

Urmareste cineva Brainiac pe Discovery? Intr-una din saptamanile trecute s-a facut un test despre cum reactioneaza individul sub influenta alcoolului (mai exact, bere). Testarea se facea la biliard, cu mingea la picior printre jaloane si darts.

Concluzia: dupa 1 bere, individul e mult mai concentrat. Constientizarea faptului ca a consumat alcool il face sa fie mai concentrat in actiunile sale. Apoi, odata cu consumul, scade capacitatea individului de a-si focaliza fortele in indeplinirea scopului propus.

Probabil aceasta e si explicatia legiuitorilor, ce permit, in unele tari, o anumita concentratie in sange la volan.

Rog a nu se interpreta sau aplica!!!

Edited by Juliaen
  • 1 month later...

primit pe mail acum cateva minute:

"CAMPANIE IMPOTRIVA "CONSUMULUI DE ALCOOL LA VOLAN"

Mama, am iesit cu prietenii.

Am fost la o petrecere si mi-am adus aminte ceea ce mi-ai spus: **SA NU BEAU ALCOOL**

Mi-ai cerut sa nu beau, avand in vedere ca trebuie sa conduc masina, si atunci am baut un Sprite.

Am fost foarte mandra de mine, ca am ascultat, cand cu drag mi-ai sugerat sa nu beau daca trebuie sa conduc, total contrar de ceea ce-mi spuneau prietenii...

Am facut o alegere sanatoasa si sfatul tau a fost corect.

Cand s-a terminat petrecerea, oamenii au plecat, conducand fara a fi in conditia de a face acest lucru.

Eu am luat masina mea, cu siguranta ca sunt in forma.

Nu puteam sa-mi imaginez, mama, ca ma astepta...ceva...neasteptat !

Acum sunt aici, intinsa pe asfalt si aud un politai care zice: "baiatul care a provocat accidentul era beat".

Mama, vocea lui mi se pare atat de indepartata... Sangele meu e intins peste tot, si incerc din toate puterile mele sa nu plang.

Aud medicii care spun: **"Aceasta fata nu va supravietui".**

Sunt sigura ca baiatul care conducea cealalta masina nici macar nu-si putea imagina...in timp ce mergea cu viteza maxima..

Pana la urma el a decis sa bea si eu acum trebuie sa mor...

De ce oamenii fac toate acestea, mama? Stiind foarte bine ca pot distruge alte vieti?

Durerea o simt ca pe un milion de pumnale care-mi sunt infipte toate odata. Spune-i surorii mele sa nu se sperie, spune-i tatalui sa fie tare.

Cineva trebuia sa-i spuna acelui baiat ca nu poate conduce masina dupa ce a baut.

Poate daca ai lui i-ar fi spus toate astea, eu acum n-as fi murit...

Respiratia mea incepe sa fie din ce in ce mai slaba, si incepe sa-mi fie frica. acestea sunt ultimele mele momente, si ma simt asa de...disperata

Mi-ar fi placut sa pot sa te imbratisez, mama, in timp ce sunt intinsa aici pe asfalt, murind.

Mi-ar placea sa-ti spun ca te iubesc. pentru asta...

Te iubesc, si... adio.

**Aceste cuvinte au fost scrise de o jurnalista prezenta la acest accident**

**Fata, inainte de muri, a soptit aceste cuvinte, iar jurnalista le-a scris..socata**

**Aceasta jurnalista a inceput o campanie impotriva "CONSUMULUI DE ALCOOL LA VOLAN"**

**Daca acest mesaj ajunge la tine si-l stergi ...poti pierde ocazia, chiar daca nu esti un bautor, de a face alte persoane sa inteleaga ca propria ta viata este in pericol**

**Acest mic gest poate face diferenta**

Bine ca l-ai scris aici, sa pun cativa termeni in filtru la Spam.

Bun.

