Jump to content

Bec Far

bobi

Recommended Posts

Nu tipati ca e frig afara si raciti.

Scurt,am un scooter si are un bec normal la far 35/35w are o baterie de 4A ,nu stiu cat debiteaza magnetoul sau alternatorul sau ce-o avea si vreau sa-i adaptez un bec halogen de 55/60w.Fac acest lucru pentru ca am o lumina slaba,oglinda s-a cam invechit si pentru ca nu gasesc bec tip S2.

Va rog alungati ceata.

De la 35 la 60 W inseamna, pastrand acelasi voltaj de alimentare, un curent aproape dublu. Foarte putin probabil sa fie dimensionata instalatia pentru asa ceva (daca e la 12V, inseamna 5 amperi fata de 3 amperi). Deci, nu, nu poti pune direct becul.

Se gasesc de 35W (Osram are sigur in oferta, de exemplu Osram 35MR16/FL40 pe 12V), dar se pare ca sunt gandite pentru iluminat casnic, si nu auto. Mai exact, se gasesc in corpurile de iluminat cu spoturi :) incearca un drum pe la un magazin serios de electrice (raionul din Praktiker de exemplu) si cauta ceva similar, poate faci o adaptare.

Edited by VAXXi

Stai sa ne intelegem,e un bec de far care are faza scurta/lunga.Ce n-am gasit eu sunt becuri tip S2.Sunt identice cu cele de pozitie/frana(deci doua filamente) numai ca sunt de far,adica au placuta aceea de faza scurta.Asta vis-a-vis de osram ca cel vechi tot marca asta era(fabricat in slovacia).