midnight_racer Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 (edited) Dupa cum zice si numele, as dori sa conectez un player MP3 la radio-casetofonul din dotare care este un Tank batranesc si antic de vreo 7 ani. (deh.. atat are si masina ) Din motive de zgomot al casetei ... mecanismul e si el vechi si are un zgomot de fond... as dori sa fac lucrul acesta direct prin mufele din spate ale aparatului. Stiu ca poate ar fi mai convenabil sa cumpar un radio-cas sau radio-cd nou cu mufe de intrare pt asa ceva, dar nu schimb tank-ul cu nimic altceva. Macar pe asta nu-l fura nimeni(ca nu merita) iar de unul nou ar trebui sa am grija. Mentionez ca iesirea playerului este pentru o mufa jack obisnuita de tip casti. Intrebare suplimentara: cum fac sa nu ard playerul? Sau mai bine zis: se poate arde utilizand astfel de conexiuni? Si care ar fi modul de utilizare al acestuia? banuiesc ca sa nu-i dau prea mult volum din player ci mai mult din aparat(cass)? Explicati si voi in vorbe simple pt membrii ne-electronisti. Multumesc. Si Merry Christmas la toti membrii ca se apropie.. Edited December 23, 2005 by midnight_racer Link to comment
mad_hindu Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 (edited) Dupa cum zice si numele, as dori sa conectez un player MP3 la radio-casetofonul din dotare care este un Tank batranesc si antic de vreo 7 ani. (deh.. atat are si masina )Mentionez ca iesirea playerului este pentru o mufa jack obisnuita de tip casti. Da si tu mai multe detalii despre player. Iesirea ca iesirea, dar are intrare USB? Majoritatea au. Cum pui mp3-uri pe el? Daca ai USB, cea mai trouble-free solutie e un transmitator radio. Se alimenteaza de la mufa pentru bricheta, bagi player-ul mp3 in el (via USB) si va transmite pe anumite frecvente catre radio-casetofonul existent. Am inteles receptia nu este impecabila, dar fata de casetofon cred ca imbunatatirea va fi semnificativa. Si scapi de improvizatii. Edited December 23, 2005 by mad_hindu Link to comment
midnight_racer Posted December 24, 2005 Author Share Posted December 24, 2005 Playerul este un iPOD NANO de la Apple de 2Gb. Are iesire catre PC pe o mufa speciala cu celalalt capat USB2.0 Cealalta iesire este pt casti. Atat. Mp3-urile le sincronizez de pe PC. Link to comment
mad_hindu Posted December 24, 2005 Share Posted December 24, 2005 Playerul este un iPOD NANO de la Apple de 2Gb. Are iesire catre PC pe o mufa speciala cu celalalt capat USB2.0. Fain player, felicitari. Daca ai USB esti boier. Solutia de mai sus e ok. Cauta si tu ceva de genul: http://www.digitalworld.ro/produs.php?idprod=3421&idcat=1119 sau pe baterii - http://www.spot.ro/produs.php?idprod=3255&idcat=984 dar cauta intii la dealerii apple din Romania, eu stiu ca exista o sumedenie de accesorii pentru ipod uite aici un exemplu - http://www.shoppingcentre.net/shop/ipod-fm...kit-p-3046.html si, evident, sursa: http://www.apple.com/ipodnano/ipodyourcar/ E o idee. Nu stiu cum se aude. Mai cauta pe forum, parca am mai vazut subiectul... Iar aici e mama tuturor surselor: http://www.apple.com/ipodnano/ipodyourcar/accessories.html Craciun fericit. Ho! Ho! Ho! Link to comment
midnight_racer Posted December 26, 2005 Author Share Posted December 26, 2005 Well... bune linkuri. N-am ce zice. O sa caut intai in RO. Desi am dat telefoane in toate partile, nimeni nu are nimic pe stoc. Delivery term: minim 2 saptamani. O sa mai caut. Multumesc. Link to comment
mad_hindu Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 Daca iti iei sa ne spui cum merge. Daca insa te razgindesti si schimbi si casul vezi ca exista CD-playere mp3 cu port usb incorporat. Bagi iPod-ul direct in el si cred ca ai o calitate incomparabila. Fata este detasabila, desigur. Cred ca asta e viitorul. Succes! Si... la multi ani. Link to comment
vasilet Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Cauta in magazinele de electronice modulator FM pt mp3playere. Aceste modulatoare se conecteaza la iesirea jack pt casti a playerului si iti convertesc semnalul intr-un semnal radio de putere mica pe o frecventa de obicei neutilizata. La cas'ul tau vechi din masina nu trebuie decat sa memorezi "statia" radio care este de fapt mp3 playerul tau. Succes! (nu cred ca te costa mai mult de 5-10 euro, depinde de model. unul dragut pe care l-am vazut era cu adaptor de bricheta si display digital) Link to comment
MihaiB Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 La www.vitacom.ro gasesti un modulator in FM (xxx iRock). Acum costa aproximativ 2 milioane. Are interfata USB, si cred ca poti sa conectezi orice device USB la el. Un prieten si-a luat unul, si acum il schimba pe un cd-mp3. Calitatea sunetului e mult mai buna la cd-mp3. Link to comment
fane_popa Posted March 6, 2007 Share Posted March 6, 2007 am avut si eu un cas de cand lumea la care mai functiona doar radioul, casetele le prindea banda, dar macar avea aux la care am adaptat un mp3 de 512 Mb. Ca sa nu folosesc bateria in timpul mersului am facut un montaj pe care lam bagat in casetofon si am alimentat mp3 de la masina, am mai facut si cablu cu mufele iesire mp3- intrare aux si alimentare mp3 prin usb. Acu casetofonul la dat la taicamiu la masina lui ca eu miam luat matiz si a trebuit sa adaptez alta solutie , in sensul ca la casetofonul de la matiz, nu este aux si miam luat un modulator FM la care am 3 stickuri de 1 Gb, se aude super, 7 frecvente, Link to comment
Recommended Posts