Unu la mana, am senzatia ca m-am trezit dintr-un stupid cosmar american pe strazile pline cu soare si pasarici cu marimea 75D, codite si fuste pina la genunchi adunate in jurul tinerei profesoare de stiintele naturii.

Doi la mana, e un acelasi stil care parca-l invata la scoala toti(toate) astia(astea) care confunda manastirea cu jurnalismul.

Trei la mana, clasa de adresare e restransa, si nu a nimerit facial in zona de maxima densitate alcoolmetrica.

Patru la mana, ma enerveaza mesajul. Cred ca daca dormeam mai mult azi noapte puteam spune cu lejeritate, delicatete si o oarecare urma de tandrete morbida si de ce.

Un foarte bun prieten a fost in aceeasi situatie... El fiind pasager, si cel ce bause a intrat in masina lor care mergea regulamentar... Am zis ca nu voi scrie vreodata, dar m-a marcat... L-am vegheat nopti la spital, el fiind in coma... Apoi a iesit (cu greu) si a inceput sa delireze... Nu pot scrie despre partea asta, mi-e mult prea greu... Operatii peste operatii, inclusiv la cap... Oribil... O parte din viata lui a disparut in noaptea aia, nu-si mai aduce minte multe din trecut... Dar macar, slava Domnului, traieste...

Sora unei colege de facultate a a murit cand prietenul ei rupt de beat a sarit cu 180(cica) de pe faleza in ultima curba.Cei care sunt din Galati stiu unde este.Mai exact de ce ratezi curba aia jump vreo 30m pana la trecere bac.

Asa ca never alcool si volan

N-am citit la momentul potrivit, dar pun acum 2 poze cu locul periculos. Cand luam curba cu matizul, 60 la ora era limita la care incepeau montanele de pe spate sa "scanceasca". Periculos loc, insa nu-mi aduc aminte de nici un accident grav. Inainte de curba (in spatele meu cum pozam) sunt vreo 3 km de drum cu 4 benzi, suficient pentru a acumula viteza.

NEVER alcool la volan. Nu de alta, dar o parte din bani mi-i castig si de pe urma permisului. Si nu m-a deranjat niciodata sa iau maxi-taxi-ul inapoi acasa sau, cand stiu ca oricum ma duc la o bere, nu-i nici o problema. Macar sunt si eu multumit ca altul conduce pentru mine.

• 2 months later...

Toti zic ca nu e bine, dar se intampla. Mie nu mi s-a intamplat pana acum, never ever. Taicamiu e cel mai fericit d ecand am carnet. Pune mana pe telefon ( cei drept cu cateva zile inainte ) si ma inchiriaza ca sofer, ca el a patit-o si 3 luni a fost pieton.Insa am un prieten care a pacatuit, rau. Si el baieti la distractie discoteca pe la turnu magurele, fufe multe, multa bautura, POLITISTI DESTEPTI. La 200m de discoteca pe o ulita pe partea dreapta si stanga numai masini parcate si soferi care se luau cu mainele de cap. Politisti stateau la panda, ii invitau sa sufle si le suflau carnetele. Amicul meu a avut noroc. Probabil daca mai baga o bere facea puscarie ca avea 0,376 la mie. Evident trei luni a oftat adanc.

Fufele erau bune, baiatul vroai sa f*** asa ca s-a dat mare si tare. Tot din cauza lor pacatuim #-o #-o #-o #-o :drinkers:

Eu fumez de cand ma stiu. M-am hotarat ca in masina asta, pe care o am acum, sa nu mai fumez. Si n-am fumat niciodata. La un drum de 250 km, fumez 3 tigari, facand trei "statii". Si sa nu ma pot abtine de la o bere? Aici nici macar nu-i chestie de vointa, ca doar nu-i nimeni alcoolic :) )

Iar cand mi-e sete de nu se mai poate, beau la volan fara jena S. Artois NA.

Berea are o mare "calitate" fata de alte bauturi alcoolice: fermenteaza si in stomac, dupa ce o bei. De unde si parfumul deosebit emanat de respiratia proprie...

:-&

Nu m-am urcat niciodata baut la volan. Si nici n-am s-o fac.

Acum vreo 6 ani (aveam deja permis de 5 ani) am ieşit la o pileală cu cumantul meu, într-un oraş de provincie. Eu am plecat cu maşina, în ideea că fie bem un suc, cel mult o bere şi plecăm, fie o facem lată şi plecăm pe jos (cu taxiul). Evident că n-am băut un suc, ci am făcut-o lată, dar rău de tot... nu mai ştiu cu ce... Când să plecăm, ne ridicăm de la masă... cam greu cu echilibrul. Eram amândoi... varză. Aveam cam 1 km. până acasă, eram într-o zonă unde nu erau taxiuri şi ce mi-am zis? Las' că merg eu cu maşina (ce-i drept, la vremea aia lucram şi într-o instituţie cu a cărei legitimaţie nu-avem treabă cu miliţienii). Una peste alta, m-am suit, am plecat, am mers cu vreo 30 km/ max, am oprit la toate intersecţiile (şi la cele la care aveam prioritate) şi... am ajuns. Pe jos n-am fi ajuns ever, poate prin vreun şanţ...

De-atunci... nu mai fac. Deloc. Credeţi-mă că nu merită şi nu încercaţi doar de dragul de a vedea cum e. E NAŞPA.

Spre rusinea mea:

La o luna, o luna jumate maxim, dupa ce aveam in mana carnetul, am fost invitat la un restaurant ca dadeau niste amici de baut, era ziua lor. Eu imbracat elegant, de ce sa nu ma duc cu masina? Era la 50 de metri de blocul prietenei mele, si zic eu ca las masina la ea si beau si eu nitel, iar dimineata ma intorc cu taxiul sau pe jos. Bem noi si bem, si pe la 2 vroiau aia sa inchida. Noi ce dracu sa face, ne ducem acasa de la 2? Nuuuu...Bun, ce facem atunci? Eu, cu mintea cea mai stralucita si imbibata in bautura, "hai la un gratar"! Idee buna fiind, a fost curand imbratisata de toata lumea. Dar cum ajungem bre acolo? Pai eu am masina, si mai luati voi 2 taxiuri. Zis si facut. Nu bausem f mult, nu ma tineam de gard, dar eram super ametit si difuz.

Vreau sa zic ca am condus muuuult mai atent si probabil mai bine decat in mod normal. Nu tu viteza nu tu nimic.

Am trecut cu emotii pe langa un echipaj de politie, dar slava Domnului nu m-a oprit. La intoarcere la fel, venea tare din spate o masina de politie cu girofarurile in functiune. Semnal dreapta, am oprit, a trecut, am facut o cruce si am plecat mai departe. Puteam sa jur ca ma opreste ala :D Oricum e clar ca nu mai fac asta niciodata, ca e pacat de permisul meu :scarpin:

Hai bafta :uff:

Spre rusinea mea, am condus 200 metri (de la Hotel Orizont la Restarant "Cabana Vanatorilor", in Predeal) dupa ce am baut o bere.

Si mi-a fost rusine. Si n-am vazut picior de om sau o masina pe drumul ala de munte.

Spre rusinea mea, sambata seara am vazut meciul. Am baut 2beri si m-am intors, pentru prima data, in masina mea - in dreapta, masina fiind condusa de iubita. Si am parcat-o eu.

Si iar mi-a fost rusine.

Explicatii logice si "atentie sporita" vom avea mereu. La fel, vom avea mereu certitudinea faptului ca alcoolul dauneaza atentiei/reactiilor (pe langa altele). Eu ma incred in cele din urma si, daca sunt nevoit sa conduc dupa ce am baut (o bere, maxim doua, altfel mi-as face harakiri / 100, 200 metri, altfel iar mi-as face harakiri), bag capul in pamant.

• 3 months later...